Pomocy, dobre knajpki w toruniu. Strona: 1

Pomocy, dobre knajpki w toruniu Dodano: 2010-09-19 20:19

Potrzebuje waszej pomocy. Przenoszę się na studia do Torunia i szukam jakiś ciekawych, klimatycznych miejsc gdzie można poznać mroczne dusze Z góry dziękuje za waszą pomoc:)

Każdy jest kowalem swojego losu.

Dodano: 2011-03-15 10:41

Torunianie! :)

W dziale "Regionalne" nie ma tematu ani o Toruniu, ani o Województwie Kujawsko - Pomorskim, więc zamieszczam swoje pytanie w tym temacie.

Za kilka dni będę gościł służbowo w Waszym pięknym mieście. Macie w Toruniu jakieś fajne sklepy z płytami? Najlepiej takie, gdzie można wyłapać jakieś fajne muzyczne starocie. Nie mam na myśli wszelakiej maści hipermarketów czy empików.

Z pozdrowieniami

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2011-03-21 10:22

Torunianie, ponawiam pytanie! :)

Macie Wy, tam, u siebie, jakieś dobre szopy z płytami?

Dodano: 2011-03-21 14:11

Benjamin_Breeg napisał(a):
Torunianie, ponawiam pytanie! :)

Macie Wy, tam, u siebie, jakieś dobre szopy z płytami?

kiedy ja ostatnio kupowałam płyty, nie pamiętam <bezradny> ale był sobie kiedyśfajny sklep, z tym że teraz chyba zmienili miejscówkę panowie:) Z tego co szukałam w necie teraz mają taki adres:

Sklep Muzyczny GATO
Toruń
ul. Kopernika 45
87-100 Toruń

sklep był bardzo mocno nastawiony na sprowadzanie rzadkich płyt:) ja kiedyś dostałam tam wydanie japońskie :)

Dodano: 2011-03-21 14:14

Podziękował. Jak znajdę - zajrzę. :)

Dodano: 2011-04-06 10:10 Zmieniono: 2011-04-06 10:11

sorry za post pod postem

CatGirl napisał(a):

Sklep Muzyczny GATO
Toruń
ul. Kopernika 45
87-100 Toruń

sklep był bardzo mocno nastawiony na sprowadzanie rzadkich płyt:) ja kiedyś dostałam tam wydanie japońskie :)

Koleżanko, żaden sklep muzyczny w tym miejscu nie istnieje. Jedyny jaki znalazłem, i w którym ewentualnie mógłbym kupić jakieś płyty (tak przynajmniej wynikało z info), mieści się chyba przy ul. Strumykowej, ale akurat był zamknięty... do odwołania.

Dodano: 2011-04-06 16:14

takie dane mają obecnie w necie, byćmoże się przenoszą... jak pisałam, nie byłam tam dość długo, gdyż płyt już nie kupuje:)

Dodano: 2011-11-11 11:59

No dobrze, ale co z klimatycznymi pubami i lokalami? za tydzień jadę do Torunia na 2 dni do znajomego, dlatego pytam:)

Dodano: 2011-11-11 12:11

Wprawdzie nie jestem z Torunia ale internet mam i jest chociażby sobie klub Bunkier w którym organizowane są np. "metalove czwartki" tu masz stronkę http://klubbunkier.pl/

Jest też Lizard King do którego wejdziesz tylko po "metalowemu"/"rockowemu" przynajmniej kiedyś tak było w Łódzkim Lizardzie tu masz str. http://www.lizardking.pl/city.php/pl/4

A reszty nie chce mu się szukać

Aetas dulcissima adulescentia est

Dodano: 2011-11-11 17:40

Gorg666 napisał(a):
Wprawdzie nie jestem z Torunia ale internet mam i jest chociażby sobie klub Bunkier w którym organizowane są np. "metalove czwartki" tu masz stronkę http://klubbunkier.pl/

Jest też Lizard King do którego wejdziesz tylko po "metalowemu"/"rockowemu" przynajmniej kiedyś tak było w Łódzkim Lizardzie tu masz str. http://www.lizardking.pl/city.php/pl/4

A reszty nie chce mu się szukać

Jeśli toruński Lizard King jest odpowiednikiem poznańskiego Lizarda, to chętnie się tam wybiorę, dzięki, Gorg666. :)

Dodano: 2011-11-11 23:52

tak, tak to ta sama bajka z tym Lizardem nawet jak zerkniesz na stronce możesz wybrać miasto które Cię interesuje

Aetas dulcissima adulescentia est

Dodano: 2011-11-12 12:48

Ludzi w klimacie na pewno spotkasz w Vento na Mostowej, w Hadesie na podmurnej. W Lizardzie jest piwsko za 6-7 zł, a w Hadesie dla studentów zniżki, np w poniedziałki za 2zł.
Przepompownia na Mostowej też jest ciekawa. No i Moria na ul. piekary dla metaluchów.
Bunkier się zuniwersalizował, ale dawno tam nie byłem w sumie.

Praktycznie każdemu twierdzeniu można przeciwstawić kontrtwierdzenie i znaleźć dla niego równie silne uzasadnienie

Dodano: 2011-11-12 17:09

Argmator dziękuję, to bardzo potrzebne mi info, gdyż z paru powodów zarówno osobistych, jak i uczelnianych (duża ilość interesujących mnie materiałów na temat literatury kanadyjskiej w Toruniu)będę się w Toruniu pojawiać częściej:)

Dodano: 2012-01-19 16:03 Zmieniono: 2012-01-19 16:04

Może i ja za wiele nie chodze po lokalach, ale śmiem twierdzić, że w Toruniu niezwykle rzadko dzieje się coś"w klimacie". Lokali też raczej nie ma. Jest wspomniane Vento, ale bez kożucha lepiej tam nie iść, bo można zamarznąć. Generalnie postrach SANEPIDu<lol> Wprawdze byłam tylko raz, ale było strasznie pusto, a to sobotnia noc więc... Może następnym razem zmienie zdanie. Szału nie ma w tym moim mieście

Dodano: 2012-01-19 16:21

No cóż, najwyżej może kiedyś zabierzemy Cię z moim manem na piwko do Lubicza:) bo tam mieszka mój man:) i już wkrótce zamierzam do niego dołączyć, tworzyć z nim ciepło domowego ogniska:) w lutym zamierzam tam zawitać, najprawdopodobniej 8-12 lutego :)

Dodano: 2012-01-19 16:49

Nie no piwo jest gdzie wypić, tylko z muzyką troszke gorzej.

Dodano: 2012-01-19 17:18 Zmieniono: 2012-01-19 17:18

Jak jadę do mojego faceta do Lubicza pod Toruń to i tak na ogół większość czasu u niego w chacie siedzę i słuchamy dużo muzyki, głównie Depeche Mode, bo on jest Depechem, choć nie tylko. Teraz będzie trochę inaczej, bo w dzień on będzie w pracy, a ja będę biegać za materiałami do pracy magisterskiej.

Dodano: 2012-01-19 18:04

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w Toruniu były często DM Party:) Teraz jakoś nie widzę już plakatów, a szkoda.

Dodano: 2012-01-19 21:31

Z tego, co wiem, odbywają się takie DM parties w Toruniu bardzo rzadko, chociaż fan club jest. Chcę mojego faceta kiedyś zaciągnąć na electro party do klubu Bunkier:)

Dodano: 2012-01-20 10:25

Często widziałam plakaty jak chodziłam jeszcze do szkoły, więc to było dawno:) Teraz generalnie jakby mniej się działo, w ten weekend planuje zwiedzić jakieś nowe lokale, zobaczymy co z tego wyjdzie<lol>

Dodano: 2012-01-20 11:12

Pamietam, ze kiedys była knajpa "Pod Aniołem" czy "Pod Aniołami"...
Koncerty i rokowe imprezy robili... Co teraz, nie wiem :/

jam cłek wolny lec ślebodny ;)

Dodano: 2012-01-20 13:08 Zmieniono: 2012-01-20 13:10

Pod Aniołem, mam zamiar zwiedzić własnie teraz:) Jak zwiedze to podziele się wrażeniami Odysey jest spoko, grają głównie polską muzykę okołorockową, tylko troszke nie w moim stylu:) Ale i tak lubie ten lokal.

Dodano: 2012-02-11 01:17

o ile mi wiadomo, to w swojej dotychczasowej formie, Piwnica Pod Aniolem zostala dozywotnio zamknieta - chyba ze dwa lata temu

Dodano: 2012-02-11 09:51

Już się zorientowałam Knajpki knajpkami, najważniejsze jest to, żeby mieć ze sobą ludzi których się lubi, reszta jest mniej ważna:)

Dodano: 2012-06-19 22:21

Świetnym lokalem z piwem w Toruniu jest Krajina Piva na rynku nowomiejskiem - wybór powala każdego :)
Co do muzyki nie pamiętam jaka tam dokładnie była, ale raczej przyjemna dla ucha.
I klimat też jest - fajna piwnica, fajny wystrój. Naprawdę warto tam zajrzeć :)

Żyj i pozwól żyć innym

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło