Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Egzorcyzmy Anneliese Michael. Strona: 2

Wysłany: 2008-08-13 16:40

sums (Diabolista)
sums
Grodzisk Wlkp./Poznań

No właśnie. Nigdy nie mogłem pojąć nielogicznosci kościoła. Skoro zbawienie idzie TYLKO przez Jezusa to co z osobami które nigdy nawet o nim nie słyszały. Czyli jeśli w nich wstąpi zły duch , przecież nie wezwą egzorcysty tylko mają sposoby na wypędzenie demona, zupełnie sprzeczne z nauką kościoła, który zabrania wywoływania m.in przytoczonych demonów w jakichkolwiek celach.undefined

"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"

Wysłany: 2008-08-13 18:17

[quote:5bc4932c9c="sums"]No właśnie. Nigdy nie mogłem pojąć nielogicznosci kościoła. Skoro zbawienie idzie TYLKO przez Jezusa to co z osobami które nigdy nawet o nim nie słyszały. Czyli jeśli w nich wstąpi zły duch , przecież nie wezwą egzorcysty tylko mają sposoby na wypędzenie demona, zupełnie sprzeczne z nauką kościoła, który zabrania wywoływania m.in przytoczonych demonów w jakichkolwiek celach.undefined[/quote:5bc4932c9c]

Kościół wierzy, że tacy ludzie zostaną osądzeni przed Bogiem ze swojego życia, jeżeli wiedli dobre i uczciwe życie dostaną się do nieba.

Forever Begins.

Wysłany: 2008-11-05 20:49

Przeczytałem sporo książek o egzorcyzmach i w każdej z nich było wyraźnie powiedziane, że egzorcysta nie powinien rozmawiać ze złymi duchami, a jak na filmie było widać klecha uciął sobie z nimi pogawędkę :o
Po drugie nierealnym jest to że, zły duch wypowiada słowa modlitwy. W książkach tych było napisane, aby duch wyszedł z osoby przez niego opętanej musi wyjawić tylko swoje imię.

W dupie mam motto ;p

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło