Ensiferum - Unsung Heroes. Strona: 1

Ensiferum - Unsung Heroes Dodano: 2012-09-27 10:41

Bardzo słaby materiał,zawiodłem się na całej linii.

Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!

Dodano: 2012-09-27 13:46

Tak moim skromnym zdaniem to Ensiferum zaczęło się psuć od Dragonheads. Tej płyty da się jeszcze słuchać, ale dalej jest tylko gorzej. Zespół trzymał poziom jak był w nim Jari Mäenpää. Dalej, dziękuję. Gwiazdka Petri Lindroos sobie nie bardzo radzi.

"We are all singing, all dancing crap of the world." - T.D. Ja tänne sitä jallua.

Dodano: 2012-09-27 17:09

Dokładnie,w pełni się z Tobą zgadzam. To już nie ten sam zespół,wyczuwa się wyraźnie zaniżenie poziomu.

Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!

Dodano: 2012-09-28 14:29

O tak. Ensiferum skończyło się na Kill'Em All A tak na poważnie, jeżeli wam się już nie podoba, to nie rozumiem po co słuchać czegoś na siłę?

"Nie wtrącaj się do czegoś czego nie rozumiesz"

Dodano: 2012-09-28 14:33

_Pantherinae_ napisał(a):
O tak. Ensiferum skończyło się na Kill'Em All A tak na poważnie, jeżeli wam się już nie podoba, to nie rozumiem po co słuchać czegoś na siłę?

Bo jak ktos ma swoje ulubione zespoły, to słucha nowych wydawnictw nawet jesli są słabsze. Dream Theater tez sie skończył gdzies na etapie SFAM, a mimo to słucham i wyczekuje każdej ich płyty. Tak po prostu jest :)

.

Dodano: 2012-09-28 14:55

No to świetnie, ale jak np dla mnie słabą płytką jest Final Frontier Maidenów, to nie słucham jej na siłę tylko jak już piosenki, które mi się tam spodobały, tak samo z innymi zespołami. Jak jakieś płyty wydają mi się już nie w moim guście, to po prostu słucham tych, które lubię :) To,że komuś nie podoba się dalsza działalność zespołu to nie znaczy,że SKOŃCZYLI SIĘ, tylko wyszli z czyjegoś gustu. Śmieszą mnie po prostu teksty typu "*nazwa zespołu* skończyli się na *nazwa płyty* + hejt hejt hejt". Można powiedzieć,że coś się skończyło patrząc na Guns N' Roses np bo oni to się skończyli ale z innych powodów niż słabe granie(chociaż według mnie nie ma o czym gadać bo i tak mi się nie podobała ich gra)przez kutasinę Axla ale nie bo zaczęli grać inaczej. Zespół może skończyć z graniem bardziej metalowo,bardziej rockowo,bardziej nie wiem jak ale nie można od razu mówić o skończeniu się bo nigdy nic nie będzie wszystkim pasować :)

Dodano: 2012-09-28 15:24

To jest Twoje zdanie, Słonko i tego się trzymajmy. Wiele zespołów ma ostatnio jakieś dziwne problemy i załamania - zaczynają iść w innym kierunku i po nich. Nie wszyscy, ale sporo. Plus, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, każdy zespół ma za zadanie poniekąd wypracować sobie jakąś markę i pewien styl. Ok, zagorzałym fanom zawsze wszystko będzie się podobać. Są zespoły na które i ja nie dam powiedzieć złego słowa, ale czasem się nie da. I tu z mojej strony: zarzucasz hejterstwo? Licz się z tym, że ktoś może mieć inne zdanie, plus rzucanie się, że coś-tam łeee... buu... są super, nie masz racji.. co, podświadomie wiesz, że to jest racja? Jak coś jest dobre to obroni się bez poklasku i internetowych wojowników, a jak nie.. to nie. Amen.

"We are all singing, all dancing crap of the world." - T.D. Ja tänne sitä jallua.

Dodano: 2012-09-28 16:00

Nie jestem Twoim Słonkiem, to tak na początek i tego się trzymajmy I niestety bądź stety musisz pamiętać,że także tylko waszym zdaniem Ensiferum skończyło się kiedykolwiek TA-DAAAM! Zaczynają iść w innym kierunku i po nich? Nie zauważyłam,żeby chociażby Metallika czy Anthrax przestali istnieć :) "Nie wszyscy ale sporo" Nie interesuje mnie co dzieje się z zespołami, których nie słucham, może po prostu nie mają pomysłu na siebie i dlatego kończą karierę bo nie wiem, albo problemy osobiste WHO KNOW,NOT YOU :) Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę,że napisałam,że mogą stać się mniej metalowi czy rockowi dajmy banalny przykład Linkin Park, który kiedyś był całkiem nieźle wykonany rockowo a teraz zmierza ku masowej popowacji NIE WIEM CZY ZDAJESZ SOBIE SPRAWĘ, ŻE TAK SIĘ MOŻE STAĆ,ŻE ZESPÓŁ ZMIENI TROCHĘ STYL : D "Zagorzałym fanom zawsze wszystko będzie się podobać" NOPE :)Mogą to tolerować i nie zwracać na to uwagi ale to nie znaczy,że będzie im się podobać. Nie ma kryteriów zagorzałego fana. A nie.. zaraz..ostatnio wszystko ma kryteria bo znajdują się ludzie, którzy uważają,że wiedzą najlepiej i mają prawo mówić kto jaki powinien być,żeby być fanem Nie zarzucam, ALE jeżeli coś się komuś nie podoba, nie znaczy,że musi mówić od razu,że ZESPÓŁ jako całość SKOŃCZYŁ SIĘ :D "coś-tam łeee... buu... są super, nie masz racji.." Nie zauważyłam,żebym napisała gdzieś,że nie masz racji, nie wiem gdzie napisałam,że coś jest super i o co Ci chodzi więc nie wiem co mam na to odpisać więc po prostu się uśmiechnę i zaproponuję nie dopowiadać sobie bo to prowadzi do niezrozumienia i jak ktoś sobie dopowiada to dalsza dyskusja nie ma sensu :) Wydaje mi się,że ktoś ma tu problem ze zrozumieniem,że ja także daję tylko swoje zdanie na temat tego, co uważam o od razu skreśleniu zespołu,że skończył się bo ojej komuś się płyta nowa nie spodobała. Nie wiedziałam,że to takie trudne do zrozumienia. Ja tylko tutaj napisałam uwaga..teraz przeczytaj dokładnie S W O J E Z D A N I E, które jak widać nadal zostaje zjeżdżane, bo nie jest takie samo bo nie napisałam,że się skończyli :<
Nie jestem od dawania rad czy przemądrzania się, ale "Nie czytasz dokładnie, nie pisz", i tyle, bo to nie temat "Jak radzić sobie z ludźmi nieumiejącym dyskutować na dany temat, nie czyjatąc co piszesz a wypowiadając się" tylko o Unsung Heroes, a ja nie chcę odbiegać więcej od tematu, a czasem nie mogę powstrzymać się jak widzę jakiś dziwny zarzut i dopieprzenie się o coś czego nie robię, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do mojej osoby po co w ogóle to napisałam : D Pozdrowienia dla Harlequin-a, który jako jedyny skomentował to z rozumem :D To na tyle. Enjoy :)

Dodano: 2012-09-28 22:41

Magia internetu. Na żywo pewnie byście się bardziej zrozumiały. Nie ma co się napinać...

Wracając do materiału to on autentycznie jest słaby. Było to moje pierwsze zetknięcie z ensiferum. Z ciekawości przesłuchałem dla porównania pierwszą płytę i ona nawet brzmieniowo była o niebo lepsza. Gdzie popełnili błąd? nie wiem... Ewolucja? Rozwój? Nie w mym mniemaniu. Oby dalej było lepiej.

Dodano: 2012-09-29 18:26

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Napisać negatywną recenzję płyty jednego z ulubionych zespołów, pożreć się z dziką panterą na jej temat i dostać za to kilkanaście piątek - Misiostwo Świata

Ja tam aż tak nie narzekam na tą płytę, zgadzam się z recenzją, ale gdyby wszyscy tak szlifowali swoje płyty tylko po to, żeby dobrze wyglądały na półkach sklepowych i żeby je wypromować to nie byłoby miejsca na chęć i radość z grania. Amorphis też wydaje przeciętne jakościowo płyty, ale klimatu jakoś nie brak.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2012-09-29 19:25

Kiitos, Kulta. :) I nie żrę się. Nawet nie czytam trollowych spamów, bo mi się nie chcę. :)Wystarczy, że zgrzytałam pisząc to, bo poza prywatnym zatargiem z jednym z członków, muzykę Ensiferum lubię bardzo.

Dodano: 2012-09-29 19:37

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Aghast napisał(a):
Kiitos, Kulta. :)

haha, dobre, ale ja się nie dam aż tak sprowokować

znasz ich osobiście? vad kul!

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2012-09-29 21:28

Dobra, może tak: ja całe życie wszystkim słonkam, rybkam, zdrabniam imiona itd. Taka moja uroda i sposób rozmowy.

I taa.. długa historia.. ;]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło