życie i śmierć człowieka. Strona: 2

Dodano: 2011-07-02 20:48

Slaugter napisał(a):
Po cholere się zastanawiać co będzie po śmierci? I tak się tego nie dowiemy. Cieszmy się życiem doczesnym i je wykorzystujmy :) Jasne, że każdy sobie zadaje pytanie "co potem?", ale to pytanie i tak pozostanie bez odpowiedzi

Irytuje mnie Twoje podejście do życa."Cieszmy się życiem doczesnym i je wykorzystujmy" ? Podejście nie oparzonego życiem optymisty Moze jeszcze zacznik wykrzykiwać "peace and love"? : ) Dalej, może jednak to nie głupi pomysł,żeby zastanowić się nad tym co będzie dalej zamiast żyć sobie jakby nigdy nic mając to w d. Jasne, jak już umrzemy i tak nic nie będzie można zrobić z tym co dalej będzie, jednak od zawsze ludzie się tym interesowali i szukali jakichś informacji na ten temat. Rzecz jasna żadne z dotychczasowych informacji od np ludzi którzy "przeżyli śmierć" nie są pewne, ale pytanie to nie koniecznie musi zostać bez odpowiedzi : )

Dodano: 2011-07-02 21:25

Pantherinae napisał(a):

Irytuje mnie Twoje podejście do życa."Cieszmy się życiem doczesnym i je wykorzystujmy" ? Podejście nie oparzonego życiem optymisty Moze jeszcze zacznik wykrzykiwać "peace and love"? : )

Optymisty? Nie, nie. Tylko po co np. mamy marnować to życie czekając na to co po śmierci. Każdy może mieć swoje niebo i piekło już tutaj
Pantherinae napisał(a):

Dalej, może jednak to nie głupi pomysł,żeby zastanowić się nad tym co będzie dalej zamiast żyć sobie jakby nigdy nic mając to w d. Jasne, jak już umrzemy i tak nic nie będzie można zrobić z tym co dalej będzie, jednak od zawsze ludzie się tym interesowali i szukali jakichś informacji na ten temat. Rzecz jasna żadne z dotychczasowych informacji od np ludzi którzy "przeżyli śmierć" nie są pewne, ale pytanie to nie koniecznie musi zostać bez odpowiedzi : )

Ok, ok. Są ludzie po śmierci klinicznej i mówią, że widziały Jezusa i gadały z nim. Hmmm.. Są różne wersje tego co po śmierci: definitywny koniec, niebo albo piekło czy reinkarnacja. Nigdy nie dowiemy się na 100 % co tam jest.

Dodano: 2011-07-02 21:48

Ale czy to,że się nie dowiemy musi wykluczać myślenie o tym i zastanawianie się? To logiczne,że jeżeli ktoś jest ciekaw czegoś co jest dla niego w jakimś stopniu ważne, stara się jakoś o tym dowiedzieć i rozmyśla na ten temat ; > Co do ludzi, które podobno widziały Jezusa.. hmmm.. człowiek wszedzie może doszukiwać się oblicza Jezusa :
http://www.joemonster.org/art/11041/Cuda_widze_cuda

; D

Dodano: 2011-07-02 21:58 Zmieniono: 2011-07-02 21:58

Zagadka smierci Dodano: 2011-07-05 20:33

Czy zagadka daty śmierci nigdy nie została rozwiązana? Czy wciąż pozostaje dla człowieka problemem, z którym każdy będzie się musiał zetknąć prędzej czy później?

Dodano: 2011-07-06 11:19

Uważam, że śmierć nie kończy wszystkiego. Umiera tylko nasze ciało obecne, a dusza wędruje dalej przez kolejne etapy rozwoju. Moim zdaniem można określić optymalnie datę własnej śmierci wypełniając prosty test data śmierci , w którym są pytania dotyczące codziennego trybu życia: praca, stres, używki, seks, itp. Wszystko może mieć wpływ na długość naszego życia. Znalazłam bardzo konkretną stronę na ten temat i na niej sensowny test tj. http://smierc.org

życie i śmierć człowieka Dodano: 2011-07-08 21:26

chcesz wiedzieć wszystko o swojej przyszłości zobacz przepowiednie na 2012

Życie i śmierć człowieka. Dodano: 2011-07-11 14:49

Ja sprawdziłam swoją datę śmierci i przepowiednie na 2012. Do tej pory nie wiem czy dobrze zrobiłam.
http://vsevidno.com/koniecswiata/przepowiednie-2012.html

Dodano: 2011-07-27 18:57

Znalazłam przypadkiem Test przepowiedzenia daty śmierci – http://linkaturs.com/news0041.php - zastanawiam się czy go zrobić.. a Wy? Co sądzie? Chcecie się dowiedzieć?

Dodano: 2011-07-27 21:13

Jakoś nie wierzę w te przepowiednie. Kiedyś sprawdziłem o co z tym chodzi i okazało się, że nie żyję już od 2 miesięcy więc...

zobacz Dodano: 2011-07-30 03:00

Wejdzcie i sprawdz kiedy umrzesz Sprawdza się
http://formlinkus.com/news0042.php

Dodano: 2011-08-16 21:32

evanescence (Bicz)
evanescence
Tam gdzie diabeł mówi dobranoc \ Stara Wieś \ Brzozów \ Rzeszów

jakoś nie wierzę, że ktokolwiek lub cokolwiek może "wyliczyć" ile jeszcze będę żyła i że to się w ogóle sprawdzi......ale każdy wierzy w to co chce....

Samotność jest czymś pięknym

Dodano: 2011-08-16 23:11

evanescence napisał(a):
jakoś nie wierzę, że ktokolwiek lub cokolwiek może "wyliczyć" ile jeszcze będę żyła i że to się w ogóle sprawdzi......ale każdy wierzy w to co chce....

Przede wszystkim w tym temacie pojawiły się spamy. Wierzyć w rzetelność werdyktu tak ślicznie zalinkowanych aplikacji to jak zawierzać horoskopom z gazet. W moim odczuciu nie ma idioty biorącego na poważnie tych bredni.

Dodano: 2011-08-17 09:10

Ja nie wierzę w te testy :) I mało tego powiem wam coś.Raz z ciekawości go zrobiłam.Mnie tam wyszła jakś data,natomiast drugiej osobie jak robiłam zaraz po sobie wyszła data ,w której był dzień i miesiąc moich urodzin wczesniej podanych.Nie wiem jak z latami,ale moze to idzie z człowieka na człowieka.To znaczy kolejna osoba dostanie datę ur poprzedniej.Tylko nie wiem jak to z latami tam wygląda :)

wszystko o śmierci Dodano: 2011-09-30 12:39

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się jak długo będziesz żyć??Co dzieje się po śmierci??Sprawdź newsy o śmierci

nasza śmierć Dodano: 2011-10-02 20:53

jak świat światem będzie nas ekscytować temat śmierci, newsy o śmierci będą nas ekscytować i brzyć spokój a co dalej a kiedy...

Dodano: 2012-02-25 20:31

chyba każdy z nas jest ciekawy takich rzeczy, jak na przykład kiedy umrze,w jaki sposób, czy nawet ten koniec świata wielokrotnie powtarzane przepowiednie nigdy nie sprawdzające się..tak samo z tą datą śmierci moi drodzy, kto w to wierzy niech wierzy..lecz tak na prawdę to nigdy się chyba nie sprawdziło, więc skąd przypuszczenia, że to działa? To brednie jak dla mnie..:)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło