BREMENN (industrial rock z Polski) nowy album 26 lutego Dodano: 2013-02-23 10:31
Najnowszy album industrialno-rockowej formacji BREMENN dostępny od 26 lutego na całym świecie! Płytę możecie nabyć w wersji cyfrowej poprzez: Amazon.com, Deezer.com, eMusic.com, iTunes.com, SoundPark.pl i Spotify.com.
"Flowers Of Fall" to album koncepcyjny, który opowiada pewną historię. Dlatego zachęcamy Was do pobierania wszystkich utworów – daje to obraz całościowy tego, co chcemy Wam przekazać.
Grzegorz Kabasa w wywiadzie dla Magazynu Gitarzysta:
"Bohater, który pojawia się w naszych tekstach staje się w połowie robotem – z jednej strony bardzo czegoś pragnie, z drugiej zatraca się w wirtualnym świecie. Jest niby-człowiekiem, ale musi walczyć, żeby pozostać po naszej stronie ekranu, nawet jeśli reklama i technologia dyktują inne wzorce […] Trzeba zwrócić uwagę na problem, bo jeśli się nie opamiętamy, to za chwilę wszyscy będziemy tylko zbiorem pikseli na ekranie komputera, maszerującym pod dyktando marketingowych cwaniaków."
Obejrzyj wideo-prezentację albumu, przygotuj się na "Flowers Of Fall"!
BREMENN to industrialno-rockowa formacja łącząca surowe elektroniczne brzmienia z energetycznymi gitarowymi brzmieniami. Występy na żywo zespołu są wizualną ilustracją prezentowanej muzyki, łączącą ze sobą elementy koncertu rockowego i przedstawienia teatralnego.
Więcej informacji o zespole:
[URL]www.bremenn.pl[/URL]
[URL]www.myspace.com/bremenn[/URL]
[URL]www.facebook.pl/bremenn[/URL]
Dodano: 2013-02-23 13:44
Słuchałam na youtube skrótu (zapowiedzi) płyty i rzeczywiście zapowiada się bardzo ciekawie. Panowie mają interesujący pomysł na siebie. I charyzmę, która nie zdarza się zbyt często.
Pomimo, że do pierwszego odsłuchu podchodziłam dość sceptycznie (bałam się, że będzie zbyt electro), to Bremmen zahipnotyzował mnie. Żywe instrumenty, to jest jednak to. A płytka na pewno wzbogaci moją kolekcję.