ktoś pogada?. Strona: 1

ktoś pogada? Dodano: 2013-05-10 23:14

dlaczego uważasz że Cię wyśmieją lub zbluzgają? W moim odczuciu portal został stworzony po to aby ludzie "w klimatach" mogli się poznać i porozmawiać w przyjemnej atmosferze. To że wielu użytkowników się lansuje przemilczę. Przeglądając niektóre profile ma się wrażenie, że niektórzy wyżej sr*ją niż du*ę mają. Pozdrowienia dla normalnych:)

Dodano: 2013-05-11 10:49

W moim przekonaniu zawsze znajdzie się ktoś kto zacznie się z nas wyśmiewać. Tak było, jest i będzie. Grunt, to mieć to gdzieś.

ktoś pogada? Dodano: 2013-05-11 11:11

celticmyst napisał(a):
. To że wielu użytkowników się lansuje przemilczę. Przeglądając niektóre profile ma się wrażenie, że niektórzy wyżej sr*ją niż du*ę mają. Pozdrowienia dla normalnych:)

W lansowaniu jeszcze nie ma nic złego, jeśli coś za tym stoi (zwrócenie uwagi na twórczość, 'zwabienie' ludzi podobnych do siebie, więc jakieś tam zainteresowanie ich sobą... to mnie nie razi. Ale faktycznie pokazywanie się w celu; jestem boski na kolana chamy albo inne cele do łechtania próżnej duszy takiej osoby to faktycznie jakaś farsa.

PS. wyśmiewanie to styl życie, nie ma co się przejmować bo jeśli ktoś taki jest - to raczej jest to zabawa a nie fakt, że z tobą jest cos nie tak. kiedyś była taka grupa na gronie... Zły gotyk boli całe życie, na FB jakoś nie przetrwała ta ekipa, ale ktoś nowy zrobił stronę o tej nazwie... i jeszcze jakieś Nietoperki i równo tam jadą po różnych 'zjawiskach' mniej lub bardziej tandetnych, które własnie powstały w celu lansu ale autorom nie wyszło... Niemniej sa tacy, dla których i takie strony są kretynizmem. No co kto lubi... no generalnie zestawiłam ze sobą sprzeczne fakty (pozornie) ale chyba wiadomo o co chodzi, już mi się rozwijać nie chce w celu wyjaśnień

. Dodano: 2013-05-11 13:19

zwykle zanim do kogoś napiszę wiadomość to zastanawiam się 4 razy.Może to dziwne ale wcześniej i gdzie indziej niż na dp napotkałem za dużo osób które po prostu ignorują z niewiadomych przyczyn.Odrzucanie przez słabości,gorsze wyniki w nauce np bądź dlatego że ktoś nie wygląda zbytnio "klimatycznie" bo czasami też można takie wrażenie odczuć.A zastanawianie się tyle razy bierze się z złego doświadczenia co do relacji bo zawsze trafiałem na ignorantów którzy gnębili innych dla zabawy bo są inni w jakiś sposób.

https://t.me/pump_upp

Dodano: 2013-05-11 15:37

Chyba dobrze rozumiem tego typu obawy, sama mam pewien problem z portalami typu dp. Przyciągają mnie interesujące tematy na forach i ludzie – indywidualiści, którzy nie boją się na nie wypowiadać. Biorąc pod uwagę, że w realnym życiu otacza mnie naprawdę niewiele osób siedzących w podobnych „klimatach” z którymi można porozmawiać o swoich upodobaniach, wszystko to sprawia wrażenie naprawdę ciekawej społeczności, w której chciałoby się w jakimś stopniu uczestniczyć. I tu dochodzę do swojego problemu: jestem wiernym czytelnikiem, potrafię siedzieć i grzebać w wątkach archiwalnych w poszukiwaniu różnych wypowiedzi, jednak sama raczej się nie udzielam, za bardzo nawet nie wiem jak. Może wynika to z niesprawiedliwego osądu własnej osoby, ale zawsze wydaje mi się, że to co chcę napisać, zostało już wcześniej powiedziane, jest jakieś oczywiste? Banalne? W tej sytuacji trudno jest się nagle „wkręcić” w jakąś dyskusję, nie mówiąc już o zagadywaniu na priv. Po kilku sytuacjach kompletnego niezrozumienia się z jakimś iksem po drugiej stronie kabla, można się niestety porządnie zrazić i nabrać przekonania w stylu „Dlaczego ktoś w ogóle chciałby czytać moje posty/wiadomości?”

. Dodano: 2013-05-11 15:59

ja zawsze bardzo chętnie porozmawiam więc zapraszam,Tu czy gg , jak komu wygodniej

. Dodano: 2013-05-11 16:03

mnie tu przywiodły wiersze i chęć poznania ciekawych osób.Fajnie jest z kimś porozmawiać zważywszy że w pobliżu nikogo takiego nie ma

Dodano: 2013-05-11 16:46

Najważniejsza zasada NIE BAĆ się odezwać. Po prostu spróbuj :), Jeśli ktoś nie będzie zainteresowany rozmową to po prostu nie odpisze, trudno,ale nie należy się zrażać. Ja na DP akurat nawiązałam parę interesujących konwersacji. Tu naprawdę jest wiele miłych osób, z którymi da się porozmawiać. A co do lansu...Jakoś tego nie zauważyłam, ale zapewne przez to, że nie zwróciłam uwagi. Lans w necie,lans w realu..Tak było, jest i będzie. Osobiście w ogóle mnie to nie interesuje czy ktoś to robi czy nie :)

"Zawsze na siebie zdani, swoje szczęście tworzymy sami"

ktoś pogada? Dodano: 2013-08-17 02:06

celticmyst napisał(a):
dlaczego uważasz że Cię wyśmieją lub zbluzgają? W moim odczuciu portal został stworzony po to aby ludzie "w klimatach" mogli się poznać i porozmawiać w przyjemnej atmosferze. To że wielu użytkowników się lansuje przemilczę. Przeglądając niektóre profile ma się wrażenie, że niektórzy wyżej sr*ją niż du*ę mają. Pozdrowienia dla normalnych:)

Być może dlatego część osób boi się do takich zagadywać pierwsza...

+Non Omnis Moriar+

Dodano: 2013-08-17 20:04

Niestety coś w tym jest. Na dodatek to zarozumiałe podejście przenosi się poza portal do reala.

Nie marudź, bo cyckiem walnę.

Dodano: 2013-08-18 21:48

Dokładnie... Miałam raz sytuację, w której dziewczyna wydawała się interesującą osobą, ale gdy przyszło co do czego i spotkałyśmy się (nie było łatwo ją do tego namówić, nie wiadomo dlaczego), nie potrafiła w zasadzie rozmawiać na żaden temat w cztery oczy, a pisałyśmy ze sobą około roku i wszystko wydawało się ok. Różnie bywa z tymi ludźmi

+Non Omnis Moriar+

Dodano: 2013-08-18 21:58

Swoją drogą, miewam też i takie znajomości, których nawet nie potrafiłabym przenieść do reala, bo dane osoby same mają w sobie coś odpychającego na starcie

+Non Omnis Moriar+

Dodano: 2013-08-20 17:19

czasami jest odczucie jak by do nie których trzeba było wierszem pisać.Ale nie tylko tutaj bo na innych portalach jest podobnie z ludźmi.Większość ignorują albo są mało rozmowni a jeszcze z innymi nie ma nawet o czym

Dodano: 2013-08-21 00:18

MoirreyMalane666 napisał(a):
Dokładnie... Miałam raz sytuację, w której dziewczyna wydawała się interesującą osobą, ale gdy przyszło co do czego i spotkałyśmy się (nie było łatwo ją do tego namówić, nie wiadomo dlaczego), nie potrafiła w zasadzie rozmawiać na żaden temat w cztery oczy, a pisałyśmy ze sobą około roku i wszystko wydawało się ok. Różnie bywa z tymi ludźmi

Niektórym po prostu jest łatwiej pisać niż rozmawiać w cztery oczy - taka osobowość.
Przy kompie jest bezpieczniej - nikt nie ocenia wyglądu, tego jak mówisz i jaka jesteś. I zawsze można się dłużej zastanowić nad odpowiedzią.
Niektórzy będąc z kimś sam na sam czują się po prostu onieśmieleni, a nie jest to od razu, że mają jakieś negatywne emocje.

Dodano: 2013-08-23 18:40

saurus (Diabolista)
saurus
Stare Bojanowo//Leszno//Poznań

Oj dawno mnie tu nie bylo nowe twarze widze
no i super.
A co do nasmiewania sie to ujme to tak cios za
sios ktos sie smieje z Ciecie toTy sie smiej z niego.
A nie nactawiaj 2 policzka.

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło