Riverside - Shrine of New Generation Slaves. Strona: 1

Riverside - Shrine of New Generation Slaves Dodano: 2012-11-20 07:56

Pięknie :)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2012-11-20 11:51

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Jak nie zapomnę, to przesłucham .

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2012-11-20 13:43

Najpierw musi wyjść... A to jeszcze trochę
A tak poza... Ostatnio trafiłem na LP-ki Riverside i Lunatic Soul w necie :) Mniam

jam cłek wolny lec ślebodny ;)

Dodano: 2012-11-20 16:06

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

JancioWodnik napisał(a):
Najpierw musi wyjść... A to jeszcze trochę
A tak poza... Ostatnio trafiłem na LP-ki Riverside i Lunatic Soul w necie :) Mniam

Wiem, czytałam . Dlatego napisałam, jak nie zapomnę !

Dodano: 2012-11-21 10:01

Ceiphied napisał(a):
[quote:d1e9db2041="JancioWodnik"]Najpierw musi wyjść... A to jeszcze trochę

Wiem, czytałam . Dlatego napisałam, jak nie zapomnę ![/quote:d1e9db2041]

Jak zapomnisz to napisz o tym do mnie a ja Tobie przypomnę

Dodano: 2012-11-30 09:27 Zmieniono: 2012-11-30 09:30

Teaser albumu online! Singiel "Celebrity Touch" zapowiedziany!

riversideband.pl

Dodano: 2012-11-30 12:53

Jakies takie nowoczesne to. Mnie się średnio to usmiecha, ale przynajmniej nie zarzucę im, że stoją w miejscu.

.

Dodano: 2012-12-01 02:49 Zmieniono: 2012-12-01 02:55

Kupię w ciemno. Dla tego vokalu.

Chosen by death don't disagree.

Dodano: 2012-12-04 17:38

Pierwsze co mi sie rzuciło po przesłuchaniu, to że jakoś "modernistycznie" brzmi - mam nadzieję, że to zabieg uzyty tylko w jednym kawałku. Mimo to raczej wątpię, żeby płyta była niewarta chocby parokrotnego słuchania, na pewno jakaś perełka się znajdzie.

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2013-01-15 08:54

Teledysk do singla promujacego "S.O.N.G.S." - "Celebrity Touch"

Dodano: 2013-01-29 15:48 Zmieniono: 2013-01-30 11:28

Płyta-majstersztyk. Dopracowana, ale nie nachalna.
Najlepszy album od czasu "Second Life Syndrome". Jest bardziej nastrojowo i rozmaicie, ciężko zdecydować się na ulubiony kawałek, ale będzie to chyba "The Depth Of Self-Delusion" [tu był link do jutuba ale wykasowali ]

Dodano: 2013-01-29 16:07 Zmieniono: 2013-01-29 16:08

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Obecnie przesłuchuje płytkę.

Dodano: 2013-01-30 09:03

minawi napisał(a):
Płyta-majstersztyk. Dopracowana, ale nie nachalna.
Najlepszy album od czasu "Second Life Syndrome". Jest bardziej nastrojowo i rozmaicie, ciężko zdecydować się na ulubiony kawałek, ale będzie to chyba "The Depth Of Self-Delusion":

A o ADHD zapomniałaś ?? Trochę inny kierunek aniżeli wcześniej. W końcu oderwanie od trylogii.
Moim zdaniem bardzo wysoki poziom.

A nowa... Inną drogą podążyli, co niekoniecznie wyszło na złe Jednakże piękno wychodzi po którymś tam przesłuchaniu :)

Dodano: 2013-01-30 09:52

Jak dla mnie SONGS to najlepszy krązek Riverside od czasów debiutu. Nienachalny, nawiazujacy do lat 70-ych, z przyjemnymi melodiami, z wyeksponowaniem klawiszy kosztem rozwodnionych, ciągnących się w nieskończoność solówek - moim zdaniem zmiany in plus. Bardzo mnie cieszy, ze nie podążyli ścieżką chujowego dla mnie i bezdusznego ADHD. Riverside to nie Dream theater, aby bawić się w łamańce.

.

Dodano: 2013-01-30 11:14

@JancioWodnik - o płycie "ADHD" nie zapomniałam i uważam, tak jak Harlequin, że jest to płyta względnie (oczywiście tylko względnie) bezduszna i do tego zbyt techniczna.

"Shrine of..." za to niesamowicie wpada w ucho, wystarczy parę przesłuchań i znam kawałki na pamięć, co dla mnie tylko na plus :)

Ciekawam ich wykonania na żywo - zwłaszcza użycia instrumentarium w sensie czy np. pojawi się saksofon

Dodano: 2013-01-30 11:40

lepiej nowego Cult Of Luna posłuchajcie, naprawdę fantastyczny materiał :)

.

Dodano: 2013-01-30 15:35 Zmieniono: 2013-01-30 15:36

Ten Riverside nadal klepie niby rock progresywny trącający nudą czy poszli w bardziej ciekawą muzykę?

Dodano: 2013-01-30 19:52

leprosy napisał(a):
Ten Riverside nadal klepie niby rock progresywny trącający nudą czy poszli w bardziej ciekawą muzykę?

chyba troche za surowa ocena, Riverside to zespół który wybija się zdecydowanie ponad przeciętność wsród całej masy podobnie grajacych przeciętnych kapel, na pewno ich muzyka ma swoich ojców ale posiada właśnie to coś duszę i magię dlatego jest niezwykła dla mnie nr 1 to Second Life Syndrom, od pierwszych dźwięków rozwala, nowej płyty jeszcze nie słuchałem z wyjatkiem kawałka promocyjnego-szczerze mówiac nie podszedł mi ale zobaczymy jak się słucha calego albumu

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło