Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Gwiezdne Wojny....30 lat mineło.... Strona: 2

Wysłany: 2007-06-04 20:45

Moje pierwsze zetknięcie z GW było chyba w 87r. i było to "Imperium Kontratakuje" i zaraz potem "Powrót Jedi" a co najważniejsze, że widziałem to wtedy w kinie :!: Odrazu zaciekawiła mnie ta cała historia i uwielbiam ją do dziś choć nie jestem takim maniakiem, jak niektórzy wcześniej się wypowiadający. Mogę jednak stwierdzić, że Universum GW jest dla szeroko pojętej fantastyki-naukowej prawie tym samym czym był "Władca Pierścieni" dla fantasy.
Co do "nowej" trylogii to mam mieszane uczucia. Rozumiem co Lucas chciał przekazać, sam zamysł historii jest bardzo ciekawy. Niestety wyszło to wg. mnie troche dziecinnie i chyba dlatego brak tam nieco klimatu "starej" trylogii (częściowo wyjątkiem jest "Zemsta Sithów). Oczywiście co do efektów to nie można się przyczepić - są naprawdę oszałamiające 8O .
Ale w wielu miejscach drętwa gra aktorska co po niektórych i kiepskie dialogi wykazują, że Lucas nie jest najlepszym reżyserem jak i scenarzystą. Jest znakomitym animatorem, pomysłodawcą i producentem ale mógł podobnie jak w przypadku "Imperium Kontratakuje" i "Powrótu Jedi" wynająć jakiegoś niezłego reżysera i kolesia od pisania scenariuszy - wtedy "nowa" trylogia z pewnością byłaby lepsza.

Keep Talking...

Wysłany: 2008-01-03 09:38 Zmieniony: 2011-06-11 17:14

Werdlug mnie bardzo ciekawy film.
Mnie sie podobal, podoba i bedzie podobac. :twisted: :twisted: :twisted:

[quote:24159894f3="Sidonius"]a ja bym chcial sie dowiedziec czemu moje dwa posty zostaly usuniete z tego tematu....

przepraszam za offtopa

moim zdaniem Lucas nie powinien krecic kolejnych trzech czesci....
ale to tylkko moja sugestia i opinia[/quote:24159894f3]

A wedlug mnie J.Lucas powinien jeszcze nakrecic 3
czesci sagi.
Bynajmniej wedlug mnie.
Nie wiem co o tym sadza inni. :twisted: :twisted: :twisted:

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-01-04 14:40

Ktos mnie popiera.
A z drogiej strony tez mnie to ciekawi. :twisted: :twisted: :twisted:

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-02-21 08:54

Ja osobiscie sadze ze Star Wars to klasyka s.f.
A wy jak sadzicie?

Re: Gwiezdne Wojny....30 lat mineło... Wysłany: 2008-04-22 12:28

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

[quote:81c6bef15c="electronaut"][img:81c6bef15c]http://www.empireonline.com/images/cover/large/217322.jpg[/img:81c6bef15c]

W maju obchodzimy 30 rocznice emisji 'pierszych' Star Warsów.
Jak dla mnie najbardziej kultowy film swiata.Widziałem go 1 raz w zdaje sie 1979 roku i od tamtego czasu mnie trzyma....

a wiec.....'may the force be with you' 8)[/quote:81c6bef15c]

Star Wars to moj ulubiony film.

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2008-06-19 10:33

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Tak wiec serdecznie dziekoje.

Wysłany: 2008-09-22 13:00

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Wojny klonow maja byc w kinach od 26 wrzesnia

Wysłany: 2008-09-22 14:47

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Ten animowane wojny klonów, tak?
Widziałem zwiastuny,
do kina trzeba iść, no bo co...
to w końcu Star Wars

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2008-09-22 18:31

Obowiązkowo :!: :D

[img:5bc54c6944]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:5bc54c6944]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2008-09-22 18:42

Tak tak, ja się wybieram już w dniu premiery ^^

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2008-09-22 18:55

nie wiem czy wiecie ,pisałem w DP o tym ,że wszystkie części Star Wars będą w kinach ponownie wyświetlane w wersi 3D :D

[img:92d7812009]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:92d7812009]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2008-09-23 12:58

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Ja osobiscie mam zamiar wybrac sie na premiere i do tego sciagnac z neta.

Wysłany: 2008-09-23 20:31

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Masz swieta racje, mnie najbardziej podoba sie "Powrot Jedi", a tobie :?:

Wysłany: 2008-09-25 13:50

evanescence (Bicz)
evanescence
Tam gdzie diabeł mówi dobranoc...

[quote:90a1512ccc="Vammp"]Wojny klonow maja byc w kinach od 26 wrzesnia[/quote:90a1512ccc]

Dzieki :D

[quote:90a1512ccc="gerogoth"]Star Wars to klasyka ,bez dwoch zdan, ale wersje z lat 80- siatych sa lepsze od nowych trzech pierwszych czesci . Razz Twisted Evil Cool[/quote:90a1512ccc]

Tak Star Wars to klasyka, ale mnie podoba sie "Zemsta sithow"

Samotność jest czymś pięknym

Wysłany: 2008-09-29 12:26

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Jak sie wam podobal "Gwiezdne Wojny: Wojny Klonow"?

Wysłany: 2008-09-29 12:34

Freja (Bicz)
Freja
Wałbrzych

A ja nie lubię gwiezdnych wojen. Oglądałam kiedyś jakąś część na jakieś 4 razy, bo w całości nie dałam rady .

Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.

Wysłany: 2008-09-29 20:16

Tylko moje niesamowite i godne Jedi opanowanie powstrzymuje mnie przed nawróceniem heretyków ogniem i mieczem...

Star Wars jest fajne ^^ Trochę naiwne ale fajne.

Swego czasu grałem we wszystkie gry i czytałem większość książek jakie wydano w kraju :>

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2008-09-30 15:08

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

A ja aktualnie czytam "nowa rebelie"

Wysłany: 2008-10-01 15:12

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

[quote:3b33a88cc8="Elvis"]Tylko moje niesamowite i godne Jedi opanowanie powstrzymuje mnie przed nawróceniem heretyków ogniem i mieczem...[/quote:3b33a88cc8]

Dobry Jedi z ciebie bedzie.

Wysłany: 2008-10-14 14:21

Urósłem na Gwiaździstych Wojnach. Tylko oto nigdy nie mógł zrozumieć, dlaczego nie ma ciemnej stronie siły miejsca, gdzież balans, jeśli nie ma przewodników ciemnej siły - dżedai? Albo że jasna strona jest na tyle słaba, że jej są potrzebne setki naśladowców, a ciemną prawie nie potrzebne? Ale w ogóle, po dobrym i naiwnym, ta i ładnie zrobiono... Zwłaszcza ładne i dynamiczne kosmiczne boje i kosmos w ogóle... A czego kosztują świetlne miecze... ech, romantyka...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło