Lesbijka biskupem Sztokholmu. Strona: 2

Dodano: 2011-01-28 20:28 Zmieniono: 2011-01-28 20:32

A ja bym sobie ten cały jad darował

01. Jak w tytule.
Ciężko mi powiedzieć żeby tę panią nazwać można było Chrześcijanką - jak wiadomo Chrześcijaństwo potępia homoseksualizm więc moim zdaniem zgodnie z wyznawaną przez Chrześcijan wiarą ta pani po prostu nie ma prawa tej funkcji pełnić - i dla sprostowania to nie jest żaden szowinistyczny "poprawny" punkt widzenia tylko zwykła wierność zasadom wiary. Jak w wierze miejsca dla homosiów i innych dewiantów nie ma, to nie ma (bez względu na to czy chodzi o kler czy o świeckich, patologia powinna być eliminowana), a jeśli homo mają z tym problem to już ich sprawa - nikt ich do konkretnej wiary nie zmusza, niech się przerzucą na "new age" .

02.

Cytat:
i skostniały system religijny.

W dodatku oparty na samej męskiej hierarchii.

Nie wiem czy można o religii można pisać skostniała - wiara nie jest po to by nadążać za modą. Są pewne zasady, jeśli komuś nie odpowiadają to sorry nie ma dla niego miejsca, jak również nie ma przymusu by w Kościele uczestniczył.

03.

Cytat:
Czy to że jest się lesbijką/gejem, znaczy o tym iż jest się mniej dobrym,uczynnym człowiekiem? W końcu jakiś kraj poszedł po rozum do głowy

W wypadku wiary, bycie "dobrym homoseksualistą" to bycie dobrym tylko tak długo jak jest to zbieżne z czyjąś wygodą. Jeśli Chrześcijaństwo mówi homoseksualizmowi nie, to mówi nie, proste jasne i czytelne.
Trudno więc nazwać osobą wierzącą, kogoś kto jest wierny zasadom wiary tylko do tego stopnia do jakiego nie kolidują one z jego wygodą/zainteresowaniami/interesem itd.
Albo jesteś Chrześcijaninem albo nie. To tak jak z łamaniem prawa - nie można go "złamać trochę", albo je łamiesz albo nie...

04.

Cytat:
Hmmm, to samo dotyczy Warszawy. Warszawa ma wiele miast partnerskich, ale nie Sztokholm, a Sztokholm "ma" Warszawę jako jedno z niewielu miast. Wychodzi na to, że Szwedzi nas lubią, tylko my ich nie bardzo.

Tutaj bardzo wiele zależy od tego co ktoś rozumie pod określeniem "miasto partnerskie". Jeżeli Warszawa nie prowadzi partnerskiej polityki ze Sztokholmem to trudno jest powiedzieć że jest on dla W-wy miastem partnerskim.

05.

Cytat:
niech zaczną płacić podatki to nie będzie trzeba podnosić VATu

Dwie rzeczy:

* Udowodnij że kler podatków nie płaci.

* Poczytaj o tym jak wygląda polski system podatkowo socjalny a potem się wypowiadaj.

Nie wiem za jakim lewakiem powtarzasz te swoje "rewelacje", ale lepiej na przyszłość dowiedz się tak właściwie o czym piszesz, bo się kompromitujesz.
Vat-u akurat w ogóle nie trzeba było podnosić (to był ogromny błąd), a jeśli już mowa o łataniu budżetu to jedynym racjonalnym sposobem by to zrobić to redukcja "socjala" który obciąża każde działające w Polsce przedsiębiorstwo i każdego podatnika.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło