Wysłany: 2007-07-23 17:07
Ja się nad szczęściem nie zastanawiam zbytnio. Bo kiedy zaczynam do niego usilnie dążyć- przegrywam. Szczęcie dotyka mnie wtedy kiedy o nim nie myślę. Wydaje mi się, że jest ono najpełniejsze właśnie wtedy. Szczęśliwa jestem bo kocham i jestem kochana (banalne, ale jakże piękne), bo studiuję to co lubię, bo mam szansę zdobywać i przeżywać. No ale jest też druga strona medalu - chorobliwe lęki przed utratą tego wszystkiego.
If you don't live for something, You'll die for nothing.
Wysłany: 2007-07-26 07:45
Wszystko zależy od tego, jak się myśli, jak się podchodzi do różnych rzeczy, czy chce się być szczęśliwym... Jeśli tak, nie przeżywa się akurat jakiegoś koszmaru, ma się kogoś bliskiego - to moim zdaniem można żyć w szczęściu ciesząc się nawet drobiazgami. :)
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
szczescie Wysłany: 2007-07-26 14:49
dla mnie szczescie to jazda konna po lakach , lasach ,malych strumieniach , dla mnie to jest szczescie i wolnosc jednoczesnie :)
Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish
Wysłany: 2007-08-06 00:55
Szczęście to odpowiednie podejście do życia, siebie i otoczenia, umiejętność dostrzegania piękna i cieszenia się, bycie sobą - najlepszą osobą, jaką można być, brak większych problemów i rozwiązywanie pomniejszych, realizowanie marzeń i poczucie bliskości... Można być w życiu szczęśliwym tak samo, jak można być nieszczęśliwym. Bywa różnie, z tym trzeba się pogodzić, ale da się cieszyć każdego dnia, nawet drobiazgami. Wiem z autopsji. Najlepiej mieć odpowiedni dystans do większości rzeczy.
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Wysłany: 2007-08-08 11:48
Ciągle odczuwam w życiu wrażenie, że za szczęście płaci się podwójnie :/ Albo i potrójnie... Nic nie jest za darmo, a już na pewno nie trwa wiecznie =do końca naszego życia.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-08-10 00:29
Ja od jakiegoś miesiąca czuję się szczęśliwa, zakochałam się w świecie, a on mi sprzyja, czuję się piękna - to taką mnie widzą, spełniają się moje marzenia, a nawet jak nic się nie dzieje, lub coś idzie nie tak, zachłystuję sie drobiazgami, zachwycam własnymi uczuciami i jest mi dobrze, mam wrażenie, że to może trwać i że jak się postępuje dobrze, to to kiedyś powraca... Pewnie będę miała okresy, gdy będę smutna, zdołowana czy coś... Ale można też być szczęśliwym.
Wysłany: 2007-08-10 10:35
Ostatnio mam mase szczęścia nierobiąc zupelnie nic w tym kierunku . Wszystko realizuje sie jakby samo . Spełniają sie stopniowe moje małe i większe marzenia xD Zaczynam lubieć ten system .
Schuld und Sühne
Wysłany: 2007-08-10 11:05
Chyab kochana złapałyśmy tą samą falę szczęścia. :D
Szczęście..? Wysłany: 2007-11-04 00:02
W szczęściu można żyć, chociaż wieczne szczęście jest tylko w bajkach. Nie wierzę w księcia, który poda mi rękę i zaprowadzi do swojego pięknego zamku, ale podświadomie chciałabym chociaż raz uwierzyć w to, że zawsze będę szczęśliwa. Myśląc o szczęściu widzę siebie u boku kogoś, komu zaufam, zaakceptuję i kiedyś pokocham. Szczęściem są spełnione marzenia, które jeszcze nie chcą się spełniać...
Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło ;]
Wysłany: 2007-11-14 10:38
Zastanówmy się najpierw - czym jest szczęście? To pojęcie względne, odrębne dla każdego człowieka, trudne do zdefiniowania. Najważniejsze jest to, żeby wiedzieć czego się naprawdę chce, dążyć do tego.
Wysłany: 2007-11-14 11:20
Z doświadczenia wiem, że aby być szczęśliwym, wystarczy żyć w zgodzie z samym sobą. :twisted:
życie a szczęście Wysłany: 2007-11-14 20:40
minawi napisał(a):
[quote:5c51ccd4c0]Ciągle odczuwam w życiu wrażenie, że za szczęście płaci się podwójnie :/ Albo i potrójnie... Nic nie jest za darmo, a już na pewno nie trwa wiecznie =do końca naszego życia.[/quote:5c51ccd4c0]
To prawda minawi ,święte słowa ja mam podobne odczucia i tak jest w pewnych sytuacjach " nic nie jest za darmo" niestety,ale nikt nie obiecywał nam happy life przez całe życie :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2007-11-14 20:43
"Szczęście dla wszystkich za darmo ! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony !" :twisted: :D
życie a szczęście Wysłany: 2007-11-14 20:55
tak z tym szczęściem to różnie bywa ,jak nie podpadnę szefowi w pracy lub wykonam jakąś prace lepiej niż spodziewaliby się tego inni , jestem happy very happy , natomiast kiedy jestem już w domu sam na sam to very happy znika ot wyparowuje , może to nie najlepszy przykład ale jak uchwycić to szczęście i co to jest to szczęście :? czasami wydaje mi się że wiem co to szczęście,ale czy tak naprawdę odczułem to szczęście sam nie wiem :?:
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2007-11-14 23:52
największą głupotą ludzkości jest dążenie do pełni szczęścia :? czasem za wszelką cenę...
według mnie pełnia szczęścia NIE ISTNIEJE! szkoda w sumie :?
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Wysłany: 2007-11-15 10:07
ja tez uwazam Ze pelnia szczescia istneje gdyby nie istniala to po co by wogole sie o niej mowilo :)
brak
Wysłany: 2007-11-16 09:29
Mimo tego co mówicie - ja w to nie wierzę. Nigdy nie jest w życiu idealnie... Za szczęście zawsze się płaci
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Szczęście Wysłany: 2007-11-16 16:16
Racja, szczęście kosztuje. Czasem więcej niż jest warte. Za jeden dzień można przecierpieć długie miesiące...
Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło ;]