Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

To nieprawdopodobne.. Strona: last

To nieprawdopodobne. Wysłany: 2007-10-30 18:52

Czy zdarzyło wam się być świadkiem, dziwnego, tajemniczego, można powiedzieć nawet strasznego, wydarzenia które nie jesteście w stanie jednoznacznie wyjaśnić np. będąc na cmentarzu? Bądź dziwne deja vu lub wydarzenie które miało za sobą jakiś skutek jakby proroctwo to było?

Miałam kilka. m.in. na cmentarzu oraz kiedy byłam dzieckiem. Dziwna to była sprawa. Siedząc w domu niechcący zahaczyłam o gwint w ścianę w łazience. rana na szyi nie duża, kilka kropel spadło na ziemię i wszystko było jako tako. Następnego dnia dowiedziałam się że powiesił się mój sąsiad w łazience dokładnie 24 godziny po tym kiedy ja zrobiłam sobie ranę na szyi...

"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat

;] Wysłany: 2007-10-30 19:06

Mnie uratował pies w górach,który pojawił sie nagle i nie wiadomo skąd.7godzin prowadził nas w ciemnościach z góry na dół...Nie było widać nic...Nie wiedzieliśmy jak stopy stawiać żeby czasem sie nie potknąć i nie zabić :]to był koszmar.Cudem przeżyliśmy a do tego niebo pełne gwiazd... :> No ale udało sie trafić w bezpieczne miejsce...

Nasze życie jest tym czym czynią je nasze myśli...

Wysłany: 2007-11-09 19:44

Sny,dziwna nie odgadniona rzecz.Niedawno śniło mi się tornado,jeszcze tego samego dnia w wiadomościach, podali że przeszła trąba powietrzna przez Polske (a to raczej żadkość,było to ok.20.07.2007).Naszczęście poza stratami materialnymi i 7 rannymi nie przynosła ze sobą śmierci.
Zdażyło mi się jeszcze kilka dziwnych historii,jak sobie przypomne to dam znać.

"Ostrożnie stawiaj kroki Bo w sobie masz swój Hades I w sobie cień głęboki I bezład razem z ładem" J.Kaczmarski

Wysłany: 2007-11-09 21:17

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

Deja Vu mam bardzo czesto. Nigdy sie w sumie nie zastanawiałem bardzo głęboko nad tym co to oznacza.
A co do dziwnych wydarzeń...
Kiedyś obudziłem się w środku nocy i rozejrzałem po pokoju. Zobaczyłem, że ktoś siedzi na krześle przy biurku i będąc pewnym, że to moja mama, spytałem czy coś się stało. Bez odpowiedzi. Kiedy zapaliłem światło krzesło było puste.
Miałem wtedy chyba z 12 lat, więc wyrwałem z łózka i pobiegłem do matki do pokoju mało nie zabijając się o ścianę...

Once... I had a dream....

Wysłany: 2007-11-10 13:32

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:96c15131f9="Cross"]Deja Vu mam bardzo czesto. Nigdy sie w sumie nie zastanawiałem bardzo głęboko nad tym co to oznacza.[/quote:96c15131f9]

Żadne tam nieprawdopodobieństwo. Do 96% ludzi podobno to przeżywa choc raz w zyciu, więc to jest fakt niemal powszechny I podobno wynika z przemęczenia mózgu :)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-11-10 16:44

Wiecie no niekoniecznie. Miałam ostatnio kilka przypadków. Między innymi że stałam i rozmawiałam z pewną osobą. Ta sama sytuacja, ta sama osoba, to samo otoczenie. Normalne?

"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat

Wysłany: 2007-11-10 16:52

[quote:6d93e6f3e8="NightAngel"]Wiecie no niekoniecznie. Miałam ostatnio kilka przypadków. Między innymi że stałam i rozmawiałam z pewną osobą. Ta sama sytuacja, ta sama osoba, to samo otoczenie. Normalne?[/quote:6d93e6f3e8]

normalne;]
to jest wytlumaczone naukowo

I'm rolling like a stone... never creep.

Wysłany: 2007-11-10 17:48

Ale zazwyczaj jakieś dziwne rzeczy sie dzieją przy tym...może to ja jestem nienormalna?:D

Wysłany: 2007-11-11 18:47

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

[quote:337dca334a="minawi"][quote:337dca334a="Cross"]Deja Vu mam bardzo czesto. Nigdy sie w sumie nie zastanawiałem bardzo głęboko nad tym co to oznacza.[/quote:337dca334a]

Żadne tam nieprawdopodobieństwo. Do 96% ludzi podobno to przeżywa choc raz w zyciu, więc to jest fakt niemal powszechny I podobno wynika z przemęczenia mózgu :)[/quote:337dca334a]

A ja nie mowie ze to nieprawdopodobne. Ja to przeżywam dosyć często. Raz na pół roku może.

Poprostu moim zdaniem wszystko ma jakies znaczenie, a nad tym sie jeszcze nie zastanawiałem.

Wysłany: 2007-11-13 11:03

Dla mnie ogólnie wszystkie te przypadki które doświadczyłam są dziwne. Zadnej osobie którą znam nigdy sie takie przypadki nie zdarzały...no cóż..może coś w tym jest jednak?

Wysłany: 2007-11-13 11:24

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

Alkohol^_^

Wysłany: 2007-11-14 15:59

No niestety ja po alkoholu widzę zupełnie inne rzeczy:D

Wysłany: 2007-11-15 13:47

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

[quote:fdb656cca8="NightAngel"]No niestety ja po alkoholu widzę zupełnie inne rzeczy:D[/quote:fdb656cca8]

Hmm mi po alkoholu się wydaje, że każdy się na mnie krzywo patrzy :?

Wysłany: 2007-11-17 17:17

Cóż..nie patrzyłam więc nie wiem^^

Wysłany: 2007-11-18 16:06

A jakieś eksperymenty przeprowadzali?

Wysłany: 2007-11-18 16:19

Zbyt często wchodzisz na zbyt mroczne portale i potem rodzą Ci sie w głowie takie wyuzdane fantazje :twisted:

Wysłany: 2007-11-19 16:45

Oj to chyba pranie mózgu również było^^

Wysłany: 2007-12-03 16:02

Napisałam posta, ale teraz wywaliłam bo zdałam sobie sprawę, że to samo napisałam w topiku "Zjawiska paranormalne". Czy te tematy się nie dublują?

Wysłany: 2007-12-03 18:44

[quote:b444c1ef41="Alpha-Sco"]Napisałam posta, ale teraz wywaliłam bo zdałam sobie sprawę, że to samo napisałam w topiku "Zjawiska paranormalne". Czy te tematy się nie dublują?[/quote:b444c1ef41]

To zalezy czy ktoś zjawisko paranormalne uważa za nieprawdopodobne i na odwrót czy wszystko c nieprawdopodobne musi być paranormalne. Dla mnie większość rzeczy który nazwać "nieprawdopodobnymi" możemy można wyjaśnić naukowo.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

ludzie sie myla Wysłany: 2008-03-19 20:55

nie ma rzeczy nierealnych są tylko rzeczy niepojete których ludzie nie rozumieją

życie jest za krótkie żeby martwic sie o każdy szczegół

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło