Lenistwo. Strona: 4

Dodano: 2006-11-15 00:17

Kolejny temat rzeka, w którym nie ma tylko jednej prawdy... Chociaż ja popieram jednek Khamilla, ale nie będę uzasadniać swojej wypowiedzi - nie wypada w temacie o lenistwie, bo znowu mnie zganią za off-topicowanie...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-11-15 00:17

ja jestem przeogromnym leniuchem; właśnie to dziś sobie uświadomiłam 8)

między fiordami a fieldami

Dodano: 2006-11-15 00:38

Ja też - dowiedziałam się dzisiaj, że przeszłam do dalszego etapu w konkursie matematycznym i z tej okazji nauczycielka oczekuje ode mnie rozwiązanych dodatkowych zadań na jutro, a ja nawet ich jeszcze nie tknęłam.

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-11-15 00:44

Moje lenistwo dzis pokonało poczucie obowiązku uczęszczania na wykłady. Znowu... tak samo jak to się stało z zamiarem posprzatania w pokoju, nauczenia sie na koło z matmy i z fizy.

Ale za to jak fajnie leżało się w fotelu słuchając muzyki... :D

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2006-11-15 00:54

<lol>

Dodano: 2006-11-15 01:08

no tak...
moje poczucie obowiązku napisania pracy dyplomowej zakończyło się dzisiaj na powtórnym napisaniu wstępu :roll:
nic dzis nie robiłam oprócz tego i szukania mojej kopii roboczej w stosie nieopisanych płyt :evil:
ale lenistwo jest słodkie :D

między fiordami a fieldami

Dodano: 2006-11-15 01:22

Najpyszniejsznie z słodkości... :)

Dziś się juz nie łudze i nastawiam budzik na póxniejszą godzinę... trzeba dbac o własne zdrowie a jak wiadomo sen jest najzdrowszy. :)

Najgorsze jest to, że właściwie czas wciąż ucieka mi przez palce a właściwie nic nie robie. Mija dzień i gdy podsumowujesz go w myslach to dochodzisz do wsniosku, ze jednak gdybys nie wstał z łózka to efekt byłby taki sam. To jest akurat przygnębiające... :/

Dodano: 2006-11-15 02:11

Fakt.... Ale jak tak nad tym głębiej pomyśleć. :D To ile rzeczy można zrobic nie wstając z łóżka! :D I nie mam tu na myśli nic zboczonego, ale np coś stworzyć, wymtśleć, nauczyć się...

Dodano: 2006-11-15 19:29

Najbardziej lubie te chwile, gdy wracając do mieszkania planuję jak to dziś kończę z lenistwem. I że ostro za naukę się wezmę, lecz najpierw wszystko posprzątam, zrobię sobie kolacje i pójdę pobiegać trochę w nocy. Wszytsko pięknie tylko, że zazwyczaj zaraz po przyjściu do domu stwierdzam, że wcale nie ma az takiego bałaganu, właściwie to zupka chińska choć obrzydliwa to całkiem dietetyczna (w końcu sama woda, pseudo-makaron i przyprawy), że na bieganie po całym dniu zajęc jestem za bardzo zmęczony a poucze się troszkę pózniej.

Ale ta chwila planowania jest bardzo fajna :)

Dodano: 2006-11-15 19:54

He he, ja takich nie miewan, w sumie mi się wyrobiły już pewne nawyki i nie myślę nawet nad tym... Największy problem z tym lenistwem jest wtedy, jak wynika z niechęci do wykonywania pewbych czynności... Bo wtedy trudno się do nich zmuszać... Bo tak to jakoś da się nad tym zapanować. Na szczęście nie mam ostatnio stanów depresyjnych czy coś, więc jest ok. Tylko uczyć to się nie chce, oj nie...

Dodano: 2006-11-15 20:01

U mnie to wszystko zalezy od sinusoidy moich nastrojów. Czasami po prostu mam energie na wszystko... Innymi dniami wciąż się czuję jakbym zarwał noc. Co w grunice rzeczy ostatnio czesto mi sie zdarza.

Ale trzeba miec silna wolę, wiec w tym momencie oduwał klawiature i biore sie za sprzątanie - co do nauki... później :)

Dodano: 2006-11-15 20:22

Tja... Kochane słówko "później". :D

Dodano: 2006-11-15 20:50

A kto mnie zmotywuje bym się zaczeła uczyć?

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2006-11-15 21:03

Ucz się, ucz!
Bo nauka to do potęgi klucz!
A jak będziesz miała dużo kluczy, to zostaniesz woźną. :D

Dodano: 2006-11-15 22:05

Khamill (Matuzalem)
Khamill
Toruń/Września

Nie ucz się :) nauka to zuo :twisted:

...miej żabę zawsze pod ręką

Dodano: 2006-11-15 23:20

Szczyt lenistwa: nie byc na cwiczeniach jednak pojsc tego samego dnia na laborki z tym samym kolesiem Spoznic sie 15 min i jeszcze wczesniej wyjsc :roll:
Lenistwo dopada mnie raz na rok ale jak juz dopadnie to ma zastraszajace formy:/
Wezcie mnie docucie

"- Ech, bo te wasze demony są jak koty. - Niezależne, piękne, drapieżne...? - Pieprzą wszystko, co nie zdąży uciec i udają, że nic i nikt ich nie obchodzi, a tak naprawdę, to puchate pieszczochy."

Dodano: 2006-11-15 23:47

NIe no, to nie jest jeszcze szczyt... Na przykład coś takiego w mojej klasie to jest norma.

Dodano: 2006-11-16 17:09

Lenistworzespać na uczelni cały wtorek i nawet nie mieć ochoty wstać i iść na inne zajęcia...Koniec końców wyszłam, ale spałam

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2006-11-16 23:01

Khamill (Matuzalem)
Khamill
Toruń/Września

Szczyt lenistwa to usnąć na lekcji i być obudzonym przez nauczyciela ( chociaż to może jest bardziej szczyt zmęczenia :> )

...miej żabę zawsze pod ręką

Dodano: 2006-11-17 16:21

Szczyt lenistwa : spac po 3 lekcjach ( 2 fizyki + 1 polski) w szkole blisko 19 h

Dodano: 2006-11-17 18:23

Khamill napisał(a):
Szczyt lenistwa to usnąć na lekcji i być obudzonym przez nauczyciela ( chociaż to może jest bardziej szczyt zmęczenia :> )

to byłby szczyt zmęczenia gdyby zamiast nauczyciela budziła Cię sprzataczka zamykająca szkołe.

Przez nastepny tydzien mogę sobie pozwolić na lenistwo :)

Dodano: 2006-11-17 19:22

Ostatnio usnełam na religii, kolezanka mnie obudziła.. a teraz niestety musze przezwycięzyc swoje lenistwo bo szykuje sie sporo pracy :?

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Dodano: 2006-11-17 20:14

Ja właśnie walcze z lenistwem...Ale ciężko mi to idzie, do wszystkiego mam energie tylko nie do nauki...

Dodano: 2006-11-17 20:45

Szczyt lenistwa: Duzo znaczacy tekst "jak Dziekan kocha to poczeka" po tym jak wspolokatorka obiecala ze jeszcze chwila i zedrze ze mnie koldre

"- Ech, bo te wasze demony są jak koty. - Niezależne, piękne, drapieżne...? - Pieprzą wszystko, co nie zdąży uciec i udają, że nic i nikt ich nie obchodzi, a tak naprawdę, to puchate pieszczochy."

Dodano: 2006-11-18 17:05

Jeżeli chodzi o studia to szczytem lenistwa byłoby stwierdzenie rano w dniu komisu, ze ta godzina wiecej snu jest cenniejsza niz zaliczenie. Oby nigdy mnie takie cos nie spotkało. :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło