Proroctwo Oriona ... Dodano: 2012-01-13 21:33
Dodano: 2012-01-14 18:48 Zmieniono: 2012-01-14 18:50
Moze nie zastanawiajacy ale najgorzej ze bardzo realny i prawdopodobne.Wiadomo ze za przyplywy i odplywy morza odpowiedzialny jest ksiezyc reszta to zeczy jeszcze nie stwierdzone albo ukrywane a o grawitacji i oddzialywaniu cial niebieskich to juz Kopernik pisal, mozna nie wiedziec gdyz fizyke nie kazdy lubi alo co ma na co wplyw to juz zecz bardzo realna czysta fizyka, wiele katastrof znaczocych w dziejach ziemi jest wiazana z sfera cial niebieskich fakty historyczne,zdrugiej strony zastanawia mnie jede fakt wojna na bliskim wschodzie to kultura islamu przejela dorobek starozytnego Egiptu a ostatnio to wulkan ,zawsze oni sie odgrazali za wyprawy krzyzowe nie daruja i zgrabienia Jerozolimy gdzie przez 700 lat siedzieli cicho a teraz im sie najbardziej przypomnialo z tego co wiem ta kultura ma w znakomity sposob zachowane fakty histiryczne. Czlowiekowi ktory idzie na pewna smierc w misji samobojczej cos trzeba powiedziec,kazdy ma pragnienie zycia,to tacy ktorzy sa silnie umotywowani to nie jedno zdanie w ideologi "ze Allah go wzywa ",ale przejde do sedna chodzi tu o nastanie odpowiedniego momentu swietej wojny Gihad a to juz jest powiazane z nastaniem odpowiedniego czasu zeby sie rozliczyc przed nastaniem konca.
Dodano: 2012-01-14 19:05 Zmieniono: 2012-01-14 19:14
Terroryści samobójcy przechodzą niewyobrażalne dla zwykłego człowieka pranie mózgu.Często nie są już tymi samymi osobami,którymi byli przed...Natomiast jeśli chodzi o przepowiednie Oriona ...właśnie są to czyste prawa fizyki,cykle,które jak dla mnie nie są raczej odwracalne...Z Noego też się ponoc śmiali przed wielkim przebiegunowaniem...Ciężka sprawa nie chciałabym okazac się cyniczką,która się zwyczajnie utopi...Z drugiej strony wydaje mi się,że nawet jeśli grupka ludzi,która będzie próbowała się uratowac gdzieś w górskich jaskiniach nie ma świetlanej przyszłości.Biorąc pod uwagę chocby reaktory atomowe,które są na świecie wydaje mi się,ze katastrofy związane ze współczesną cywilizacją i tak unicestwią w końcu cały glob.To nie jest już naturą żyjąca planeta.Jak dla mnie jeśli nastąpi taki czas to zakończy się on wielkim wybuchem całej planety.
Dodano: 2012-01-14 19:56 Zmieniono: 2012-01-14 19:58
Dla mnie tzw. "Koniec świata" ma bardziej a raczej może mieć bardziej mistyczny charakter przy czym nadal bazuje on na zawartych we wpisie informacjach, ale mniejsza....
W sensie realnym zastanawia mnie tylko jedna rzecz która zdaje się jest pomijana w obliczu tego że i tak wszyscy mamy zginąć więc kogo to obchodzi. Mianowicie, iż wszechświat jest jak wielkie pozornie chaotyczne domino. Tzn. że jeśli ziemia czy to zmieni się w nowe skupisko kosmicznych kamyczków czy "wypadnie" z orbity to nie tylko ona będzie miała przekichane ale cały wszechświat, a przynajmniej większa część tego który znamy.... I teraz gdyby wierzyć w inne cywilizacje (nie wierzę) to pewnie chciałyby temu zapobiec, z gruntu bardziej rozwinięte - pewnie wiedziałyby jak...
Abstrahując od innych kosmicznych istnień pozostawiając cały wszechświat mieszkańcom Ziemi, zastanawia mnie czemu skoro wiemy taki kawał czasu o zagrożeniu sprawę nagłośniono dopiero teraz... proszę tylko bez wycieczek w stronę teorii spiskowych bo gdybyśmy mieli poważne przesłanki ku temu, że mamy pomysł na przetrwanie ale rządy to tają, to myślę że w obliczu śmierci wszystkiego, ogólnoświatowa anarchia miałaby miejsce 10 lat temu...
Co do rozwoju cywilizacji i ich geniuszu (wytnę Atlantydę pozostawiając te których świadectwa przetrwały do dziś) to nie problem osiągnąć rozwój jeśli wszystko się wymyśla :) Gdyby ktoś nie powiedział że łączna liczba 4 jabłek to 4 nikt by jej za takową nie uważał i tak analogicznie można z całą matmą... Astrofizyczne zdolności przodków zawdzięczamy raczej religijności/magii/wróżbiarstwu aniżeli celowym procesom naukowo-poznawczym. A gdybyśmy uwierzyli w Boga, lub jeśli wierzymy zaufali to już Izajasz p.n.e mówił np. o "Okręgu Ziemi" i że jest zawieszona w próżni znaczy się Bóg nam pomógł jak Bóg to opozycja pewnie też nie próżnowała i tak sprowadzamy cały geniusz antyku do tak niemodnej ostatnio bojaźliwości tudzież zabobonów i pseudo-prawd na nich wyrosłych.
Nie mniej jednak za kumpel uważam że jeśli Frugo wróciło na pułki sklepowe to musi być coś na rzeczy :)
ps. a wiecie że jak się tym razem nie uda to Newton wyliczył na podstawie księgi Apokalipsy koniec świata za pięćdziesiąt parę lat? :) Może dożyję 
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2012-01-15 14:25
Nie wierzę w żadne proroctwa bez pokrycia, ale niestety trzeba przyznać, że pod względem naukowym to jest jak najbardziej realne...
Jeśli chodzi o moje wyobrażenie końca świata to wydaje mi się, że będzie to seria katastrof, które doprowadzą do wyniszczenia natury jak i ludzi. Chociaż bardziej optymistyczne byłoby wybuchnięcie planety w czasie mrugnięcia okiem, przynajmniej nie musielibyśmy na to patrzeć.
A z drugiej strony, skoro nasza planeta istnieje od tylu lat, to egoizmem współczesnych ludzi jest wyczekiwaniem apokalipsy akurat w czasie ich życia. :)
koniec świata.. Dodano: 2012-01-15 15:44
koniec świata.. Dodano: 2012-01-15 15:52
| ankh111 napisał(a): |
| na wszelki wypadek proponuję przenieść imprezy sylwestrowe na Wrzesień! |
.. Dodano: 2012-01-15 16:00
....- do Bibunia- 'umieranie ludzkości po kawałku' chyba nie jest tak straszne jak sytuacja na koniec świata w której moja jednoosobowa firma nie generuje juz dochodów a ja jak każdy inny obywatel musze wciąz płacić ZUS! Prawdopodobnie koniec świata biurokracji nie dotyczy...
.. Dodano: 2012-01-15 16:06
| ankh111 napisał(a): |
| ....- do Bibunia- 'umieranie ludzkości po kawałku' chyba nie jest tak straszne jak sytuacja na koniec świata w której moja jednoosobowa firma nie generuje juz dochodów a ja jak każdy inny obywatel musze wciąz płacić ZUS! Prawdopodobnie koniec świata biurokracji nie dotyczy... |
Dodano: 2012-01-15 16:07
Weźcie Zeppelina w leasing kompletujcie zapas paliwa za zaoszczędzone pieniądze to będzie bardziej epicko :D
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2012-01-16 11:12
| Gorg666 napisał(a): |
| Weźcie Zeppelina w leasing kompletujcie zapas paliwa za zaoszczędzone pieniądze to będzie bardziej epicko :D |
Dodano: 2012-01-16 19:11 Zmieniono: 2012-01-16 19:13
No fajnie,ale pamiętacie chyba jak skończył Zeppelin - Hindenburg :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2012-01-16 19:15 Zmieniono: 2012-01-16 19:15
Dodano: 2012-01-16 19:20 Zmieniono: 2012-01-16 19:27
podoba mi się to "dzika impreza" <cwaniak> na taką imprezę chętnie się załapie <radocha> hehehe

Dodano: 2012-01-16 19:21 Zmieniono: 2012-01-16 19:22
To jest niezły pomysł
...I przetrwała tylko ludzkośc z DP
I Ziemia juz nigdy nie "była sobą " :D
Dodano: 2012-01-16 19:31
Tylko kto nad tą mhroczną watahą będzie w stanie zapanować..? i znowu zacznie się walka o stołki i poleje się krew :)

Dodano: 2012-01-16 19:34
No tak biorąc pod uwagę "charakterki"...
Zawsze coś można wymyślec :) Pomysłów nie zdradzę :) I tak oto grozę siejące proroctwo sprowadziło sie do.. mhhhrocznego humoru :)
Dodano: 2012-01-16 21:44
Mam nadzieję, że te wszystkie proroctwa to brednie. Jakoś nie uśmiecha mi się być świadkiem takich dramatycznych wydarzeń...
"I will sing my worst southamerican song at your funeral"
Dodano: 2012-01-16 21:51 Zmieniono: 2012-01-16 21:57
Spoko Zephirus ,nie będzie czasu na to by zachwycać się pejzażem ,to będzie szybka,nagła i bezbolesna śmierć

Dodano: 2012-01-16 22:08
| HardKill napisał(a): |
Spoko Zephirus ,nie będzie czasu na to by zachwycać się pejzażem ,to będzie szybka,nagła i bezbolesna śmierć
![]() |
Haha.... A gdzie "płacz i zgrzytanie zębów"?
Dodano: 2012-01-16 22:25 Zmieniono: 2012-01-16 22:32
No przecie pisałem że nie będzie na to czasu, będzie tylko jedno wielkie jeeeb.....s, może potem,po tamtej stronie,jeśli istnieje jakakolwiek...powiesz > ciemność widzę...ciemność

Dodano: 2012-01-16 22:39
No przecie pisałem że nie będzie na to czasu, będzie tylko jedno wielkie jeeeb.....s, może potem,po tamtej stronie,jeśli istnieje jakakolwiek...powiesz > ciemność widzę...ciemność
![]() |
Wolę, żeby nic tam nie było! :)
Dodano: 2012-01-16 22:51 Zmieniono: 2012-01-16 22:55
Mówisz i masz
ja tam ewentualnie chciałbym po tej ciemnej stronie spotkać choćby jedną panienkę <radocha> hehehe ,zawsze to w ciemnościach we dwoje rażniej <okok>

Dodano: 2012-01-16 22:54
Mówisz i masz ja tam ewentualnie chciałbym po tej ciemnej stronie spotkać choćby jedną panienkę <radocha> hehehe <okok>
![]() |
Nie lepiej spotkać jakąś teraz?
Dodano: 2012-01-16 22:56 Zmieniono: 2012-01-16 23:05
Teraz też jest,ale potem,też by się przydała,przez te ciemności tak razem za rączkę iść,no i tego tam oczywiście...ogrzać się na wzajem na przykład,oczywiście to wariant bardzo optymistyczny,ale możliwy :) hehe