I jak tu wierzyć klerowi?. Strona: 2

Dodano: 2011-05-05 00:39

trzeba mieć talent, żeby spotkać "tego smoka" :D

- Nie dasz rady! - Nie? No to patrz!

Dodano: 2011-05-05 00:49

A może ten księżulek czyta Terrego Pratchetta i bierze go na serio? :D

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-05-05 01:12

nie.. wystarczyło, ze spotkał emotional group :D

- Nie dasz rady! - Nie? No to patrz!

Dodano: 2011-05-05 08:34 Zmieniono: 2011-05-05 08:35

Nie wierz klerowi, zaufaj eklerkowi.
Ee, źle odmieniłem kler.:/

Dodano: 2011-05-05 10:29

Heroes napisał(a):
Wracając do tematu i tego filmiku.. Pierwszy raz słyszę aby malowanie paznokci na czerwono było czymś złym.. Lub kolor czarny był jaskrawy i oznaczał piekło.. W takim razie dlaczego gość sam nosi się na czarno?
Z kolei mowa o strojach i barwach moro najbardziej mnie zdziwiła..xD
Tyle bzdur wymyślić w tak krótkim czasie.. Trzeba mieć talent

jak dla mnie słowa czarny i jaskrawy się wykluczają...

Dodano: 2011-05-05 13:06

Pierwszy raz o tym nagraniu słyszałam od chłopaka, który preferuje rozrywkę w stylu 'wielki mix youtube'. Sądziłam, że ktoś po prostu zlepił jakieś wybrane słowa z kazania i dlatego wyszły takie bzdury...

A potem obejrzałam filmik.

...Według słów księcia już jestem stracona na wieki. :)

(Chciałabym spotkać na swojej drodze takiego księdza, który mnie przekona, że ten zawód ma jeszcze jakiś sens. Jak do tej pory jeden fail za drugim.)

'Jaskrawy kolor' - pewnie przejęzyczenie. Ale to już logiczne. Jakby użył 'mocny kolor', to takiej szopki by nie było.
Książę zamieszał się w zeznaniach, pewnie czytał coś o subkulturach, dorobił swoją filozofię (albo też ją zerżnął żywcem z jakiegoś poradniczka) i amba gotowa.

Ta sytuacja przywodzi mi na myśl prelekcję (dla rodziców) w szkole, na której nasi szanowni staruszkowie dowiedzieli się kilku ciekawych rzeczy o uzależnieniach. Na przykład: 'Jeśli Twoje dziecko ma dużo świeczek w swoim pokoju, to niewątpliwie wącha klej.'

Wtf?
Rozpacz.

Ph. Screw gravity.

Dodano: 2011-05-05 14:39 Zmieniono: 2011-05-05 14:40

Tej, a tak w ogóle co to jest "Czarny Rok"?:D

A tu macie pełną wersję, przy Gwiezdnych Wojnach spadłem z krzesła xD:

Dodano: 2011-05-05 16:22

Ogladam to już któryś raz, ludzie, których sprawa powiedzmy dotyczy sie irytuja, a szanowny znawca, wielki mistrz i przywódca duchowy sie cieszy jak kretyn, że wielką mową pogan rozgromił conajmiej.

Zrobił z siebie idiotę, ewidentnie,znawca sie znalazł, sprawa nabrała rozgłosu i mamy nowego Księcia internetu.

Teraz pora na koszulki, kubki i długopisy promocyjne.

Kto raz odwrócił się od jutrzenki i zacznął kroczyć ku nocy... Nie odwróci się już nigdy do słonecznych promieni.! Alucard

Dodano: 2011-05-05 16:24

a tu mamy ripostę Admina. artykuł z dnia 28 kwietnia, 'Witamy wykopowiczów'. O sprawie raptem kilka słów, ale jaki offtop później :)

http://www.piotrnatanek.pl/

Ph. Screw gravity.

Dodano: 2011-05-05 19:04

Hiromi napisał(a):

(Chciałabym spotkać na swojej drodze takiego księdza, który mnie przekona, że ten zawód ma jeszcze jakiś sens. Jak do tej pory jeden fail za drugim.)

ja tez bym chciała...chętnie bym nawróciła takiego przystojnego księdza na właściwą drogę... :D hahahahahah

Dodano: 2011-05-05 20:23

Hiromi napisał(a):
a tu mamy ripostę Admina. artykuł z dnia 28 kwietnia, 'Witamy wykopowiczów'. O sprawie raptem kilka słów, ale jaki offtop później :)

http://www.piotrnatanek.pl/

Cytat:
Większości nie obchodzi to, że niedługo będą spożywać tylko genetycznie modyfikowane produkty i nie będą mogli nawet posadzić warzywa w ogródku.

Cytat:
Większość wybrała PO...

Best day ever :D!

Dodano: 2011-05-18 22:44

Widziałem filmik... na początku myślałem ze ktoś jaja sobie z gościa robi i to jest zmontowane.

Dodano: 2011-05-18 22:54

Natanek to mój mistrz! Brakuje na tym świecie ludzi, którzy nie boją się wyrzucić pospólstwu prosto w twarz nagą (tfu tfu) prawdę! :D

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2011-05-19 14:37 Zmieniono: 2011-05-19 14:38

http://www.hopaj.pl/14243 lol

Wiedz,że coś się dzieje...

Dodano: 2011-05-19 16:36 Zmieniono: 2011-05-19 16:38

Ten pan juz jakis czas temu dostał bana od swojej macierzystej instytucji:

Jak ktoś chce sie posmiac więcej to tu jest (nie) oficjna strona

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-05-19 16:56

Dzięki za info amorphous ostatnio na zajęciach z niemieckiego śmieliśmy się z tego gościa. Dobrze, że się za niego wzięli w końcu, choć gdyby nie filmiki, to może wzięliby się za niego jeszcze później.

Dodano: 2011-05-19 17:01

Dziękuje ale nie skorzystam, ostatnio strasznie sie wszystkim przejmuje , a nie wolno mi sie denerwować
Swoja droga to można by sie dowiedzieć gdzie i kiedy Facet daje kazania (jeśli jeszcze daje)i porozdawać ksero tego dokumentu razem z numerem do kurii. Ciekawe co by sie działo.

Dodano: 2011-05-19 17:56

"(...)na podstawie wizytacji kanonicznej w Pustelni Niepokalanów, metropolita krakowski ograniczył możliwości działania duszpasterskiego ks. Natanka, nakazując między innymi zamknięcie działalności duszpasterskiej prowadzonej w Pustelni Niepokalanów w Grzechyni oraz zabronił publicznych wystąpień i rozpowszechniania w jakiejkolwiek formie nowych i archiwalnych wystąpień kontrowersyjnego duszpasterza."

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-05-19 18:10 Zmieniono: 2011-05-19 18:17

Natanek świadectwem, że szajbusów Ci u nas dostatek. Ma to swoje zalety. Nieświadomie dostarcza powodu do śmiechu.

Dodano: 2011-05-19 23:06

DonVitteo napisał(a):
Natanek świadectwem, że szajbusów Ci u nas dostatek. Ma to swoje zalety. Nieświadomie dostarcza powodu do śmiechu.

A że kościół sie szanownego księdza wypiera rękami i nogami, to jeszcze troszke a powstanie nowa schizma a'la Rydzyk.

Kto raz odwrócił się od jutrzenki i zacznął kroczyć ku nocy... Nie odwróci się już nigdy do słonecznych promieni.! Alucard

Dodano: 2011-05-20 01:23 Zmieniono: 2011-05-20 01:50

Tadziu wraz z niezłomnym krzewicielem wiary jakim jest Natanek przedstawiają swoimi kazaniami iście średniowieczne myślenie. Aż dziw, że nie wskrzesili jak dotąd inkwizycji. W zasadzie...niech powstanie, będzie lot of fun.

I tak nikt poza moherkami nie bierze tych bzdetów na poważnie. Klecha się wygłupił, ośmieszył siebie i kler, a my możemy ponabijać się oglądając jego wystąpienia

Ale z tymi gwiezdnymi wojnami to solidnie pojechał <lol2>

Dodano: 2011-05-20 08:15

amorphous napisał(a):
"(...)na podstawie wizytacji kanonicznej w Pustelni Niepokalanów, metropolita krakowski ograniczył możliwości działania duszpasterskiego ks. Natanka, nakazując między innymi zamknięcie działalności duszpasterskiej prowadzonej w Pustelni Niepokalanów w Grzechyni oraz zabronił publicznych wystąpień i rozpowszechniania w jakiejkolwiek formie nowych i archiwalnych wystąpień kontrowersyjnego duszpasterza."

oooo jak miło:)

Dodano: 2011-05-20 22:28 Zmieniono: 2011-05-20 22:37

Nie wiem czym tu się ekscytować. Prawdę mówiąc już mi się przejadł ten xiężunio.
Prosty, inpertynencki, dosadny człowiek, który wszystko w tym wiarę postrzega dosłownie. Chrystus król - znaczy trza dać mu koronę i posadzić na tronie. Diabeł - niczym za Rzeczplitej szlacheckiej - dziad z rogami i kopytami. A co do innych ludzi - "kto nie z nami, ten nasz najgorszy wróg", parafrazując mistrza.

A tu mały komentarz na jego temat:

Choć trzeba przyznać, że facet ma charyzmę :). Tak jak on wywalić do audytorium : "przyszedłem tu do was, zaczerpnąć energię od prostego ludu". :))

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-05-23 16:28 Zmieniono: 2011-05-23 16:29

Znalazłem a propos tematu ciekawy link, gość naprawdę świetną muzykę zrobił, na wokalu ks. Szatanek, yy-tfu! tfu! - Natanek.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2011-05-23 16:52

Genialnie to brzmi xd

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło