Punk a Emo.... Strona: 1

Punk a Emo... Dodano: 2010-07-03 21:58

Powiedzcie(napiszcie) mi dlaczego tych śmiesznych emo porównują do punków???
nie podoba mi się to...Punk powstał w latach 70, a ci smieszni emo??? z kąd oni się w ogóle wzięli??? jaką ideologię mają emo??? jest to żałosna i komercyjna subkultura...
"Emo to rodzaj naszych odczuć i rozważań na temat świata otoczenia itp " a może jest to nowy rodzaj smutku?!...putos emos

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Dodano: 2010-07-04 02:53

Tak szczerze to nie wiem czemu emo porównuje się do punków, ale słyszałem, że to ze względu na podobny sposób ubierania, chociaż wg. mnie to aż tak bardzo nie są podobne

hmmm Dodano: 2010-07-04 10:40

moim zdaniem to całe emo to jakaś paranoja punk a emo to 2 różne sprawy ale ok każdy lubi to co lubi pozdrawiam :)

Nie masz po co żyć żyj innym na złość

Dodano: 2010-07-04 18:47

moja ulubiona definicja EMO http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie%29

a jeśli chodzi o domniemane powiązanie z punk rockiem, to tu kolejna "sensowna" definicja http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28muzyka%29

Moim zdaniem Emo to nawet nie subkultura tylko jakaś chora hybryda różnych gatunków. Ma tyle z punk'u co i z innych...

"Music is my power, Music is my life"

Dodano: 2010-07-05 07:59

Ponieważ w stylistyce korzystają źródeł zaczerpniętych z punk-rocka ?!

Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche

Dodano: 2010-07-05 08:21

Ja słyszałam tylko o porównaniach Emo do Gotów :/ to takie niesmaczne...

Dodano: 2010-07-05 10:46

wiesz no, emo to mieszanina wszystkich stylów niestety. taki subkulturowy śmietnik :/ zbyt ciotowate na metala czy punka, zbyt pstrokate i mało mroczne jak na gotha.

Dodano: 2010-07-05 18:31

To całe "emo" na dużą skalę wydobywa się z takich czasopism jak bravo, czy popcorn. Przypomnijmy sobie Blog 27 ;] Zaczyna się od śmieci dodawanych do tych popularnych gazet i naciskania na konkretny styl ubioru (powiedzmy, że zerżnięty od gwiazdy telewizyjnej sceny punk - Avril Lavigne). Ludzie zrywają z tą zabawą zazwyczaj jak kończą gimnazjum. Mnie osobiście cholernie śmieszy porównywanie tego czegoś do punka, a o gotyku już nie wspomnę. W zasadzie nawet nie wiadomo co to - moda, może muzyka? Wytłumaczy mi ktoś jakie są źródła tego mrocznego ruchu?

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2010-07-05 19:38

mnie za to rozpierdala takie obsrywanie się i kategoryzowanie. "za mało mroczne jak na gotha", "za ciotowate jak na metala" lol. zupełnie jakby brakowało ciotowatych metali czy niemrocznych gotów

idźcie moi drodzy następnym razem gdy was ochota takie wywody prowadzić najdzie strzelcie sobie wpierw parola w czółko i powiedzcie "mama", a z pewnością pomysł przeminie

Dodano: 2010-07-06 13:08

hah nie chodzi o to. emo to śmietnik. mieszanka wszystkiego. wiadomo że wiele zależy od ludzkiego charakteru. no ale nie przesadzajmy, dajmy im żyletki.

Dodano: 2010-07-06 13:21

skoro śmietnik to wychodzi na to, że inne subkultury = śmieci, mieszają się w nim

sami się obrażacie hehe

nie łatwiej już niźli śmietnik powiedzieć zbiór?

Dodano: 2010-07-06 14:50 Zmieniono: 2010-07-06 14:50

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Hmm , Może Emo płacze przy punkowej muzyce...

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

:) Dodano: 2010-07-06 14:58

Emo - Emocjonalna Miazga Osobowości ? :D

A robię co chcę ! No, prawie co chce :)

Dodano: 2010-07-18 21:07

Giftmascherin napisał(a):
Ja słyszałam tylko o porównaniach Emo do Gotów :/ to takie niesmaczne...

Bo to taki sam typ ludzi. Gotyk wsrod mlodziezy jest juz po prostu nie modny - kojarzy sie z firanami i niewygodnym obuwiem

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2010-07-19 14:16

O porównywaniu emo do punków sama parę razy słyszałam. Tylko, że uważam, że dokonują tego ludzie nie do końca myślący oraz lubiący oceniać po pozorach. Ja sama nie czuję się ani emo, ani punkiem, więc wstrzymam się od spekulacji czy jednak może maja coś ze sobą wspólnego.

Dodano: 2010-07-19 15:23

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

amorphous napisał(a):

Bo to taki sam typ ludzi. Gotyk wsrod mlodziezy jest juz po prostu nie modny - kojarzy sie z firanami i niewygodnym obuwiem

..albo że to cygany ;-]

Dodano: 2010-07-19 16:03

Anakim napisał(a):
no ale nie przesadzajmy, dajmy im żyletki.

tak ! tylko nauczmy jak się ciąć, bo biedne EMO nadal tną się w poprzek
(nie żebym była złośliwa..)

