Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Muzyka Na Kaca. Strona: 3

Wysłany: 2010-05-26 10:49

[quote:fd8ab3cbb4="Paskievicz"][quote:fd8ab3cbb4="Gabriela"]
Nie nie dopowiadam, po prostu pamiętam co tu piszesz. Słucham metalu , więc w jakiś sposób mnie jednak poobrażałeś. Chcesz więcej obserwacji? Wybierz się na dyskotekę, tam to się dopiero dzieje. :)[/quote:fd8ab3cbb4]

sam też słucham metalu, więc siebie też obrażałem? różnica taka, że rozróżniam słuchanie metalu od bycia 'metalem'.

po drugie nie przypominam sobie abym gdziekolwiek pisał, że na dyskotekach takie rzeczy się nie dzieją.

ale czy to temat właśnie o tym?[/quote:fd8ab3cbb4]

Pasek jest jedna jedyna rzecz, która odróżnia metala od innych subkultur. Metal nie ma ideologii. Tutaj liczy się tylko muzyka. Jeśli słuchasz metalu to nim jesteś. Nie musisz mieć długich włosów i chodzić w skórzanej kurtce. Wiesz kogo trzeba rozróżniać? Bycie punkiem od słuchania punka. To jest subkultura, w której można rozgraniczyć muzykę od ideologii. Pomimo nawet, iż twój ruch wywodzi się z punkowej muzyki, tej że muzyki słuchać nie musisz.
Tak sobie myślę czy czasem pomyliłeś metala z członkiem innej subkultury. Twoje zasady to zasady antyhipisowskie, a nie antymetalowe.

Nie musiałeś pisać, że takie rzeczy się nie dzieją na dyskotekach. Kilka razy pisałam ci o dyskotece, a ty w zaparte, że gothki i metalówy to dziwki, a metale to pedały, pomijąjąc w wypowiedzi dyskoteki czyli dałeś do zrozumienia, że dyskoteki są baaardzo przyzwoite. Szkoda, że w tej chwili nie ma już pod gołym niebem festiwalu piosenki religijnej. Mógłbyś sobie zrobić zestawienie :).

Koniec offtopa. Możesz całą rozmowę wykasować, wszak "moderatorem" jesteś.

Wysłany: 2010-05-26 12:51

[quote:e15339d3b1="Paskievicz"][quote:e15339d3b1="Gabriela"]
[/quote:e15339d3b1]

jestem, ale nie tego działu

a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:e15339d3b1]

Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania, które przypisujesz tylko metalom. Nieważne, że nie z tego działu. Poproś kolegę. A tak nawiasem to moderator nie powinien jawnie obrażać ludzi, dla których jest stworzony ten portal.

Wysłany: 2010-05-26 12:51

[quote:6ab3c80fc5="Paskievicz"][quote:6ab3c80fc5="Gabriela"]
[/quote:6ab3c80fc5]

a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:6ab3c80fc5]

Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania, które przypisujesz tylko metalom. Nieważne, że nie z tego działu. Poproś kolegę. A tak nawiasem to moderator nie powinien jawnie obrażać ludzi, dla których jest stworzony ten portal.

Wysłany: 2010-05-26 12:52

[quote:13f3fc65ea="Paskievicz"][quote:13f3fc65ea="Gabriela"]
[/quote:13f3fc65ea]

a co do Twojej teorii to się nią nie zgadzam. tak jak pisałem wcześniej nie jestem metalem mimo iż metalu słucham. hiphop ponoć także nie ma ideologii ale jakoś nie czuję się hiphopowcem mimo iż lubię Eminema, K44, Słonia czy inne grupy z tego nurtu[/quote:13f3fc65ea]

. Wysłany: 2010-05-26 17:47

[quote:5698e41e0e="shagi666"][quote:5698e41e0e="Paskievicz"]

poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego[/quote:5698e41e0e]

Czyli nie każdy kto ma na sobie coś ze zwierzęcej skóry , pije alkohol , pali papierosy i inne specyfiki , słucha metalu i nie jest Straight edge , jest pedałem ?

Bardzo miła wiadomość , bo już miałem się trzymać od nich z daleka.[/quote:5698e41e0e]
Hm,coś mi tu 'parodią' zapachniało.Myślałam,że od facetów z wąsem i chodzących w różowych koszulkach mam się trzymać z dala.A tu ci niespodzianka :DD

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-05-26 19:32 Zmieniony: 2010-05-26 19:38

E,chłopaki.Żeby się tak za bardzo 'nie wpierdalać' w wasze jakże miłe pogaduszki,ale chyba to najlepszy czas skończyć z offtopem[ewentualnie załóżcie sobie dział typu 'ring','walka na bluzgi' itp. i tam sobie naskakujcie do gardeł ile wlezie].Chlastnijcie sobie po liściu i na piwo/wódkę* .

*niepotrzebne skreślić

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-05-26 20:42

[quote:bd6040df1f="Paskievicz"][quote:bd6040df1f="Gabriela"]
Hiphopowcy mają ideologię, tak samo jak pewne zachowania[/quote:bd6040df1f]
jaką ideologię? proszę sprecyzuj. a skoro oni ją mają to to samo spokojnie mogę powiedzieć o metalach w takim przypadku uważam, że mają swoją ideologię, tak samo jak styl i zachowania.

poza tym jeśli chodzi już o metali to pisałem jak pamiętam, że to pedały w około 90% czy coś koło tego

nie czuję abym kogoś miał obrażać. poprostu uważam, że określone rzeczy bądź zjawiska powinny mieć swoją nazwę. [/quote:bd6040df1f]

Wystarczy posłuchać tekstów i wiedzieć skąd się hip hop wziął. Poczytaj w necie. Napewno coś znajdziesz. Lepiej sprecyzuj jaką to ma ideologię metal, bo ja nie pamiętam abym wyznawała jakieś zasady.
Może i pisałeś 90%. Tylko mnie się tak wydaje że te 90% powinieneś zamienić na 10%.
Nie czujesz abyś kogos kogoś obrażał, no to fajnie. Ja czuję się dotknięta za każdym razem, kiedy piszesz te bzdury. Nazwane zjawiska powinny mieć swoją nazwę. Tak zgodzę się tylko szkoda , że zauważasz to zjawisko tylko w określonym środowisku. Gdybyś zauważył to również gdzie indziej to nie byłbyś taki zacietrzewiony i nie przesadzałbyś z tym.
A tak w ogóle jak cie to tak drażni to nie chodź na koncerty proste.

. Wysłany: 2010-05-27 20:35

[quote:9701ceb31e="Paskievicz"]

lecz specjalnie dziś dla Ciebie. nie tylko tak uważam ale są to także niezaprzeczalne fakty:
- na woodstock jeżdżą w przeważającej większości brudasy
- na większości dyskotek panuje durnota, głupota, pijaństwo, prostytucja oraz narkomania, a imprezy przeradzają się w bezsensowne mordobicia
- na większości koncertów hiphopowych dzieje się praktycznie to samo co na dyskotekach
- polskie forum straight edge w przeważającej części to dzieciaki chcące alternatywnie zabajerować panienkom z dobrych domów niewypiciem flaszki i debatujące nad tym czy przez zjedzenie cukierka z rumem złamią zasady, których ogólnie ustalonych w SE nie ma

[/quote:9701ceb31e]

No gitara. Woodstock , a po co mają się myć ,jak się zaraz wytaplają w błocie?
Drugi i trzeci punkt, dlaczego dopiero teraz to przyznajesz? W świetle tego, twoja irytacja robi trochę bezsensowna. Ale niech ci będzie.
Na temat ostatniego punktu się nie wypowiem. Nie byłam na żadnym forum. A tak nawiasem to piwo jest chyba dozwolone?

Wysłany: 2010-05-27 21:47

[color=RED:b46b69b7d6]Koniec tej bezsensownej gadki.Kolejne posty nie związane z tematem,będą prze zemnie usuwane,to tyle :) MOD[/color:b46b69b7d6]

[img:b46b69b7d6]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:b46b69b7d6]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2011-02-22 00:12

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Ostatnio na kaca zastopowałem The Book - Vadera

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2011-02-22 11:46

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

[quote:c7a13c964f="Letyss"]Type O'Negative - Everything Dies, żeby się uspokoić[/quote:c7a13c964f]

Ja musze ożyć :D

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2011-02-22 23:22

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

A Jezusowi Kazali Spać - Wstałem ;-D

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2012-10-28 08:51 Zmieniony: 2012-10-28 08:53

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie