Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Piła III. Strona: 2

Wysłany: 2007-02-05 12:25

[quote:b63813c96e="silentscream"]o zgodze sie z nerevarine'em (apropo pil\y 3), bo nie bylo przy czym obdlewac....
moze pierwsza scena nie nadawala sie konsumowania pozywienia, ale spoko dalam rade :D
[/quote:b63813c96e]

Kotku, czytaj wyraznie. Pan Nerevarine napisal, ze Pila to JEST horror typu gore, z czym osobiscie sie nie zgodze, bo gore to np Cradle Of Fear czy Teksanska, tudziez Martwica mozgu.

A Kill Billa, jak juz jestesmy przy tym, mozna szanowac i wielbic za tuzin rzeczy. Albo wspomniana sieke, albo ogolna kiczowatosc i alternatywe dla Hollywood albo nawiazanie do 70s etc. Fan Kill Billa to nie Agawa Blotna, nie kazdy jest taki sam jak *****

Wysłany: 2007-02-05 16:27

[quote:ccb84e36d5="Vincent"][quote:ccb84e36d5="silentscream"]o zgodze sie z nerevarine'em (apropo pil\y 3), bo nie bylo przy czym obdlewac....
moze pierwsza scena nie nadawala sie konsumowania pozywienia, ale spoko dalam rade :D
[/quote:ccb84e36d5]

Kotku, czytaj wyraznie. Pan Nerevarine napisal, ze Pila to JEST horror typu gore, z czym osobiscie sie nie zgodze, bo gore to np Cradle Of Fear czy Teksanska, tudziez Martwica mozgu.

A Kill Billa, jak juz jestesmy przy tym, mozna szanowac i wielbic za tuzin rzeczy. Albo wspomniana sieke, albo ogolna kiczowatosc i alternatywe dla Hollywood albo nawiazanie do 70s etc. Fan Kill Billa to nie Agawa Blotna, nie kazdy jest taki sam jak ***** [/quote:ccb84e36d5]

grrrr wrrrrr jesli o jego wypowiedz chodzi to napisalm do zcego skomentowalam (a nie jest to komentarz do zcego on zalicza ten film - a dokladniej do tegop "Trójeczka taka se w sumie, nie wiem kto tam mdlał na tym w kinie":P)

Wysłany: 2007-02-05 16:56

[quote:b6e6686b6b="silentscream"][jesli o jego wypowiedz chodzi to napisalm do zcego skomentowalam (a nie jest to komentarz do zcego on zalicza ten film - a dokladniej do tegop "Trójeczka taka se w sumie, nie wiem kto tam mdlał na tym w kinie":P)[/quote:b6e6686b6b]
Po to wlasnie, do PHP dolozono jakze przydatna funkcje 'cytuj' ;>

Wysłany: 2007-03-26 06:58

Hmm.. oglądałem wszystkie części i .... i nic:D
Jedyne co jest godne poklasków tooo.. same sposoby zabijania ludzików:) Jeśli chodzi o sceny w których giną.. takie sobie.
W sumie ani rewelacja ani zawiecha... od tak do pooglądania.
Mogli się bardziej postarać i albo ten film (Piła III) zmrocznić albo dać więcej ponurych fekaliów:D
Ale tak jak pisałem wcześniej - same pomysły na śmierć ludzi są ciekawe. Reszta to powielanie wzorców:D
Ok ale monolog strzeliłem.. APAGE!

"I did not wanted to live my life nor did i even wanted to live for my death... strong it is indeed... life... strange to born for death..."

Wysłany: 2007-03-26 08:26

margott (Bicz)
margott
Piekary Śląskie

Widziałam wszystkie 3 części, z czego największe wrażenie zrobiła na mnie 1 i 3. Psychologicznie ciekawy film. Sposoby mordowania ludzików też wymyślne, nie powiem, ale mi się podoba jego "etyka zawodowa". Nie wiem, co mi się bardziej podoba: jedynka czy trójka... Trójka jest bardzo przemyślana, doskonałe zwieńczenie dotychczasowych starań.

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Wysłany: 2007-05-13 01:53

Super film, dużo osób narzeka, jaki to on jest badziewny. Dla mnie dobre są te akcje, a szczególnie z tą operacją...

Wysłany: 2007-05-13 09:09

Adnistral (Bicz)
Adnistral
Gniezno/Połzen

Wg. mnie film bardzo smaczna seria...

Ciekawe wątki psychologiczne...

Wg. mnie cała ta "rzeźnia" w ww. filmie ma na celu przyciągnięcie potencjalnego widza...

Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche

Wysłany: 2007-05-13 18:54

Pierwsza cześć tego filmu znudziła mnie po dziesięciu minutach, ponieważ nie przepadam za bardzo za filmami, których jedyną atrakcją są potoki krwi i szaleństwa psychopatów z wybujałym Ego. Dopiero po jakimś czasie, gdy druga a potem trzecia cześć trafiły do kin stwierdziłem, że nic nie tracę i obejrzałem wszystkie trzy za jednym zamachem. Jak dla mnie pierwsza i druga część Piły to nic więcej jak pokraczne i niestety typowe amerykańskie kino grozy klasy B, z czasem rozbudowanymi wątkami psychologicznymi, które w sumie rzeczy są tylko pretekstem do tego, co ludzi właśnie do Piły przyciąga. Wiem, że tu chodzi o trzecią częśc, ale moje zdanie, co do tego filmu jest dokładnie takie samo jak do pierwszych dwóch części. Od takich produkcji jak owa trylogia wole już infantylne komedyjki lub dreszczowce bez sztucznie nadmuchanego wątka psychologicznego.

Wysłany: 2007-05-14 09:02

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

Jeśli chodzi o trzecią część...Kiedyś ktoś mi mówił, że podobno podczas seansów kinowych "Piły III" ludzie wychodzą w połowie czasu, niektórym robi się niedobrze... Hmm...Zaciekawiona opinią postanowiłam obejrzeć, choć po obejrzeniu drugiej części nie spodziewałam się czegoś specjalnego...
I ta część mnie nie zaskoczyła...fabuła przewidywalna, pułapki coraz brutalniejsze, ale momentami miałam wrażenie, że scenarzysta siedział przy biurku i myślał "co by tu kurna jeszcze wsadzić...wiem! świnie! zwierząt jeszcze nie było!".
W mojej subiektywnej ocenie "Piła III" to film, którego bym nie poleciła znajomym. Gdybym poszła do kina, to stwierdziłabym, ze wyrzuciłam kasę w błoto (podobnie jak kiedyś nadziałam się na "Znaki"...o czizas....).
Wieje nudą, wbrew zamysłom twórców, nie jest przerażający. Zresztą chyba to ma do siebie większość kontynuacji ( z nielicznymi wyjątkami), że im dalsze, tym gorsze...a ma być kolejna część Piły. Są i tacy, którym film się podoba. Cóż...nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba :)

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2007-12-09 10:12

Widziałam tylko pierwszą część tego filmu i stwierdzam że całkiem fajny....... chociaż do najlepszych nie należy.

Piła III Wysłany: 2007-12-09 12:00

Nie rozbieram filmu na czynniki pierwsze , nie przeprowadzam analizy psychologicznej filmu .Film to film albo mi się podoba albo nie i tyle :P seria Piła I,II,III jest świetna po prostu , no morze oprócz części II drugiej ta jest słabsza,seria Piła,jednym się podoba drugim nie ot i wszystko :lol: Niedługo premiera Piły IV oj będzie się dziać :lol:

[img:00101e5321]http://i.wp.pl/a/f/film/001/94/88/0098894.jpg[/img:00101e5321]

:lol:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2008-03-05 20:58

...uwielbiam porównania i teraz też sie nie powstrzymam przed takim pamietacie film Cube , to był film z pomysłem , tak samo jak w pile nie ma znanych aktorów ale ich gra napewno wciaga bardizej (no może z parą wyjątkami) i pamietny cytat 'do czego mam wrcać do wszechmiaru ludzkiej głupoty' jeden z moich ulubionych ;]

Sześcian>>>>>>Piła odpad w przedbiegach:) film tylko średni

a co do samej 3 czesci to juz niestety słaby film

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Wysłany: 2008-03-14 14:36

wszystkie części "piły" dobre, jednak moim faworytem jest II część. Miała dla mnie najwięcej fabuły.

Jestem małą śmieszną osóbką, która lubi się śmiać i uszczęśliwiać innych. Lubie muzyke, dobre filmy, książki, literature i kabarety. Kocham kawe... :) Czasem pisze wiersze.

Wysłany: 2008-03-30 21:11

[quote:16a83e0011="Ignor"](...) tak samo jak w pile nie ma znanych aktorów (...)[/quote:16a83e0011]
A Dannego Glovera tu już kurwa nikt nie zna?!?! czy nie pamięta ??!!

[quote:16a83e0011="OskareQ"]w ogole nie widze sensu po co nakrecili kontynucaje 1. Z tego co wiem rezyser do jakis znanych nie nalezal i wielkiego budzetu nie posiadal wiec chyba woda sodowa uderzyla mu po niewatpliwym sukcesie, niestety[/quote:16a83e0011]
Nie mogę nie skomentować, otóż wyobraź sobie, że pierwszą cześć robił inny facet niż trzy kolejne, więc pytam teraz KOMU ta woda sodowa uderzyła do głowy?

Co do moich odczuć jeśli chodzi o tą serię, to muszę stwierdzić, że bardzo mi się podoba poza częścią trzecią, drugą, czwartą i pierwszą.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2008-03-30 21:48

No, Danny Glover jest czarny, nie da się ukryć :P to może faktycznie dlatego :D

Ano producentom... wielce mi żal kinematografii w obecnych czasach ($$$) traci niestety powoli miano X muzy w mych oczach przez takie gnioty.

V Piły nie widziałem :P i nie zamierzam, starczy mi już to co zobaczyłem (o zgrozo, po co traciłem ten czas?)
Kolejność wymienionych przeze mnie części jest przypadkowa, raczej chodziło mi w tym zdaniu o to, że generalnie filmu nie lubię :P

Pozdrowienia ślę również
Dawnoś mnie nie widział, bo tu już nie zaglądam zasadniczo :P tylko czasem, tak od święta :D

Wysłany: 2008-04-13 22:12

Ale film i tak mi się podobał, ostatnio jestem już po którymś razie obejrzenia czwartej części i mogę śmiało stwierdzić, że film jest bardzo dobry..

Wysłany: 2008-04-16 18:05

[quote:726d001b38="blashyrk"]Ale film i tak mi się podobał, ostatnio jestem już po którymś razie obejrzenia czwartej części (...)[/quote:726d001b38]
Współczuję...

A powiedz mi szczerze: dostrzegasz w tym filmie jakąś głębię czy kręcą Cię bezmyślne mordy? których zresztą pełno na naszych ulicach więc po cóż jeszcze na ekranie!?

A może widzisz tam jakieś ukryte piękno estetyczne i czy podobają Ci się po prostu latające bezsensownie flaki i bryzgająca wszędzie krew? (nie lepiej włączyć wiadomości? tam masz to samo, z tym że "na prawdę"!!!

Czy przypadkiem jest tam jakieś przesłanie moralizatorskie, którego nie dostrzegłem, czy jesteś raczej człekiem który oczekuje od filmu jedynie rzezi i brutalności?

Komentarze o ludziach lubiących takie gnioty pozwolę sobie pominąć, bo by jeszcze wyszło, ze kogoś obrażam...

Wysłany: 2008-04-16 22:55

[quote:28825dc8a6="Osquar"](...)[/quote:28825dc8a6] Pozdrawiam :D

Hm.. pewnie Jigsaw miał pluskwy z mikrofilmami w całym ciele, w każdej kości po co najmniej jednej, co daje około 206. kolejnych części..,
jeśli takowe zjadał regularnie, to będzie tego więcej, kolejni bohaterowie będą znajdować jago stare stolce z coraz to nowymi nagraniami lub minizdjęciami z kolejnymi zadaniami. Następna kurwa "moda na sukces"... nie miałbym nic przeciwko, gdyby tylko nie propaganda brutalności w tym wszystkim.
Bo ogląda to taki jeden z drugim, wychodzi "na ulicę" i robi kurwa tak samo!!
To powinno być zakazane..(żeby nie było niedomówień: zakazane powinno być robienie takich filmów!)

Wysłany: 2008-08-27 16:18

Już niedługo SAW V :D juuppiii :D

[img:c1dbdded32]http://www.joblo.com/newsimages1/saw4-poster-small2.jpg[/img:c1dbdded32]

:D :D :D :D

[img:c1dbdded32]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:c1dbdded32]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2008-08-27 16:44

sums (Diabolista)
sums
Grodzisk Wlkp./Poznań

[quote:b3f57e8d8d="HardKill"]Już niedługo SAW V :D juuppiii :D
[/quote:b3f57e8d8d]

Osz fuck. Słyszałem że ma być i nawey "Saw VI". Jak oglądałem jedynkę pierwszy raz (a było to na randce z pewną panna- pozdro) to zrobiła nawet na mnie wrazenie. Moze i nie była przerazająca ale dosyc pomysłowa. A na każdej nastepnej częsci umierałem z nudów. Czwórkę ledwo obejrzałem do konca. Sam się boje jakie kolejne oklepane schematy będą w piątce. Ja rozumiem że mają z tego niezłe zyski, ale mogliby odpuścic już z tą serią :)

"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło