Metal - jedyna prawdziwa muzyka! Dodano: 2011-05-15 14:59
| Cytat: |
| Jako swój ideał zawsze widziałem piękną gotkę i chyba do teraz tak zostało. Ale gdzie się podziały te nieskazitelnie piękne kobiety zakochane w gotyckiej muzyce?. Samotne, smutne, nieszczęśliwe.. skromne czarne anioły z moich snów |
Z całym szacunkiem, wybacz że komentuję, ale masz chłopie ideały... Może zamiast anioła poszukaj jakiejś kobitki z krwi i kości?
Dodano: 2011-05-15 15:32 Zmieniono: 2011-05-15 15:37
Prawdziwa gotka wg niego winna chodzić zapłakana ze zbolałą miną? To bez obrazy, jakies spaczenie. Rozumiem, że chodzi o odpowiedni kilamat... Ale kosztem ogólnego samopoczucia? Nawet wtedy, gdy jest tak szczesliwa, że jej serce spiewa, ma mieć twarz zaciętą i oczy pełne łez?
Dodano: 2011-05-15 15:36
| Cytat: |
| Ale gdzie się podziały te nieskazitelnie piękne kobiety zakochane w gotyckiej muzyce?. Samotne, smutne, nieszczęśliwe.. skromne czarne anioły z moich snów |
To proste. Obudziłeś się
Dodano: 2011-05-15 16:03
| SanguineVenari napisał(a): |
| Prawdziwa gotka wg niego winna chodzić zapłakana ze zbolałą miną? To bez obrazy, jakies spaczenie. Rozumiem, że chodzi o odpowiedni kilamat... Ale kosztem ogólnego samopoczucia? Nawet wtedy, gdy jest tak szczesliwa, że jej serce spiewa, ma mieć twarz zaciętą i oczy pełne łez? |
he he no nie do końca o to mi chodziło, zresztą ten tekst odgrzebałem ze swojego komputera, który był pisany rok temu.. Tak na wspominki mi sie zebrało.. Takie dawniej miałem dziwne ideały. I nie chodziło mi o zaciętą twarz i oczy pełne łez.. Bardziej skromnośc i smutek, który wynikał z jej samotności i ogólnego spojrzenia na świat..
Metal - jedyna prawdziwa muzyka! Dodano: 2011-05-15 16:13
| LotusEater napisał(a): | ||
Z całym szacunkiem, wybacz że komentuję, ale masz chłopie ideały... Może zamiast anioła poszukaj jakiejś kobitki z krwi i kości? |
Już dawno się obudziłem i nie jestem tak ograniczony jak kiedyś. To po prostu wynikało z zafascynowania subkulturą gotycką.. Ale przy bliższym poznaniu tego wszystkiego okazało się, że wszystkie moje ideały z tym związane były tylko moim wymysłem, fantazją nijak się mającymi do rzeczywistości..
Dodano: 2011-05-15 16:31
takie fantazje maja to do siebie, że zaczynają się i kończą w głowie.Dobrze dla Ciebie, że(chyba)z nich wyrosłeś
Dodano: 2011-05-15 18:30
No cóż.. dość często fascynacja, po starciu z rzeczywistością okazuje się głupotą, czy czymś niewiele wartym. A zamiast gonić za szukaniem ideałów może warto kogoś bliżej poznać, bo i może ów osoba okaże się tym ostatecznym ideałem? 
'trwający chaos poczeka, posłuchaj jak noc szepta'
Dodano: 2011-05-15 18:48
| litea napisał(a): |
No cóż.. dość często fascynacja, po starciu z rzeczywistością okazuje się głupotą, czy czymś niewiele wartym. A zamiast gonić za szukaniem ideałów może warto kogoś bliżej poznać, bo i może ów osoba okaże się tym ostatecznym ideałem? ![]() |
Dokładnie.. dawniej szukałem kobiety(nie koniecznie gotki, bo taką ciężko spotkać) która ubierała się na czarno i słuchała tej samej muzyki. Bo te cechy jakby o czymś świadczyły, tak mi się przynajmniej wtedy wydawało.
Życie jednak mnie nauczyło, że to wszystko jest mało istotne.. ważny jest człowiek a nie jakaś śmieszna otoczka.. Nie jestem już niczym ograniczony..
Dodano: 2011-05-15 19:07
| Darkness_of_my_soul napisał(a): |
| Nie jestem już niczym ograniczony.. |
Niczym? Jesteś tego pewien? Każdy jest czymś ograniczony.., może jedni mniej, a drudzy bardziej. Ale każdy żyje ocierając się o ograniczenia! Nawet jeśli nie są to te od górne, to pozostają te, które tkwią w środku nas, a te tak samo jak bywają szlachetne, bywają też zgubne i faktycznie ograniczające.
Także, czy pisałeś to ogólnie, czy odnośnie kobiet lepiej by brzmiało, że starasz się być bez zbędnych ograniczeń, bo w końcu jakieś zawsze są... przynajmniej wg mnie.
'trwający chaos poczeka, posłuchaj jak noc szepta'
Dodano: 2011-05-15 22:58
Ekch, ekch... Proponuję zmienić w nazwie z "prawdziwa" na "TRVE"
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Metal - jedyna prawdziwa muzyka! Dodano: 2011-05-16 16:13
| LotusEater napisał(a): | ||
Z całym szacunkiem, wybacz że komentuję, ale masz chłopie ideały... Może zamiast anioła poszukaj jakiejś kobitki z krwi i kości? |
Metafora wybitnie kiczowata...Drogi Autorze, pamiętaj, że takie "czarne anioły" wcale nie muszą być aniołami z charakteru, a jak będzie tyleż piękna (czy też stylistycznie urobiona) i jednocześnie nieznośna, marudna i pretensjonalna, to co wtedy? Dobrze, że nie czuję przynależności do żadnej subkultury i mam szerokie gusta muzyczne.
Metal - jedyna prawdziwa muzyka! Dodano: 2011-05-16 16:52
"Metafora wybitnie kiczowata...Drogi Autorze, pamiętaj, że takie "czarne anioły" wcale nie muszą być aniołami z charakteru, a jak będzie tyleż piękna (czy też stylistycznie urobiona) i jednocześnie nieznośna, marudna i pretensjonalna, to co wtedy? Dobrze, że nie czuję przynależności do żadnej subkultury i mam szerokie gusta muzyczne. "
No cóż wydawało mi się , że wszystko wyżej w postach wyjaśniłem. Takie było kiedyś moje myślenie, w czasach gdy miałem długie włosy,
ubierałem się tylko na czarno i chyba należałem do tej subkultury. Teraz z tego wszystkiego pozostało tylko zamiłowanie do tej muzyki. Może to było kiczowate i zbyt wyidealizowane, ale takie wtedy miałem wyobrażenie.
Nie wiem jakie są rzeczywiste gotki, czy smutek idzie w parze z marudzeniem i konfliktowością.
Nigdy, żadnej nie miałem okazji bliżej poznać. To była tylko moja dawna fantazja, wymysł..
Ale co się będę tłumaczył wiele rzeczy odbierałem wtedy inaczej od inncych.. Nadal mi to pozostało, ale przynajmniej w tej kwesti zauważam o co cała ta dyskusja. No ale tylko po części; >
Dodano: 2011-05-16 17:59
W takim wypadku nie ma sensu już dalej w ten temat wbijać... Czasami żyje się iluzją, ale kiedyś trzeba stawić czoło codzienności, która nie musi być zawsze szara.
Dodano: 2011-05-16 18:11
| W takim wypadku nie ma sensu już dalej w ten temat wbijać... Czasami żyje się iluzją, ale kiedyś trzeba stawić czoło codzienności, która nie musi być zawsze szara. |
Dla niektórych codzienność jest zbyt toksyczna a iluzja niezbędna do przetrwania. Bo karmiąc podswiadomość jakimiś bzdurami odrywamy ją od istotniejszych spraw i mamy na jakiś czas spokój..
"Go drop Your little life" Dodano: 2011-05-30 15:05
Czasem tylko marzenia pozostają, świat zabija marzycieli.
Obudziłam się. Z jakim przerażeniem żyję. Z jaką ulgą zasnę.
.: Życie to gra, w którą gramy, choć wiemy, że przegramy:.
Dodano: 2011-05-30 21:49
| [quote:d417611c39="SanguineVenari"]W takim wypadku nie ma sensu już dalej w ten temat wbijać... Czasami żyje się iluzją, ale kiedyś trzeba stawić czoło codzienności, która nie musi być zawsze szara. |
Dla niektórych codzienność jest zbyt toksyczna a iluzja niezbędna do przetrwania. Bo karmiąc podswiadomość jakimiś bzdurami odrywamy ją od istotniejszych spraw i mamy na jakiś czas spokój..[/quote:d417611c39]
Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa.
Dodano: 2011-05-30 22:44
"Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. "
Ależ oczywiście. Iluzja daje tymczasowe zadowolenie. Ale po wnikliwej analizie życia jest wybierana jako mniejsze zło..
Dodano: 2011-05-30 22:53
| "Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. "
Ależ oczywiście. Iluzja daje tymczasowe zadowolenie. Ale po wnikliwej analizie życia jest wybierana jako mniejsze zło.. |
Nie przeze mnie...na szczęście...
Dodano: 2011-05-31 14:59 Zmieniono: 2011-05-31 15:29
| "Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. "
Ależ oczywiście. Iluzja daje tymczasowe zadowolenie. Ale po wnikliwej analizie życia jest wybierana jako mniejsze zło.. |
Nie wiem czy mniejsze zło ... Raczej ucieczka przed prawdziwym życiem jest poważnym błędem. Ludzie jednak wolą uparcie tkwić w prawdzie, że niewiedza to błogosławieństwo.
Dodano: 2011-05-31 17:27
"Nie wiem czy mniejsze zło ... Raczej ucieczka przed prawdziwym życiem jest poważnym błędem. Ludzie jednak wolą uparcie tkwić w prawdzie, że niewiedza to błogosławieństwo."
To pewne, że niewiedza jest błogosławieństwem. Im jesteś głupszy, mało się zastanawiasz nad swoim życiem, samym sobą tym łatwiej ci się żyje. Nieświadomy wielu rzeczy potrafisz czerpać radość z małych rzeczy..
he he a co to jest prawdziwe życie?. To pewne obrazy, które możesz zaobserwować i uznać za słuszne. A dla innego człowieka te same obrazy będą nieistotną i niezrozumianą kpiną..
Każdy żyje w swoim własnym świecie.. i wyraża swoje zdanie, opinie na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji z tego jednego świata. heh patrzy na piękne drzewo i sobie myśli, że każdy tak samo je widzi.. Dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić, co jest a co nie jest błędem. Np. to, co dla większości ludzi jest tym "prawdziwym życiem" dla mnie jest iluzją, która się brzydzę i nie potrafię zrozumieć. Ale bez niej, będąc wierny tylko swoim prawdziwym ideałom nie przetrwam w tym popierd****** świecie..
Dodano: 2011-05-31 22:56
Czyżby? Prawda wyzwala. Problemem tego świata jest to, że zbyt wielu ludzi tonie w iluzji i nie dopuszcza do swojej wiadomości, że życie jest inne. Na każdym kroku jesteśmy okłamywani, wykorzystywani przez otoczenie, rząd, światową finansjerę itp. Ludzie, jednak nie potrafią sobie tego uzmysłowić i krąg się zatacza. Trzeba się obudzić, bo jutro ranek może zastać nas w III Rzeszy. Sprawy trzeba brać w swoje ręce, a nie tylko narzekać, że jest źle, nie wykonawszy nawet kroku. Zamknąć się w marzeniach jest łatwo, ale to konformizm. Taką filozofę przyjmuje większość i idzie na łatwiznę. Rzeczywistość jest brutalna, ale od nas zależy jego wygląd. Ludzie Z zasady są źli, zachłanni, małostkowi, egoistyczni. Nie wystarczy się tylko od nich odciąć, należy się im przeciwstawić, bo my, chociażby pośrednio odczuwamy skutki ich działań. Tak, wiem, rewolucja pożera własne dzieci. Bezczynność nie wniosła jeszcze niczego dobrego. Życie utkane z iluzji, to nie życie, ale ucieczka.
Dodano: 2011-05-31 22:59
| [quote:07c98c00dd="Darkness_of_my_soul"]"Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. "
Nie wiem czy mniejsze zło ... Raczej ucieczka przed prawdziwym życiem jest poważnym błędem. Ludzie jednak wolą uparcie tkwić w prawdzie, że niewiedza to błogosławieństwo.[/quote:07c98c00dd]
właśnie dlatego trzeba skupić się na prawdziwym życiu