Dodano: 2011-08-10 17:45
To, że wyjaśnień jeszcze nie ma, nie musi wcale oznaczać ingerencji cywilizacji pozaziemskiej.
Dodano: 2011-08-10 17:50
| SanguineVenari napisał(a): |
| To, że wyjaśnień jeszcze nie ma, nie musi wcale oznaczać ingerencji cywilizacji pozaziemskiej. |
Ależ ja nie utrzymuję, że ma miejsce jakiś kontakt z obcą cywilizacją. Bardziej skłaniam się ku opcji ingerencji wojska, tym bardziej,że dosyć często patrolują tamten obszar i zalecali mieszkańcom, którzy rzekomo byli świadkami powstawania owych piktogramów milczenie.
Dodano: 2011-08-10 17:53
I najpewniej nie oznacza, wszak brak dowodu (czy wyjaśnień) nie jest dowodem a konto aktywności kosmitów na tamtym terenie (wielokrotnie demistyfikowano w Stanach pochodzenie piktogramów - zdumienie nad ich precyzyjnym wykonaniem zostało zastąpione zdumieniem nad tym, jak ludzie byli w stanie wykonać je szybko i starannie).
Natomiast z fizycznego punktu widzenia, dotyczącego podróżowania w przestrzeni kosmicznej, można podważać możliwość wizyty obcych.
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-08-10 18:00
Mój ostatni ex wierzył w tę teorię mówiącą, że otrzymaliśmy wiedzę od ludzi z innych planet. Ja jestem raczej sceptyczna w tym względzie.
Dodano: 2011-08-10 18:01 Zmieniono: 2011-08-10 18:06
Mnie zastanawia, z której planety Układu Słonecznego kosmici niby mieliby pochodzić. Zawsze jednak można NASA zarzucić kłamstwo, że o swoich odkryciach nie mówi nam wszystkiego.
| electrokvinnan napisał(a): |
| Mój ostatni ex wierzył w tę teorię mówiącą, że otrzymaliśmy wiedzę od ludzi z innych planet. Ja jestem raczej sceptyczna w tym względzie. |
Tak, tak, wiem, stworzyli piramidy i uciekli. Wszelki słuch po nich zaginął.
A to łobuzy!
Dodano: 2011-08-10 18:03
| SanguineVenari napisał(a): |
| Mnie zastanawia, z której planety Układu Słonecznego kosmici niby mieliby pochodzić. Zawsze jednak można NASA zarzucić kłamstwo, że o swoich odkryciach nie mówi nam wszystkiego. |
...i w ostatniej chwili zauważa, że w stronę Ziemi leci meteoryt i hajda! - huzia! w ostatniej chwili rakiety rozbijające go wysyła
Dodano: 2011-08-10 18:05 Zmieniono: 2011-08-10 18:07
Na ten temat fantazjować można dowolnie, całkiem irracjonalnie, zapętlić się w rozważaniach, aż w końcu dojdziemy do wniosku, że jesteśmy zakamuflowanymi "obcymi".
Dodano: 2011-08-10 18:07
| electrokvinnan napisał(a): |
| Mój ostatni ex wierzył w tę teorię mówiącą, że otrzymaliśmy wiedzę od ludzi z innych planet. Ja jestem raczej sceptyczna w tym względzie. |
Ja natomiast słyszałem gdzieś banał głoszący, iż ludzie są produktem stworzonym przez kosmitów na ich podobieństwo..esh...nie pamiętam któż głosił podobne herezje...może Daniken ?
Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus.
Dodano: 2011-08-10 18:08
| DonVitteo napisał(a): |
| [quote:fdbbac3454="electrokvinnan"]Mój ostatni ex wierzył w tę teorię mówiącą, że otrzymaliśmy wiedzę od ludzi z innych planet. Ja jestem raczej sceptyczna w tym względzie. |
Ja natomiast słyszałem gdzieś banał głoszący, iż ludzie są produktem stworzonym przez kosmitów na ich podobieństwo..esh...nie pamiętam któż głosił podobne herezje...może Daniken ?
Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus.[/quote:fdbbac3454]
A jak ktoś jest transem to skąd jest? z Jowisza?
Dodano: 2011-08-10 18:13
A jak ktoś jest transem to omyłkowo trafił na Marsa, bądź Wenus i przebiera się w ichne łaszki, bierze hormony i przerabia się na Marsjanina / Wenusjanke
Skąd hermafrodyci...nie wiem. Z księżyca się wzięli.
Dodano: 2011-08-10 18:24
Ja mom pomysła! Porozmawiajmy o Polsce!
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-08-10 20:29 Zmieniono: 2011-08-10 20:31
| DonVitteo napisał(a): |
| [quote:c0a941f22c="electrokvinnan"]Mój ostatni ex wierzył w tę teorię mówiącą, że otrzymaliśmy wiedzę od ludzi z innych planet. Ja jestem raczej sceptyczna w tym względzie. |
Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus.[/quote:c0a941f22c]Tak wydaje mnie się,ze to teza Danikena-on tak mocno wierzy w stworzenie życia na Ziemi przez obcych :) i pobranie przez ludzkośc wszelkich nauk wiażących sie z rozwojem cywilizacji.Swoja drogą powstanie piramid z taką precyzją ,ze żyletki między głazy nie da się włożyc to też zastanawiające.Nie wspomne juz o dokładnych obliczeniach [powstałych na podstawie ciał niebieskich :)
| Cytat: |
| Ja mom pomysła! Porozmawiajmy o Polsce! |
Dodano: 2011-08-10 20:47
Dodano: 2011-08-10 20:49
Moim zdaniem sprawa jest oczywista - przy takiej ilości ukłądów słonecznych ( najprawdopodobniej wszechświat jest nieskończony) - muszą istnieć inne formy życia - zresztą już odkryto kilka planet bardzo podobnych do ziemi więc luz, w ogóle nie rozumiem zamieszania napewno istnieją, szkoda że to takie duże odległości są.
Dodano: 2011-08-10 20:54
Masterdeath napewno ,to mam debet w Banku , a tak na prawdę , to jedyną oprócz Ziemi istniejącą planetą jest Melmac :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-08-10 20:55
| HardKill napisał(a): |
Masterdeath napewno ,to mam debet w Banku , a tak na prawdę , to jedyną oprócz Ziemi istniejącą planetą jest Melmac :)
![]() |
Mógłbyś wyjaśnić bliżej o co chodzi z tym Melmac ?
Dodano: 2011-08-10 20:56 Zmieniono: 2011-08-10 20:58
| HardKill napisał(a): |
![]() |
| Cytat: |
| Moim zdaniem sprawa jest oczywista - przy takiej ilości ukłądów słonecznych ( najprawdopodobniej wszechświat jest nieskończony) - muszą istnieć inne formy życia - zresztą już odkryto kilka planet bardzo podobnych do ziemi więc luz, w ogóle nie rozumiem zamieszania napewno istnieją, szkoda że to takie duże odległości są.
|
Dodano: 2011-08-10 21:01 Zmieniono: 2011-08-10 21:02
W takim razie jakby miał istnieć tylko człowiek na co Bóg stworzył tak olbrzymią przestrzeń że narazie istnieje wersja że wszechświat się nie kończy i cały czas rozszerza eee sorka wymiękam - za słabą wyobrażnie mam - ale cóż narazie to gdybanie każdy ma inne odczucia, ja daje 100 % że są inteligentne formy bytu.
Dodano: 2011-08-10 21:04
| bibunia napisał(a): |
| Jaki bóg? W tym temacie rządzą kosmici :) |
Nie bardzo rozumiem co się jedno z drugim kłóci ale ok ; D
Dodano: 2011-08-10 21:08
| Masterdeath napisał(a): |
| [quote:06ab5cb17e="bibunia"]Jaki bóg? W tym temacie rządzą kosmici :) |
Nie bardzo rozumiem co się jedno z drugim kłóci ale ok ; D[/quote:06ab5cb17e]Jakbym była fanką Danikena powiedziałabym-" to oczywiste,ze inteligencja pozaziemska jest naszym bogiem" ,ale jak wiesz bóstwa są mi obce :D
Dodano: 2011-08-10 21:11
| bibunia napisał(a): |
| [quote:090a746e51="Masterdeath"][quote:090a746e51="bibunia"]Jaki bóg? W tym temacie rządzą kosmici :) |
Nie bardzo rozumiem co się jedno z drugim kłóci ale ok ; D[/quote:090a746e51]Jakbym była fanką Danikena powiedziałabym-" to oczywiste,ze inteligencja pozaziemska jest naszym bogiem" ,ale jak wiesz bóstwa są mi obce :D[/quote:090a746e51]
Przepraszam ale za nic nie umiem pojąc ateizmu.