Dodano: 2006-12-04 17:23
| noone81 napisał(a): |
| My juz chyba w histori ludzkości mieliśmy gdzieś tam jeden dekalog, co wojnę wywołał |
Jeśli już to Pakt Ribbenttrop-Mołotow, a nie dekalog.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2006-12-04 17:30
Czy można skończyć z offtopami? To jest ostrzezenie numer jeden. Jeszcze jedno i zamykam.
Dodano: 2006-12-04 18:15
Alphar ja sie nie wykrecam, ale musisz przyznac, ze np Hope nie powiedziala nic konstruktywnego w tym poscie. a ty? tez nic oprocz tego, ze jest fe. zauwaz ze na Morgane np nie jestem ani zla ani nic...
Smok...kurka wodna wybacz, ze urazilam twoja delikatna dusze artysty...polonisty czy czego tam k... jeszcze....ale uraze cie jeszcze nie jeden raz i sie z tym pogodz.
Margot....daj na luz:) usmiechu ci brakuje ostatnio chyba..a ja wiem czemu ;] Bartus...zajmij sie swoja pania, bo ona ma tak duzo energii w sobie, ze pozniej mnie sie obrywa :wink:
Minawi...:) to co twi rodzice robia po polonistyce??:>
Idziesz po to by upaść na ziemię, upadasz aby nigdy już nie powstać...
Dodano: 2006-12-04 19:41
Moja droga Ash_Wednesday to co robi Bartek a co nie nie wpływa bynajmniej na moje zdolności oceny Dekalogu. Poza tym to nie jest dyskusja o mnie ani o innych osobach i prosiłabym żebyś trzymała się jednak wyznaczonego tematu...
Dodano: 2006-12-04 19:44
co można nazwać poezją, a co na to miano "nie zasługuje"? Nie ma nigdzie określonych regól, ani wyznaczników.. Pisanie nie jest też przeznaczone tylko dla mistrzów, inaczej nikt by nie pisał - bo jak wiadomo technika czyni mistrza, ludzie nie rodzą się z umiejętnością świetnego pisania, trzeba ćwiczyć, czytać, poznawać język, którym się posługuje, bo do umożliwiarozwuj artystyczny. czy każdy może pisać wiersze? Nigdzie igdy nie widziałam prawa zakazującego pisania.
Zasady, porady... Sądzę, że są one potrzebne, umożliwiają poznanie różżnych punktów widzenia, spojrzenia z innej perspektywy na swoją twórczość, wybrania tego, co może pozytywnie na nią wpłynąć i sugerując sie radami można czasem poprawić się. Jest bardzo wiele sposobów na wyrażanie tego samego, istnieją sposoby na uzyskanie określonych efektów (np. przystępność, lekkość w odbiorze) i można się ich uczyć, chociaż nie ma konieczności przyswajania cudzego zdania i zastępowania nim własnego.
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2006-12-04 20:21
napiszę jedno:
spalcie jakiekolwiek dekalogi co do poezji bo jeżeli tego nie zrobicie to poprostu umrze zagryziona setkami bzdurnych zasad
Dodano: 2006-12-04 22:06
| Ash_Wednesday napisał(a): |
|
Minawi...:) to co twi rodzice robia po polonistyce??:> |
A jak myślisz? Pracują w zawodzie. <nie tak jak ja
>
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2006-12-05 00:31
skończcie z tymi sprzeczkami !! :evil:
a co do Ciebie droga Ash_Wednesday, proszę o umiar w takich uwagach odnośnie mnie i Margot. Takie coś rani.
In Nomine Noctis