Dodano: 2010-02-16 14:20 Zmieniono: 2010-02-16 14:22
Tak ... i goci lubią tę piosenkę "I've GOT the pała !!! "
.
Dodano: 2010-02-16 14:31 Zmieniono: 2010-02-16 14:38
Pała musi być :D Nietoperze :D
Mniejsza z podpisem, ale TrOoO goth nosi gorset odwrotnie!!!

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2010-02-16 14:40
Chłopiec grzecznie pyta, a Wy zajeliście się sobą, do tego takim językiem opisujecie, ze po prostu Wasza Pani od polskiego się w grobie przewraca.
Chłopcze, najpierw znajdz w miarę normalnych, mrocznych o ...K.... nie ma normalnych .!!!
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2010-02-16 14:48 Zmieniono: 2010-02-16 14:58
| black_gothic napisał(a): |
| Chłopiec grzecznie pyta, a Wy zajeliście się sobą, do tego takim językiem opisujecie, ze po prostu Wasza Pani od polskiego się w grobie przewraca.
Chłopcze, najpierw znajdz w miarę normalnych, mrocznych o ...K.... nie ma normalnych .!!! |
chłopiec zanim zapyta, powinien w pierwszej kolejności przejrzeć podobne tematy :)
zresztą, w dalszym ciągu wierzę, że to jest prowokacja :)
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2010-02-16 14:52
A ja mysle że jest to prowokacja, ale rpzynajmniej mam radoche z pisania głupot xD
.
Dodano: 2010-02-16 15:01 Zmieniono: 2010-02-16 15:02
| Harlequin napisał(a): |
| A ja mysle że jest to prowokacja, ale rpzynajmniej mam radoche z pisania głupot xD |
To chciałem napisać, ale początkowo trochę zamotałem.
Fakt, zabawa niezła :)
Dodano: 2010-02-16 18:29
| soundasleep napisał(a): |
| Coś w tym jest.
pamietam jak kiedys przyszedł do mnie koleś by zrobić mu dready (czy jak to zwał). Spytałam tylko grzecznie czy wie skad owy fryc się wziął, dzieciak powiedział mi, że od Boba Marleya - wszystko było jasne
|
Tak owszem od Aborygenów, ale jeśli kolega przypadkiem był przyporządkowany ideologicznie, pod ruch Rastafarai to dla niego wywodzą się od Jamajczyków którzy na znak buntu przeciw białemu człowiekowi kręcili sobie baty (dready), których to z kolei religijnym protoplastą miał być biblijny Samson, którego moc tkwiła we włosach. Skoro kolega był biały (pewnie tak było) zaś Bob Marley był pierwszym który przekazał idee Rasta światu białych (z racji na to że jeden rodzic był biały drugi czarny) no i spopularyzował pojęcie Dread odnoszące się nie do włosów a do człowieka jako Dreada, to również miał rację, że dla niego mogą się wywodzić od Marleya, dziękuję :)
Dodano: 2010-02-16 18:44
| Ketzer napisał(a): |
| [quote:05404fc4df="soundasleep"]Coś w tym jest.
pamietam jak kiedys przyszedł do mnie koleś by zrobić mu dready (czy jak to zwał). Spytałam tylko grzecznie czy wie skad owy fryc się wziął, dzieciak powiedział mi, że od Boba Marleya - wszystko było jasne
|
Tak owszem od Aborygenów, ale jeśli kolega przypadkiem był przyporządkowany ideologicznie, pod ruch Rastafarai to dla niego wywodzą się od Jamajczyków którzy na znak buntu przeciw białemu człowiekowi kręcili sobie baty (dready), których to z kolei religijnym protoplastą miał być biblijny Samson, którego moc tkwiła we włosach. Skoro kolega był biały (pewnie tak było) zaś Bob Marley był pierwszym który przekazał idee Rasta światu białych (z racji na to że jeden rodzic był biały drugi czarny) no i spopularyzował pojęcie Dread odnoszące się nie do włosów a do człowieka jako Dreada, to również miał rację, że dla niego mogą się wywodzić od Marleya, dziękuję :) [/quote:05404fc4df]
Jaki offtop!!!
Człowieku! Pisz na temat, a nie ferment siejesz!
:D
Dodano: 2010-02-16 19:02 Zmieniono: 2010-02-16 19:05
| thistle89 napisał(a): |
| [quote:e9e1cb5880="Ketzer"][quote:e9e1cb5880="soundasleep"]Coś w tym jest.
|
Tak owszem od Aborygenów, ale jeśli kolega przypadkiem był przyporządkowany ideologicznie, pod ruch Rastafarai to dla niego wywodzą się od Jamajczyków którzy na znak buntu przeciw białemu człowiekowi kręcili sobie baty (dready), których to z kolei religijnym protoplastą miał być biblijny Samson, którego moc tkwiła we włosach. Skoro kolega był biały (pewnie tak było) zaś Bob Marley był pierwszym który przekazał idee Rasta światu białych (z racji na to że jeden rodzic był biały drugi czarny) no i spopularyzował pojęcie Dread odnoszące się nie do włosów a do człowieka jako Dreada, to również miał rację, że dla niego mogą się wywodzić od Marleya, dziękuję :) [/quote:e9e1cb5880]
Jaki offtop!!!
:D[/quote:e9e1cb5880]
Kwestia formalna - mówić CAŁĄ prawdę! później się dziwić że ludzie na forach pytają się jak być gotem lub jak kto woli Gothem, skoro każdy zadowala się zasłyszanymi informacjami a nie zgłębia danego tematu. Przykro mi jeśli prostując niedomówione kwestie sieję ferment w waszej głupawej wymianie zdań nadającej się do tematu (skoro już o szukaniu odpowiednich tematów mówimy, i unikamy robienia clone-topic'ów) "mhroczny humor" dziękuję :)
Dodano: 2010-02-16 19:07 Zmieniono: 2010-02-16 19:08
| głupawej wymianie zdań nadającej się do tematu (skoro już o szukaniu odpowiednich tematów mówimy, i unikamy robienia clone-topic'ów) "mhroczny humor" dziękuję :) |
"Głupawa wymiana zdań" zaczęła się od głupiego pytania (o czym już było wcześniej).
tytułem sprostowania
Dodano: 2010-02-16 19:16
| [quote:f591c9c7ec="thistle89"][quote:f591c9c7ec="Ketzer"][quote:f591c9c7ec="soundasleep"]Coś w tym jest.
|
Tak owszem od Aborygenów, ale jeśli kolega przypadkiem był przyporządkowany ideologicznie, pod ruch Rastafarai to dla niego wywodzą się od Jamajczyków którzy na znak buntu przeciw białemu człowiekowi kręcili sobie baty (dready), których to z kolei religijnym protoplastą miał być biblijny Samson, którego moc tkwiła we włosach. Skoro kolega był biały (pewnie tak było) zaś Bob Marley był pierwszym który przekazał idee Rasta światu białych (z racji na to że jeden rodzic był biały drugi czarny) no i spopularyzował pojęcie Dread odnoszące się nie do włosów a do człowieka jako Dreada, to również miał rację, że dla niego mogą się wywodzić od Marleya, dziękuję :) [/quote:f591c9c7ec]
Jaki offtop!!!
:D[/quote:f591c9c7ec]
Kwestia formalna - mówić CAŁĄ prawdę! później się dziwić że ludzie na forach pytają się jak być gotem lub jak kto woli Gothem, skoro każdy zadowala się zasłyszanymi informacjami a nie zgłębia danego tematu. Przykro mi jeśli prostując niedomówione kwestie sieję ferment w waszej głupawej wymianie zdań nadającej się do tematu (skoro już o szukaniu odpowiednich tematów mówimy, i unikamy robienia clone-topic'ów) "mhroczny humor" dziękuję :) [/quote:f591c9c7ec]
Ja pisze Benjamin - wątek cały jest głupi i tyle :D
Trzeba w głupotę dalej brnąć, póki wątek jest!
Nawet beki sobie nie można porobić...
Dodano: 2010-02-16 19:18
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:411e7ed5a8="Ketzer"]głupawej wymianie zdań nadającej się do tematu (skoro już o szukaniu odpowiednich tematów mówimy, i unikamy robienia clone-topic'ów) "mhroczny humor" dziękuję :) |
"Głupawa wymiana zdań" zaczęła się od głupiego pytania (o czym już było wcześniej).
tytułem sprostowania
[/quote:411e7ed5a8]
Czyli, rozumiem, że za 4 strony pocisków na gothów winisz chłopaka który się zapytał jak być gothem? Gratuluję dedukcji! A skoro uważasz to pytanie za głupawe, to czemu nie będziesz mądrzejszy, nie podasz linków, a moderator usunie temat, bo nie wiem czy ktoś tu zauważył ale w kwestii formalnej, to to co piszecie jest nie na temat :) (patrz tytuł tematu i dowolny post w nim zawarty)
Dodano: 2010-02-16 19:28
| Czyli, rozumiem, że za 4 strony pocisków na gothów winisz chłopaka który się zapytał jak być gothem? Gratuluję dedukcji! A skoro uważasz to pytanie za głupawe, to czemu nie będziesz mądrzejszy, nie podasz linków, a moderator usunie temat, bo nie wiem czy ktoś tu zauważył ale w kwestii formalnej, to to co piszecie jest nie na temat :) (patrz tytuł tematu i dowolny post w nim zawarty) |
Wierzysz w to, że TO pytanie nie było prowokacją, i ktoś najpierw nie sprawdzając informacji wszedł na pierwsze lepsze forum i rzucił pytaniem?
Nawet wpisując w Wikipedii "subkultura gotycka" wyskakuje co to jest, mało tego w źródłach jest link przekierowujący na... stronę DP (sic!)
(po nitce do kłębka...)
nie będę nikogo uczył obsługi internetu
Dodano: 2010-02-16 19:29
Jest cały dział o goth'ach - jakby chłopak zajrzał, pomyślał i poszukał zanim wątek stworzył to by nie było pompy z gothów.
Dodano: 2010-02-16 19:38
| [quote:7b9ed7ff48="Ketzer"]Czyli, rozumiem, że za 4 strony pocisków na gothów winisz chłopaka który się zapytał jak być gothem? Gratuluję dedukcji! A skoro uważasz to pytanie za głupawe, to czemu nie będziesz mądrzejszy, nie podasz linków, a moderator usunie temat, bo nie wiem czy ktoś tu zauważył ale w kwestii formalnej, to to co piszecie jest nie na temat :) (patrz tytuł tematu i dowolny post w nim zawarty) |
Wierzysz w to, że TO pytanie nie było prowokacją, i ktoś najpierw nie sprawdzając informacji wszedł na pierwsze lepsze forum i rzucił pytaniem?
Nawet wpisując w Wikipedii "subkultura gotycka" wyskakuje co to jest, mało tego w źródłach jest link przekierowujący na... stronę DP (sic!)
(po nitce do kłębka...)
nie będę nikogo uczył obsługi internetu
[/quote:7b9ed7ff48]
Skoro nawet było prowokacją? To czyż prowokacja się nie udała?? <lol2> A co do obsługi internetu :) nikt nie mówi o nauce, jak ktoś Ciebie o coś pyta, to serio od razu go uczysz? Ja tam zwyczajnie odpowiadam w miarę możliwości :)
Dodano: 2010-02-16 19:40 Zmieniono: 2010-02-16 19:41
| thistle89 napisał(a): |
| Jest cały dział o goth'ach - jakby chłopak zajrzał, pomyślał i poszukał zanim wątek stworzył to by nie było pompy z gothów.
|
Czyli znów to jego wina hahaha! nie wierzę! drogą dedukcji gdybym dopuścił się karalnych słów na tym forum i ktoś by mnie zaskarżył, to mógłbym powiedzieć że to jego (chłopaka który rozpoczął temat) wina, no bo gdyby poszukał, to ja bym nie napisał. <lol2>
Dodano: 2010-02-16 19:45
| Skoro nawet było prowokacją? To czyż prowokacja się nie udała?? <lol2> A co do obsługi internetu :) nikt nie mówi o nauce, jak ktoś Ciebie o coś pyta, to serio od razu go uczysz? Ja tam zwyczajnie odpowiadam w miarę możliwości :) |
Wydaje mi się że jednak jest, dlatego właśnie odpowiadamy jak na PROWOKACJĘ (chociaż niektórzy dali się nabrać, bo być może myślą inaczej)
Gdy ja czegoś szukam, najpierw staram się samemu coś znaleźć. Gdy już nie ma innej możliwości, zakładam wątki w interesującym mnie temacie, i pytam.
