Sztuki walki. Strona: 3

Dodano: 2007-11-22 17:32

Od 1,5 roku trenuję muay thai. Dzięki temu zyskałem trochę kondycji i wiary w siebie, ale przede wszystkim nauczyłem się wytrwałości i tego, że nie wolno się poddawać.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2007-11-22 19:55

pół roku boks, jakos nie mam przekonania do tych wschodich sztuk walki oprocz muay thai na ktore chce sie zapisac za jakis czas.

Dodano: 2007-11-23 09:07

jak mam okazję, ćwiczę boks, ale miewam tez dni na noże, miecze, albo pojki, ale wtedy z ciężarkami, np, drewniane klocki, ale jakby się tym samej walnąć, to..AUĆ ***** :!:

Dodano: 2007-11-23 11:44

Dwa lata ćwiczylem karate. Mozna powiedziec ze jakie takie mialem wyniki. I co mam z tego?
Jak kogos pobije na miescie i mnie zlapie policja to fakt ze znam karate ma mniej wiecej takie samo znaczenie jak bym miał w ręku kij albo metlową rurke...

Once... I had a dream....

Dodano: 2007-11-23 11:53

Dlatego w razie czego nie należy się przyznawać, że coś trenowałeś:-) A tak poza tym, to wolę mieć sprawę o pobicie i całe kości, niż wylądować w szpitali i nie złamać prawa. Niestety nasze prawo nie jest doskonałe.

Dodano: 2007-11-23 15:54

sztuki walki taaa bardzo fajnie ale co z tego jesli przeciwnik jest 2 metrowym panem w dresie o szerokości klaty też 2 metry? trzea by być chyba mistrzem w danej dziedzinie żeby takiego pokonac... ja tam jestem za latwiejszym dostepem do broni palnej te najwieksze debile by sie same powystrzelały a reszta czuła by sie bezpieczniej mogac nosic ze soba daj my na to pistolet...

ważny jest koniec każdej rzeczy

Dodano: 2007-11-23 16:14

Zdziwiłbyś się jak takiego przeciętnego mięśniaka po siłowni boli dobrze wykonany low-kick na udo. Duża ilość
niezahartowanych mięśni boli przy uderzeniu. I to bardzo. Wiem, bo jak zaczynałem to po 1 kopnięciu prawie składałem się z bólu, a teraz to mogę przyjąć serię uderzeń i stoję:-) Bardziej obawiam się żylastych kolesi.
A co do powszechnego dostępu do broni to jestem za, pod warunkiem, że nie będzie dawana jakimś psychopatom.

Dodano: 2007-11-23 16:48

losthopes napisał(a):
sztuki walki taaa bardzo fajnie ale co z tego jesli przeciwnik jest 2 metrowym panem w dresie o szerokości klaty też 2 metry? trzea by być chyba mistrzem w danej dziedzinie żeby takiego pokonac... ja tam jestem za latwiejszym dostepem do broni palnej te najwieksze debile by sie same powystrzelały a reszta czuła by sie bezpieczniej mogac nosic ze soba daj my na to pistolet...

Kurwa człowieku co ty masz w głowie?
Myślenie naprawde nie boli.
Łatwiejszym dostepem do broni palnej?
To ja jestem za trudniejszym dostepem do komputera dla dzieci takich jak ty.

I od kiedy to panuje zasada, ze ten kto wiekszy wygrywa?
Wpisz sobie na youtubie Bob Sapp. Pan ma dwa metry i wazy ponad 130 kilo. A polowa filmikow o nim pokazuje jak dostaje wpieprz od polowe mniejszych od siebie.

Once... I had a dream....

Dodano: 2007-11-23 17:45

mam ochotę zapisać się na aikido :]

"I'm the goth that's gother than all the other goths" - to nie prawda! ^__^ :D "~~mam słabą pamięć" v.v

Dodano: 2007-11-23 18:01

ee aikido to sport ktory trzeba cwiczyc od dziecka zeby przynosil dobre efekty :d

Dodano: 2007-11-23 18:07

Bruce lee poluzuj suty, koles tylko powiedzial ze trzeba byc dobrym zeby pokonac wiekszyego od siebie a ty odrazu go wyzywasz ... A co do tego pobicia to kazda sztuka walki jest widziana w swietle prawa jako bron ja gdybym chodzil na badania i sie pelnoprawnie zarejestrowal tez bylbym w swietle prawa widziany jako napastnik z bronia a cwicze od pol roku

Dodano: 2008-10-25 17:54

A moim zdaniem Bruce Lee jest legenda co do walk oraz kina, koles naprawde niezle wymiatal.

Nitimur in vetitum - dążymy do tego co zakazane

Dodano: 2009-03-01 19:53

Bruce LEE to legenda takiego drugiego juz nie bedzie byl jedyny w swoim rodzaju .Poruszal sie z niebywala finezja i gracja .Szybkosc z jaka zadawal ciosy i robil uniki byla niebywala szkoda ze krol odszedl .Teraz w tv kroluje MMA -mixed martial arts(mieszane sztuki walki).Brazylijskie jiu-jitsu techniki judo i zapasow oraz uderzen lokciami i kolanami zaczerpnietych z tajskiej sztuki walki muy thay.robi wrazenie i uwielbiam to ogladac :lol:

Dodano: 2009-03-01 19:54

Bruce LEE to legenda takiego drugiego juz nie bedzie byl jedyny w swoim rodzaju .Poruszal sie z niebywala finezja i gracja .Szybkosc z jaka zadawal ciosy i robil uniki byla niebywala szkoda ze krol odszedl .Teraz w tv kroluje MMA -mixed martial arts(mieszane sztuki walki).Brazylijskie jiu-jitsu techniki judo i zapasow oraz uderzen lokciami i kolanami zaczerpnietych z tajskiej sztuki walki muy thay.robi wrazenie i uwielbiam to ogladac :lol:

Dodano: 2009-03-01 21:22

Jak to nie będzie już jest .... :D a ja to co sepuku tanka ciach.... :D :D :D kurde mówię wam ,jak ja wymiatam tym no...kurna zapomniałem.....heheheheh....^_^

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2012-02-06 16:19

Ja ćwiczę od paru miesięcy krav mage .
Mogę polecić ten system samoobrony ,który uczy zachowań w sytuacjach różnego rodzaju sytuacji zarażających zdrowiu i życiu .

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło