Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

PRZEPROSINY. Strona: last

PRZEPROSINY Wysłany: 2006-12-06 19:12

Pragnę przeprosić tych , których niechcący obraziłam odwiedzając i oceniając ich prace. ocena ta nie była zadnym zamachem na twórczość żadnego z użytkowników tego portalu, nie miala na celu nikogo obrazić, uwłaczyć mu, czy podważyć jego umiejętności artystyczne i pisarskie.

chcialam tylko i wyłącznie sprawdzić nic wiecej czy nowicjusz bedący zaledwie pare dni jest w stanie punktacji rankingowej dorównać osobom na samym szczycie i tu chodzi tylko i wyłącznie o punkty o nic wiecej. chciałam tylko sprawdzić czy jestem w stanie przeskoczyć lub dorównać pierwszej dwójce. wszystko stało się z czystej ciekawości i impulsu chwili- było wyzwaniem dla mnie. moim celem nie było nikogo urazić ani obrazić.nikogo nie chciałam zdetronizować z zajmowanych stanowisk, bo to mnie nie interesuje. dlatego przepraszam wszystkich, których prace, artykóły posłużyły mi do osiągnięcia tego szalonego pomysłu. nie brałam wówczas pod uwagę ze kogokolwiek urażę i nie chciałam nikogo urazić. jeszcze raz przepraszam i możecie powstawiać mi tyle jedynek ile tylko chcecie w zamian rekompensaty.

ŁAMIĄCA KONWENANSE, BEZPOŚREDNIA,SZCZERA,CHODZĄCA WŁASNYMI DROGAMI, ...

Wysłany: 2006-12-06 19:34

dziękuję za wyrozumiałość :)

Wysłany: 2006-12-06 19:34

Wybaczamy ale nastepnym razem uprzedz nas ze testujesz nasz portal

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2006-12-06 19:47

Samurai (Anciliae)
Samurai
Dąbrowa Górnicza

Trochę to było niesmaczne ale udowodniło, że anonimowe głosowania nie spełniają swojej roli.

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Wysłany: 2006-12-06 19:48

z całą pewnością tak uczynię :)

Wysłany: 2006-12-06 19:52

Nie wiem czemu te przeprosiny nie są w dziale "mroczny humor", ja się uśmiałam. :D Zastanawiałam się po grzyba komu zwiekszenie ilości punktów, żeby być "fajnym", czy jak, nic mi nie pasowało. A tu proszę. :D Jakby widząc zależność, nie można było przewidzieć rezultatu... Musiało się komuś nudzić i w sumie negatywna ocena mogła kogoś zaboleć,ale chyba nikt poażnie traktujący swoje prace nie sugeruje sie za bardzo jakąśtak oceną, więc w gruncie rzeczy nic się nie stało... Chociaż i tak wydaje mi sie to głupie. :P Chociaż jestem w stanie to zrozumieć...

A co do anonimowego głosowania - ma swoje plusy i minusy, zazwyczaj nie zdarzają się takie "akcje", więc to się trochę inaczej prezentuje... Ale to już nie na ten dział, więc kończę.

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-06 19:54

to następnym razem zrobię forum zagadkę o zbliżającym się testowaniu, kto odgadnie będzie przygotowany :)

Wysłany: 2006-12-06 20:00

Morgan masz rację nudziło mi sie poprostu i stąd taki pomysł na test... :)

Wysłany: 2006-12-06 23:52

pomysl smieszny ja tez sie usmialam... szczegolnie ze znalam reakcje na cale to zdarzenie <wlasnie sie poplakalm ze smiechu>

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Wysłany: 2006-12-06 23:58

No faktycznie... macie się też z czego śmiać.. rewelacja...

Proponuję następnym razem się zastanowić nad swoimi pomysłami i znaleźć coś ciekawszego dla zabicia nudy.

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-12-07 00:33 Zmieniony: 2006-12-07 00:40

Kompletnie tej wczorajszo-dzisiejszej akcji nie rozumiem...
Nie mam tu żadnego artukułu, więc wydaje mi się, że mogę wypowiedzieć się w miarę obiektywnie... A zresztą - będę walić subiektywnie!
Ani to było śmieszne, ani groteskowe, nie było w tym też choćby grama czarnego humoru w dobrym stylu...

Ta sytuacja po raz kolejny udowadnia, że każdy 'od niechcenia' moze ocenić czyjeś wiersze, teksty itp. a punktacja nie jest ani trochę miarodajna. Rezultatem tych dziwnych poczynań było to, że w najwyżej ocenianych znalazły sie wyłącznie ostro przeterminowane newsy Regisa z ubiegłych miesiecy :twisted:
Samo punktowanie newsów uważam za bezsens, bo jedyne, co mogę w nich ocenić to to, jak są świeże.

Dawać jedynki wierszom Minawi? Od których (jako ogółu - bo są nierówne) nie ma tu lepszych? Albo punktować encyklopedię?? Toxicrose, chyba musisz czuć się bardzo samotna wśród ludzi, skoro chciało Ci się marnować na to wszystko czas... Bo jeśli to był performance, to w bardzo tanim i kiepskim stylu. Niechcący zwróciłaś tylko uwagę na własną twórczość... która chyba też musi być żartem, bo inaczej nie potrafię zinterpretować tak potężnej i dzikiej lawiny wszelkiej egzaltacji.

To, co tam przeczytałam, rzeczywiście czesto zasługuje tylko na 1 lub 2... a takich ocen wystawiać bardzo nie lubię. Mało tego - wszystko jest na jedno kopyto. Przepraszam za szczerość.

Podobnie jak Angaria proponuję panować nad niemądrymi kaprysami.

Wysłany: 2006-12-07 00:40

Sam "eksperyment" uważam za głupi i bezcelowy, nie wykazujacy zbyt wiele szacunku dla użytkowników forum, rozśmieszył mnie za to post. Ocena artykułów nie byłaby bezsensowna, gdyby użytkownicy dp trzymali się pewnych zasad podczas oceny, cieszę się,że jednak został zrobiony z całą tą "akcją" porządek (ukłon w strone moderatorów, czy kto się tym zajął), ale niestety, choć mam na to ochotę, nie mogę zaprzeczyć wypowiedzi przedmówcy...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-07 07:24

widzicie jak boli najniższe oceniania ;-D co tacy czuli jesteście przecież to tylko jedna osoba i jakieś marne punkty dla których wielu uważa sie za lepszych na tym portalu. To tylko ocena jeżli chcę dać jeden to moja zafajdana sprawa, a wy tu polowania na czarownice sobie urządzacie, bo ktoś uraził wasze ego.

Wysłany: 2006-12-07 08:45

Myslalam, ze tylko ja mam jakies odmienne od reszty poczucie humoru, skoro nie znajduje w tym "żarcie" nic , co by mnie rozsmieszylo.

Nie dodam nic od siebie bo musialabym powtorzyc za Gekonem, z ktorym zgadzam sie w calej rozciaglosci.

Wysłany: 2006-12-07 09:11

ludzie przerazacie mnie :), to co myślicie o tym co robie całkowicie mnie nie obchodzi, na samotność nie narzekam, a co do reszty oprócz punktów 3,4 i 5 są właśnie jeszcze 1i2 o czym pewnie zapomnieliście, są po to aby ich używać. no chybą ze stworzony jest krąg wzajemnej adoracji a sądze ze to właśnie ma miejsce zupełnie o nich zapomnieliście i nagle pojawia się problem bo ktoś naruszył wasze zasady. to nie moja wina że punktacja przypomina skale ocen w szkole od 1 do 5 ktora budzi u was tyle agresji i źle się kojarzy, cudownie jak dostane 5 fatalne jak dostanie sie 1. jeśli wlasnie takimi kategoriami patrzycie na to jak oceniane są wasze prace to juz nie mój problem, proponuje zmienić to na gwiazdki. a co do najlepszych utworów, nie można powiedzieć że ktoś jest najlepszy bo... utwórzcie sobie odzielną listę na której będą zbierane według was najlepsze utwory, głosujcie na nie i wówczas mówcie że ktoś jest dobry, a ktoś beznadziejny. to czy ktoś jest najlepszy nie powinno się odbywać na zasadzie stażu na tym portalu bo to jest śmieszne ( i znów podpadłam prawdopodobnie )
natomiast jeśli chodzi o samego napisanego posta zrobiłam to z myślą o dwóch osobach i mam nadzieję ze to docenią.
Zastanawiam się o co wam tak naprawdę chodzi, a może sami nie wiecie i po prostu podążacie za lawiną złych wibracji ...

i najważniejsze przeprosiny nigdy nie są śmieszne i żenujące niezależnie od formy w jakiej są prezentowane. są śmieszne tylko dla tych, którzy nie potrafią tego słowa wypowiedzieć lub takiego słowa nie uznają w swoim słowniku.

[color=darkred:adffe9c7c3]Toxicrose, jesli chcesz cos dodac do swojej wypowiedzi, to do tego służy opcja "edytuj". Nie piszemy jednego posta nad drugim ale rozumiem, ze jestes nowa i masz prawo nie wiedziec.

Freya[/color:adffe9c7c3]

Wysłany: 2006-12-07 09:42

Brawo Toxicrose kródko powiedziane, dobrze powiedziane sie wszyscy wkurwili bo im dołożyłaś. Nie stanełaś za nimi i nie powiedziałaś, że bardzo ci się podoba ich poezja czy ich twróczość. Ci którym to wisi nie wypowiedzą się bo punkty nie są dla nich najważniejsze, ale ci którzy za to nie lubią dostawać złych ocen to sie będą dąsać i krzyczeć, że jak tak można oceniać tylko źle i właśnie ich, władców pióra.
Kwestia rozumienia świata, inna od ich formy, tutaj jest nie mile widziana ;-D wiem coś o tym, uwierz heheheheheheh, ale przyznaj, że mimo wszystko jest tutaj uroczo prawda?

Wysłany: 2006-12-07 10:00

no i musze wtracic swoje 3 grosze:
zgadzam sie z Angaria, Gekonkiem....to nie byla smieszna akcja, raczej zenujaca. co do Toxicrose...sie nie wypowiadam, jesli dobrze sie bawila no to baw sie tak dalej...ale nastepnym razem prosze mnie nie informowac o takich czy innych testach z punktacja czy cos, bo mam ostatnio slabe nerwy i dosc wkurwiania sie o glupote ludzka.
Alphar, znajac twoj sposob bycia i poczucie humoru nie dziwie sie, ze ta akcja ci sie spodobala...ale prawda jest taka, ze zdezorganizowala forum, przyspozyla pracy Kubie, pewno tez i nerwow, bo na poczatku nikogo to nie rozbawilo...

to wsio co mialam do powiedzenia.

Idziesz po to by upaść na ziemię, upadasz aby nigdy już nie powstać...

Wysłany: 2006-12-07 10:07

A ja wiem o co chodzilo w eksperymencie Udal sie i pokazal niedociagniecia jak wspomniala Alphar......mi by sie osobiscie zwyczajnie nie chcialo siedziec 2 dni i stukac jedynki

Co do ocen? zlewam na nie tak samo jak na oceny np. na fotka.pl :twisted:

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2006-12-07 10:18

[quote:4f02692b62="alphar"]Elray bardzo źle rozumiesz zaistniałą sytuację- osoby, które jak narazie wypowiedziały się w tym topicu- nie piszą wierszy (w 90%). Ta sytuacja nie dotknęła większości z nich bezpośrednio. Są to osoby oburzone zachowaniem Toxicrose- które słusznie jak mi się zdaje jest nieetyczne. Istnieją pewne niepisane zasady- i choć mnie wielokrotnie na początku istnienia forum kusiło (kiedy nie byłam jeszcze ani modem ani adminem, ani nikim innym) żeby zrobić bardzo podobny wałek ( wtedy niestety punktacja była mniej obiektywna niż teraz)-. Toxicrose postąpiła źle i bardzo dobrze o tym wie- nikomu nie wsiadła na ambicję, jedynie zdenerwowała resztę użytkowników- tym, że coś jest nie tak.
Elray, zastanów się dwa razy zanim coś palniesz- to, że ani jeden z Twoich wierszy nie ujrzał światła dziennego nie znaczy, że musisz się zrazu solidaryzowac. Nawet nie wiesz jak to wyglądało.[/quote:4f02692b62]

Nie solidaryzuje się z tą panią ale ma prawo dać każdemu ocene jaką chce nawet jeśli są to same pały, a o mojej poezji nie mamy co rozmawiać.

Wysłany: 2006-12-07 10:35 Zmieniony: 2006-12-07 10:50

[quote:2a52a08563="alphar"]osoby, które jak narazie wypowiedziały się w tym topicu- nie piszą wierszy (w 90%)[/quote:2a52a08563]

Jasne, np. ja naleze do osob, ktorych ta sytuacja w zaden sposob nie dotknęla bezposrednio.

[quote:2a52a08563]nie wszyscy zrozumieją siłę tej zabawy, nikt nie pojmie o co chodziło w eksperymencie[/quote:2a52a08563]

Do tego moje granice pojmowania nie są na tyle ograniczone aby zrozumiec o co chodzilo w tym "eksperymencie" lub co unaocznia.

Mimo wszystko uwazam ze pomysl Ewy to nic specjalnego i nic oryginalnego. Ze system jest niedoskonaly kazdy widzi i Ewa nie pierwsza to dostrzegla. W sumie jesli ktos nie ma nic innego do roboty jak dwa dni siedziec i klikac to jego wola...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło