Piła III Wysłany: 2007-01-18 00:00
Nowy film, nowe zasadzki nowe wydarzenia, jednym zdaniem po obejżeniu trzeciej cześci jestem pod wrażeniem nietylko tej trzeciej alejak narazie całej trylogi.
Kto widział to niech podzieli się wrażeniami bo troche wrażen w filmie było :D Ja powiem tylko jedno co mnie zniszczyło Kiedy chopek se na krzyzu wisiał i mu nogi, ręce i na końcu głowe przekręcało o 360 stopni uuuu aż mnie wszycho zabolało jak se to obadałem :twisted:
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-01-18 01:11
No w sumie nie widziałem (heh nawet dwójki) tego filmidła, ale z tego co mi się wydaje, to tak chyba poza litrami przelanej krwi i bezsensowną brutalnością to tam nic nie ma. I w zasadzie nie wiem po co w ogóle coś takiego oglądać.
Zastanawia mnie też tendencja nazywania filmów tego typu horrorami. Przecież w horrorach straszy się ludzi przy pomocy wampirów, zjaw, duchów i innych potworów czy też zjawisk nadprzyrodzonych. A tu chyba tylko człowiek człowieka żeźnicko morduje, to chyba slaszery są czy coś takiego.
W każdym razie szkoda, że nie ma już obecnie horrorów takich jak Egzorcysta, Omen ('76 czy z którego on tam jest, na pewno nie ten nowy) czy Dziecko Rosemarry, tylko takie wydaje mi się niezbyt twórcze dzieła, propagujące chyba jedynie przemoc.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-01-18 02:03
Ostatnio oglądałem dopiero 2. część "Piły". Niby kontynuacja jedynki, ale jakaś 'nie-taka'. Odnoszę wrażenie, że widz miał bardziej brzydzić się tym co widzi, niż się tego bać (nie, żeby pierwsza część taka nie była, ale tutaj jest to bardziej widoczne). Szczerze mówiąc wyczekiwałem końca filmu z malym zniecheceniem i zastanowiłem się czy chcę obejrzeć część trzecią. Pewnie jeśli będę miał okazję to obejrzę, ale tylko dlatego, żeby uzupełnić trylogię. Jednak jak na razie spodziewam się po niej tylko mnóstwa krwi.
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-01-19 21:19
Widzialam cala trylogie. Na poczatku trojki omalo niewyszlam z kina. Ale potem juz moglam ogladac. Dla mnie trojka byla bardzo straszna. Bardziej jest krwawa od I czy II. Jedzie po psychice. Gdyby nie przyjaciele pewnie bym ich nie obejzala...okropne jestem za delikatna na takie filmy.
Trzeba zyc a nie tylko istniec
Wysłany: 2007-01-20 00:42
[quote:27c577aa3c="Cygana"]Widzialam cala trylogie. Na poczatku trojki omalo niewyszlam z kina. Ale potem juz moglam ogladac. Dla mnie trojka byla bardzo straszna. Bardziej jest krwawa od I czy II. Jedzie po psychice. Gdyby nie przyjaciele pewnie bym ich nie obejzala...okropne jestem za delikatna na takie filmy.[/quote:27c577aa3c]btawoooooooo kobitko kimkolwiek jestes
Wysłany: 2007-01-20 01:33
Trójka nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Jedyna scena, która mnie naprawdę obrzydziła, to operacja Jigsaw`a. Może po prostu wiedziałam, czego się spodziewać po tym filmie, dlatego też nie krzyczałam, tudzież nie wpadałam w obłęd. Podobał mi się motyw maszyny, która przekręcała kości. Ach, no i machina, która rozerwała klatkę piersiową tamtej kobiecie również zasługuje na moje uznanie.
Wysłany: 2007-01-20 09:00
Czy ja przypadkiem, nie wypowiadalem sie w tym temacie... Bo cos mam wrazenie ze tak, a nie ma moich wpisow....
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2007-01-20 09:06
A wiesz, że mój poprzedni post również gdzieś zniknął? :)
Wysłany: 2007-01-20 12:22
[quote:443d6dba73="Diabolek"]Czy ja przypadkiem, nie wypowiadalem sie w tym temacie... Bo cos mam wrazenie ze tak, a nie ma moich wpisow....[/quote:443d6dba73]
Moje też ;/
Wysłany: 2007-01-20 13:56
FAFAL. dzieki chociaz niewim za co te brawo
Wysłany: 2007-01-20 14:30
Najwyraźniej serwer padł i posty napisane po backup'ie poszły się kopulować.
Zanim zniknęły ktoś wyraził obawę o to, że powstanie "Piła IV". Słusznie- premiera przewidziana jest na Halloween 2007 :P
A co do tematu "Piła III"- przed każdą z części słyszałem opisy pomysłów na uśmiercanie bohaterów, i tylko żeby je zobaczyć oglądałem jedynkę i dwójkę. Odnoszę coraz silniejsze wrażenie, że podobnie będzie w przypadku części 3.
Oto jak przyciągnąć widza...
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-01-21 20:09
film obejrzałam wczoraj. Nie powalił mnie na kolana. Ludzie, którzy mdleli, wychodzili z kina w trakcie seansu (podobno) muszą mieć naprawde bardzooo słabe nerwy. Bardzo podobał mi się moment jak mężczyzna próbował uwolnić siez łańcuchów... niestety nie udało mu się to i zginą przez wybuch bomby. Ogólnie film oceniam na 4 z plusem.
Liczyłam na mocniejsze wrażenia. :)
"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."
Wysłany: 2007-01-25 16:56
[quote:211f4e7541="naukhel"]W planach na dzisiejszy dzień miałem aby wybyć do multikina bydgoszcz żeby obejrzeć piłe. Zrobiłem sobie rezerwacje i wybyłem z domu do kina. Pogoda na dworzu znośna - bez śnieżycy jak wczoraj więc tragicznie sie nie szło. Wchodze do kina, podchodze do kasy i pokazuje jej numer rezerwacji. Mówie że chce bilet a kasjerka prosi o legitymacje i... i mówi suka że mi biletu nie sprzeda bo nie mam 18 lat!! 8O shit!! fuck! k***a mać! mówie jej z kulturą że na 1 i 2 mimo że była od 18 lat wpuszczali, mówie że na inne filmy od 18 lat wpuszczają ale ona idiotka ciagle że "film zawiera brutalne sceny" i nic, za nic nie chciała mnie wpuścić... musiałem sie poddać i wrócić do domu... ale pójde i tak zobazczyć ten film, wyciągne jakiegoś pełnoletniego znajomego i obejrze... pójde do tej samej po bilet. będe miał "opiekuna" i nic mi nie zrobi. nie będzie miała wyboru :twisted:
mam prawie 17 lat... żenada... tyle z dzisiejszego dnia że mnie wkurzyła i zepsuła i tak nie za dobry humor... trzeba było iść z ludźmi z klasy na łyżwy... :|[/quote:211f4e7541]
Ja tez nie mam jeszcze 18 lat. Ale mnie wposzczono mimo ze chciano odemnie dowodzik. Sciemnilam ze znajomymi ze kasjer nam pozwolil wejsc. Wposcila nas naszczescie :D
Wysłany: 2007-01-25 17:25
A ja Wam powiem, że właśnie bardzo dobrze robią ludzie, którzy przestrzegają takich przepisów w kinach i nie wpuszczają nieletniej smarkaterii (bez urazy Cygano i Naukhelu) na takie filmy. Bo to paczy ludzką psychikę, zwłaszcza umysły młodych, które są podatne na wszelakie bzdury. Potem wyjdzie taki jeden z drugim na ulicę i zacznie mordować, "bo tak było w filmie" tralalala, takie rzeczy już się przecież dzieją, co prawda głownie przez telewizję i rodziców pozwalających oglądać takie potworności, ale też przez nie przestrzeganie takich "durnych" zakazów.
Choć bolesna prawda jest niestety taka, że jak będą chcieli to i tak obejrzą, bo przecież "wspaniały" internet dostarczyć teraz może wszystko. Kurwa, aż żal dupę ściska.
Wysłany: 2007-01-25 19:06
[quote:74e640e34e="zet"]A ja Wam powiem, że właśnie bardzo dobrze robią ludzie, którzy przestrzegają takich przepisów w kinach i nie wpuszczają nieletniej smarkaterii (bez urazy Cygano i Naukhelu) na takie filmy. Bo to paczy ludzką psychikę, zwłaszcza umysły młodych, które są podatne na wszelakie bzdury. Potem wyjdzie taki jeden z drugim na ulicę i zacznie mordować, "bo tak było w filmie" tralalala, takie rzeczy już się przecież dzieją, co prawda głownie przez telewizję i rodziców pozwalających oglądać takie potworności, ale też przez nie przestrzeganie takich "durnych" zakazów.
Choć bolesna prawda jest niestety taka, że jak będą chcieli to i tak obejrzą, bo przecież "wspaniały" internet dostarczyć teraz może wszystko. Kurwa, aż żal dupę ściska.[/quote:74e640e34e]
Nom tyle ze za, 11 miesiecy ukoncze 18 lat. Rocznikowo juz jestem pelnoletnia. Kazdy inaczej dojzewa. Niektorzy do konca zycia nie dorosna. Barykada wieku 18 lat moze i jest dobra, ale ja kupowalam na legalu bez problemu alkohol w wieku 15 lat. Zadko moj wiek mi przeszkadza. Moi niektorzy przyjaciele sa pelnoletni. Policja moze mnie spisac i tak naprawde to wszystko co robi. :!:
Wysłany: 2007-01-25 23:56
[quote:f356dc05e0="Cygana"] Moi niektorzy przyjaciele sa pelnoletni. Policja moze mnie spisac i tak naprawde to wszystko co robi. :!:[/quote:f356dc05e0]
Naturalnie, ciesz się póki możesz, ponieważ jak już ukończysz te osiemniaście to na spisaniu się nie skończy wierz mi.
Co do sprzedaży produktów "od lat..." już powiedziałem swoje, nie będę się powtarzał i żeby za bardzo nie offtopować przyznam Wam rację, że pełnoletniość a to rzecz bardzo względna.
Co do samej "Piły", to pisałem o tym właśnie, że koło horroru to nawet nie stało, ale niestety mój post nie został utrwalony i poszedł w zapomnienie razem z ostatnią wichurą, slasher to jakiś albo co.
Wysłany: 2007-02-03 23:17
Zaraz., zaraz jaki gore? Pila to horror z podlozem psychologicznym, a sieka ilustruje tylko akcje i swietnie sie sprzedaje zapraszajac dzieki krwawym scenom szczeniaki do kin
Wysłany: 2007-02-03 23:57
No ale kwestia jest tego typy, że to, według mnie przynajmniej, w ogóle nie jest horror. Mój post na ten temat zniknął, więc się powtórzę (niestety, bo nienawidzę tego robić).
Za horror uważam film, w którym straszy się widza poprzez jakieś wampiry, wilkołaki, zombie tudzież innego rodzaju potwory. Ewentualnie przez zjawiska nadprzyrodzone lub jakiekolwiek inne moce a nie poprzez innego człowieka i jego nad wyraz okrutne traktowanie pozostałych członków społeczeństwa.
Horrorem z czystym sumieniem nazwę jakąkolwiek wersję "Draculi", serię o Krugerze, nawet "Frankensteina" czy "Laleczkę Chuckie" albo "Poltergieist" czy "Egzorcystę" lub "Dziecko Rosemarry".
Tak więc z mojego punktu widzenia, jakieś "Masakry mechanicznymi piłami z teksasu", "Informacje o poczynaniach z przed roku" lub inne skowyczące "krzyki" czy właśnie omawiana tu "Piła" w ogóle nie należą to tego gatunku filmowego.
Względnie to można by określić jako thriller.
Wysłany: 2007-02-04 22:43
I tu pojawila sie sytuacja, w ktorej z biegiem czasu i popytu na cos wiecej niz gumowe maski gatunek rozszczepil sie na kilka odnog. Mamy jhorrory (Ring, The Grudge etc), Krzyki z Pilami i Egzorcyste.
Kazde z nich jest jednak niewatpliwie horrorem, mniej czy bardziej laczonym z sensacja, kryminalem, science-fiction czy z braku funduszy - komedia :D
Wysłany: 2007-02-04 22:52
o zgodze sie z nerevarine'em (apropo pil\y 3), bo nie bylo przy czym obdlewac....
moze pierwsza scena nie nadawala sie konsumowania pozywienia, ale spoko dalam rade :D
oczywiscie popieram takze podsumowanie Vincent'a jako horror psychologiczny...
bardziej "boli psychicznie niz obrzydza....
z dedykacja dla ****** - fani kill billa nie zrozumieja tego fimu i zawsze powiedza, ze jest bez sensu :D:D:D:D