Vampire Freaks Wysłany: 2007-02-11 02:35
Nie zauwazylem jeszcze tematu traktujacego na temat jednego z najpopularniejszych, kultowych juz portali.
amerykanski kicz czy zbior alternatywnych popaprancow?
To miejsce poswiecone opiniom na temat serwisu, jak i przestrzen na wklejanie linkow do swoich profilow, profilow znajomych osob, badz kapeli.
Ja jestem tam od wczoraj i zdazylem sie juz troche rozejrzec.
link do mnie: http://vampirefreaks.com/u/Vincent-Venoir
Wysłany: 2007-02-13 16:18
ja zarejestrowałem się dzień później (niezależnie :P), najbarzdiej przydatne dla mnie są profile zespołów (jest np. Blog 27 :twisted: ), ale te tłumy emobojów trochę przerażają... no i nie wiem np. jakim cudem zespół visual kei Blood (jaka oryginalna nazwa!) ma tak wysokie oceny, prawdopodobnie tylko za wygląd...
nie rozumiem tego portalu
inną kwestią jest to, że nie umiem zmienić nawet koloru czcionki, więc nie będę miał ciekawego profilu...
don't worry but memento mori
Wysłany: 2007-02-13 19:48
Heh, pobuszowalem troche i musze przyznac, ze to portal, ktory zapewnia, w zwiazku z wysoka frekwencja przybywajacych/odwiedzajacych codziennie userow promocje.
Blog 27, Blood (znam, znam.. nikt nie pobije jednak MM) - a przy rejestracji artysty jest uwaga, ze zespol musi grac muzyke industrialna :D
naprawde AMERYKANSKI serwis ;P
Wysłany: 2007-02-14 01:14
przypomina mi fotkę.pl :P
Wysłany: 2007-02-14 01:18
hm.. jestem na vf od lipca
Wysłany: 2007-02-14 01:21
vf? gówno- brzydkie i jak nazwała to moja kumpela "kicz-wampiry"
Wysłany: 2007-02-14 01:24
co kto lubi..
ja zabijam wolny czas robieniem profili na rozmaitych stronkach..
no,a co do "Wampirow" no coz.. wszedzie sa lepsi i gorsi..
Wysłany: 2007-02-14 01:49
wampirów tam nie ma za dużo chyba
chociaż może emoboj to współczesne wcielenie wampira...
Wysłany: 2007-02-14 01:54
sorry,ale rozwodzicie sie nad bardzoooooooooooo heh smiesznym zagadnieniem
przeciez wiadomo,ze kazdy portal internetowy skupiajacy wieksza ilosc ludzi ,a czasem popaprancow staje sie komercja..
przeciez to glownie o klimat chodzi,a nie o "WAMPIRY"
Wysłany: 2007-03-31 21:22 Zmieniony: 2007-04-03 11:52
[color=red:6dfedb1f3d]Ja tam jestem już około 2 lat ibardzo mi się podoba. Przede wszystkich nieograniczone możliwości używania HTML i CSS. Dużo więcej można zrobić ze swoim profilem niż na myspace. Gdyby ktoś się uparł to może w oparciu o profil na VF stworzyć ciekawą stronę o sobie. Jedynym mankamentem jest ilość fotek w galerii ograniczona do 20 (dla standardowego, bezpłatnego profilu), ale i to można ominąć umieszczając zdjęcia na dowolnym serverze i wklejając je na profil. Można zamieścić video, muzykę, flash.
Ja nie zaglądam na profile facetów, nie interesuje mnie to, ale powiem Wam, że poznałem tam naprawdę ciekawe panie z całego świata w różnym wieku i z wieloma często rozmawiam przez MSN. Jest także bardzo liczna społeczność polskiej avangardy internetowej.
I proszę nie porównywać VF z fotka.pl, na której to za podanie swojego maila lub linku albo użycie przekleństwa można zostać ukaranym, a jeśli chciałoby się dodać kolor czy pogrubić text w swoim opisie, to trzeba zapłacić im sms za 12 zł miesięcznie. Choć mam jeszcze profil na fotce, to chyba tylko dlatego, że nie chcę stracić znajomych, których tam poznałem, tylko dla nich trzymam ten profil na fotka.pl, choć wchodzę tam średnio raz na miesiąc, ale w myślach krzyczę "Bojkotować fotkę!" i wszystkich namawiam, aby zakładali profile tutaj na DP, albo właśnie na VF.[/color:6dfedb1f3d]
Chosen by death don't disagree.
Wysłany: 2007-04-01 08:25
Cóż, szczerze mówiąc to nie uważam się za specjalistę w sprawach profili na wszelkiego rodzaju stronach (SIC!) ale muszę przyznać że VF jest dla mnie czymś dziwnym. Stronkę tę znam od jakiegoś czasu ale na tyle skutecznie mnie odrzuca, że nie założyłem na niej konta. Nie chodzi tu nawet o niektóre dziwadła jakie się tam pokazują. Bardziej o obsługę tego serva i nawigacje po nim, która jak dla mnie jest delikatnie mówiąc cienka i utrudnia korzystanie ze strony. A całą resztę pomijam ponieważ jak pisałem we wstępie nie jestem specjalistą od oceniania takich durnowatych spraw :]
Wysłany: 2007-04-01 11:08
hmmm może się nie znam ale chyba lepszym sposobem na poznanie kogoś jest forum bardziej typu DP... jakoś tak mam wrażenie że wasze posty mówią więcej niż zdjęcia na profilu... no ale może się nie znam :twisted:
nie masz po co żyć?! żyj na złość innym ];>
Wysłany: 2007-04-03 11:54
[quote:fcdbfc99c9="nicky_nf"]hmmm może się nie znam ale chyba lepszym sposobem na poznanie kogoś jest forum bardziej typu DP... jakoś tak mam wrażenie że wasze posty mówią więcej niż zdjęcia na profilu... no ale może się nie znam :twisted:[/quote:fcdbfc99c9][color=red:fcdbfc99c9]
Dla mnie jest bardzo ważne jak wygląda osoba, z którą chcę się bliżej poznać. To chyba oczywiste.[/color:fcdbfc99c9]
Wysłany: 2007-04-03 12:45
Wydaje mi sie, ze dla kazdego liczy sie wyglad, a osoby ktore mowia, ze nie, po prostu sie oklamuja...
A co do VF. Stronke ta poznalem juz jakis czas temu za sprawa pewnej milej damy z DP, ale jakos nie specjalnie mi sie ona spodobala... nie potrafilem sie polapac co jak i po co. No i do tego tlumy debili i emo...
...miej żabę zawsze pod ręką
Wysłany: 2007-04-03 13:58
pod względem wizualno-opcjonalnym absolutnie mnie ten serwis nie pociąga. a w kwestiach personalnych... jakoś nie mam ochoty się przekonać
life * is a state * of mind
Wysłany: 2007-04-03 14:16
[quote:506fa61ecb="AbrimaaL"][color=red:506fa61ecb]Ja tam jestem już około 2 lat ibardzo mi się podoba. Przede wszystkich nieograniczone możliwości używania HTML i CSS.[/color:506fa61ecb][/quote:506fa61ecb]
Jezeli chodzi o mnie to jest to rzecz, która najmniej mi sie podoba w tego typu stranach. Poniewaz wiekszosc ludzi nie ma i nie chce miec pojecia o CSS tylko uzywa szablonów - robi sie syf, layout rozłazi sie w szwach i strona jest nieczytelna. Albo wlasna strona albo profil - takie hybrydy sa koszmarne.
Duża ilość użytkowników powoduje, że forum dyskusyjne zamienia się we wspólny blog. Zgadzam sie, że sukces komercyjny zwykle oznacza klape merytoryczna.
Co mnie bawi, to ze strona tez sie wywodzi z php nuka co definitywnie oznacza zwyciestwo ducha nad materia
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2007-04-03 19:52
a ja lubie vf...........
Wysłany: 2007-04-04 09:32
[quote:fe9225ed90="CyberLacha"]a ja lubie vf...........[/quote:fe9225ed90]
Ja też lubie ale sporo rzeczy bym pozmienial - zrobimy im konkurencje na darkplanet.eu
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2007-04-04 12:00
Nie no darkplanet.eu pokasuje vf i to nie podlega watpliwosci 8)
...miej żabę zawsze pod ręką
Wysłany: 2007-04-04 18:08
[quote:a05507db64="Khamill"]
A co do VF. Stronke ta poznalem juz jakis czas temu za sprawa pewnej milej damy z DP, ale jakos nie specjalnie mi sie ona spodobala... nie potrafilem sie polapac co jak i po co. No i do tego tlumy debili i emo...[/quote:a05507db64]
[color=red:a05507db64]Wbrew pozorom navigacja na VF jest bardzo prosta. Caly czas pozostajesz na swoim profilu i z lewej strony masz główne menu, z którego masz dostęp do wszystkich opcji. Jedynie trochę denerwujące może być otwieranie się fotek z galerii w nowych oknach, ale i do tego można przywyknąć. Nawet zdaje mi się, że to jest ułatwienie, bo wystarczy wtedy zamknąć okno niż klikać na Wstecz/Back.
Zapraszam tam wszystkich V""Vampirycznych, a jeśli będziemy narzekali, że za dużo tam emo-ciot i zarazem nie zakładali swoich profili, to oni uznają VF za "swój" portal i będą rosnąć w siłę.[/color:a05507db64]