Wysłany: 2007-03-27 23:08
albo 'z najglebszych borow piesn wam niose':D
'For all those who cried aloud But whose tears were never heard, For all those who died'
Wysłany: 2007-03-30 01:09
Ze stwierdzeń Frozena i Diabolka wnioskuję pewną podstawową sprawę fanów NSBM, że uwielbienie dla tej muzyki nie jest równoznaczne z byciem nazistą tak jak słuchanie większości metalowych kapel (zwłaszcza z satanistycznymi textami) i byciu satanistą. Mam rację czy nie (niech wyżej wspominiani to potwierdzą lub zaprzeczą)?
Keep Talking...
Wysłany: 2007-03-31 09:00
No brawo. Jakiez to proste ?;]
Dokładnie, mam pare zespołow NSBM, ktore cenie, nie za poglady, ktore maja takie a nie inne, ale za muzyczne dokonania. Fakt, faktem, ze czesc z tych zespołow, personalnie, ma poglady podobne do mnie. Ale zaznaczam, ze srednio maja one cos wspolnego z nazizmem. np. Bo i takie zarzuty tu byly.
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Re: NSBM Wysłany: 2007-03-31 10:04
[quote:2498f667a5="zaren"]:evil: [color=red:2498f667a5][/color:2498f667a5] Znasz? podziel się swoim doznaniem....
Przedstaw propozycje najlepszego twoim zdaniem utworku w całej historii, czy podejmiesz wyzwanie? Nie łam się...tylko przełam :} :twisted:[/quote:2498f667a5]
...czas sie w koncu wypowiedziec... :twisted:
jest od kilku ladnych pare lat fanem Black Metalu i chcac nie chcac stycznosc z NSBM mialem czy tam mam ale widze ze temat strasznie jest nie spojny!!!
z tego co widze to puki co praktycznie wszystko kreci sie wokol BURZUM i w sumie racja jak dla mnie muzyka jest genialna co do idoologi to sie nie podpisuje...
a moze by tak cos z Polskiej sceny bo Honor to nie bardzo BM i w tekstach to juz przesada przynajmiej jak dla mnie....
a co sie wypowiecie na temat INFERNAL WAR???
pamietam jak grali w rzeszowie muza naprawde dobra ale mozgi troche sprane otoz wytlumacze sytuacje stoimy sobie na ich koncercie przed nami jacyc mlodzi fani a tu chlopaki z IW skaczyli grac z schodza ze sceny (kto byl w rejsie na koncercie ten wie) i jeden do drugie "trzeba by komus wpieprzyc".....
i tak praktycznie pobili swoch mlodych fanow
wow jak dla mnie NSBM nie jest zla muzyka ale nie tworza ja zbyt inteligetni.... :twisted:
http://imperiummetalu.pl/
Wysłany: 2007-04-01 08:55
Hmm, z tego co ja wiem, to na koncercie IW, w rejsie, nie bylo zadnych takich akcji, fakt faktem, ze rzeszowiacy sie przestraszyli IW, lataly butelki, ale takich akcji nie bylo. A moze to kwestia podejscia, ja sobie pogadalem i jakos mnie bic nie chcieli. No ale ze mnie zaden mlody.
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
... Wysłany: 2007-04-01 09:04
do mnie to in tez nie fikneli a szkoda bo by bylo ciekawie :twisted:
w sumie nie wiem jak tp do konca sie skonczylo bo za duzo osob sie w to wkrecilo ale sam fakt mowi za siebie
http://imperiummetalu.pl/
"cudze chwalicie, swego nie znacie" Wysłany: 2007-05-06 17:26
But temat Burzum jest juz ładnie oklepany na tym forum, z pewnoscią kiedyś obudzi się w was polska duma i zaczniecie pisać o tym co polskie... (może?)jednakże kto to wie? "pieprzeni rzeźnicy" mniejwiecej tak ich sie dzisiaj określa. Oni katują nas zajebista dawka antyhumanitarnej na napierd.... Sami natomiast ostatnio deklarowali iż potwierdzaja akty nietolerancji, morderstwa, wojny i ludobojstwa. Szkoda mowic wystarczy ich usłyszec szczegolnie powala poziom techniczny(najbardziej koffam ostre solówki i riffy;]) Fakt koncerty to nie lada gratka maniakow ale coz sie nie robi... na pewno nie jest on charakterystyczny az tak bardzo dla tego gatunku... Po za tym Warhead tez wymiata:) ostatnio dogrzebałam sie do Wolfordr ich płytki Antydemokracja polecam:> smakosza^^ slava:>
Forma nie zbawi świata...
Wysłany: 2007-05-13 13:40
Warhead...
"Dumną Serbię" mógłbym słuchać w nieskończoność...Warto zauważyć, że polsko-ukraińskie przedsięwzięcia muzyczne, takie jak choćby Piorun są nadzywczaj udane. Co do naszych rodzimych formacji, czy ktoś pamięta jeszcze o takich kapelach jak Abs Conditus?Stare to i nieco zapomniane,ale jare 8)
Wysłany: 2007-07-27 16:17
A ja miałem kontakt z tym panem na forum fanclubu Blind Guardian i powiem tylko, że wg mnie koleś ma problem z głową i jaj to raczej sobie on nie robi. Słowem - zgadzam się z Paskieviczem w całej rozciągłości.Ktoś z moich znajomych zna sie chyba z nim nawet ale głowy ręki ani jaj sobie uciąć za to nie dam.
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2007-08-07 10:27
Uwielbiam Iperyt, Besatt, a Burzum kocham.
Trzeba zrozumieć, że jedni wolą taki gatunek,a inni z kolei mogą go nie znosić...
Wysłany: 2007-08-07 11:08
[quote:5891374a4b="Paskievicz"][quote:5891374a4b="KiciaWampirzyca"]Uwielbiam Iperyt, Besatt, a Burzum kocham.
Trzeba zrozumieć, że jedni wolą taki gatunek,a inni z kolei mogą go nie znosić...[/quote:5891374a4b]
gatunek muzyki to jedno, a ideologia w nim zawarta to drugie[/quote:5891374a4b]
Nie krytykuję ideologii NSBM...nie twierdzę też, że się z nią w zupełności zgadzam...
Uważam, że można słuchać NSBM nie podzielając ideologii...
Wysłany: 2007-08-09 15:59
Jedyną kapelą nsbm jak zrobiła [u:77ac686048]muzycznie[/u:77ac686048] na mnie wrażenie to francuski Ad Hominem, jednak teksty mają tak infantylnie kretyńskie, że ręce opadają...Generalnie czego żądać od kogoś, kto wierzy w coś takiego jak "rasa aryjska" :lol: :lol: Nie słucham nsbm, jestem wolny od tego schorzenia
Wysłany: 2007-08-09 19:57
[quote="Uważam, że można słuchać NSBM nie podzielając ideologii...
w stu procentach się zgadzam ;]
i głupie moim zdaniem byłoby gdyby któs nie sluchał takich smaczków, tylko ze względu na przesłanie:) z resztą czasem i tak nie idzie słów zrozumieć :D
Wysłany: 2007-08-10 14:42
[quote:b0bbb45a28="NemesisDivlna"][quote="Uważam, że można słuchać NSBM nie podzielając ideologii...[/quote:b0bbb45a28]
w stu procentach się zgadzam ;]
i głupie moim zdaniem byłoby gdyby któs nie sluchał takich smaczków, tylko ze względu na przesłanie:) z resztą czasem i tak nie idzie słów zrozumieć :D
Ile znasz dobrych zespołów nsbm ? Ja może ze dwa - trzy...W większości przypadków zespoliki te nie maja nic do zaoferowania poza głupawą pseudoideologią frustratów, którzy jak natchnieni cytują "złote myśli" Vikernessa o aryjskich wojownikach...O polskim nsbm nawet nie warto wspominać - "ciszej nad tą trumną"... :lol: :lol: Jak już wcześniej nadmieniłem jako takie wrażenie zrobił na mnie francuski Ad Hominem, co ciekawe ci też upierają się, że nie są ns :lol: Reasumując większość kapel nsbm przezntuje tak żenujący poziom techniczny i ideologiczny, że nie warto sobie zawracać tym głowy... Ale oczywiście De gustibus non est disputandum. Pozdrawiam
Wysłany: 2007-08-10 21:41
Heeeh? Czyżby ktoś uznał Burzum za NSBM? A gdzie w tekstach jest mowa o narodowym socjaliźmie? Czyżbym czytał jakieś inne liryki? To, że poglądy Varga mają wiele wspólnego z nazizmem nie oznacza jeszcze, że Burzum to NSBM.
http://www.lastfm.pl/user/Jedaz
Wysłany: 2007-08-11 08:18
[quote:b1531a070f="Jedaz"]Heeeh? Czyżby ktoś uznał Burzum za NSBM? A gdzie w tekstach jest mowa o narodowym socjaliźmie? Czyżbym czytał jakieś inne liryki? To, że poglądy Varga mają wiele wspólnego z nazizmem nie oznacza jeszcze, że Burzum to NSBM.[/quote:b1531a070f]
W samych tekstach faktycznie nie ma odniesień do narodowego socjalizmu, jednak nie piszemy tu tylko i wyłącznie chyba o Burzum ? Jeśli chodzi o postać Varga, to wielu z polskich muzyków, tu o niektórych z nich należy napisać "muzyków", zaczęło bezkrytycznie przyjmować każde jego słowo, które Varg Vikerness był łaskaw wyrzec i traktować je niemal jako religię, przykazanie, prawdę objawioną :lol: :lol: O muzycznej działalności tego norweskiego "filozofa" napiszę tyle, że lubię jego "Det Som En Gang Var" i "Hvis Lyset Tar Oss"...
Wysłany: 2007-08-11 16:51
[quote:560444b86c="Paskievicz"][quote:560444b86c="Kapitan_Mineta"]bawarskie przyśpiewki połączone z BM :D[/quote:560444b86c]
hehe jak dla mnie to Absurd :mrgreen:[/quote:560444b86c]
Widać słuchało się Grimmige Volksmusik :D
Wysłany: 2007-08-11 23:22
Akurat Absurdu też nie mam oryginalnego ;] W każdym razie klimat na płycie jest bardzo bawarski :D
Wysłany: 2007-08-12 10:51
Jeśli już piszemy o wplataniu elementów narodowych i folkowych do metalu, to moim zdaniem obronną ręką wychodzą z tego jedynie Skandynawowie. Wszystkie inne narody rzeźbiące na tym polu wypadają komicznie a już najbardziej kolki śmiechowej dostaję słuchając takiego Nokturnal Mortum, gdzie facet ubzdurał sobie, że jest jakimś kniaziem i uparcie brnie w przaśną stylistykę. A propos Nokturnal Mortum to zdeklarowani nsbm - 100% aryjskości i ni chu chu ! Ciekaw jestem, co by biedak zrobił, gdyby któregoś dnia dostał kartkę z pozdrowieniami od zapomnianej rodziny z Izraela :lol: :lol:
Wysłany: 2007-08-12 11:28
A pierdolisz. Może takiemu Temnozorowi albo Dub Buk nie wyszło?