Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Seriale. Strona: 4

Wysłany: 2008-02-27 23:13

Smoke (Diabolista)
Smoke
Gdańsk / Olsztyn

Kredki i papier zamiast aktorów ale zawsze - bez wątpienia [b:94cba4ac5c]Family Guy[/b:94cba4ac5c] :D:D:D:D

[img:94cba4ac5c]http://shockingbird.com/glomer2/members/upload/stewie.gif[/img:94cba4ac5c][b:94cba4ac5c][/b:94cba4ac5c]

Bez wniku...

Wysłany: 2008-02-27 23:44

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

[quote:61ae5de004="efunia"][quote:61ae5de004="Andrzej"][quote:61ae5de004="efunia"]
Nie no spoko...przcież ja nie twierdzę, że serial jest źle zrobiony lub nieciekawy, bo akurat tego mu zarzucić nie można. Jednak jestem przekonana o tym, że gdyby Lynch pofatygował się o zrobienie go, byłby bardziej pokręcony :D[/quote:61ae5de004]

Masz rację. Jesli Lynch umoczył by swoje palce głębiej to myslę, że zagadka byłaby jeszcze ciekawiej rozwiązana. I tak doszlismy do consensusu mam nadzieję??[/quote:61ae5de004]

Ależ oczywiscie Drogi Panie :wink: :D[/quote:61ae5de004]
Wychodzę z założenia, że na Pana to trzeba sobie zasłuzyć; no ale niech ci będzie.
Dzięki naszej konwersacji oglądam Twin Peaks i staram wyłowic sie to co mi sie nie podba w drugim sezonie. No ale jak na razie jest w porządku.

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Wysłany: 2008-02-27 23:52

[quote:805084f116="Andrzej"][quote:805084f116="efunia"][quote:805084f116="Andrzej"][quote:805084f116="efunia"]
Nie no spoko...przcież ja nie twierdzę, że serial jest źle zrobiony lub nieciekawy, bo akurat tego mu zarzucić nie można. Jednak jestem przekonana o tym, że gdyby Lynch pofatygował się o zrobienie go, byłby bardziej pokręcony :D[/quote:805084f116]

Masz rację. Jesli Lynch umoczył by swoje palce głębiej to myslę, że zagadka byłaby jeszcze ciekawiej rozwiązana. I tak doszlismy do consensusu mam nadzieję??[/quote:805084f116]

Ależ oczywiscie Drogi Panie :wink: :D[/quote:805084f116]
Wychodzę z założenia, że na Pana to trzeba sobie zasłuzyć; no ale niech ci będzie.
Dzięki naszej konwersacji oglądam Twin Peaks i staram wyłowic sie to co mi sie nie podba w drugim sezonie. No ale jak na razie jest w porządku.[/quote:805084f116]

Pan to zwrot grzecznościowy, a w tym przypadku lekko żartobliwy (nie mylić z lekceważeniem), a zasłużyłeś sobie kulturalną rozmową :wink: .
Co więcej cieszę się, że nasza konwersacja się czemuś przysłużyła i że jest to tak zacne dzialanie jak oglądanie Twin Peaks.

Wysłany: 2008-02-28 00:05

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

[quote:89d61a979f="efunia"][quote:89d61a979f="Andrzej"][quote:89d61a979f="efunia"][quote:89d61a979f="Andrzej"][quote:89d61a979f="efunia"]
Nie no spoko...przcież ja nie twierdzę, że serial jest źle zrobiony lub nieciekawy, bo akurat tego mu zarzucić nie można. Jednak jestem przekonana o tym, że gdyby Lynch pofatygował się o zrobienie go, byłby bardziej pokręcony :D[/quote:89d61a979f]

Masz rację. Jesli Lynch umoczył by swoje palce głębiej to myslę, że zagadka byłaby jeszcze ciekawiej rozwiązana. I tak doszlismy do consensusu mam nadzieję??[/quote:89d61a979f]

Ależ oczywiscie Drogi Panie :wink: :D[/quote:89d61a979f]
Dzięki naszej konwersacji oglądam Twin Peaks i staram wyłowic sie to co mi sie nie podba w drugim sezonie. No ale jak na razie jest w porządku.[/quote:89d61a979f]

Pan to zwrot grzecznościowy, a w tym przypadku lekko żartobliwy (nie mylić z lekceważeniem), a zasłużyłeś sobie kulturalną rozmową :wink: .
Co więcej cieszę się, że nasza konwersacja się czemuś przysłużyła i że jest to tak zacne dzialanie jak oglądanie Twin Peaks.[/quote:89d61a979f]
Seriale jako częśc naszej kultury a jeszcze taki zacny jak Twin Peaks wymagaja kulturalnej konwersacji. Co by to było gdybym uzywał wulgaryzmów w obronie swoich racji??
Drugi epizod-głowny bohater przytył 8O :lol: to co na razie udało mi się ustalić
A tak na serio morderca a raczej jego duch mógłby byc mroczniej przedstawoiny choc musze przyzna, że facjatę ma przystosowaną do swojej roli :twisted:

Wysłany: 2008-02-29 11:56

[quote:a9e9b5b20b="Andrzej"][quote:a9e9b5b20b="efunia"][quote:a9e9b5b20b="Andrzej"][quote:a9e9b5b20b="efunia"][quote:a9e9b5b20b="Andrzej"][quote:a9e9b5b20b="efunia"]
Nie no spoko...przcież ja nie twierdzę, że serial jest źle zrobiony lub nieciekawy, bo akurat tego mu zarzucić nie można. Jednak jestem przekonana o tym, że gdyby Lynch pofatygował się o zrobienie go, byłby bardziej pokręcony :D[/quote:a9e9b5b20b]

Masz rację. Jesli Lynch umoczył by swoje palce głębiej to myslę, że zagadka byłaby jeszcze ciekawiej rozwiązana. I tak doszlismy do consensusu mam nadzieję??[/quote:a9e9b5b20b]

Ależ oczywiscie Drogi Panie :wink: :D[/quote:a9e9b5b20b]
Dzięki naszej konwersacji oglądam Twin Peaks i staram wyłowic sie to co mi sie nie podba w drugim sezonie. No ale jak na razie jest w porządku.[/quote:a9e9b5b20b]

Co więcej cieszę się, że nasza konwersacja się czemuś przysłużyła i że jest to tak zacne dzialanie jak oglądanie Twin Peaks.[/quote:a9e9b5b20b]
Seriale jako częśc naszej kultury a jeszcze taki zacny jak Twin Peaks wymagaja kulturalnej konwersacji. Co by to było gdybym uzywał wulgaryzmów w obronie swoich racji??
Drugi epizod-głowny bohater przytył 8O :lol: to co na razie udało mi się ustalić
A tak na serio morderca a raczej jego duch mógłby byc mroczniej przedstawoiny choc musze przyzna, że facjatę ma przystosowaną do swojej roli :twisted:[/quote:a9e9b5b20b]

Oj widzę, żę ktoś tu się wkręcił na maxa. Aż miło czytać takiego posta :D

Wysłany: 2008-03-04 16:41

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

Nie wkręciłem sie w żadnym wypadku tylko po prostu rozmawiamy o wadach i zaletach serialu.
Tak jak pisałem obejrzałem cały drugi sezon(przypomniałem sobie po latach)i nadal sie broni chociaż faktycznie pierwszy sezon jest lepszy. W drugim no cóż nadal utrzymane są wszystkie bardzo ciekawe aspekty pracy agenta Coopera, relacje miedzy bohaterami ale niektóre rzeczy raczej nie do przyjęcia jak np. przebranie Catherine za japońskiego biznesmena.
Aktor który zagrał Windoma Earle'a zrobił to baaardzo dobrze.
Sumując moje wywody na ten temat sezon pierwszy jest lepszy, natomiast warto obejrzeć także sezon drugi.

Wysłany: 2008-03-07 15:05

Moje ulubione seriale to "Kryminalne zagadki...", "Agenci NCIS", "Prawo i porządek: Sekcja specjalna", "Detektyw Monk" i "Matrioszki".

Potrafię współczuć cudzym bólom, ale nie przyjemnościom. Jest coś dziwnie nudnego w szczęściu innych ludzi. /A. L. Huxley/

:P Wysłany: 2008-04-01 18:09

Re: :P Wysłany: 2008-04-01 18:12

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:aaf31630db="swartalf"]:)[/quote:aaf31630db]

Emilowi gratulujemy pierwszego postu
A może napisze coś wiecej? :D

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2008-04-01 19:37

Samurai (Anciliae)
Samurai
Dąbrowa Górnicza

jak serial to "przyjaciele" :)
i był jeszcze kiedyś taki "kapitan hawk" pamieta to ktoś? :D

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Wysłany: 2008-04-22 12:23

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Ja osobiscie nie przepadam za seriakami, ale tak od czasu do czasu ogladam CSI Miami, CSI New York, CSI Las Vagas, Kosci i wladcy moch.

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2008-04-22 14:21

Mscigniew (Bicz)
Mscigniew
Lacus Solitudinis

Dla mnie najlepszym serialem jest "Robin of Sherwood".
Angielska interpretacja przygód leśnej bandy wykreowana przez Richarda Carpentera. Mimo iż serial krecony był w połowie lat 80 tych, posiadał niesamowity klimat i naturalizm. Dzisiejsze plastikowe masówki nie dorastają mu do piet. Kocham ten serial za jego klimat, okultyzm i
To coś ... :D

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Wysłany: 2008-04-22 17:30

[quote:eb95ad4f1e="Mscigniew"]Dla mnie najlepszym serialem jest "Robin of Sherwood".
Angielska interpretacja przygód leśnej bandy wykreowana przez Richarda Carpentera. Mimo iż serial krecony był w połowie lat 80 tych, posiadał niesamowity klimat i naturalizm. Dzisiejsze plastikowe masówki nie dorastają mu do piet. Kocham ten serial za jego klimat, okultyzm i
To coś ... :D[/quote:eb95ad4f1e]

Ot to :wink: Dużo bym dał, żeby to puścili znowu w telewizji.

Forever Begins.

Wysłany: 2008-04-23 08:15

Moim ukochanym serialem i zarazem jedynym, który obejrzałam w całości ( i po kilka razy xD) jest "Ja, Klaudiusz" wydawałoby sie przedpotopowa produkcja z genialnym Derekiem Jacobi w roli tytułowej.

Widziałam też jeden odcinek "Dr. House" i chętnie sięgnę po kolei.

a czy ten cały "Rome" rzeczywiście jest taki dobry jak wszyscy mówią, bo ja podchodzę ze sporą rezerwą i odkładam obejrzenie na później?

:)

Wysłany: 2008-04-25 07:43

[quote:2e149be069="Sleeping_Giant"][quote:2e149be069="Mscigniew"]Dla mnie najlepszym serialem jest "Robin of Sherwood".
To coś ... :D[/quote:2e149be069]

Ot to :wink: Dużo bym dał, żeby to puścili znowu w telewizji.[/quote:2e149be069]

Jak to leciało pierwszy raz w telewizji to byłam bardzo mała, ale z tego co pamiętam to później powtarzali ten serial na TVN 7.

Wysłany: 2008-04-25 10:11

[quote:cb0cca3c8b="Vammp"]Ja osobiscie nie przepadam za seriakami, ale tak od czasu do czasu ogladam CSI Miami, CSI New York, CSI Las Vagas, Kosci... [/quote:cb0cca3c8b]

zgadzam całkowicie z tymi pozycjami:) tego typu seriale można na okrągło oglądać i zawsze się znajdzie w nich coś ciekawego:)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2008-04-25 15:58

Jedyny słuszny K.L.A.N.! - Klękajcie, Ludzie, Antychryst Nadchodzi!

Wysłany: 2008-04-25 16:19

Mscigniew (Bicz)
Mscigniew
Lacus Solitudinis

Dlaczego jeszcze nikt nie wymienił " Mody na sukces", dzisiaj był 3804 odcinek 8O , :D

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Wysłany: 2008-04-25 16:28

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

[quote:77d616c1db="Alpha-Sco"]Jedyny słuszny K.L.A.N.! - Klękajcie, Ludzie, Antychryst Nadchodzi![/quote:77d616c1db]

O zesz do DIABLA :twisted: zakochałem sie w tej interpretacji tytułu.

Wysłany: 2008-05-22 00:02

elficzka (Anciliae)
elficzka
Lorien (Zgorzelec)

[quote:95047725e4="Mscigniew"]Dlaczego jeszcze nikt nie wymienił " Mody na sukces", dzisiaj był 3804 odcinek 8O , :D[/quote:95047725e4]

[color=green:95047725e4]gdyż moherowe berety to oglądają, a mój maż jak byliśmy u mojej babci i skazany byl na tegoż tasiemca kilku minutowa mękę podsumował To same gadające głowy - i w sumie miał całkowita racje[/color:95047725e4]

www.myspace.com/muzycznawyprawadolorien http://www.myspace.com/elficzka Zapraszam na magiczną audycję w tą środę od 22:00 do 00:?? słuchaj http://www.asradio.pl/ lub bezpośrednio tu http://www.asradio.pl/AudioSupport_live.m3u

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło