Wysłany: 2011-04-14 12:17
[quote:8f856cf592="sphinxia"]
[/quote:8f856cf592]
Czego to ludzie nie wymyślą... ;-]
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2011-04-15 14:32
O fuck, wymiękłam !
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2011-04-18 08:53
[img:6e6866d47f]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/33888-boze-dzieo.gif[/img:6e6866d47f]
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2011-04-18 22:02
[quote:eeee457519="CatGirl"]to chyba nie powinno być w tym temacie... ale co tam, w sumie nawet nie wiem jak skomentować to co zobaczyłam...
http://www.joemonster.org/filmy/4386/tvp[/quote:eeee457519]
HAHAHA! Masakra! Brawa dla tych dziewczyn za odwagę! Przyznam szczerze, że sam nie wiem do czego można by to zakwalifikować ale niech pozostanie tutaj w sferze humoru, heh.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2011-04-18 22:42
[quote:f36fb9c578="KostucH"][quote:f36fb9c578="CatGirl"]to chyba nie powinno być w tym temacie... ale co tam, w sumie nawet nie wiem jak skomentować to co zobaczyłam...
http://www.joemonster.org/filmy/4386/tvp[/quote:f36fb9c578]
HAHAHA! Masakra! Brawa dla tych dziewczyn za odwagę! Przyznam szczerze, że sam nie wiem do czego można by to zakwalifikować ale niech pozostanie tutaj w sferze humoru, heh.[/quote:f36fb9c578]
Chyba jedynie humoru, bo sztuki to tu za wiele nie widziałem
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2011-04-18 22:43 Zmieniony: 2011-04-18 22:49
[quote:193493c946="CatGirl"]to chyba nie powinno być w tym temacie... ale co tam, w sumie nawet nie wiem jak skomentować to co zobaczyłam...
http://www.joemonster.org/filmy/4386/tvp[/quote:193493c946]
Szokujące. Szokujące są debilne komentarze. Szokujące, że ludzie nawet tak prostego znaczeniowo performancu nie potrafią zrozumieć.
Odważne babki ale widać było, że ta z lewej przeżywa to bardzo.
Performance zapewne,(o ile nie wymknął się spod kontroli w co wątpię) miał ukazać jak bardzo możemy upodlić drugiego człowieka gdy jesteśmy bezkarni, jak dalece nasz egoizm przysłoni nam wszystkie powszechnie szanowane wartości. Jak demoralizuje poczucie bezkarnej władzy. Ciekawi mnie dalsza część tego programu.
Przypomniał mi się podobny experyment, przeprowadzony w stanach, gdzie losowo dzielono studentów na dwie grupy.
Jedna miała za zadanie wytrzymać w celi 3 dni, po tym czasie dostawali kasę(zdaje się, że nawet sporą)jeśli rezygnowali w trakcie odchodzili z niczym.
Druga grała rolę strażników. Każdy na jednego więźnia. Mogli bezkarnie ich dręczyć, jak tylko chcieli, na różne sposoby. Ale nie musieli.
Żaden więzień nie wytrzymał 1 dnia.
Chyba de Sade miał jednak rację
PS. Proponowałbym nawet stworzyć temat z tego posta, może być ciekawa dyskusja
PPS. [quote:193493c946="CrommCruaich"]Chyba jedynie humoru, bo sztuki to tu za wiele nie widziałem [/quote:193493c946]
Patrz a ja niewiele tu widzę humoru.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Wysłany: 2011-04-18 22:55
[quote:720a8e15d5="szarl"]
PPS. [quote:720a8e15d5="CrommCruaich"]Chyba jedynie humoru, bo sztuki to tu za wiele nie widziałem [/quote:720a8e15d5]
Patrz a ja niewiele tu widzę humoru.[/quote:720a8e15d5]
Bawi mnie to, że pewnie bez pokazywania golizny nikt by na tą tzw. sztukę nie zwrócił uwagi.
Wysłany: 2011-04-18 23:01
[quote:d645725ca2="CrommCruaich"][quote:d645725ca2="szarl"]
PPS. [quote:d645725ca2="CrommCruaich"]Chyba jedynie humoru, bo sztuki to tu za wiele nie widziałem [/quote:d645725ca2]
Patrz a ja niewiele tu widzę humoru.[/quote:d645725ca2]
Bawi mnie to, że pewnie bez pokazywania golizny nikt by na tą tzw. sztukę nie zwrócił uwagi.[/quote:d645725ca2]
O tym już decydował facet który dzwonił. Mógł im kazać skakać na jednej nodze.
A mógł im kazać się zabić.
[quote:d645725ca2="CrommCruaich"]tzw. sztukę [/quote:d645725ca2]
Ja też nie przepadam za performancem , ale to spełniło zamierzony cel.
Wysłany: 2011-04-18 23:05
[quote:4378e68c27="szarl"][quote:4378e68c27="CrommCruaich"][quote:4378e68c27="szarl"]
PPS. [quote:4378e68c27="CrommCruaich"]Chyba jedynie humoru, bo sztuki to tu za wiele nie widziałem [/quote:4378e68c27]
Patrz a ja niewiele tu widzę humoru.[/quote:4378e68c27]
Bawi mnie to, że pewnie bez pokazywania golizny nikt by na tą tzw. sztukę nie zwrócił uwagi.[/quote:4378e68c27]
O tym już decydował facet który dzwonił. Mógł im kazać skakać na jednej nodze.
A mógł im kazać się zabić.
[quote:4378e68c27="CrommCruaich"]tzw. sztukę [/quote:4378e68c27]
Ja też nie przepadam za performancem , ale to spełniło zamierzony cel.[/quote:4378e68c27]
Z linka na Joemonster do artykułu o tych paniach wynika, że raczej spodziewały tej decyzji
Wysłany: 2011-04-20 14:40 Zmieniony: 2011-04-20 14:40
Kupiłbym ten telefon dla samej serii reklam z Kristen
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2011-04-21 10:44
"Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"
.
Wysłany: 2011-04-21 18:27 Zmieniony: 2011-04-21 18:33
[quote:3b732e06c6="szarl"]Przypomniał mi się podobny experyment, przeprowadzony w stanach, gdzie losowo dzielono studentów na dwie grupy.
Jedna miała za zadanie wytrzymać w celi 3 dni, po tym czasie dostawali kasę(zdaje się, że nawet sporą)jeśli rezygnowali w trakcie odchodzili z niczym.
Druga grała rolę strażników. Każdy na jednego więźnia. Mogli bezkarnie ich dręczyć, jak tylko chcieli, na różne sposoby. Ale nie musieli.
Żaden więzień nie wytrzymał 1 dnia.[/quote:3b732e06c6]
Coś kręcisz "szarl". Eksperyment, o którym piszesz, to "eksperyment więzienny" i wyglądał on nieco inaczej.
Eksperyment trwał... 6 dni.
Tu masz kilka linków:
-wikipedia,
-oficjalna strona eksperymentu
-inne
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Wysłany: 2011-04-21 22:41
[quote:c44fe1db16="Benjamin_Breeg"][quote:c44fe1db16="szarl"]Przypomniał mi się podobny experyment, przeprowadzony w stanach, gdzie losowo dzielono studentów na dwie grupy.
Żaden więzień nie wytrzymał 1 dnia.[/quote:c44fe1db16]
Coś kręcisz "szarl". Eksperyment, o którym piszesz, to "eksperyment więzienny" i wyglądał on nieco inaczej.
Tu masz kilka linków:
-wikipedia,
-inne[/quote:c44fe1db16]
Całkiem prawdopodobne, że coś przekręciłem, dawno temu o tym czytałem. W każdym razie wnioski z eksperymentu są podobne.
Wysłany: 2011-04-21 22:48
[quote:758cf7b754="szarl"][quote:758cf7b754="Benjamin_Breeg"][quote:758cf7b754="szarl"]Przypomniał mi się podobny experyment, przeprowadzony w stanach, gdzie losowo dzielono studentów na dwie grupy.
Żaden więzień nie wytrzymał 1 dnia.[/quote:758cf7b754]
Tu masz kilka linków:
-wikipedia,
-inne[/quote:758cf7b754]
Całkiem prawdopodobne, że coś przekręciłem, dawno temu o tym czytałem. W każdym razie wnioski z eksperymentu są podobne.[/quote:758cf7b754]
A mi ten cały performace przypomniał bodajże wybory miss Juwenaliów. Jak prowadzący zapytał widownie czego chcą od miss, to wszyscy krzyknęli "pokaż cycki".
Wysłany: 2011-04-22 09:50
Przed Sabatonem grał kiedyś jakiś gotycko metalowy band, tam też chcieli, żeby jego wokalistka pokazała cycki, ale odpowiedziała z obirzeniem, że: "nie pokarzę!". :D
Swoją droagą ta z Juwenaliów pokazała? :P
Wysłany: 2011-04-23 07:12
Ja bym chciała pokazać, ale termin przydatności minął.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2011-04-28 22:38 Zmieniony: 2011-04-28 23:16
[quote:5c8b1e879c="sphinxia"]Ale error, że nie mogę już edytować
Trudno, bo chciałam zamieścić całą wersję tego jakże ciekawego i dającego do myślenia kazania
Strzeżcie się zła, bowiem jak twierdzi dr. hab. (o kuźwa!) Natanek, zło czai się praktycznie wszędzie. Zwłaszcza jeśli żelujesz włosy, malujesz paznokcie na czarno, ubierasz się w moro, nosisz metalowe trzy szóstki i ćwiczysz wschodnie sztuki walki lub jogę, oraz korzystasz z chińskiej medycyny i czytasz Harrego Pottera - strzeż się, bo dopadł cię Szatan!
[/quote:5c8b1e879c]
Fajny xiądz
Jak to leciało Gwiezdne Wojny, Harry Potter, Techno( i we wsi się skończyło umcu umcu), pozytywme myślenie... piwo!!!
PS. Z wikipedii:
W związku z wieloma kontrowersyjnymi tezami i dużą ilością skarg jaka wpływały do Krakowskiej Kurii Metropolitalnej, kardynał Stanisław Dziwisz powołał 3 lipca 2009 komisję teologiczną, której zadaniem było dokonanie oceny teologicznej treści publicznie głoszonych przez ks. Piotra Natanka. Komisja ta wyraziła się negatywnie o działaniu duszpasterza i wykazała liczne błędy teologiczne w głoszonym przez niego nauczaniu. W związku z taką opinią i na podstawie wizytacji kanonicznej w Pustelni Niepokalanów, metropolita krakowski ograniczył możliwości działania duszpasterskiego ks. Natanka, nakazując między innymi zamknięcie działalności duszpasterskiej prowadzonej w Pustelni Niepokalanów w Grzechyni oraz zabronił publicznych wystąpień i rozpowszechniania w jakiejkolwiek formie nowych i archiwalnych wystąpień kontrowersyjnego duszpasterza
Wysłany: 2011-04-29 12:20 Zmieniony: 2011-04-29 12:20
[quote:8653045f4e="wikipedia"]zabronił publicznych wystąpień i rozpowszechniania w jakiejkolwiek formie nowych i archiwalnych wystąpień kontrowersyjnego duszpasterza[/quote:8653045f4e]
Nie żebym jakoś go bronił, ale cenzura tego typu jest chyba jeszcze gorsza niż to co on rozpowszechnia...
Wysłany: 2011-04-29 19:18
[quote:cfa6df3e2d="Rochu"]Nie żebym jakoś go bronił, ale cenzura tego typu jest chyba jeszcze gorsza niż to co on rozpowszechnia...[/quote:cfa6df3e2d]
Wolisz żeby facet czuł się bezkarnym i mógł gadać co mu przyjdzie do łba? A potem te stare dewoty mają wodę z mózgu i gadają głupoty. Dobrze, że go uciszono, przynajmniej jeden chwast wyrwany.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2011-04-29 22:28
I tak gada. To nagranie jest już po interwencji.