Eat Me, Drink Me - Marilyn Manson - Bela Lugosi's Dead??? Wysłany: 2007-05-03 07:05 Zmieniony: 2007-05-03 17:21
Doczekałem sie nowego albumu Marilyn Manson :twisted: nareszcie :twisted: gdy sie dowiedziałem że to ma być na miarę Bela Lugosi's Dead (zespołu BAUHAUS) zaczęło mnie zastanawiać jak to będzie wyglądało... "Bela Lugosi..." to prawdziwy hymn gotycki (jeszcze przez mojego wujka w tamtych czasach nazywane "cold vawe" to miał być odłam Punk-Rocka...zapoczątkowany i kontynuowany przez takie zespoły jak np. Joy Division, The Sisters Of Mercy czy Bauhaus...)wracając do tematu...Eat Me, Drink Me to psychodelia cudownych rytmów...w naprawdę mrocznym klimacie...polecam!!!
"...ponieważ to wspaniały wielki biały świat, a nasze kolory są w nim zmywane..."
Wysłany: 2007-05-03 11:50
ja czekam i czekam by wzbogacić moją kolekcję o nowy rarytasik :)
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Re: Eat Me, Drink Me - Marilyn Manson - Bela Lugosi's Dead?? Wysłany: 2007-05-03 13:46
[quote:3c67de2f00="murderbydolly"]Doczekałem sie nowego albumu Marilyn Manson :twisted: nareszcie :twisted: (...) Eat Me, Drink Me to psychodelia cudownych rytmów...w naprawdę mrocznym klimacie...polecam!!![/quote:3c67de2f00]
Chcesz powiedzieć, że posiadasz już "Eat, Drink Me"? Album, który premierę będzie miał za ponad miesiąc (5.06.07.)?
Jeśli tak, to sprawdź dokładnie, czy to nie fake ściągnięty z neta, bo pełno ich już teraz :wink:
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-05-03 15:59
premiera jest 5 czerwca w stanach owszem spostrzegawczy jesteś...owszem w necie krążą fake'i typu: posłuchaj nowej piosenki MM z nowej płyty...słucham i słyszę jakiś rytmik ala Linkin Park...z ich najnowszego shitu...
na stronie mansona oficjalnej - http://www.marilynmanson.com jest kawałek najnowszego teledysku... natomiast na stronie na myspace - http://www.myspace.com/marilynmanson do odsłuchania 2 kawałki If I was your Vampire i Heart-shaped glasses...ale moim skromnym zdaniem to tylko przedsmak :twisted: manson najlepsze zachował na sam koniec :twisted: ten album jest przepełniony emocjami od których chce sie płakać, śmiać...czasami dołuje pozostawiając słuchacza w głębokiej depresji...przenika wszystkie partie ciała docierając do mózgu robi dobrze naszym zmysłom i płaczemy...zapominamy o świecie...błagamy by to trwało...by sie nie kończyło... zapomnijcie o tym co było do tej pory...Manson wkroczył na ścieżkę na której staje się kimś więcej niż Antychrystem...
EAT ME, DRINK ME:
1. "If I Was Your Vampire" – 6:01
2. "Putting Holes in Happiness" – 4:35
3. "The Red Carpet Grave" – 4:47
4. "They Said That Hell's Not Hot" – 4:17
5. "Just a Car Crash Away" – 4:55
6. "Heart-Shaped Glasses" – 5:00
7. "Evidence" - 5:19
8. "Are You the Rabbit?" – 3:57
9. "Mutilation is the Most Sincere Form of Flattery" - 3:52
10. "You and Me and the Devil Makes 3" - 4:24
11. "Eat Me, Drink Me" - 5:40
a oto tracklista Twisted Evil
[color=violet:09d1fb688b]Pisanie postów jeden pod drugim bardzo utrudnia przeglądanie tematu... Gdyby kazdy tak robił to opinie 4 osób miescily by sie na 5 stronach...
Jeśli nie umiesz sie posługiwac opcja [b:09d1fb688b]edytuj[/b:09d1fb688b] widoczna w prawym górnym rogu postu prosze o PW.
Jeśli Ci sie nie chce tego robić mi równiez nie bedzie sie chciało edytowac ich i bede po prostu Twoje posty usuwac.
Pozdrawiam th[/color:09d1fb688b]
"...ponieważ to wspaniały wielki biały świat, a nasze kolory są w nim zmywane..."
Wysłany: 2007-05-03 17:30
Bardzo dziekuje za informacje Murder, ale naucz sie edytowac posty, zamiast spamowac. Jest taki magiczny guziczek... [b]edytuj[b]
Wysłany: 2007-05-05 09:04
Nie wiem jak wam...ale mi sie podoba nowy album :twisted: ktoś zamieścił na rapidshare najprawdopodobniej nagranie z sesji prasowej...gdzie Manson cały album zaprezentował przed dziennikarzami...(pewnie amatorsko nagrane)...ale to było dość dawno...i możliwe że sie troszeczkę wszystko poprawi jak i w jakości (już na albumie) jak i może w riffach...możliwe...z tego co wiem ma z nimi grać były basista zespołu PRODIGY...
A oto punktacja od 0 - 10 wg. mnie - jak mi sie podobają poszczególne utwory:
1. "If I Was Your Vampire" >>> 8 <<<
2. "Putting Holes in Happiness" >>> 8 <<<
3. "The Red Carpet Grave" >>> 8 <<<
[b:f0c84a67c9]4. "They Said That Hell's Not Hot"[/b:f0c84a67c9] >>>10<<<
[b:f0c84a67c9]5. "Just a Car Crash Away"[/b:f0c84a67c9] >>>10<<<
6. "Heart-Shaped Glasses" >>>5<<<
[b:f0c84a67c9]7. "Evidence"[/b:f0c84a67c9] >>>10<<<
8. "Are You the Rabbit?" >>>9<<<
9. "Mutilation is the Most Sincere Form of Flattery" >>>9<<<
10. "You and Me and the Devil Makes 3" >>>9<<<
[b:f0c84a67c9]11. "Eat Me, Drink Me"[/b:f0c84a67c9] >>>10<<<
JA NA 100% KUPUJE ORYGINAŁ I TO Z DODATKOWYM WYPASEM :twisted: - PEWNIE Z TELEDYSKIEM BĘDZIE :twisted:
Wysłany: 2007-05-05 14:04
...no dzis rano tez znalazlem nowa wrzute wiec juz kilka razy przesluchalem nowa plyte i moge potwierdzic ze album jest dobry adczkolwiek nie swietny ale to juz chyba sprawa gustu....
http://imperiummetalu.pl/
Wysłany: 2007-05-05 16:02
[color=red:fbaa750e0f][b:fbaa750e0f]MAŁY DZIAŁAJĄCY BONUSIK DLA WSZYSTKICH:[/b:fbaa750e0f][/color:fbaa750e0f]
http://rapidshare.com/files/29300067/Eat_Me__Drink_Me.rar.html
Wysłany: 2007-05-06 17:05
Od dziś mam nowy album MM :D Zadowolona jestem, a najbardziej wymiękam kiedy słysze Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand). Uciekam dalej słuchać Eat Me Drink Me :twisted:
Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.
Wysłany: 2007-05-07 12:22
a ja pojąć nie mogę tych wszystkich zachwytów... przesłuchałam raz. pewnie pierwszy i ostatni. napewo nie jest to dobry album. manson nie jest chyba w stanie mnie czymkolwiek zaskoczyć... i nie widze tutaj nic, co czyniłoby z tego drugi bauhaus.
[a z sisters of mercy taki cold wave, jak z mansona gotyk ]
life * is a state * of mind
Wysłany: 2007-05-07 19:34
[quote:85aa759d96="LadyWitch"]
[a z sisters of mercy taki cold wave, jak z mansona gotyk ][/quote:85aa759d96]
[color=red:85aa759d96]mój wujek jest znawcą tego typu muzyki...tak sie składa że te zespoły to jego młodość...można powiedzieć że praktycznie "gotyk" to odłam punk rocka powstały po "wielkiej rewolucji - PUNK IS DEAD" gdzie początkowo nazywano to "cold wave" (z tego co wiem - mogę sie mylić oczywiście...bo nie wgłębiałem sie w temat...)[/color:85aa759d96]
Wysłany: 2007-05-07 21:16
[quote:a706bd6692="murderbydolly"] mój wujek jest znawcą tego typu muzyki...tak sie składa że te zespoły to jego młodość...można powiedzieć że praktycznie "gotyk" to odłam punk rocka powstały po "wielkiej rewolucji - PUNK IS DEAD" gdzie początkowo nazywano to "cold wave" (z tego co wiem - mogę sie mylić oczywiście...bo nie wgłębiałem sie w temat...) [/quote:a706bd6692]
[color=red:a706bd6692]a moj wujek jest architektem! do dzisiaj nie wie jak powstaly piramidy. do tego nie zna sie na new romantic, a to przeciez jego mlododsc.
a twoja mama na czym sie zna?[/color:a706bd6692]
Plyta Mansona jest cianka i tania jak barszcz. Rzygac mi sie chce, jak dzieciakom, szukajacym muzycznej alternatywy (na Mtv?) sprzedaje sie kicz w buntowniczym opakowaniu.
Manson to marketingowiec, to socjolog z natury. Wie kiedy i gdzie sie pojawic, zeby z wody zrobic pieniazki. I uwierzcie, ani z niego antychryst, ani dobry muzyk, przypieczetowal to wlasnie tym albumem.
Ilez mozna walkowac wampiry, Alicje. ile razy sprzedawac to samo, bo to mroczne, gotyckie, mistyczne i takie oryginalne.
Dawno nie slyszalem tak nudnych kawalkow i tak kiepskiej produkcji. Aranzacyjne dno.
Trzeba wiedziec kiedy zejsc ze sceny. Tylko jak z niej schodzic, kiedy ludzie podniecaja sie jego pierdnieciem, czy nowo wydanym albumem (oba trzymaja podobny poziom artystyczny)
...a jak wyda ten obiecany film o Carollu, to ja wydam swoj o Poe. Mam kamere internetowa, powinno wystarczyc.
Wysłany: 2007-05-08 14:26
cala dotychczasowa dyskografia mansona wywoluje u mnie calkiem pozytwne odczucia, co nawet sprawilo ze masona ustawiam na pierwszym miejscu w winampie
ale, eat me drink me ... cala jest jakas zakrecona dziwna a i z angielskim u mnie cienko musze znalesc jakies tlumaczonko dobre
ciekawe ktory z kawalkow bedzie reprezetowal album na pierwszych miejscach w listingach hyhy
Wysłany: 2007-05-08 15:46
[quote:f3a39b455c="dr_Faustus"]
P.S. Musze się zapytać swego wuja na czym sie zna. Moze to on był tworca "wielkiej rewolucji PUNK IS DEAD" - a wogole była taka? Na lekcjach historii nic nie wspominali... :twisted: :twisted:[/quote:f3a39b455c]
powiem tyle: [b:f3a39b455c]"veritas odium parit, obsequium amicos"[/b:f3a39b455c]
[quote:f3a39b455c="vandal7"]cala dotychczasowa dyskografia mansona wywoluje u mnie calkiem pozytwne odczucia, co nawet sprawilo ze masona ustawiam na pierwszym miejscu w winampie
ale, eat me drink me ... cala jest jakas zakrecona dziwna a i z angielskim u mnie cienko musze znalesc jakies tlumaczonko dobre
ciekawe ktory z kawalkow bedzie reprezetowal album na pierwszych miejscach w listingach hyhy[/quote:f3a39b455c]
płyta jest taka albowiem...Manson rozstał sie z Ditą - wiadomo...wiadomo również że był przez nią tłamszony i sprowadzany do normalności... :? w sumie to jest album pisany pod wpływem rozstania... to raz a dwa muzyka pisana była przez Skolda nowego członka zespołu... Manson zwlekał z tekstami piosenek i nagrywaniem wokali do grudnia byłego już roku...w sumie uważam że muzyka mogła by być lepsza...ale...zobaczymy co dalej...ja bardzo dobrze oceniam album...choć Skolda nie trawie.
NAPEWNO "THEY SAID THAT HELL'S NOT HOT" :twisted: to moja ulubiona :twisted:
Wysłany: 2007-05-08 15:57
właśnie usłyszałam w radio ten jego nowy kawałek... i wywołał we mnie taką samą irytację jak każdy poprzedni (no oprócz coveru sweet dreams). ale... co kto lubi... wam się na pewno podoba
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2007-05-08 16:02
[quote:b083a27860="frija"]właśnie usłyszałam w radio ten jego nowy kawałek... i wywołał we mnie taką samą irytację jak każdy poprzedni (no oprócz coveru sweet dreams). ale... co kto lubi... wam się na pewno podoba[/quote:b083a27860]
bo jesteś z "nowej fali" tzw. SWEETDREAMERS... a więc słodka marzycielko jeśli chodzi Ci o Heart-Shaped Glasses - to mi też sie nie podoba...denne trochę...(jak wspomniałem o muze wińcie Skolda - Manson dał mu wolną rękę...co wyszło jak słychać)
Mansona słuchać od Sweet Dreams...to nie poważne...Lunchbox...The Dope Show...Reflecting God...1996...i wiele innych to jest cała esensja...
Wysłany: 2007-05-08 17:03
W imieniu wszystkich zirytowanych uzytkownikow, dziekuje Murderbydolly za ta wartosciowa lekcje.
Nie potrafie korzystac z wikipedii, nie mam tak doswiadczonej rodziny i nie zmieniam zdania w srodku rozmowy (bo na poczatku album byl genialny, a pozniej 'az tak mi sie nie podoba' i 'wincie Skolda, bo go nie trawie'. Zaloze sie, ze nawet faceta nie slyszales.
Poza tym, jak MM mogloby dac nowemu czlonkowi napisac caly material? I zrezygnowac z pieczy nad calym albumem? Jako fan MM powinienes wiedziec, ze to absurdalna wizja. Skad masz informacje o tak wyraznym wplywie odejscia Dity na Mansona? Nie rzucaj slow na wiatr i nie przypisuj autorowi wylacznie Twojej interpretacji.
Jak mozesz mowic 'jestes z nowej fali'? Jesli sluchalbym starego Mayhema i nowych Cradle to z jakiej fali bym byl? :D
Wysłany: 2007-05-08 17:50
[quote:f82e483831="murderbydolly"][quote:f82e483831="frija"]właśnie usłyszałam w radio ten jego nowy kawałek... i wywołał we mnie taką samą irytację jak każdy poprzedni (no oprócz coveru sweet dreams). ale... co kto lubi... wam się na pewno podoba[/quote:f82e483831]
bo jesteś z "nowej fali" tzw. SWEETDREAMERS... a więc słodka marzycielko jeśli chodzi Ci o Heart-Shaped Glasses - to mi też sie nie podoba...denne trochę...(jak wspomniałem o muze wińcie Skolda - Manson dał mu wolną rękę...co wyszło jak słychać)
Mansona słuchać od Sweet Dreams...to nie poważne...Lunchbox...The Dope Show...Reflecting God...1996...i wiele innych to jest cała esensja...[/quote:f82e483831]
przesłuchiwałam kiedyś mansona i mi się nie podobało... sweet dreams w oryginale zaliczam do moich ulubionych piosenek, więc stąd podoba mi się także cover. stwierdzenie o mnie jako o jakieś "nowej fali" fanów mansona jest żałosne, bo od samego poczatku tego człowieka nie trawię, obojętnie na jakim etapie muzycznym był. dla mnie nową falą są fani MM, Hima, czy 69 eyes-a do tych można zakwalifikować właśnie ciebie...
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2007-05-08 23:03
[color=yellow:a9d18b6c9b]Czy wy nie macie innych zajęć jak robić nagonki na jakichś użytkowników? Piszcie do cholery na temat!!! :evil: :evil: :evil: [/color:a9d18b6c9b]
[size=9:a9d18b6c9b]Jak tak dalej pójdzie, to osiewieję przez Was, chcecie mieć siwą adminkę? :evil: [/size:a9d18b6c9b]
Do tematu: :arrow: JAk sobie "załatwię" nowy album, to się wypowiem. Nie zwykłam krytykować ani chwalić czegoś, czego nie słyszałam. I nie zwykłam urpzedzać się do jakiegoś wykonawcy sugerując się wypowiedziami, czesto bardzo agresywnymi, innych osób, także dajcie se na luz z tymi docinkami innym.
Do Mansona podchodzę neutralnie, bo ostatnie płyty mnie nie ruszały w ogóle, ale te wczesno-srodkowe są jak dla mnie całkiem dobrą robotą, jest to w jakimś sensie muzyka komercyjna, więc zawsze bedzie istniała cała ta lekko kiczowata otoczka wokół wydawnictw Mansona. JAk dla mnie albumy z przełomu wieków (jak to brzmi :wink: ) potrafiły ukazać zespół w dobrym muzycznym świetle. Choć wątpię, żeby teraz do tego wrócili, chyba już nie te czasy i nie ta moja młodość...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-05-09 07:53
[color=red:c10f0a7c25]Temperatura sie troszkę obniżyła i przy jakichkolwiek próbach jej podwyższenia będę reagować podobnie.
Wszelkie "żale, irytacje i frustracje" wyrzucać sobie na privie.
Pozdrawiam
[/color:c10f0a7c25]
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D