Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Nightwish - Amaranth w Sieci. Strona: 2

Artykuł: Nightwish - Amaranth w Sieci

Wysłany: 2007-08-17 02:25

[quote:0878d654b5]Ja tam bym była za tym żeby śpiewał - wersja "High Hopes" kawałka Floydów zagrana na jakimś koncercie była genialna.[/quote:0878d654b5]

Nightwish nie potrzebuje wokalistek...

http://pl.youtube.com/watch?v=OwTtDr5JPz4

to jest kierunek który wg. mnie powinni pociągnąć. urzekające. i ciężko powiedzieć, że Marco nie nadaje sie na wokal.. prawda?

Wysłany: 2007-08-17 11:40

[quote:6eb9d279a5]Nightwish nie potrzebuje wokalistek...[/quote:6eb9d279a5]

Lubię płyty Nightwisha z Tarją, poniewaz dla mnie spora część tej muzyki to klimat, który sprawia ze nie ma drugiego takiego zespolu jak Nightwish, nie istnieje jakas grupa zespolow "nightwishopodobnych", tak jak to jest chociazby z roznymi kapelkami gothmetalowymi, ktore cięzko od siebie odróżnic.

Nie rozumiem zupelnie tego, ze zespol szukal i szukal w nieskonczonosc tej nowej wokalistki, a następnie wybral taką jak tysiąc innych... Spiewa moze i poprawnie i wyglądem moze przypominac Tarje, ale jej śpiewanie totalnie nie oddaje tego, co jest w tej muzyce...

Z kolei kawałek "While your lips are still red" urzekł mnie niezmiernie i po tej porażce, jaką jest Amaranth, jestem w stanie sie zgodzic z Tobą, Thiv :) Na pewno cos takiego duzo bardziej zachęciloby mnie do poznawania nowego Nightwisha, niz bezjajowy glos pani Olzon...

Wysłany: 2007-08-17 12:01

No wiadomo, jedni pozostaną przy starych płytach Nightwisha, innym, jak mozna zaobserwowac nawet na tym forum, bardziej spodobała się jego nowa twarz, a sa tacy co nie lubią ani tego, ani tego, lecz lubia wtrącić swoje trzy grosze :wink:

Wysłany: 2007-08-17 12:20

Widzisz, nie rozumiem co ma do tego "gotyckość", prawdopodobnie myslisz tak jak wiekszosc ludzi, ze jesli muzycy ubieraja sie na czarno i maja babkę na wokalu to to musi być "gotyckie"...Tymczasem Tuomas odżegnuję się od tej opinii, pytany w wywiadach, o to czy sa zespołem gothmetalowym zaprzecza, twierdząc ze jesli juz bylby zmuszony szufladkowac Nightwish, to graja heavy metal lub symphonic heavy metal...

Poza tym nie rozumiem kompletnie Twojego podejścia, że jesli do Ciebie muzyka nie przemawia, to oznacza, że czegos jej brakuje 8O
Jest to podejście nieco niepokojące, nie uwazasz? :wink: 8)

Wysłany: 2007-08-19 09:35

[quote:6e06a188c2="Harlequin"]nawet nie planuje ogladac, Noghtwish skonczyl sie dla mnie po "Wishmaster". potem bylo tylko gorzej :P[/quote:6e06a188c2]

dla mnie skończył się wraz z odejściem Tarji...

Rozczarowanie to bardzo paskudne uczucie, czasami lepsze jest puste mieszkanie.

Wysłany: 2007-08-19 10:37

dymek (Bicz)
dymek
Ludomy (tudzież Poznań)

[quote:cfad691616="Thiv"]Nightwish nie potrzebuje wokalistek...

http://pl.youtube.com/watch?v=OwTtDr5JPz4

to jest kierunek który wg. mnie powinni pociągnąć. urzekające. i ciężko powiedzieć, że Marco nie nadaje sie na wokal.. prawda?[/quote:cfad691616]
O... to mi się podoba...
I również zgadzam się z Thiv- tak zespół powinien tworzyć :)
Chyba przesłucham cały album- może znajdzie się na nim coś jeszcze ciekawego...

[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]

Wysłany: 2007-08-25 19:57

Ja dziś przesłuchałem singiel-ek - Amaranth, który niedawno się ukazał...hmmm...powiem, krótko bez uzasadniania "swoich" racji. Jak ktoś powiedział "są gusta i guściki".
Mnie się ogólnie podoba. Szału nie ma...ale chętnie do niego sięgnę ponownie.

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2007-08-25 22:03

dymek (Bicz)
dymek
Ludomy (tudzież Poznań)

A ja przesłuchałem cały album i stwierdziłem, że może sobie być- bez rewelacji, nudzi się trochę, ale niech tam- jak gdzieś usłyszę, to nie będę wrzeszczał, zeby wyłączono.
Co do samego utworu "Amaranth", stwierdzam, że mogę go słuchać, ale nie chcę oglądać (do tej pory gdy chciałem posłuchać wchodziłem na YouTube i oglądałem klip). Brzmi wtedy dobrze. Dopóki słyszę, ale nie widzę nowej wokalistki, jest ok :P

[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]

Wysłany: 2007-08-26 00:38

Może zmiana wokalistki będzie ciekawą zmianą w muzyce graną przez ten zespół, chociaż wcześniej też źle nie grali...

Wysłany: 2007-08-26 13:08

Jak dla mnie to kawałek jest OK. Nic specjalnego klasyczny kawałek Nightwish w stylu np: "Nemo". Fajny refren, Anette ma całkiem dobry głos (choć czasem brak "wyjść w górę") ale reszta to "klasyka westernu", którą serwują nam od lat. Czyli OK

Hehehehe na teledysku Anette fajnie trzyma mikrofon :wink:

Keep Talking...

Wysłany: 2007-08-26 14:27

Pewnie że wprwiona, dziecka się przecież już dorobiła :wink: .

A tak w temacie to stwierdzam, że nie ma się do czego przyczepić. Od razu słychać, że muzycznie to Nightwish i zmiana wokalistki wiele nie zmieniła. Dlatego kawałek mi się podoba. Ale w końcu muszę posłuchać całą płytę.

Keep Talking...

Wysłany: 2007-09-05 20:55

Dla mnie Nightwish bez Tarji to jak ryba bez wody... :? A głos ma wyjątkowy i Anette nie może sie równac z Tarjia... :roll:

Wysłany: 2007-09-14 05:19

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

Sledze Nightwisha od 5 lat i coz tu duzo mowic.
Utwor jak promujacy teledysk - dno.
Zero solowek Emppu lub Tuomasa, ogolnie zbyt uniwersalny.
Jako teledysk promujacy nowy album - dno.
Jakas fabula tam jest? I Tuomas z gola klata... n/c
Nowa wokalistka - srednio.
Chwilami brzmi troche podobnie do Sharon z Within Temptation.
Ktos tam wyzej pisal ze ma lepszy glos.
Widac nie slyszal nic z poza Nightwish'owych utworow Tarji
I ktos sie czepial, ze ona sie rusza a Tarja nie. To radze koncerty poogladac. Albo sie poruszac spiewajac Walking In The Air...

Once... I had a dream....

Wysłany: 2007-09-14 07:52

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:8569c61b68="Cross"] I Tuomas z gola klata... n/c
[/quote:8569c61b68]

Pewnie wolałbyś Tarję z gołą klatą :?: :lol:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-09-16 00:12

Cross (Bicz)
Cross
południe Niemiec

[quote:2552128ae9="minawi"][quote:2552128ae9="Cross"] I Tuomas z gola klata... n/c
[/quote:2552128ae9]

Pewnie wolałbyś Tarję z gołą klatą :?: :lol:[/quote:2552128ae9]

Widzialem. Zadna rewelacja, chociaz w sumie...

Once... I had a dream....

Aiva Wysłany: 2007-10-25 03:55

nom powiem zgadzam się z toba stary nightwish mrrrryyy coś zajebistego ale nie ma tragedi z nową wokalistką ale Tarji brak ten klimat nikt nie zastąpi pozdrawiam

chce miec aniola...

Bez Tajri - kicha Wysłany: 2007-11-03 23:15

Tu nie ma co dużo mówić. Nightwish straciło swój klimat gotycki. Nie ma solówek, ani nic w tym rodzaju. Tajra jako jedyna kobieta śpiewała operą. I wtedy Nightwish było super.Gotyk szedł całą parą, a gitary były wszędzie itd. A co jeszcze teledyski były lepsze. Amaranth jakoś jeszcze przejdzie, ale inny jak oglądałam to zrobili z tego popowy klip. A laska w porównaniu do Tarji.... co ja gadam tu nie ma żadnego porównania.... Niestety ale staczają się :cry:

angel

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło