Dodano: 2011-01-28 20:28 Zmieniono: 2011-01-28 20:32
A ja bym sobie ten cały jad darował
01. Jak w tytule.
Ciężko mi powiedzieć żeby tę panią nazwać można było Chrześcijanką - jak wiadomo Chrześcijaństwo potępia homoseksualizm więc moim zdaniem zgodnie z wyznawaną przez Chrześcijan wiarą ta pani po prostu nie ma prawa tej funkcji pełnić - i dla sprostowania to nie jest żaden szowinistyczny "poprawny" punkt widzenia tylko zwykła wierność zasadom wiary. Jak w wierze miejsca dla homosiów i innych dewiantów nie ma, to nie ma (bez względu na to czy chodzi o kler czy o świeckich, patologia powinna być eliminowana), a jeśli homo mają z tym problem to już ich sprawa - nikt ich do konkretnej wiary nie zmusza, niech się przerzucą na "new age"
.
02.
| Cytat: |
| i skostniały system religijny.
W dodatku oparty na samej męskiej hierarchii. |
Nie wiem czy można o religii można pisać skostniała - wiara nie jest po to by nadążać za modą. Są pewne zasady, jeśli komuś nie odpowiadają to sorry nie ma dla niego miejsca, jak również nie ma przymusu by w Kościele uczestniczył.
03.
| Czy to że jest się lesbijką/gejem, znaczy o tym iż jest się mniej dobrym,uczynnym człowiekiem? W końcu jakiś kraj poszedł po rozum do głowy |
W wypadku wiary, bycie "dobrym homoseksualistą" to bycie dobrym tylko tak długo jak jest to zbieżne z czyjąś wygodą. Jeśli Chrześcijaństwo mówi homoseksualizmowi nie, to mówi nie, proste jasne i czytelne.
Trudno więc nazwać osobą wierzącą, kogoś kto jest wierny zasadom wiary tylko do tego stopnia do jakiego nie kolidują one z jego wygodą/zainteresowaniami/interesem itd.
Albo jesteś Chrześcijaninem albo nie. To tak jak z łamaniem prawa - nie można go "złamać trochę", albo je łamiesz albo nie...
04.
| Hmmm, to samo dotyczy Warszawy. Warszawa ma wiele miast partnerskich, ale nie Sztokholm, a Sztokholm "ma" Warszawę jako jedno z niewielu miast. Wychodzi na to, że Szwedzi nas lubią, tylko my ich nie bardzo. |
Tutaj bardzo wiele zależy od tego co ktoś rozumie pod określeniem "miasto partnerskie". Jeżeli Warszawa nie prowadzi partnerskiej polityki ze Sztokholmem to trudno jest powiedzieć że jest on dla W-wy miastem partnerskim.
05.
| niech zaczną płacić podatki to nie będzie trzeba podnosić VATu |
Dwie rzeczy:
* Udowodnij że kler podatków nie płaci.
* Poczytaj o tym jak wygląda polski system podatkowo socjalny a potem się wypowiadaj.
Nie wiem za jakim lewakiem powtarzasz te swoje "rewelacje", ale lepiej na przyszłość dowiedz się tak właściwie o czym piszesz, bo się kompromitujesz.
Vat-u akurat w ogóle nie trzeba było podnosić (to był ogromny błąd), a jeśli już mowa o łataniu budżetu to jedynym racjonalnym sposobem by to zrobić to redukcja "socjala" który obciąża każde działające w Polsce przedsiębiorstwo i każdego podatnika.