Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Soundtracks. Strona: 3

Wysłany: 2006-09-18 21:32

Zbyt wiele filmów z bajecznym obrazem muzycznym, wymienię jedynie kilka:

Soundtrack by Paco de Lucía do ‘Flamenco' Carlosa Saura'y

Muzyka z filmów Peter'a Greenaway'a: np. The Pillow Book; szczególnie z muzyką by Michael Nyman: Kontrakt rysownika, Księgi Prospera

Muzyczne obrazy z Pi (Aronofsky) Clinta Mansella zdecydowanie bardziej niż Requiem For A Dream

Niepowtarzalna z Queen of The Damned...!!!!

Z potarganej filmoteki Davida Lyncha: Miasteczko Twin Peaks & Zagubiona Autostrada

Ulubiona muza soundtrackowa (szczególnie na głęboką depresję) : Music from SIESTA by Miles Davis & Marcus Miller

Wysłany: 2006-10-17 21:44

Ja uwielbiam Sountrack z Helikoptera w ogniu a szczególnie utwór Gortoz a Ran szczególnie motyw z kobzami wtedy czuć taką przestrzeń w tej muzyce wszystkim gorąco polecam

Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi

Wysłany: 2006-10-17 21:59

Samurai (Anciliae)
Samurai
Dąbrowa Górnicza

Osobiście uwielbiam soundtracki autorstwa Jamesa Hornera - Braveheart !!
Niesamowita muzyka była w Ostatnim Mohikaninie, Requiem dla snu, Terminator 2, Robin Hoodzie tym z Michaelem Preadem, Imperium słońca...

Orientalna muzyka z Dom latających sztyletów mnie powaliła. Dobry zły i brzydki... klimatyczny motyw pojawiający się przez cały film z rozslawionym przez Metallike Ecstasy of Gold...

Miasteczko Twin Peaks... ach zawsze mam gęsią skórke jak tego słucham...
I pewnie mase innych, które teraz mi nie przychodzą do głowy :)

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Wysłany: 2006-10-17 22:17

Zapomniałem dodać motyw filmowy z bliskich spotkań 3 stopnia -robi u mnie jako powiadominie o smsie no jest jeszcze motyw z X-Files

Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi

Wysłany: 2006-10-17 22:49

Ostatnio słucham muzyki z Roku Diabła..świetna, no i zawsze przwinie się motyw z Ostatniego Mohikanina albo muza z Kontrolerów

Wysłany: 2006-11-03 09:14

Żeby się nie powtarzać...
NIe da się. te. które słucham już były, chociaż ine czytałam wszystkich postów...
To poza tym, to jeszcze z niektórych anime, ulubiony z Escaflowne.

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-28 13:53

A ja sobie dzisiaj obejrzę i odsłucham "Gorączke Sobotniej Nocy" :D :P

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2006-12-28 13:57

Wysłany: 2007-02-07 20:34

Dla mnie absolutna czołówka to:

THE THIN RED LINE - Hans Zimmer
PREDATOR - Alan Silvestri
THE VILLAGE - James Newton Howard
THE FELLOWSHIP OF THE RING - Howard Shore
ALIEN3 - Elliot Goldenthall
CLEAR AND PRESENT DANGER - James Horner
DROP ZONE - Hans Zimmer
BLADE RUNNER - Vangelis
OMEN - Jerry Goldsmith
K-PAX-Edward Shearmur

i mógłbym tak jeszcze pisać dłuuugo....Tak czy siak to moi faworyci.

Rzeczywistość jest nudna...

Wysłany: 2007-02-07 20:39

ja też często słucham soudtracków i mógłbym wiele wymieniać ale jest jeden, ktróy deklasuje wszystkie inne i zostawia daleko w tyle:

[b:4cf4606541]Twin Peaks[/b:4cf4606541]: Fire Walk With Me - Angelo Badalamentiego, nie ma nic ponad to!
z resztą już był wymieniany... prawda, Lathea, człowiek się zmienia przez ta muzykę...

a z tych trochę dalej, to m.in. muzyka z 1492: Conquest to Paradise, LotR, wszystko Morricone, Clannad do Robina Hooda, mam tez sentyment do muzyki z Neverending Story , Band of Brothers, Memoir of a Geisha, Desperado 2... i masę innych!

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Wysłany: 2007-02-08 10:12

polecam ścieżkę z Final Fantasy VII: Advent Children

Wysłany: 2007-02-08 10:44

Ryuichi Sakamoto-Wuthering Heights

'Hand fighting hand As you turn to a man of two worlds'

Wysłany: 2007-02-08 11:27

Vanilia Sky, Wicker Park i Lost Highway z Angelo Badalamenti na czele.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-02-09 10:33

Nie pamiętam czy była już wymieniana ta ścieżka dźwiękowa do filmu "American Beauty", jeśli tak: wybaczcie za powtórkę, jeśli nie polecam gorąco.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2008-02-23 11:54

Ścieżka dźwiękowa z gier Atlantis: The Lost Tales oraz Atlantis II, autorstwa Pierre Esteve, znakomicie uspokaja i pozwala odpłynąć w świat dawno już zapomnianych cywilizacji.

Znakomity jest soundtrack z Unreala (1), niesamowita kompozycja futurystycznych sampli, doskonale oddający nierzeczywisty klimat Na Pali.

Celtyckie brzmienia z Clive Barker's Undying też są dobre, choć żałuję, że poszczególne utwory są takie krótkie.

Ogólnie świetna jest twórczość Jeremiego Soule'a (soundtracki m. in. do serii The Elders Scrolls, Prey).

Tyle póki co, jeśli o gry chodzi :twisted:

Aaa... polecam świetną przeróbkę motywu przewodniego z Duke Nukem 3d w wykonaniu Megadeth.

Wysłany: 2008-02-23 18:23

Dakota (Bicz)
Dakota
Elbląg / Zabrze

Ja sie dopisuje pod pierwsze wypowiedzi co do "Reguiem for a dream".
I oczywiscie "Donnie Darko"-nie tylko Mad World ale ogolnie caly (chociaz niewielki) soundtrack wg mnie jest godny polecenia.

Wysłany: 2008-02-23 19:00

Ja w ogóle bardzo lubię słuchać ścieżek dźwiękowych do filmów. Moje ulubione to: "Queen of the damned", "Requiem for a dream" i "Pirates of the Caribbean".

Wysłany: 2009-07-07 16:00

Polecam soundtrack z anime "Hellsing", utwory dość różne są stylowo ale ja wrzucam akurat dwa swoje ulubione:
KLIK 1 utwór
KLIK 2 utwór

... oraz soundtrack z gry Blood II: The Chosen. Niektórzy pewnie jeszcze pamiętają tą strzelankę FPP na Win 95/98. Muzka w stylu dark ambient, momentami psychodeliczna.
Linki do odsłuchania dwóch utworów:
KLIK 1 utwór
KLIK 2 utwór

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2009-07-07 19:03

Requiem for a dream?-to oczywiscie CLINT MANSELL,a jak CLINT MANSELL to bezapelacyjnie soundtrack do THE FOUNTAIN
http://www.youtube.com/watch?v=UOZuQ_r3ROY

Wysłany: 2010-05-04 18:25

Pora odświeżyć trochę ten wątek :) Prosiłbym o sprawdzenie jakie soundtracki wcześniej wymieniono w celu uniknięcia powtórzeń :)

Na dzień dobry zatem The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Film widziałem w kawałkach ale muzyki z niego zupełnie nie pamiętałem. Później przypadkowo trafiłem i mnie olśniło. Zalecam do posłuchania dwóch utworów:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło