Dodano: 2011-06-25 14:40
Ja codziennie dopieszczam swojego psychola w sobie niczym zwierzątko w tamagotchi :D
Dodano: 2011-06-25 14:57
| Rochu napisał(a): |
| Ja codziennie dopieszczam swojego psychola w sobie niczym zwierzątko w tamagotchi :D |
Ja tam codzienne wypuszczam go z klatki, by mógł się wyhasać.
Dodano: 2011-06-25 15:10
| MhrocznyAlfons napisał(a): |
| [quote:578ac6725f="Rochu"]Ja codziennie dopieszczam swojego psychola w sobie niczym zwierzątko w tamagotchi :D |
Ja tam codzienne wypuszczam go z klatki, by mógł się wyhasać.[/quote:578ac6725f]
Instynktów nie wolno tłamsić, bo dochodzi do dramatów.
Dodano: 2011-06-25 15:15
| SanguineVenari napisał(a): |
| [quote:13fbfb0cf2="MhrocznyAlfons"][quote:13fbfb0cf2="Rochu"]Ja codziennie dopieszczam swojego psychola w sobie niczym zwierzątko w tamagotchi :D |
Ja tam codzienne wypuszczam go z klatki, by mógł się wyhasać.[/quote:13fbfb0cf2]
Instynktów nie wolno tłamsić, bo dochodzi do dramatów. [/quote:13fbfb0cf2]
No ba, trzeba się nimi pokierować od czasu do czasu.
Dodano: 2011-06-25 16:10 Zmieniono: 2011-06-25 16:12
Byleby nie za mocno, one same wiedzą w którym kierunku iść.
Dodano: 2011-06-25 18:17 Zmieniono: 2011-06-27 09:36
| DonVitteo napisał(a): |
| Masz na myśli całkowitą izolację czy eksterminacje tychże ? |
| W większości przypadków o tym, że ten człowiek jest bestią dowiadujemy się po fakcie. Każdy z nas ma zadatki na bycie owym psychopatą. Tego nie wysysa się z mlekiem matki. Nikt nie rodzi się z tym w genach. To w nas siedzi i się rozwija, musi mieć tylko odpowiednie podłoże i pielęgnację. |
Dodano: 2011-06-25 18:47 Zmieniono: 2011-06-25 18:50
Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )?
Dodano: 2011-06-25 19:44 Zmieniono: 2011-06-27 09:31
| Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )? |
W żadnym wypadku ! Nie jestem za tym ,aby takie elementy żyły sobie za moje cieżko zarobione pieniądze.Nie ! Eksterminacja :)
Dodano: 2011-06-25 19:58 Zmieniono: 2011-06-27 09:31
| bibunia napisał(a): |
| [quote:8593ff445b="DonVitteo"]Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )? |
No tak, ale przy założeniu, że sami zaiwanialiby na własne utrzymanie, a nie żyli za nasze ciężko zarobione pieniądze
Perspektywa odsiadki w takim łagrze przez ileś tam lat mogłaby być skutecznie odstraszająca.
Dodano: 2011-06-25 20:15
| Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )? |
A jak już się "zużyją" to przerobimy ich na mydło.
Teraz tak na poważnie. Pomysł dobry, ale szansa na wykonanie- nikła. A za mord w afekcie też kara więzienia w obozie?
Dodano: 2011-06-25 20:26
| [quote:d614dbf5ac="DonVitteo"]Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )? |
Teraz tak na poważnie. Pomysł dobry, ale szansa na wykonanie- nikła. A za mord w afekcie też kara więzienia w obozie?[/quote:d614dbf5ac]
I to jest ten jedyny mankament - mord mordowi nierówny.
Dodano: 2011-06-25 21:29
| [quote:dffbf4d11b="DonVitteo"]Kobiety są jednak okrutne :) A tak na poważnie to czy nie lepsza od fizycznej eliminacji beznadziejnych przypadków przeróżnej maści socjopatów i ludzi u których nie stwierdzono żadnej niepoczytalności w chwili popełnienia przestępstwa jest odsiadka w więzieniu o zaostrzonym rygorze ( oczywiście bez wszelkich wygód i dóbr cywilizacyjnych fundowanych z części naszych podatków - zero telewizji i tym podobnych,zapierdziel od rana do wieczora w kamieniołomach )? |
Teraz tak na poważnie. Pomysł dobry, ale szansa na wykonanie- nikła. A za mord w afekcie też kara więzienia w obozie?[/quote:dffbf4d11b] a w tym aspekcie mam nieco odmienne zdanie :) .Zaraza ze mnie ,ale cóż... Psychopaci nie powinni życ nawet pracujac na siebie,natomiast afekt to już coś zupelnie innego :) i nie dotyczy tego tematu :) Tu w zależnosci od rangi.Są zabójstwa w afekcie i w afekcie. Nie będę sie tu rozpisywac ,bo dużo by było -osobny temat poproszę
Dodano: 2011-06-27 13:37
Pobudki działań psychopatów nie biorą się znikąd. Od razu wszystkich poddawać natychmiastowej eliminacji? Wtedy nigdy nie dowiemy się dlaczego człowiek jest skłonny do takich zachowań, nie poznamy przyczyny, a one będą się powtarzać. Przypomina mi się cytat Nietzschego: "Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem." Do tego jest krótka droga. Poza tym przypominają mi się słowa nazistowskiego zbrodniarza Eisenhowera podczas procesu w Norymberdze powiedział, że śmiejąc się, wskoczy do grobu, ponieważ uczucie, że ma na sumieniu śmierć ponad pięciu milionów ludzi, daje mu nieprawdopodobną satysfakcję. Więc czym w obliczu takiej zbrodni śmierć jednego człowieka psychopaty?
Dodano: 2011-06-27 13:51 Zmieniono: 2011-06-27 13:52
| Pobudki działań psychopatów nie biorą się znikąd. Od razu wszystkich poddawać natychmiastowej eliminacji? Wtedy nigdy nie dowiemy się dlaczego człowiek jest skłonny do takich zachowań, nie poznamy przyczyny, a one będą się powtarzać. Przypomina mi się cytat Nietzschego: "Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem." Do tego jest krótka droga. Poza tym przypominają mi się słowa nazistowskiego zbrodniarza Eisenhowera podczas procesu w Norymberdze powiedział, że śmiejąc się, wskoczy do grobu, ponieważ uczucie, że ma na sumieniu śmierć ponad pięciu milionów ludzi, daje mu nieprawdopodobną satysfakcję. Więc czym w obliczu takiej zbrodni śmierć jednego człowieka psychopaty? |
Nie był to czasem Adolf Eichmann ? Eisenhower żadnym zbrodniarzem wojennym raczej nie był, o ile mamy tego samego faceta na myśli :)
Dodano: 2011-06-27 15:48
Adolf Eichmann był sądzony nie w Norymberdze a w Izraelu
Człowiek jest jedyna istotą, która nie godzi się być tym czym jest.
Dodano: 2011-06-27 15:59
| Syzyf napisał(a): |
| Adolf Eichmann był sądzony nie w Norymberdze a w Izraelu |
zgadza się.
Dodano: 2011-06-27 16:35
| Pobudki działań psychopatów nie biorą się znikąd. Od razu wszystkich poddawać natychmiastowej eliminacji? Wtedy nigdy nie dowiemy się dlaczego człowiek jest skłonny do takich zachowań, nie poznamy przyczyny, a one będą się powtarzać. Przypomina mi się cytat Nietzschego: "Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem." Do tego jest krótka droga. Poza tym przypominają mi się słowa nazistowskiego zbrodniarza Eisenhowera podczas procesu w Norymberdze powiedział, że śmiejąc się, wskoczy do grobu, ponieważ uczucie, że ma na sumieniu śmierć ponad pięciu milionów ludzi, daje mu nieprawdopodobną satysfakcję. Więc czym w obliczu takiej zbrodni śmierć jednego człowieka psychopaty? |
Dodano: 2011-06-27 20:24
A ja pdopiszę się obiema rękoma pod wypowiedzią jednego profesora z którym miałem przyjemność rozmawiać: "każdy z nas jest psychopatą różnica jest tylko jedna - jedni zagrażają innym (mordercy, dewianci, wynaturzeni) drudzy samym sobie (cała reszta) na szczęście nie mnie oceniać którzy są gorsi.... bo jeszcze i siebie musiałbym zamknąć na oddziale"
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2011-06-27 20:45
Przepraszam za błąd, pomyliło mi się z Jodlem. Jeśli zaś chodzi o tychże psychopatów, to jestem w stanie przyznać Ci rację, ale kto będzie decydował, który z przypadków zasługuje na śmierć, a który nie? Wg jakiego kryterium?
Dodano: 2011-06-27 21:00
| Gorg666 napisał(a): |
| A ja pdopiszę się obiema rękoma pod wypowiedzią jednego profesora z którym miałem przyjemność rozmawiać: "każdy z nas jest psychopatą różnica jest tylko jedna - jedni zagrażają innym (mordercy, dewianci, wynaturzeni) drudzy samym sobie (cała reszta) na szczęście nie mnie oceniać którzy są gorsi.... bo jeszcze i siebie musiałbym zamknąć na oddziale"
|
Dodano: 2011-06-27 21:17
| Gorg666 napisał(a): |
| A ja pdopiszę się obiema rękoma pod wypowiedzią jednego profesora z którym miałem przyjemność rozmawiać: "każdy z nas jest psychopatą różnica jest tylko jedna - jedni zagrażają innym (mordercy, dewianci, wynaturzeni) drudzy samym sobie (cała reszta) na szczęście nie mnie oceniać którzy są gorsi.... bo jeszcze i siebie musiałbym zamknąć na oddziale"
|
Piękna teoria z dupy
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-07-03 01:34
| [quote:da66e95456="Rochu"]Po co odświeżać newsa sprzed 10 lat który obił się większym hukiem niż koncert Gorgoroth w Polsce? |
Bo Szatan i jego wyznawcy czyhają. Serio? Po to by zapoczątkować wątek, gdzie wszyscy będą sie nawzajem przekonywać, że wielbiciele metalu i gotyku to nie krwiożerczy sataniści. [/quote:da66e95456]
Nie zgodzę się z tym, iż sataniści są krwiożerczy. A jak już, to napewno nie LaVeyańscy. Być może nastolatkowie z tamtej sprawy to pseudosataniści, którzy postanowili się "zabawić" i mieć pretekst do tego, co zrobili "bo szatan". Poza tym istnieją także sataniści teistyczni, którzy to moga poprzez swoje ofiary dawać powody do przyklejania satanistom naklejkę "krwawi, okrutni, mordercy, psychopaci". Jednak pamietać trzeba,że nie istnieje jedna doktryna satanizmu, więc nie można wyogólniać.
Dodano: 2011-07-03 01:46
Właśnie. Jak ktoś np. żyje wg przykazań satanizmu to nie można powiedzieć o nim, że je koty i rozkopuje groby. Dla uściśnienia:
1.Nie wyrażaj swoich opinii lub rad, jeżeli nie jesteś o to proszony.
2.Nie zwierzaj się ze swoich problemów innym, chyba że jesteś pewien, że chcą o nich słuchać.
3.Kiedy jesteś w cudzym domu (na cudzym terenie) okaż mu respekt lub, jeżeli nie potrafisz, nie chodź tam.
4.Jeżeli gość w twoim domu (na twoim terenie) dręczy cię, traktuj go okrutnie i bez miłosierdzia.
5.Nie czyń seksualnych awansów, dopóki nie dostaniesz wyraźnej propozycji współżycia.
6.Nie bierz tego co nie należy do ciebie, chyba że jest ta rzecz dla kogoś brzemieniem i osoba ta "płacze", by być uwolniona.
7.Potwierdź moc magii, jeśli udało ci się przy jej pomocy zaspokoić swoje pragnienia. Jeżeli zaprzeczysz mocy magii po jej wykorzystaniu, utracisz wszystko, co w ten sposób uzyskałeś.
8.Nie narzekaj na coś, czemu nie musisz się poddawać.
9.Nie krzywdź małych dzieci.
10.Nie zabijaj zwierząt (nie-ludzi), chyba że zostaniesz zaatakowany lub będziesz potrzebował pożywienia.
11.Kiedy chodzisz w "otwartym" terenie nie zaczepiaj nikogo. Jeżeli ktoś cię zaczepia, poproś go by przestał. Jeżeli nie przestanie, zniszcz go.
Jest tu coś o takich rytuałach? No chyba nie ; )
Dodano: 2011-07-03 13:02 Zmieniono: 2011-07-03 13:08
| Pantherinae napisał(a): |
| [quote:d4b29845e6="SanguineVenari"][quote:d4b29845e6="Rochu"]Po co odświeżać newsa sprzed 10 lat który obił się większym hukiem niż koncert Gorgoroth w Polsce? |
Bo Szatan i jego wyznawcy czyhają. Serio? Po to by zapoczątkować wątek, gdzie wszyscy będą sie nawzajem przekonywać, że wielbiciele metalu i gotyku to nie krwiożerczy sataniści. [/quote:d4b29845e6]
Nie zgodzę się z tym, iż sataniści są krwiożerczy. A jak już, to napewno nie LaVeyańscy. Być może nastolatkowie z tamtej sprawy to pseudosataniści, którzy postanowili się "zabawić" i mieć pretekst do tego, co zrobili "bo szatan". Poza tym istnieją także sataniści teistyczni, którzy to moga poprzez swoje ofiary dawać powody do przyklejania satanistom naklejkę "krwawi, okrutni, mordercy, psychopaci". Jednak pamietać trzeba,że nie istnieje jedna doktryna satanizmu, więc nie można wyogólniać.[/quote:d4b29845e6]
To była ironia.
Dodano: 2011-07-03 14:20
Wyglądało to jakbyś uważała,że sataniści nie mają nic wspólnego z metalami a każdy może zotać satanista.