"Music is my power, Music is my life"

Dodano: 2010-07-19 19:49

Ja ostatnio poznałem punka który przyznał się do tego że chciał zostać emo...ale co z tego że chciał zostac emo jak wygląda jak emo ale mówi że jest punkiem

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Dodano: 2010-07-19 21:03

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Punkowy emo(t)

Dodano: 2010-07-28 08:34

Sam jestem emo i nie tne się z tego powodu bo należę do tego, nie użalam się nad sobą wiecznie choc jak każdy miewam doły. Hmmm ja w tym nie widzę żadnego poobieństwa do gotów czy punków. Jesteśmy po prostu bardziej wrażliwi, jak każda subkultura wyróżniamy się innym ubiorem, mamy swój rodzaj muzyki (screamo) ale nie ograniczam się tylko do tego a ostatnio nawet wzieło mnie na metal. Tylko no ludzie dajcie spokój z tą nonsensopedią, stereotypami. Bo jakbyśmy żyli tylko tym to wszyscy wzajemnie byśmy sie gryźli.

"Lepiej spłonąć odrazu niż wypalać się powoli" Kurt Cobain

Dodano: 2010-08-03 01:31

GAD napisał(a):
Nie chodzi tu tylko o emo , ale i o niektóre mendy świadomie hańbiące nasze święte godło, żołnierzy i przodków dzięki , którym mówimy po polsku i znamy historię.

No, to Ty się chyba nie zaliczasz. Naucz się najpierw pisać po polsku, to może ktoś pogada z Tobą na forum, bo póki co - tylko sam sobie przeczysz. Albo wklepuj najpierw tekst do Worda. Albo jeszcze lepiej - zacznij MYŚLEĆ.

"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."

Dodano: 2010-08-03 10:06

GAD napisał(a):
Ludzie bez honoru a człowiek nie posiadający honoru nie jest człowiekiem powinien być selekcjonowany ze społeczeństwa a punki to co innego ta subkultura ma historię na całym świecie prawie to są buntownicy przeciwko komunizmowi w naszym narodzie bynajmniej kiedyś,a Emo ?

Za to czynem jakże honorowym jest wrzucanie wszystkich emo do jednego wora i mieszanie ich z błotem :D
PS: Za kaleczenie naszego ojczystego języka, języka naszych przodków, powinni chłostać. Za nieznajomość ortografii i interpunkcji.

Dodano: 2010-08-03 10:36

GAD napisał(a):

Ludzie bez honoru a człowiek nie posiadający honoru nie jest człowiekiem powinien być selekcjonowany ze społeczeństwa

Ped..skie fryzury i zero zainteresowania problemami własnego narodu i brak honoru, aż szkoda.
Coś podobnego do subkultury JP tyle ,zę Jp szkodzą czynnie dla narodu a Emo nie , ale Jp i Emo nie posiada czegoś takiego jak Honor bo dla polaka nie powinno być większych wartości jak Honor i Ojczyzna !

Orzeł biały nie chce na tej świętej ziemi kolaborantów i dla żartu niszczących tą ziemię podludzi.
Nadszedł czas by wziąć do ręki miecz i wytępić z tej ziemi ścierwo.

Raczej w tym przemawia nacjonalizm. A może masz zapatrywania na nazistę?

Nie porównujcie punka do Emo. Nawet w stylu ubierania się nie jest podobny. Jak jakiś Emo mówi że był punkiem, to tak jakby kruszka że była jabłkiem. No sorki ktoś kto się nie zna a wy go słuchacie.
Emo też rozwinęło się poniekąd w kręgach skate-owskich. Poza tym to Egoistyczna subkultura, zwraca, uwagę na siebie i swoje problemy. Nie wyznają poglądów politycznych, patriotycznych. Lubią raczej rockowe, metalowe granie. dokładnie ciężko to określić.

Ale czy Emo to Punk nie. Sam styl ubioru jest inny. A nie mówiąc o poglądach.

Dodano: 2010-08-03 15:29

Na mnie często wołają emo.
Wielcy znawcy subkultur.
Słyszałam że gotyk też często jest do Emo porównywany.
Zabawne.
Tak to jest, jak się naczytają wikipedii czy czegoś (o nonsensopedii już nie wspomnę )a w praktyce wszystko w jeden worek, jak ktoś już słusznie zauważył.

Nie załamuj się. Załam innych.

Dodano: 2010-08-03 15:40

Niech sobie to emo jest. Mnie w ogóle trochę irytuje obnoszenie się z subkulturami w taki sposób, że ktoś kategorycznie zaznacza, że jest punkiem lub gothem, mówi tak o sobie i to jest jego powód do dumy. A emo? Jeśli ktoś jest emo, niech się wstydzi! Przecież goty koty nie zakumplują się nigdy z emo, to bardzo hańbiace. Zresztą samo emo czasami przyjmuje pozę wrażliwca, który gdy widzisz jak ktoś zabija kotka, to płacze, tnie się, - egzaltacja, patetyczność. A co do czego to taki z niego wrażliwiec jak z kubka telewizor. A gdy ktoś po prostu chce być scene girl lub boy, bo lubi taki styl to oczywiście, chodźcie sobie, cieszę się razem z wami. Po prostu często się przypisuje daną subkulturę do określonego charakteru - gdy jesteś punkiem, to musisz się stać agresywnym, by być tru, foregzampl. Ale to raczej młodzieżowatość tak robi, bo przecież co to za ocenianie powierzchowności. Sama kiedyś chciałam być doceniona i nosiłam się jak nosiłam. A tak poza tym alternatywa dzisiaj to już nie alternatywa. Bycie niemodnym stało sie modne. Pozdro elo ziom.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło