Gotyk i okolice w Polskim Radio BIS - stan biedy :-((( Wysłany: 2007-09-12 07:47
Co myślicie o obecności got i okolicznej muzy w PR BIS? Jest niby alternatywne , ale po rewolucji sprzed paru miesięcy puszcza głównie shitty house i - niestety często - rozmowy o d. Maryni. Np. wczoraj słyszałem jak gość nadawał o jakiejś ... desce(!) przez pół godziny. Jak tę stację w ogóle odbieracie ( np. poza Warszawą) ?
Do not quote - think for yourself
Re: Gotyk i okolice w Polskim Radio BIS - stan biedy :-((( Wysłany: 2007-09-12 10:36
[quote:acb6c68481="Lupp"]Co myślicie o obecności got i okolicznej muzy w PR BIS?[/quote:acb6c68481]
Lupp, jakiej gotyckiej i okolicznej muzyki? Przeciez tam, z tego co mi mowia, leci bez przerwy nudnawe reggae, hip-hop, a mocne uderzenie to dla nich emo rock :?. Dodatkowo irytuja rozmowy o niczym, nudni goscie a przede wszystkim infantylni prowadzacy, ktorzy robia dobra mine do zlej gry. A jak nadaje te stacje? Obecnie w ogole jej nie nadaje, bo nie slucham radia, tylko plyt, podobnie jak Schwein.
Wysłany: 2007-09-12 16:45
Żadnego radia z reguły nie słucham, a Beksińskiego słucham tylko z mp3, któe mi kolega podesłał ...
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Gotyk i okolice w Polskim Radio BIS - stan biedy :-( Wysłany: 2007-09-12 17:17
Nie bede oryginalny jesli stwierdze, ze tak jak moi poprzednicy nie slucham radia, co rowna sie z tym, ze rowniez wspomnianej w temacie stacji BIS, gdzie (jak mi wiadomo) leci muzyka, jaka wyzej trafnie opisali Schwein i Void85. Kiedys daaawno zachecony recenzjami znajomych bym wlaczal radio po polnocy bo leci dobra muzyka, sluchalem tej stacji. Teraz muzyka, jaka prowadzacy smia nazywac "bardzo inna" jest nie do wytrzymania dla moich wymagajacych uszu. Tragedia!
I don't make sense/I got my pride/Don't need no meaning/I feel no shame/I will not believe/I got no choice/I'm out of control/And I love it!
Wysłany: 2007-09-12 18:24
radio bis... kiedys tak, nawet bardzo tak
teraz- po zmianach, jakie przeszlo- nie
za czasow mocnych nocych sluchalam biski bardzo czesto
odpowiadala mi muzycznie i prowadzacy byli bardzo okej
teraz, jezeli nawet bym chciala [prawde mowiac nie che, ale....] to i tak bym jej nie posluchala, bo najzwyczajniej w swiecie czestotliwosc, na jakiej odbierala w mojej okolocy, zostala oddana dwojce bodajze
nawet nie mam pojecia jaka muzyka tam teraz leci, ale z tego co mowicie, nie jest za wesolo. co prawda nadal zagladam na nieoficjalne forum tegoz radia, ale i tak wszyscy sa tam raczej ze wzgledu na ludzi i juz bardzo malo mowi sie o bisce....
BIS PISS Wysłany: 2007-09-13 11:55
No tak...Ta stacja jest dead . Dlaczego? Ano ktoś wczoraj wbił na ich forum Hyde Park informację o tym, że na DarkPlanet są ostro jechani i co? Zero postów, co razem z innymi ich forami, gdzie też jest bezruch, świadczy o tym, że BIS po prostu prawie nikt nie słucha ( wyniki badań sluchalności - gorzej niż słabe - tylko to potwierdzają ).A więc podatnicy płacą za bezpostaciowy, nieudaczny emotwór :twisted:
Wysłany: 2007-09-13 11:58
Powyzsza dyskusja na temat radia Bis sprowokowala mnie do testowego odsluchu ww stacji radiowej...podzielam opinie moich poprzednikow....beznadziejna muzyka...bezsensowne dyskusje prowadzacych...tak ze nie dziwi mnie fakt ze nikt tego nie chce sluchac...
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Emotwory - M-otwory to najgorsze potwory Wysłany: 2007-09-13 11:59
Do diabła :evil: z M-OTWORAMI!!! :twisted:
Wysłany: 2007-09-13 13:48
Niech mnie ktos uswiadomi. Tam sa jakies audycje tematyczne o jakies godzinach z muzyka apirujaca do tego czym my sie zajmujemy?
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2007-09-13 14:30
Nie spotkałam sie w radiu z zadna muzyka ktora jakos by mi odpowiadala : / Glownie przez gusta sluchaczow ktorzy bez przerwy prosza o cos z disco-polo , hh badz techna . Nic inteligentnego nie mowia totez nie widze powodow aby wysilic sie i wlaczyc radio .
Schuld und Sühne
Re nie słucham radia Wysłany: 2007-09-13 16:01 Zmieniony: 2007-09-13 16:25
Nie słuchanie radia to jakiś pomysł na życie 8O , ale w ten sposób niestety zostawia się całe pole dla chwastów. W końcu radio publiczne oznacza i ... nasze. Kiedyś był Beksiński, post punk, ambient, cold wave, teraz - pustki. Podatki płacicie - wymagajcie :evil:
Re: Re audycje Wysłany: 2007-09-13 16:16
[quote:76e86e1900="Lupp"]No właśnie przecież chodzi o to, czy w BIS coś puszczają, choćby w przebłyskach. Kiedyś? Tak! Pytanie, czy teraz coś z tego ocalało? W końcu kiedyś to był jedyny kanał publicznego radia dostępny dla alternatywnej muzy...[/quote:76e86e1900]
A kto to prowdził i jak sie nazywały konkretne audycje? Nigdy specjalnie bis nie słuchałem.
Wysłany: 2007-09-13 16:29
[quote:ca28a7a7ef="amorphous"]Niech mnie ktos uswiadomi. Tam sa jakies audycje tematyczne o jakies godzinach z muzyka apirujaca do tego czym my sie zajmujemy?[/quote:ca28a7a7ef]
No właśnie ...Świadomość....przecież w tej dyskusji chodzi o to, czy w BIS coś puszczają, choćby w przebłyskach. Kiedyś? Tak! Pytanie, czy teraz coś z tego ocalało? W końcu kiedyś to był jedyny kanał publicznego radia dostępny dla alternatywnej muzy...
Re: Re audycje Wysłany: 2007-09-13 18:43
[quote:87f7373f7c="amorphous"]A kto to prowdził i jak sie nazywały konkretne audycje? Nigdy specjalnie bis nie słuchałem.[/quote:87f7373f7c]
Za dobrych czasow Amorphousie, w BISie byly np. audycje poswiecone metalowi, co noc, od poniedzialku do soboty od polnocy do 6 rano byla audycja Mocne Nocne, w kazdym z dni poswiecali czas innemu gatunkowi rocka i metalu, sroda byla dniem gdzie grali gotyk, darkwave, industrial, elektronike. Prowadzil ja Grzegorz Polatynski, ktory teraz w Trojce prowadzi z kims tam jeszcze Trzecia Strone Ksiezyca. W BISie w wakacje o ile pamietam byly tez od 14 do 16 czy jakos tak, audycje o nazwie: Lekkie Dzienne, gdzie grano lzejsze odmiany rocka i metalu. Ale cholera grali! Dawali tez szanse wypromowac sie mlodym zespolom grajacym rock i metal, w audycji chyba BIS Lista. Pamietam tez, ze byla audycja: Rozmowy z Dzwiekiem (pon-pt). Tam czesto puszczali muzyke ambitna, a pani Kaczkowska sporo czasu poswiecala Depeche Mode, Nine Inch Nails czy Recoil. Teraz cholera, to jakies emo, ska, hip hop, itp. Mam nadzieje, ze choc troche przyblizylem Ci program, ktory dalo sie kiedys sluchac, z przyjemonoscia. Teraz to z przyjemnoscia te stacje... sie wylacza.
I don't make sense/I got my pride/Don't need no meaning/I feel no shame/I will not believe/I got no choice/I'm out of control/And I love it!
No i o to chodziło.......................................... Wysłany: 2007-09-13 22:36
Dzięki!!! Jak zawsze na przytomnych można liczyć :D A nieprzytomni - niech czytają: ku nauce :P
Re: Re audycje Wysłany: 2007-09-13 23:28
[quote:a5af1d66a9="KMFDM"]Mam nadzieje, ze choc troche przyblizylem Ci program, ktory dalo sie kiedys sluchac, z przyjemonoscia. Teraz to z przyjemnoscia te stacje... sie wylacza.[/quote:a5af1d66a9]
Przyblizyles doskonale. Uzepełniłem też informacje. Trzeba sie pogodzic ze nie bedzie ogolnopolskiego radia z taka muzyką. Radio publiczne jest polityczne a stworzenie prywatnego sie nie oplaca.
Nie wolno się godzić... Wysłany: 2007-09-14 11:39
Demokracja pasywna? Nie istnieje. Jeśli nie ma głosu w sprawie, to wszyscy milcząco przyjmują, że jest "dobrze" i problemu nie ma. A że jest widać z opinii na DP :idea:
Wysłany: 2007-09-14 14:45
Sluchalam kiedyś ale radio i audycje upadły bo im nie zalezy na jakosci muzyki ale ilosci sluchaczy .
Schuld und Sühne
Radio czy nie radio? Wysłany: 2007-09-16 21:27
Wydaje mi się, że jednak warto mieć swoje terytorium w radio.Net to jedno, antena - drugie. Był czas, że i w Trójce i w BIS było o wiele lepiej, nie ma powodów, żeby było jak jest :evil:
Wysłany: 2007-09-24 10:29
Ja także jak wy nie słucham radia na codzień. Wyjątkiem są 2 audycje - TRZECIA STRONA KSIEŻYCA (TRÓJKA), której jestem zapalonym fanem (TSK JUŻ 26 WRZEŚNIA CZYLI JUŻ JUTRO O PÓŁNOCY!!!!) i MINIMAX (TEŻ TRÓJKA).
Fajnie że była Biska. Dużo jej zawdzięczam. Gdyby nie to radio to nie słuchałbym dzisiaj zapewne takiej muzyki. Dobrze że był Grzesiek Połatyński i Gzyl i pokazali mi taką fajną muzykę!!! Jak to dobrze że Grzesiek P. jest dziś w Trójce...
"Niech Mrok bedzie z Wami"