bycie gotem Dodano: 2010-02-16 19:53 Zmieniono: 2010-02-16 19:54
| Wafelos napisał(a): |
| Witam, jestem nowy na forum i oto moj ''problem''
Otoz kocham gotyk i wszystko doslownie wszystko co jest z nim zwiazanke, chcialbym zostac gotem( i broncie mnie wszelkie sily nie jestem pozerem!!)i chcialbym byscie dali mi rady bym naprawde kiedys mogl sie nazwac gotem... |
Hehe... stary, badź sobą a nie jakimś tam gothem, metalem czy inną poczwarą zaszufladkowaną
-------------------------------------------
A PROWOKACJE ?? Pieprzyć PROWOKACJE... to nie komuna
bycie gotem Dodano: 2010-02-16 19:56
| janciovodnik napisał(a): |
[Hehe... stary, badź sobą a nie jakimś tam gothem, metalem czy inną poczwarą zaszufladkowaną ![]() |
o, i to mi się podoba :)
Dodano: 2010-02-16 20:02
| [quote:1985bcae6b="Ketzer"]Skoro nawet było prowokacją? To czyż prowokacja się nie udała?? <lol2> A co do obsługi internetu :) nikt nie mówi o nauce, jak ktoś Ciebie o coś pyta, to serio od razu go uczysz? Ja tam zwyczajnie odpowiadam w miarę możliwości :) |
Wydaje mi się że jednak jest, dlatego właśnie odpowiadamy jak na PROWOKACJĘ (chociaż niektórzy dali się nabrać, bo być może myślą inaczej)
Gdy ja czegoś szukam, najpierw staram się samemu coś znaleźć. Gdy już nie ma innej możliwości, zakładam wątki w interesującym mnie temacie, i pytam.
[/quote:1985bcae6b]
Zgadzam się, też sam czegoś szukam zanim o to pytam, z tym się wiąże masa przyjemności jak coś się znajdzie itp., ale naprawdę, co by z tego miał ten gość, że by Was prowokował :)? Pewnie niewiele, ale mniejsza o to widzę, że temat sam wraca na odpowiednie tory :)
Dodano: 2010-02-16 20:09 Zmieniono: 2010-02-16 20:10
| Zgadzam się, też sam czegoś szukam zanim o to pytam, z tym się wiąże masa przyjemności jak coś się znajdzie itp., |
Całkowicie się z Tobą zgadzam, niesamowitą frajdą jest szukanie czegoś :)
| ale naprawdę, co by z tego miał ten gość, że by Was prowokował :)? |
pewnie też niezły ubaw
(jeżeli jednak nie jest to prowokacja, a ów Użytkownik dokładnie czyta odpowiedzi, to już powinien znaleźć odpowiedź na to gdzie i czego szukać :))
Dodano: 2010-02-16 23:03
Zastanawiam się co Ci daje określenie: "jestem gotem" ??
Dam Ci dobrą radę.
Ubierz się jak lubisz. Spotkaj z ludźmi i porozmawiaj, bo prędzej ten temat można odczytać jako "kilka kroków do bycia gotem" a to naprawdę jest już śmieszne. Chcesz przypiąć sobie łatkę "goth" okej ale niech to będzie naturalne odkryte przez Ciebie a nie postapowanie wg. czyichś wytycznych.
Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche
Dodano: 2010-02-17 08:10
A wogóle to sa tu jacyś 'Goci"polscy poza mną.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2010-02-17 08:16
| black_gothic napisał(a): |
| A wogóle to sa tu jacyś 'Goci"polscy poza mną. |
Wybacz, ale nie wydaje mi się, Byś była większym "Gotem" niż ja (a ja nim nie jestem)