Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Nightwish - Dark Passion Play. Strona: 2

Artykuł: Nightwish - Dark Passion Play

Wysłany: 2007-10-04 16:01

Anthilie (Bicz)
Anthilie
Częstochowa

[quote:83b4dd84f8="Toff"] zespół nie stracił swojego "nightwishowskiego" klimatu [/quote:83b4dd84f8]

Moim zdaniem stracił, dla mnie nowe piosenki nie mają tej dawnej ''magii''. Są po prostu inne... Podobają mi się nawet, ale dla mnie to już nie jest ten zespół co kiedyś. Brakuje mi bardzo w nim też głosu Tarji...

Wysłany: 2007-10-04 17:13

[quote:fa6a421120="minawi"][quote:fa6a421120="RhythmOfDragonheart"] Rozdają tam duże plakaty Nightwish'a promujące ich nowa płyte...[/quote:fa6a421120]

Kurde no, daleko mam :wink: A jak rozdają - powołać się tam na Ciebie czy co :twisted: Czy tzeba wczesniej kupic płytę? :P[/quote:fa6a421120]

Leżą na Informacji zaraz przy wejsciu i na dziele z muza:] nie trzeba kupować płyty :lol:

Wysłany: 2007-10-04 17:18

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:852c85f6c8="RhythmOfDragonheart"][quote:852c85f6c8="minawi"][quote:852c85f6c8="RhythmOfDragonheart"] Rozdają tam duże plakaty Nightwish'a promujące ich nowa płyte...[/quote:852c85f6c8]

Kurde no, daleko mam :wink: A jak rozdają - powołać się tam na Ciebie czy co :twisted: Czy tzeba wczesniej kupic płytę? :P[/quote:852c85f6c8]

Leżą na Informacji zaraz przy wejsciu i na dziele z muza:] nie trzeba kupować płyty :lol:[/quote:852c85f6c8]

i co się śmiejesz? :P
moglbys mi zabrac jeden plakat :P mam tyle miejsca na scianach a tak daleko do MM :wink:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-10-07 17:23

Heh, jak na razie z całej płytki najbardziej podoba mi się kawałek "Last Of The Wilds", w którym to brak jakichkolwiek wokali. Ogólnie album dobry, lepszy od Once :twisted:

Wysłany: 2007-10-07 20:24

[quote:8d18179399="DemOlka"]A mi się podoba tylko kawałek "Bye bye beautiful" i jedynie dlatego, że Marko w nim śpiewa refreny. Przynajmniej ma gość power.[/quote:8d18179399]

zgadzam się - ten utwór jest dobry. a tekst...... jak tak lubią sprawy załatwiać - be my guest 8) głupawo, ale cóż........ :roll:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-11-16 21:11

Właśnie jestem w trakcie któregoś z kolei przesłuchiwania i zgadzam się z recenzją Harleqa.

Płytka jest świetna - to muzycznie rozwinięcie poprzedniego albumu. Nie czuję tu ani krzty WT. Co prawda czasem mam wrażenie, że wokal Anette jest za słaby do orkiestracji czego w przypadku Tarjii nie uświadczyłem ale może to kwestia złego mixu całego albumu. Podobne wrażenie mam co do gitary też ją czasem za słabo słychać gdy się porówna z wcześniejszymi albumami. Może dlatego wydaje się bardziej komercyjna hehehehehe :wink: .

Moim zdaniem to kolejny krok Nightwish w rozwoju tyle, że z Nową wokalistką, która może w porównaniu do porzedniczki nie ma tak "wspaniałego" głosu ale też "ma to coś" co do tego zespołu pasuje. No i fajnie, że jest trochę więcej wokalu Marco. Zwłaszcza w ostrzejszych momentach.

Keep Talking...

Wysłany: 2008-12-03 20:23

Elrath (Bicz)
Elrath
Poznań (Rada Miasta zaprzecza)

Że tak powiem - DPP to płyta dobra, straciła trochę klimatu z poprzednich płyt, ale ma swój nowy. Co do wokalu Anette - nie jest on taki zły i dobrze pasuje do nowych kompozycji, tylko że w pewnym momentach dziewczyna tak strasznie wyje, że wytrzymać nie można. Tarja nie też taka idealna, w Century Child strasznie dużo błędów popełnia i śpiewa nawet falsetem.

"Nie ma problemu, dla którego nie istniałoby rozwiązanie."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło