Kat & Roman Kostrzewski / Bloodthirst Dodano: 2010-10-15 16:44
Po pewnych plotkach postanowiliśmy skontaktować się z managerem klubu eskulap, okazało się, ze koncert jest przeniesiony na Dziedziniec Masztalarski, gdzieś od Placu Różanego, wejście od Kościuszki. Jest to oficjalne info, gdyż muzycy zdecydowali się zagrać na świeżym powietrzu.W razie czego kontakt do wyżej wymienionego Pana na oficjalnej stronie klubu.
Dodano: 2010-10-15 17:38
wprawdzie nie wybierałam się na koncert, ale niezła jazda z tą nagłą zmianą... w dodatku tylko ponoć Kat zagra i nic więcej...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2010-10-15 17:45
No właśnie ten bloodthirst też ma zagrać ;/ ale sama nie wiem...zresztą bilet mam wykupiony...ale przyznam, że jestem nieźle wku...wiona... jakbym chciała iść w plener to bym poszła, a na pewno nie kupowałabym na to biletu... i fajnie, że w ogóle jest na jakiejkolwiek stronie takie info...noż kurde...
Dodano: 2010-10-15 18:31
My oddaliśmy bilety, Bloodthirst nie zagra, bo koncert musi się skończyć o 22.00 i chłopaki nie zdążą, jeśli Kat ma zacząć o 20.30. Info potwierdzone.
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Dodano: 2010-10-15 18:43
Ale suhar, a chciałam na to iść ale niezłe jaja widzę. Na świeżym powietrzu, no jak w nocy są już przymrozki prawie to powietrze bardzo świeże heh. Dobra decyzja, że nie kupiłam biletu.
Dodano: 2010-10-15 19:00
Jak widzę, podjęłam dobrą decyzję jadąc na weekend do domu - KATa widziałam już 2 razy i to zawsze w klubie. Jestem zatem bardzo zaskoczona przeniesieniem koncertu na dwór. Takie rzeczy to można sobie robić latem, a nie w czasie pierwszych jesiennych przymrozków. Wg mnie to megasuchar.
Dodano: 2010-10-15 19:05
Z drugiej strony, prawdopodobnie by w ogóle nie zagrali. Cyrki z Eskulapem są, także pewnie poszli na rękę fanom, bo też masakra dowiedzieć się na kilka godzin przed, że nie ma koncertu. Tym bardziej jak ktoś dojeżdża z jakiejś innej miejscowości.
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Dodano: 2010-10-15 19:13
Szczerze mówiąc, jedyne, co mi pasuje w klubie Eskulap to fakt, iż znajduje się on stosunkowo blisko mojej stancji. :) Na szczęście blisko jest sklep Piotr i Paweł, to parę browarów można wcześniej obalić:)
Dodano: 2010-10-15 19:14
W Poznaniu są cyrki w ogóle z koncertami, co roku to samo, te same zespoły, oczywiście zdarzają się przypadki że ktoś ze znanych porządnych wykonawców przyjeżdża jednak do Poznania a nie do Warszawy czy Katowic ale to rzadkość, tak przynajmniej ja to widzę. Bo tak naprawdę nie mamy porządnych sal na koncerty, albo jakieś chore warunki żeby zorganizować tutaj cokolwiek..
Dodano: 2010-10-15 19:17
Niestety dużo jest w tym racji. Nieraz też niestety publika nie dopisuje frekwencyjnie, nawet na wg mnie dobrych zespołach, jak np. na Marduku ponad miesiąc temu.
Dodano: 2010-10-15 19:43
No dokładnie to jest kolejny problem, że mało wiary przychodzi na tego typu koncerty, naprawdę brakuje w Poznaniu osoby która by się zajęła kulturą i sprawiła aby zaczęły do nas przyjeżdżać wielkie sławy i żeby ludzie chcieli tego słuchać. Mamy teraz ekstra stadion w Poznaniu, mam nadzieję że znajdzie się jakaś mądra głowa i zorganizuje na nim jakieś fajne koncerty, fajnie by było zobaczyć Metallicę na stadionie w Poznaniu ( tak dla przykładu podaję ) 
Dodano: 2010-10-15 20:29
Z dobrego źródła się dziś dowiedziałem, że Eskulap ma poważne problemy (ponoć wszedł tam dzisiaj syndyk) i oni odwołali koncert, dlatego szybko trzeba było szukać lokalu zastępczego. Na stronie klubu jutrzejsza impreza też jest odwołana.
Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE
Dodano: 2010-10-16 08:55
no to niedługo w Poznaniu wszystkie koncerty na ulicach ... Soulfly ma być w Eskulapie, ciekawe czy będzie..
Dodano: 2010-10-16 09:05
Diesel ma rację. To syndyk wlazł na klub. Tak więc organizatorzy muszą na szybko szukać nowych miejsc na koncerty. Szkoda, że niegdyś doskonale działający Zeppelin Hall już nie działa - rozwiązało by to mnóstwo problemów.
pozamieniałam się z amebą na rozum.
Dodano: 2010-10-16 09:42
Żałowałam,że nie mogłam pojechać na koncert KAT-a,ale jak syndyk odwala takie akcje,by odwoływać w klubach zaplanowane koncerty,to mi już słów zabrakło.Ludzi na ziąb wywalać,ja pierd*le...
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Dodano: 2010-10-16 10:40
Żal mi dupę ściska,że w moim zakichanym mieście nie organizują większych imprez tylko zapraszają lokalne kapele.A jak Poznań się tak 'reklamuje' to z góry już podziękowałam.
Dodano: 2010-10-16 10:54
To jest dla mnie suhar na maxa, że na te lepsze koncerty muszę jeździć do Warszawy albo do Katowic..
Dodano: 2010-10-16 11:27
tu można poczytać o powodach przeniesienia koncertu
http://www.gloswielkopolski.pl/stronaglowna/320672,kultowy-klub-zamkniety,id,t.html
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8520343,Eskulap_upada__Wlasnie_go_zamkneli.html
Dodano: 2010-10-16 14:49
Mhm,i wszystko jasne.Dla mnie to jednak jest bardzo dziwne-skoro ten klub był tak mega popularny,to czemu takich długów sobie narobili?
Dodano: 2010-10-16 15:53 Zmieniono: 2010-10-16 15:54
| walec72 napisał(a): |
| tu można poczytać o powodach przeniesienia koncertu
http://www.gloswielkopolski.pl/stronaglowna/320672,kultowy-klub-zamkniety,id,t.html http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8520343,Eskulap_upada__Wlasnie_go_zamkneli.html |
ale jaja... a dopiero co byłam tam 9-go października na depeszach.
ciekawe jak z koncertem Apocalyptiki zaplanowanym na 22go?
masakra, Eskulap i tak był tragiczny, ale teraz to już w ogóle nie ma gdzie większych koncertów robić w tym mieście. i jeszcze niedawno klub obchodził którąśtam rocznicę założenia
w tym kontekście odpadnięcie Poznania z konkursu o kulturalną stolicę ESK 2016 wcale mnie nie dziwi.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2010-10-16 17:16
no to masakra konkretna, coraz większą lipę w Poznaniu odstawiają :/
Dodano: 2010-10-16 19:02
No to zadam ważne pytanie: czy ktoś może wie, gdzie (o ile w ogóle) się odbędzie koncert Apoptygmy Berzerk? Bo miałam zamiar się wybrać. Jak by ktoś coś wiedział, to prosiłabym o info na priv.
A jednak koncert Bloodthirst się nie odbył... Dodano: 2010-10-17 20:16
tak jak ktoś zdążył zauważyć, że niestety mieli czas tylko do 22:00 i po prostu by nie zdążyli...
Koncert Kata był genialny, nawet nie było zimno, fakt faktem szkoda, że organizator postąpił w taki sposób, bo nie po to kupiłam bilet do lokalu, żeby na godzinę przed wyjściem z domu dowiedzieć się zupełnym przypadkiem, że koncert odbędzie się w zupełnie innej części Poznania i to na powietrzu.
Ze względu na szeroki zakres tolerancji w stosunku do Kata jednak - w ogóle się cieszę, że się ten koncert odbył. Myślę, że ugryzłabym się w dup*, gdyby w ostatniej chwili padło info, że koncert został odwołany.
Mam jednak pewne zastrzeżenia:
1. Było straszne opóźnienie...obstawiam też, że ci, którzy wyszli na ostatnią chwilę z domu i pokulali się w stronę eskulapa po prostu nie dotarli na miejsce.
2. Ludzi było mało, a wg info od znajomych to dużo ludzi pooddawało bilety...
3. Nie było żadnych bisów, ponieważ skończyli grać parę minut po 22:00 i organizator po prostu nie pozwolił zespołowi wyjść na scenę...
ale i tak było GODNIE. Brzmieli tak, jak za starych dobrych czasów i za to full respect.
Boli mnie kark od pogo i gardło od darcia się, musiało być dobrze :D
Relacja z konceru Kat&Roman Kostrzewski... Dodano: 2010-10-18 12:58
Zapraszam do przeczytania relacji w koncertu:
http://www.echaokolic.pl/strony/POZNAN___Relacja_z_koncertu_zespolu_KAT_Roman_Kostrzewski_/