Zespoły, których fenomenu nie rozumiecie. Strona: 2

Dodano: 2011-04-03 21:15

XQWZSTZ napisał(a):
Hmm chyba Cannibal Corpse - o ile płyty do do, no niech będzie, "The Bleeding" to jeden z filarów death metalu, czy ekstremy w ogóle, to nijak nie mogę pojąć zadziwiająco dużej popularności zdobytej już z Dżordżem na wokalu (patrz: miejsce na bilboardzie Evisceration Plague), oraz tego co właściwie sprawia, że jest to jeden z najprężniejszych, jeżeli chodzi o ilość sprzedanych płyt, zespołów w gatunku.

zgadzam się :-) i tłumacze to faktem iż z Fisherem na wokalu Kanibale zaczeli grać zdecydowanie bardziej przyswajalną muzyke, prostsza, wolniejszą i bardziej chwytliwą ( pomijam swietną "Vile" która była napisana jeszcze w czasach Chrisa )
Podobny "szczesliwy" los spotkał Kataklysm, ktorzy po cudownie brutalnym i ultra technicznym "Temple Of Knowledge" zaczeli grać gejowski emo death metal, który ma zdecydowanie większą rzeszę odbiorców, niż bardziej wymagające dzwięki, które kiedyś tworzyli

Dodano: 2011-04-03 22:19

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Cock and Ball Torture !!!! ;-D

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-04-04 00:46

Coma - w tym zespole nie ma zupełnie nic wybitnego wbrew temu co mówi młodzież...

Furia - żenujące teksty, wywiady, podejście, ot taki kolejny metalowy band dla mrocznych nastolatków z pryszczami, jednakże mroczniejszych niż fani Behemocza i Vadera, bo Furia jest bardziej tru i andergrałnd :)

znalazłbym jeszcze sporo takich wykonawców ale mi się nie chce teraz

Dodano: 2011-04-04 01:24

Hunter - Już dawno stwierdziłam, że swoim prostym i ograniczonym umysłem nigdy nie ogarnę ich geniuszu i głębokich tekstów [ 'zamienię każdą twą łzę w kryształ' i takie tam]. Kiedyś na nich na juwenaliach trafiłam i za nic w świecie nie mogłam dojść czemuż tyle ludu na nich przybyło i czemu taką mega euforię wywołali...

Dodano: 2011-04-04 08:27 Zmieniono: 2011-04-04 08:27

CruelCat napisał(a):

Furia - żenujące teksty, wywiady, podejście, ot taki kolejny metalowy band dla mrocznych nastolatków z pryszczami, jednakże mroczniejszych niż fani Behemocza i Vadera, bo Furia jest bardziej tru i andergrałnd :)

Furia wygrywa produkcją nagrań, pomysłem na brzmienie, melodyjnymi kompozycjami i neoromantyczną poezją.

Do tego robią rozpierdol na koncertach.
I są w tym jak, na "andergrałnd", naprawdę profesjonalni

I z tego co wiem, to raczej słuchają jej łysi niż kindermetale ;]

Nie ma rzeczy niemozliwych

Dodano: 2011-04-04 08:30

ja tam Furie lubie, zdecydowanie wyrózniający sie o ile nie najlepszy obecnie blackmetalowy zespół w Polsce :)

.

Dodano: 2011-04-04 08:58

szału na Radiohead nie rozumiałam nigdy:) mój znajomy kiedyśpowiedział mi, że po poznaniu Radiohead moje życie nigdy nie będzie już takie samo <lol> chyba się nieco zapędził <lol>

Dodano: 2011-04-04 09:37

O taaaaaaaak, Radiohead wieje sandałem i nudą :)) zdecydowanie przereklamowany zespół

Ja dodam:

My Bloody Valentine - nie widze tego geniuszu, dla mnie nuda i hałas

U2 - lubie głos Bono, ale generalnie muzyka U2 nie trafia do mnie w ogóle :/

Rammstein - w moim odczuciu graja ten sam riff, tyle wolniej lub szybciej

Dark Tranquillity - pomijajac to, że od N lat nagrywaja ten sam album, to jest to granie zbyt płaczliwe i w moim odczuciu pozbawione ognia

The Doors - masakrycznie mnie męczą i dołują. Pewno więcej zawdzięczają osobliwej tożsamości Jima Morrisona niz muzyce

Herbie Hancock - niby jazzowy klasyk, ale te jego reggaeowo-funkowe zapędy wkurwiaja mnie

.

Dodano: 2011-04-04 09:54

MEGADETH-wiele wydanych płyt wspaniały poziom instrumentalny i kompozytorski i co z tego jak ni w chuj nie złapałem nawet najmniejszej "ciarastej" przy odsłuchu tejze ekipy,a taki NO MORE MR NICE GUY woła o pomste do nieba,klocek przestraszny!

Dodano: 2011-04-04 10:33

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Harlequin , tak czytam i czytam... jakich zespołów właściwie słuchasz ? <lol>

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-04-04 10:34

Ceiphied napisał(a):
Harlequin , tak czytam i czytam... jakich zespołów właściwie słuchasz ? <lol>

Zobacz se w profilu :) spoko ,znajdzie sie troche tych, których słucham :)

.

Dodano: 2011-04-04 12:24

Harlequin napisał(a):
ja tam Furie lubie, zdecydowanie wyrózniający sie o ile nie najlepszy obecnie blackmetalowy zespół w Polsce :)

no muzycznie Furia jest niezła

Dodano: 2011-04-04 12:28

Gdzie się zgubił mój post?

Dodano: 2011-07-16 20:37

Nie rozumiem zachwytów nad: Radiohead, A7X, Coma, Oasis, U2.

Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.

Dodano: 2011-07-16 20:42 Zmieniono: 2011-07-16 20:56

Nie rozumiałem , nie rozumiem i nie zrozumiem fenomenu zespołu ,,U2,, .To jest przeciętny naprawdę, bardzo przeciętny rock.

Dodano: 2011-07-16 21:37

to ja dodam bożyszcze wielu : Black Sabbath, masakra jakaś :x

Dodano: 2011-07-16 21:43 Zmieniono: 2011-07-16 21:44

CatGirl napisał(a):

Naraziłaś się wielu fanom metalu : )w końcu sa uznawani za jeden z pierwszych zespołów metalowych, mi się bardzo podobają.

Dodano: 2011-07-17 00:01

to, że pierwszy nie znaczy, że musi mi się podobać:) nie podoba mi się, nie rozumiem, mówię o tym otwarcie, poza tym - nie jestem fanatyczką metalu

Dodano: 2011-07-17 00:06 Zmieniono: 2011-07-17 00:09

Ja "nie rozumiem" fenomenu nie tyle poszczególnych kapel, ale fenomenu mód, na kanwie których te kapele są atrakcyjne - mianowicie chodzi o indie-rock i dubstep. Ffffuuuu. Z samych kapel natomiast, zgodzę się, że Radiohead jest przereklamowany,

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-07-17 02:48

CatGirl napisał(a):

Łykam wszelakie odmiany!:)

http://www.youtube.com/watch?v=Ryi4ZASpBO8&feature=related

Dodano: 2011-07-17 11:33 Zmieniono: 2011-07-17 11:37

Harlequin napisał(a):

Furia - tak, MasseMord - jak najbardziej (Może poza ostatnią płytą z 30min. utworem...), ale cała reszta pochodząca projektów od LTWB (FDS, Duszę Wypuścił, Morowe, Niphates i jeszcze zapewne kilka innych, których nawet mi się już ściągać nie chce) won!

Poza tym nie nie trawię Morbid Angel, strasznie mulące jak na starą szkołę deathu mi się to wydaje...

Dodano: 2011-07-17 11:37

Morowe jest zajebiste imo.

Nie rozumiem podniacaniem się muzyką screamo, metalcore i podobnymi wrzeszczącymi miśkami.

Praktycznie każdemu twierdzeniu można przeciwstawić kontrtwierdzenie i znaleźć dla niego równie silne uzasadnienie

Dodano: 2011-07-17 11:41 Zmieniono: 2011-07-17 11:42

Metalcore może nie ale z podobnych DEATHCORE jest naprawdę mocny np - Suicide Silence, Whitechapel, Elysia, Despised Icon, dlatego bym nie skreślał 'Corowych gatunków bo czasami wnoszą coś nowego np do death metalu.
Natomiast czasami mnie zastanawia aż taki zachwyt ACDC - w kółko to samo w sumie, poza tym polskie TSA lepsze.

Dodano: 2011-07-17 11:55

Deathcore może i ujdzie czasem, ale wydaje mi się bardzo schematyczy, tzn. opiera się na szybkich wrzeszczanych fargmentach przeplatanych z kontrastującym zwolnieniem z niskim growlem.

Praktycznie każdemu twierdzeniu można przeciwstawić kontrtwierdzenie i znaleźć dla niego równie silne uzasadnienie

Dodano: 2011-07-17 11:58

Czy ja wiem? Takie metalcorowe kapele jak Hatebreed czy Heaven Shall Burn jak dla mnie naprawdę zajebiste pierdolnięcie. ;]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło