Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Nowy teledysk Dimmu Borgir już w sieci. Strona: 1

Artykuł: Nowy teledysk Dimmu Borgir już w sieci

Wysłany: 2007-04-05 11:58

bebny, a dokladnie rytmika troche mi Satyriconem jada, no i zauwazylem, ze 'In Sorte Diaboli' to najwolniejsza plyta z calej dyskografii Norwegow.

podoba mi sie (ale brakuje mi brudnej elektroniki)
teledysk juz nie (znowu wracaja do standardow. sredniowiecze to obraz, z ktorego korzysta chyba kazdy blackowiec), jest bardzo slaby.

Wysłany: 2007-04-05 19:09

dla mnie to taka ,,średnia ważona"...Dobre ale nie rewelacyjne.

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2007-04-05 20:56

slucham DB od kilku ladnych lat i jak dla mnie jest to naprawde dobra plyta zwlaszcza klimat jej nadaje perkusja za ktora siedzi Hellhamer ale to i tak nie sa jego mozliwosci dlatego czekam na nowa plyte Mayhem
a co do teledysku to jest naprawde dobry piszecie ze to juz bylo a co waszym zdaniem mialo byc idealnie pasuje do tekstow...

http://imperiummetalu.pl/

Wysłany: 2007-04-05 23:25

Sam klip taki... Nijaki?
Właściwie, to jeśli album ma być historią z czasów śreniowiecza to jest jak najbardziej na miejscu ale wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił, chociaż generalnie zrobiony jest dobrze.
Całosć płyty bardzo bardzo daje radę :wink: Cóż, Mayhema nie słucham więc nie znam możliwosci Hellhammera ale i tak jestem pod wrażeniem. A brudna elektronika jednak do całości koncepcji, nawet samej muzyki nie chodzi mi tu o teksty, nie do końca by mi tu pasowała. Generalnie moim zdaniem jest dobrze czekam na koncert :twisted:

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2007-04-06 00:06

Mogli sobie podarować te wstawki ze średniowieczem bo jak dla mnie to sceny pokazujące samych członków kapeli były bardzo dobre i w sumie one by wystarczały do nakręcenia teledysku. Choć końcowa bitwa dobra ze złem zrobiona jest całkiem ciekawie (a zwłaszcza końcowy marsz czarnego rycerza w stronę kamery- skojarzyło mi się to z Diablo).
A muzyka... cudowna!!! Zapowiada się smaczna płytka jeśli można to osądzać po jednym utworze. Genialny kawałek :twisted:

PS: Nie sądzicie, że widoczny w pewnym momencie warkoczyk na brodzie wokalisty jest komiczny?? :P

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło