Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

trance. Strona: 1

trance Wysłany: 2007-12-24 22:51 Zmieniony: 2010-12-05 18:50

Co sądzicie o muzyce trance? chcę poznać Wasze zdania

A o ktory trance ci chodzi? Dark, uplifting itp...
I jak juz podejmiesz taka decyzje to po co chcesz wiedziec co myslimy o trance?

Wysłany: 2008-01-06 19:55

ja lubię trance. i nie będę się wdawać w rozważania jaki konkretnie. :D

Modlący się za dzikość serca, trzymany w klatce.

Wysłany: 2010-12-05 18:52

NIE SŁUCHAM tego no jak mu tam, aha > Trance, bo po prostu nie cierpię tej sieczki, no i to tyle w temacie :)

[img:79c3a5e7b5]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:79c3a5e7b5]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-12-05 18:56

Trance....tylko psy/goa.

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2010-12-05 21:04

Lubię tę muzykę. Dobrym uplifting, czy progressive nie pogardzę, aczkolwiek preferuję nurt psychedelic. Słucham trance'owych audycji na Digitally Imported, między innymi "A State of Trance" Armina van Buurena (w czwartki od 20:00). Fajne jest też "The Future Sound of Egypt" Aly & Fila, czy audycja "Anjunabeats Worldwide" :) .
A jeśli chodzi o nurt psychedelic - no cóż, poza stacją na Digitally Imported nie znalazłem jeszcze żadnej stacji psytrance nadającej audycje na żywo... Osobiście preferuję z tego nurtu klasyczne Goa - Astral Projection, Cosmosis, Man With No Name... Świetne są też wczesne albumy Juno Reactor.

Mówiąc o psychedelic, nie można nie wspomnieć o takiej osobie, jak Simon Posford - znany pod pseudonimem Hallucinogen, oraz na spółkę z Raja Ram tworzy psybientowy duet Shpongle.

.

No i coś nieco nowszego:

Całkiem dużo psytrance'u (a także downtempo oraz techno) można ściągnąć na serwisie Ektoplazm. Albumy wydawane na licencji Creative Commons (tak jak na Jamendo), z możliwością ściągnięcia albumów w formacie *.flac :)

Wysłany: 2010-12-05 23:59

Jak Hallucinogen, to musi być oczywiście Infected Mushroom. ; p

"You need chaos in your soul to give birth to a dancing star."

Wysłany: 2010-12-06 00:11

O taak, goa/psy najczęściej (jak ktoś wymieniał Astrale, Hallucinogen ale też Dimension 5 czy Alienapia), fullon (Digicult, chyba mój ulubiony wykonawca trance, płytka "Out of this World" miodna), czasem minimal tech-tance (Midi Miliz) albo rzaaadko jakieś darki (Psykovsky, Kindzadza).

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło