Wysłany: 2008-05-14 19:09
[quote:fabc2db174="Summoned"]
mysle ze jesli ludzkosc nie wykonczy sie sama, to zniknie w ciaglu 150 000 lat[/quote:fabc2db174]
Sadze,ze na pewno wykonczy sie sama jak tak dalej bedzie. Podobno w 2050 roku ma zniknac z powierzchni Ziemi 50% gatunkow zwierzat,inni twierdza,ze kolo30%. W kazdym badz razie ile by to nie bylo bedzie to stanowilo powazne zachwianie ekosystemu i mozemy miec powazny problem. Moze byc ciezko z utrzymaniem sie przy zyciu kiedy bedzie problem z mieskiem,zieleninka i owocami.Samymi chemikaliami zyc sie nie da :/
Tak wiec sadze,ze koniec swiata nie nastapi spowodu meteorytu,zlania powierzchni ladow woda,raczej nie zesle go tez Bog czy co tam moze byc jeszzce przyczyna konca swiata,to my zgotujemy go sobie sami
Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P
Wysłany: 2008-05-14 20:59
Więc wykończymy się sami. Różnie mówią z datą... jedni, że uderzy w nas meteoryt, drudzy, że przyjdzie wielka "apokalipsa" i sąd ostateczny... i tak niemal bez końca. Czyżby te teorie powstały z powodu strachu przed tym końcem? Tak to niestety wygląda. Człowiek lęka się nieznanego i wszystko próbuje racjonalnie wyjaśnić.
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Wysłany: 2008-05-22 12:52
Jeżeli koniec nie nastąpi w ciągu najbliższych kilkuset lat, to ludzie zagryzą się sami.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-05-30 20:44
Czytałam artykuł ( w jakiejś mało ambitnej gazecie ), w którym było napisane, że za 50 lat wyginie rafa koralowa w Australii, a wielkie obszary zostaną zalane przez topniejące lodowce ( topnienie spowodowane efektem cieplarnianym). Jak wyżej pisałam - niepotrzebny jest koniec świata, człowiek bowiem wykończy się sam.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-06-04 12:45
Ja czytałam że Majowie obliczyli datę końca świata na 2012 rok. A wtedy mają się odbyć w Polsce mistrzostwa Euro .
No naprawdę ci Majowie nie mieli kiedy ustalać końca świata tylko akurat wtedy gdy polska ma szansę zaistnieć w Europie :D :D :D
Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..
Wysłany: 2008-06-04 13:37
[quote:753ee4c662="AngelOfDeath"]wtedy gdy polska ma szansę zaistnieć w Europie :D :D :D[/quote:753ee4c662]
Może to jest właśnie ten koniec świata? :lol:
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Wysłany: 2008-06-04 14:03
[quote:33f8de4d0c="Kirie"]Może to jest właśnie ten koniec świata? :lol:[/quote:33f8de4d0c]
Jak nie zdążymy z przygotowaniami to wstyd na całą Europe będzie na pewno.
A jak już sie z nas troszkę pośmieją to świat się skończy :D :D :D
Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..
Wysłany: 2008-06-04 21:28
tylko? Koniec świata jest jak impreza się za szybko skończy A miało być tak pięknie xD
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Wysłany: 2008-06-05 16:50
[quote:f8eacbdf2d="AngelOfDeath"]Ja czytałam że Majowie obliczyli datę końca świata na 2012 rok. A wtedy mają się odbyć w Polsce mistrzostwa Euro . [/quote:f8eacbdf2d]
Obliczyli...? Ja tam nie ufam matematyce :D
Wysłany: 2008-06-05 17:48
[quote:f48d6d6f0f="Wampgirl"][quote:f48d6d6f0f="AngelOfDeath"]Ja czytałam że Majowie obliczyli datę końca świata na 2012 rok. A wtedy mają się odbyć w Polsce mistrzostwa Euro . [/quote:f48d6d6f0f]
Obliczyli...? Ja tam nie ufam matematyce :D[/quote:f48d6d6f0f]
I właśnie dlatego że jest Euro w Polsce będzie koniec świata;P Matematyce nie można nie ufać;P ona jest bezbłędna:) błędne może być tylko założenie człowieka:)
Koniec świata.. a znacie może taki wiersz jak "Piosenka o końcu świata" Czesława Miłosza? nie to macie link:
http://www.milosz.pl/w_poks.php
:) do mnie to trafia:)
Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi...
Wysłany: 2008-08-11 23:28
[quote:9a6b95b14a="AngelOfDeath"]Ja czytałam że Majowie obliczyli datę końca świata na 2012 rok. A wtedy mają się odbyć w Polsce mistrzostwa Euro . [/quote:9a6b95b14a]
Tez o tym czytałam, ale tu ujawnia sie aspekt pozytywny konca świata :twisted: Nie skompromitujemy sie podczas Euro :twisted:
------
always look at the bright side of life... papararara 8)
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2008-10-18 21:19
[quote:f270eaba07="mara"][quote:f270eaba07="AngelOfDeath"]Ja czytałam że Majowie obliczyli datę końca świata na 2012 rok. A wtedy mają się odbyć w Polsce mistrzostwa Euro . [/quote:f270eaba07]
Tez o tym czytałam, ale tu ujawnia sie aspekt pozytywny konca świata :twisted: Nie skompromitujemy sie podczas Euro :twisted:
------
always look at the bright side of life... papararara 8)[/quote:f270eaba07]
Druga opcja: skompromitujemy się tak bardzo, że świat się skończy
Magic begins with blood.
Wysłany: 2008-10-19 11:40
no to czeka nas opcja, rodem z Terminatora :? więc od poniedziałku wszyscy pozbywamy się komputerów :P przez okno je i świat uratowany :D
[img:ec79b837cd]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:ec79b837cd]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2008-10-21 18:15
w sumie racja.
Jak popatrzeć na to, co się dzieje, trudno się nie zgodzić.
Magic begins with blood.