Pomóżcie w mgr ;). Strona: 1

Pomóżcie w mgr ;) Dodano: 2010-03-05 20:06

Witam,

Na rzecz pracy magisterskiej przeprowadzam badanie po części dotyczące różnych, bardzo szeroko rozumianych subkultur.
Zachęcam bardzo gorąco do wzięcia w nim udziału - co prawda nie należy do najkrótszych, bo trwa ok.25 min, ale jest związany m.in. z gotycką muzyką, więc może Wam się spodoba :)

Będę niesamowicie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc i informacje zwrotne!

Pozdrawiam,
Wer

Dodano: 2010-03-05 20:16

25 min? To o 20:31 koniec? :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-03-05 20:41 Zmieniono: 2010-03-08 11:33

-___-

oczywiscie zapomnialam o linku :|

http://bakemono.netau.net/kwestionariusz

:D

mam nadzieje, ze koniec jak najszybciej, ale chyba w ciagu 25 min sie nie da

Dodano: 2010-03-08 19:48

Ciekawa ankieta, mile spędziłem nad nią czas. Chętnie zobaczę końcowe wyniki więc zostawiłem mail na końcu.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2010-03-08 22:21

Zaszalałam - 14 min . I tak za długo, myślałam, że szybciej mi to poszło. Ciesze się że mogłam pomóc.

Dodano: 2010-03-08 22:29

dziękuję bardzo :)

wyniki będę wysyłać jak tylko uda mi się zliczyć to wszystko, ale z racji tego, że promotorka każe mi się bronić w czerwcu, to pewnie najpóźniej na początku maja będę je rozsyłała do zainteresowanych :)

a 14 min to super szybko jak na taką ankietę są osoby, które wypełniają 30min i aż mam wyrzuty sumienia, że to ja je tak dręczę

Dodano: 2010-03-08 23:46

Największy problem miałam z wyborem telefonu .

Dodano: 2010-03-09 00:11

Pytania zabójcze :D
A z tym telefonem - lol :D

Szał :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-03-09 00:50

z tym telefonem to zasługa koleżanki, bo ja to bym wsadziła tylko smartfona, bo to taki 'standard teraz' (chociaż ja mam 'zwykły')

ale koleżanka mi oznajmiła, że jak wsadzę tylko smartfona, to ona badania nie wypełni, za nic w świecie, bo nienawidzi tych telefonów, więc dzięki niej w badaniu jest są takie różności :)
mam nadzieję, że teraz każdy się jakoś odnajdzie

Dodano: 2010-03-09 08:43 Zmieniono: 2010-03-09 08:44

poszło razem z mailem, również jestem ciekawy wyników :)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2010-03-09 09:07

Nie obraź sie laska, ale zjebana jest ta ankieta :/ pytania są tendencyjne i narzucają tryb odpowiedzi, w którym oceny dla gotów i HH sa przeciwstawnie skrajne.

Kijowo, że dobrałaś sobie 2 grupy społeczne, które różnią sie skrajnie - do żadnych konstruktywnych wsniosków nie dojdziesz w ten sposób. O wiele lepszym rozwiazaniem byłoby np. porównanie Depeszy do Cyber-gothów na przykład - tam znajdziesz o wiele wiecej wspólnego, a i geneza powstania obydwu subkultur miałaby wspólne punkty zaczepienia.

.

Dodano: 2010-03-09 10:03

Jak już właśnie napisałam na priva, owszem, wiem, że pytania są tendencyjne i stereotypowe.

Nie skupiam się jednakże na badaniu światopoglądu i wartości subkultur - chodziło mi o wyodrębnienie dwóch totalnie różnych grup osób badanych, żeby mieć punkt wyjścia do dalszych analiz, dotyczących odbioru reklamy itp.

W związku z tym pytania są proste i nieangażujące, żeby po prostu za ich pomocą dokonać selekcji i zweryfikować do której grupy dana osoba mogłaby się zaliczyć.

Stą subkultura gotycka i hip-hopowa - raczej mało prawdopodobne, żeby trafił się ktoś dość silnie związany z obiema subkulturami :)

W związku z tym, że moja mgr dotyczy bardziej tzw. procesów poznawczych i postrzegania różnego rodzaju zjawisk, czuję się usprawiedliwiona dając taką a nie inną ankietę dotyczącą subkultur, bo nie miała ona na celu zgłębić wartości gotów czy hip-hopowców, a po prostu ich 'zidentyfikować' (jakkolwiek by to nie brzmiało )i przydzielić do danej grupy

Dodano: 2010-03-19 01:34

wer napisał(a):

Stą subkultura gotycka i hip-hopowa - raczej mało prawdopodobne, żeby trafił się ktoś dość silnie związany z obiema subkulturami :)

z subkulturą żadną nie jestem związany, ale jeśli chodzi o muzyke to kocham i gotyk i rap, i co ty na to powiesz?

Dodano: 2010-03-19 10:09

z adolfem chyba tez jestes mocno zwiazany co ? xD

Dodano: 2010-03-19 14:51

nie, chcialem mieć po prostu kontrowersyjnego nicka, który będzie denerwował ludzi bez poczucia humoru i dystansu do rzeczywistości :)

Dodano: 2010-03-19 19:34

no chyba to tej rzeczywistości jaką > Hitler < zgotował w latach 1939 - 45....a z tym kontrowersyjnym (nie smacznym moim zdaniem) nickiem to ci się chyba udało.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-03-19 22:15

Hitler napisał(a):
nie, chcialem mieć po prostu kontrowersyjnego nicka, który będzie denerwował ludzi bez poczucia humoru i dystansu do rzeczywistości :)

To prawie jak KAPTEJN MAJNETA :)

Dodano: 2010-03-19 22:21

noo prawie,z tym że minetkę większość z nas,no wiecie co <mniam>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-03-22 00:05

Ależ możesz być mocno związany z tymi dwoma gatunkami muzycznymi, ale kwestionariusz dotyczący subkultur nie ogranicza się wyłącznie do elementu muzyki, w związku z tym uważam to co napisałam za zasadne.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło