Wysłany: 2007-02-27 19:00
Nie żebym coś sugerował ale nie ma żadnego artykułu o NSBM na DP. Może taki artykuł pozwoliłby niektórym użytkownikom dowiedziec sie wiecej o tym gatunku, jesli tego chcą Frozen.
:wink:
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2007-02-27 19:13
No ja artukuła sobie daruje bo jakoś z pisaniem to nie za bardzo mi idzie :twisted: pozatym nie mam aż takiej wiedzy na ten temat azeby jakiegoś artykuła machnąć, a jeśli nawet mam to podać nie podam :twisted:
Wiesz Alphar jeśli chodzi o zjazdy, festiwale itp. to oczywiście są i się prężnie rozwujają lecz nikt nie poda tego do publicznej wiadomości co gdzie i jak gdyż jest kultura NSBM jest ściśle powiązana ze służbami dawnego UOP, ABW, CBŚ itp. którzy bardzo lubią wpadać niezpapowiedzianie i bez bilecików :evil: na tego typu imprezki i zafundować wszystkim 48 z marnym wyżywieniem :?
Więc podanie niektórych informacji jak sami rozumiecie byłoby jednoznaczne z wycieczką na komisariat :twisted:
We must...
Wysłany: 2007-02-27 19:30
Zdecydowanie nie. Ja osobiście nie jestem NS, choć przekanania na różne kwestkie, są różne, jedne bardziej przychylne drugie mniej, i są dość zbliżone nie będe ukrywał
A jeśli chodzi zespoliki takie jak Burzum cóż można powiedzieć chyba większość znas słuchała Burzumika zna jego ciekawą historyjke :twisted:
No od takich wałaśnie jak Burzum sie zaczeło można powiedzieć stary NSBM, w tej chwili kapele poszły na przód z przekonaniami i większym radykalizmem, ale oczywiście część została w tym starym pierwotnymm klimacie
Przyznam ze wiele kapel z klimatu NSBM jest ściśle powiązana z Neofolkiem z tym że również z nutką NS bądz Pagan bądz też mieszanki obu
We must...
Wysłany: 2007-02-27 19:40
Nie bądź taki skromny Frozen. Po lekturze postów śmiem uważać, że w pełni sprostasz naszym wymaganiom pisząc ten artykuł. Więc do dzieła... :D
Tak, tak Burzum ma ciekawa historię. No i te nawiązania do J.R.R :D
Nazywanie kogoś nazista tylko dlatego, że słucha NSBM jest porównywalne z nazywaniem satanistami wszystkich słuchających black metalu.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2007-02-27 19:47
[quote:74f5d62da4="th"]
Nazywanie kogoś nazista tylko dlatego, że słucha NSBM jest porównywalne z nazywaniem satanistami wszystkich słuchających black metalu.[/quote:74f5d62da4]
Nie bądzmy drobiazgowi nie tylko BM - DM, gotyk, czeskie metale itp. też są przecież kotorzercami :twisted: :D widzą to najlepiej mocherowe zastępy :twisted: itp. więkażdy kto sobie słucha NS jest również Nazistą :D :lol: i wszystkimi innymi określeniami użytymi przez Pana S. powyżej :wink:
We must...
Wysłany: 2007-02-27 20:11
Cholera, to ja sie musze troche doksztalcic. Jestem nazista, nic o tym nie wiem.
Zaraz bede mial Red Watch'a na karku :D
A co sadzicie, Moi Drodzy o modnej stylizacji na nazistow w wykonaniu np Deathstars?
Wysłany: 2007-02-27 20:26
No na temat Burzumika to trza będzie machnąć jakiegoś artykuła :D
Deathstars - szczerze to jakoś nei słyszałem nawet o tej kapelce ale właśnie ściągam jakąś płytke i ich strone obaczaje więc się może coś wypowiem :twisted:
No i dobra nie bede pisać nowego postaw więc sobie edytuje tego a co wolno mi biały jestem :twisted:
No szczerze przyznam ze ten Deathstars muzycza ciekawa nawet a jeśli chodzi o stylistyke to osobiście bardziej mi wyglądaj na Czerwono Armistów :lol: niż coś w stylu nazi, już bardzoej bym Mensona posądził coś o tego typu stylistyke niż owych Deathstars
We must...
Wysłany: 2007-02-27 22:47
Ano fakt taki Perunwit czy Warraha całkiem przyjemnie czasami sobie zapodać. A do tego dorzucić coś na uzysk klimatu i małą wkrentke :twisted:
We must...
Wysłany: 2007-02-27 23:55
[quote:df091291b2="RuczajDJ"]Muzycznie to dno, gdyby nie skandal z morderstwem i urabianiem pseudo filozoficznej otoczki Norsk Hedensk Front, to nikt nie siegnalby po Burzum.[/quote:df091291b2]
Oj tu musze sie nie zgodzić gdyż osobiście Burum trafił do mnie muzycznie i lubie do tej pory sobie go pokatować od czasu do czasu a o historii Burzuma dowiedziałęm sie w kilka lat puźniej kiedy dotarł do mnie szacowny internet :D
Fakte może umiejętności techniki itp. w Burzumie to za wiele nie ma, a raczej jej tam wogule nie ma :twisted: nie mniej jdenak ma to coś dla którego sie go jednak wrzuca na ucho
We must...
Wysłany: 2007-02-28 08:50
Jak to powiedział
RuczajDJ Napisał: |
OK, co kto lubi. De gustibus non disputandum est! :)
quote] każdy lubi to co lubi Jeśli zaś chodzi o pisanie tekstów to chyba nie tylko dla pisania ich, w sumie to zależy też od zarówno spiszącego jak i odbiorcy oraz tematyki owych tekstów. Jak w kawałku jest coś w styly zjadania kotów bebeszenia ofiar , zakładania na gówe paierowych różków czy tp. to oczywiście jedyne co to przyjemnie sie tego słucha :lol: i na tym koniec lecz jeśli teks jest inny to często sie z nim utorzsamiamy i w cale złe to nie jest chociaż zależy w sumie od punku widzenia :twisted: We must... Wysłany: 2007-02-28 09:21 [quote:ed5f316ed4="RuczajDJ"]
Wysłany: 2007-02-28 14:09 po pierwsze... Honor nie jest BM :wink: tak mi się nasunęło...
...I forgot to remember to forget... /johnny cash Wysłany: 2007-02-28 16:23 [quote:2bfbbafdff="frija"]po czwarte... ta rozmowa jest jak pier*** kotka za pomocą młotką, więc wybacz Frozen, ale naprawdę nie wiem, co ja mam tu do ch*** napisać :D[/quote:2bfbbafdff]
We must... Wysłany: 2007-02-28 19:17 [quote:6a5647cb9a="RuczajDJ"]
Wysłany: 2007-03-01 08:56 Dawno do tego tematu nie zagladalem,a tu sie widze rozbujało troche. Wiec pare rzeczy ode mnie
To nie moje są słowa, to legenda ludowa. Wysłany: 2007-03-01 16:44 [color=violet:ac3bf13489]Miałbym małą prośbę do użytkowników wypowiadających się w tym temacie, by nie schodzili z tematu gatunku muzycznego NSBM na przesladowania ABW, kto ile miał lat, gdy chodził na kocerty itp. itd. I choć wypowiedzi są ciekawe i w jakiś sposób dotycza NSBM temat znów zaczyna zmieniać się w walkę "kto ma rację" co niestety prowadzi do zablokowania tematu.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D Wysłany: 2007-03-01 17:11 co do "koszalińskiego" zapytania... ni ma, ni ma ... ogólnie koszalin nie jest już miejscem, gdzie patrioci mają coś do powiedzenia... w kiedyś najbardziej "łysej" knajpie przesiadują teraz brudasy i słuchają piosenki zachwalające tanie wina...więc źle się dzieje :P z drugiej strony w koszalinie byli sami idioci (w sumie dalej są), jeśli chodzi o taki klimat, więc ja tam nie narzekam :wink:
...I forgot to remember to forget... /johnny cash Wysłany: 2007-03-07 18:51 [quote:eb91c2bc22="Frozen14"]Ano fakt taki Perunwit czy Warraha całkiem przyjemnie czasami sobie zapodać. A do tego dorzucić coś na uzysk klimatu i małą wkrentke :twisted:[/quote:eb91c2bc22]
Wysłany: 2007-03-27 20:16 zgadzam się. Perunwit miał pomysł na muzykę. Akcenty narodowe pojawiały to zrozumiałe ale nie było zaślepienia dzisiejszego NSBM. A Warraha dla mnie to coś pokroju Arki Satana, moża posłuchac dla jaj. A znacie Wojnar? Kolejny debil 'For all those who cried aloud But whose tears were never heard, For all those who died' Wysłany: 2007-03-27 20:57 O hohoho! Ale trupy z szafy tu wyciągacie :D
|