Dodano: 2010-01-29 08:34
Jak dla mnie Vader to kapela z dupy :/
.
Dodano: 2010-01-29 09:18
Mi osobiście twórczość Vadera się podoba,mają w sobie coś co przyciąga(przynajmniej mnie) no ale Panowie Vader to jest Najbardziej znana Polska kapela Deathowa,bynajmniej za granicą bo wiecie jak to w Polsce z tym jest.
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 09:22
behemoth jest hcyba bardziej rozpoznawany aktualnie, ale dalej sie bede upierał że darski gra black :)
.
Dodano: 2010-01-29 09:37
no Behemoth jest Najbardziej rozpoznawalny nie ulega wątpliwości że im się udało,ale oni nie grają takiego typowego Deathu a z takich kapel to własnie Vader i Decapitated,choć teraz Decapitated z tym składem to nie to samo jak wiadomo
R.I.P.VITEK
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 10:01
Skład nie skład - zobaczymy jakie pomysły tkwią w głowie Vogga :)) Schuldiner też zmieniał muzyków jak rękawiczki, a i tak wsio brzmiało jak DEATH :))
.
Dodano: 2010-01-29 10:14
no niby tak, w pomysły Vogga nie wątpię,Krimh no jest dobrym perkusistą nie ma co też pomysły będzie miał więc zobaczymy co z tego wyniknie,zobaczymy jak wokal się sprawdzi bo Rafał hmm jakoś nie ma takiego wokalu co pasuje do Decapitated,mówią że się wyrobi,oby.słyszałem go na żywo jak z Kethą grał więc jakoś byłem nie zachwycony no ale kto wie:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 10:58
a co sądzicie o Thy Disease? o ich ostatnim albumie i całej twórczości? taki czysty death to to nie jest jak wiecie no ale więcej deathu niż industrialu :)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 11:02
Hmmm - ciekawie sie rozwijają. To na plus. Na minus to, że brzmienie mają jak 90% polskich kapel deathemtalowych - zbyt nowoczesne, zbyt selektywne takie mało deathmetalowe.
Najlepsze są moim zdaniem 'cold skin obsession' i 'anshir-za' , najsłabsza "neurotic world of guilt"
.
Dodano: 2010-01-29 11:14
no Anshur-za wypadła im świetnie,ale Rat Age daleko za Anshur nie jest, są to dość podobne płytki jakby nie patrzeć:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 15:14 Zmieniono: 2010-01-29 15:19
ja za TD nie przepadam, wolę diesla bez turbiny
hehe
dziś w ramach kolejnej retrospekcji słuchałem sobie Traumy - DetermiNation i bardzo mi się spodobusiało ^^
Dodano: 2010-01-29 15:19
| Paskievicz napisał(a): |
| dziś w ramach kolejnej retrospekcji słuchałem sobie Traumy - DetermiNation i bardzo mi się spodobusiało ^^ |
Jeśli o traumie mowa, to ja wielbie "Imprefect Like A God". Hmm, Trauma zapewne nie wypije sie poza kraj, ale konsekwentnie robią swoje i wydają dobre jakosciowo wydawnictwa.
Nie bede ukrywał, że poza wspomnianymi wcześniej przez mnie fulcrum i vanity nie widze jakoś kapeli, która miałaby szansę aby pierdolnąć polską sceną.
.
Dodano: 2010-01-29 16:44
Jak dla mnie pozytywnym zaskoczeniem w roku 2009 był odrodzony Lost Soul z albumem Immerse in Infinity. Stawiam go jako album roku. Spokojnie zamiata Necropolis Vadera i Evangelion Behe pod dywan.
W końcu im się należało wydać taki album, szkoda że Chaostream chociaz też dobry nie został w ogóle doceniony.
Dodano: 2010-01-29 22:12
Generalnie,Trauma gra ambitnie i pomysłów im nie brakuje,może się wybiją poza granice to kwestia dobrej promocji ale nie można zapominać o samej muzie,zobaczymy może ich nadchodzący album"Archetype of Chaos"okaże się strzałem w 10 to sie zobaczy:)
Co do Lost Soul:
"Immerse in infinity" to bardzo dobry album jeden z lepszych w 2009 roku,zespół nie próżnuje i w końcu będzie trasa po Polsce od daty premiery:)Aczkolwiek najlepszy według mnie był własnie"Anshur-Za":)
"Necropolis" jest kawałem dobrej roboty,Peter nie próżnuje aczkolwiek troszeczke się rozczarowałem po bardzo udanym"Impressions in blood":)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-29 23:58
Ktoś słyszał album Esqarial 'Burneg GRound Strategy' ??
Polecam osobiście, dobra progresywna młócka z pierdolnięciem, nazywając rzeczy po imieniu.
Przyjemne, melodyjne solówki, połamane rytmu i gdzieniegdzie blasty aż miło :)
Nie ma rzeczy niemozliwych
Dodano: 2010-01-30 07:34
| Raziel90 napisał(a): |
| a co sądzicie o Thy Disease? o ich ostatnim albumie i całej twórczości? taki czysty death to to nie jest jak wiecie no ale więcej deathu niż industrialu :) |
Miałem o nich dobre zdane do czasu koncertu w ramach creative act. Dali dupy po całosci i dziwili sie ze bylo dretwo :D zagrali bez parapetu i tak kurewsko mechanicznie... ogolnei kupa :)
Co do Esqariala, ostatni album to dla mnie rozczarowanie.
Dodano: 2010-01-30 09:12
"Burned Ground Strategy"bardzo łatwo wchodzi w ucho i już tam zostaje,jest to super album,połączenie takiego Thrashu z Deathem który fajnie,naprawdę fajnie się komponuje,na koncertach też super wypadają :)
Thy Disease grało w sumie teraz bez Cube`a,i nie było Psycho`a na tej trasie więc może dlatego odczuwałeś różnice,generalnie dochodzi kwestia nagłośnienia,która jest niekiedy gwoździem do trumny koncertu,niezależnie jaki by grał zespół:)
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-01-30 09:49
| Raziel90 napisał(a): |
| może dlatego odczuwałeś różnice,generalnie dochodzi kwestia nagłośnienia,która jest niekiedy gwoździem do trumny koncertu,niezależnie jaki by grał zespół:) |
o naglosnieniu to juz osobna bajka, mam dosc rygorystyczne podejcie w tej sprwie, ale wracjac do skladu... nie ma dla mnie usprawiedliwienia brak pelnego skladu, bo rownie dobrze chmura mogl odwalic 25 min. solo z triggerami :)
Dodano: 2010-01-30 22:47
No niby tak, no cóż zobaczymy dalsze koncerty jak wypadną :)a Dies Irea? zespół z ogromnym potencjałem? co sądzicie?
szkoda że nie grają juz 
NeVeR Surrender!
Dodano: 2010-02-01 07:57
Razielogus => dla mnie "immerse in infinity" mocno przereklamowana. Jesli chodzi o Lost Soul, to moim zdaniem debiut najlepszy był.
Raziel, Bart => nowego Esqarial nie słuchałem, ale patrząc na poprzendie płyty, to w ogole mi sie oni nie podobają.
Dies Irae - za dużo Vadera w tym jest. Dla mnie nieciekawe granie.
A co sądzicie o Tenebis ??? Taki death metal + voivod ... ciekawe granie, choc zdecydowanie do łatwych w odsłuchu nie zalezy
.
Dodano: 2010-02-01 09:14
| Razielogus napisał(a): |
| Jak dla mnie pozytywnym zaskoczeniem w roku 2009 był odrodzony Lost Soul z albumem Immerse in Infinity. Stawiam go jako album roku. Spokojnie zamiata Necropolis Vadera i Evangelion Behe pod dywan.
W końcu im się należało wydać taki album, szkoda że Chaostream chociaz też dobry nie został w ogóle doceniony. |
hehehehehe :-D
Dodano: 2010-02-01 09:23
| Harlequin napisał(a): |
|
A co sądzicie o Tenebis ??? Taki death metal + voivod ... ciekawe granie, choc zdecydowanie do łatwych w odsłuchu nie zalezy |
mówisz o Tenebis czy Tenebris? Bo jeżeli słusznie wnioskuję, że literkę zjadłeś, to miałem okazję posłuchać. Tak jak mówisz - ciekawe granie, aczkolwiek niektóre motywy ryją czaszkę ostro i męczy mnie długotrwały odsłuch takiej muzy.
Dodano: 2010-02-01 09:27
Chodzi mi oczywiscie o TENEBRIS ... literke zjadłem :> . Ja prawde mówiac do tej pory nie potrafię sie do nich przekonać - niby intrygujaca muzyka, zaawansowana, ale brakuje mi tam jakiejś dramaturgii - taka progresja dla progresji z deka ... :/ ale chetnie posłucham nowego ich materiału, który podobno juz wyszedł 
.
Dodano: 2010-02-01 09:40
| Harlequin napisał(a): |
| nowego Esqarial nie słuchałem, ale patrząc na poprzendie płyty, to w ogole mi sie oni nie podobają. |
uuu...