Premiera Witajcie w Mroku już jutro. Strona: 1

Premiera Witajcie w Mroku już jutro Dodano: 2009-10-20 10:03

Krótkie nagrania z warszawskiej premiery Witajcie w mroku
http://www.youtube.com/watch?v=rZFNft23Fs8

http://www.youtube.com/watch?v=1WSGnjHOvXw

http://www.youtube.com/watch?v=yhAN2IgiwBo

jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.

Dodano: 2011-04-12 22:14

Odyn_goth (Bicz)
Odyn_goth
Gorzów Wielkopolski/Poznań

Widziałem ten film ostatnio. Wydał się mi wielce ciekawy i intrygujący. Wiem, że temat stary, ale ja lubię odgrzewać grzanki XP
Nie bardzo rozumiem tych wstawek z gościem gadającym o własnym nawróceniu, chociaż i ta historia jest była interesująca.

Oglądał to ktoś jeszcze?

"Gdy walczysz z potworami, uważaj, aby samemu nie stać się jednym z nich. Gdy patrzysz w otchłań ona również patrzy w Ciebie

Dodano: 2011-04-14 23:15

Czuję ucisk w trzecim oku jak to oglądam.

Dodano: 2011-07-28 11:04

Film? Nawet ciekawy, nie powiem, że nie...
Akurat wczoraj puszczali na HBO.
Niestety nie odpowiadały mi osoby, które towarzyszyły mi przy oglądaniu... Tzn. jedna osoba, która w 100% to wszystko (styl gotycki, muzyka, festiwale i przede wszystkim poglądy tych ludzi) potępia. Nie jest mi z tym łatwo, bo mieszkam z nią pod jednym dachem i to ona decyduje w domu o wszystkim (no prawie o wszystkim)- moja mama.
Od początku nie popierała tego czego słucham, czym się interesuję i wgl... A po obejrzeniu wczorajszego filmu- no cóż- krzyk i wulgaryzmy. Co z tym robić? Już nie wiem. Rozmawiałam z nią kiedyś na ten temat i wydawać by się mogło, że jest okey, ale jak widać nie jest.

Dodano: 2013-05-03 01:46

fistnaut (Bicz)
fistnaut
Strg ~ Szcz ~ Poznań

LotusEater napisał(a):
Czuję ucisk w trzecim oku jak to oglądam.

A nie zabolało Cię w miejscu wkłucia welfronów?

Lalunia od zabaw igłami powaliła mnie swoją głupotą.

Dodano: 2013-05-04 13:07 Zmieniono: 2013-05-04 13:09

jestem świeżo po obejrzeniu filmu i muszę stwierdzić, że ogląda się to ciekawie, jednak jest to obraz bardzo jednostronny i nieobiektywny, przedstawione w nim osoby prezentują dość ekstremalne postawy(w większości są to młodzi ludzie ciekaw jestem jacy będą za 20 lat). Mam wrażenie, że twórcy dokonali pewnej manipulacji, film ewidentnie został zrobiony ku przestrodze, człowiek z zewnątrz na pewno tak to odbierze, rodzic który to obejrzał będzie czujny kiedy nastolatek zacznie przejawiać zainteresowanie gotykiem. Ludzie którzy tam wystąpili chyba nie dopatrzyli się tego przekazu, ukazani zostali jako osoby dla których iluzja miesza się z rzeczywistością, granice między tymi światami się zatarły. Szkoda, że tylko przez chwilę pokazano postać Anji Ortodox-dla mnie jest ona racjonalnie myślącą osobą dla której rzeczywistość i wyobraźnia zajmują właściwe miejsca w życiu by móc względnie funkcjonować we współczesnym świecie, Poza tym szkoda że nie pokazano również innego odcienia tej społeczności np. ludzi pasjonujących się mrocznym klimatem ale zachowujących pewną równowagę między codziennością a tym co mistyczne. Brakowało także muzyki w tym filmie a dla większości Gotów (tak sądzę) to ona jest najważniejsza i to ona wyznacza podejście do życia. Brakowało tych "normalnych" podzielających gotyckie pasje ale na co dzień zwyczajnie funkcjonujących w życiu. Podkreślam jest to bardzo jednostronny obraz, nie przedstawiający w pełni społeczności gotyckiej. Osobiście chyba jestem trochę bardziej metalowy więc staram się podążać własną ścieżką wedle własnych zasad chociaż fascynacja gotyckim klimatem jest dla mnie bardzo ważna ale raczej w sferze wyobraźni poprzez muzykę, architekturę, film, książkę. Oczywiście zawsze jestem w opozycji do tego co masowe media nam wciskają jako normę, cały ten sztuczny świat kolorowych pism, celebrytów, trendów i popu jest mi obcy no i uwielbiam Fields Of The Nephilim jak dla mnie wciąż od lat nr 1 na scenie gotyckiej.

Dodano: 2013-05-04 16:52

Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Od siebie dodam jeszcze,że nie bardzo rozumiem wątek chłopaka, który siłą woli i przy pomocy kartki próbował wywołać deszcz... :D

"Zawsze na siebie zdani, swoje szczęście tworzymy sami"

Dodano: 2013-05-04 18:00 Zmieniono: 2013-05-04 18:06

Rok temu częściowo oglądałem ten film, ale jak jakiś koleś zaczął głosić, że Gothem się jest od urodzenia, to mało brakowało, a spadłbym z krzesła.

nutka666 - Z tym deszczem to chyba jakieś czary były Osobiście nie wierzę w tego typu rzeczy, aczkolwiek tego typu siła wyższa w literaturze i filmach jest ciekawym tematem. Ale bez jaj - kartka+jakieś pierdoły=spowodowanie deszczu..

W filmie pojawił się motyw wampirów energetycznych. Wierzę w negatywną energię, która czasami się pojawia powiedzmy w pociągu. Siada się koło kogoś i ten ktoś się krzywo patrzy, albo zwyczajnie człowiek czuje, że nie jest mile widzianą jednostką i powiedzmy, że tworzy się niemiła atmosfera i taka jakby inna aura. Wszystko w sumie naturalne, ale jak można z powagą na twarzy mówić, że jest się wampirem energetycznym? Zdaję sobie sprawę, że wielu na świecie się za takich uważa, ale osobiście ich postawy nie rozumiem. W książkach tak, ale w życiu rzeczywistym, tak na jawie?

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2013-05-04 18:28

To jednak widzę,że tekst o Gocie nie tylko mnie rozbawił :D.Generalnie nie uważam tego filmu za czas stracony-uważam,że wbrew pozorom warto go obejrzeć(wg mnie m.in. dla wypowiedzi tej pary przedsiębiorców pogrzebowych),ale pewne kwestie są śmieszne..Nie mam na celu urażenia nikogo,jednakże: wampir energetyczny gromadzący energie w kamieniu...(!!!!!)/wspomniane wywoływanie deszczu albo moment kiedy młody chłopaczek wchodzi do tej trumny i dzwoni z komórki do matki z tekstem:"mamo umarłem"(chyba jakoś tak)i zacieszem na twarzy..No soryy,ale to w tych ujęciach było komedią wręcz :). A "wampiry energetyczne" ponoć wysysają Twoją życiową energię;stajesz się słaby,bardziej podatny na stany depresyjne-to nie jest moje zdanie,kiedyś się o tym gdzieś naczytałam. Jednak nie będę się za dużo wypowiadać w tym temacie,bo aż tak obszernej wiedzy w nim nie mam,by dyskutować dalej :)

Dodano: 2013-05-04 18:47

nutka666 napisał(a):
To jednak widzę,że tekst o Gocie nie tylko mnie rozbawił :D.Generalnie nie uważam tego filmu za czas stracony-uważam,że wbrew pozorom warto go obejrzeć(wg mnie m.in. dla wypowiedzi tej pary przedsiębiorców pogrzebowych),ale pewne kwestie są śmieszne..Nie mam na celu urażenia nikogo,jednakże: wampir energetyczny gromadzący energie w kamieniu...(!!!!!)/wspomniane wywoływanie deszczu albo moment kiedy młody chłopaczek wchodzi do tej trumny i dzwoni z komórki do matki z tekstem:"mamo umarłem"(chyba jakoś tak)i zacieszem na twarzy..No soryy,ale to w tych ujęciach było komedią wręcz :). A "wampiry energetyczne" ponoć wysysają Twoją życiową energię;stajesz się słaby,bardziej podatny na stany depresyjne-to nie jest moje zdanie,kiedyś się o tym gdzieś naczytałam. Jednak nie będę się za dużo wypowiadać w tym temacie,bo aż tak obszernej wiedzy w nim nie mam,by dyskutować dalej :)

Ten facet normalnie bredził o tym gotyku. Nie pamiętam już co jeszcze wygłaszał, ale mój mózg zdążył zakodować, że mądre to nie było.

Z tego wynika, że naszych polityków można spokojnie nazwać wampirami.

Gromadzenie energii w kamieniu? Żeby tylko nikt go nie uszkodził, bo jeszcze wampir się osłabi. Motyw zupełnie jak u Voldemorta z horkruksami w Harrym Potterze

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2013-05-04 18:52

Zważywszy,że ten kamień leżał na schodach,gdzie chodziło mnóstwo ludzi..A jakby ktoś kopnął i kamień by przepadł to jego "życiowa"energia pobrana od przechodzących ludzi też? 3:). Hahaha,nie no nie mogę. Trzeba by było osobiście zapytać tego gościa,co wtedy. Horkruksy-dobre porównanie :)

Dodano: 2013-05-04 20:06

co do zaklinacza deszczu to ten deszcz do końca filmu się nie pojawił myślę, że to bardzo wymowne, czas i doświadczenie w życiu uczą dystansu do wszystkiego w szczególności tego co iluzoryczne, przedstawienie z okaleczaniem własnego ciała to było totalne przegięcie, w przeciwieństwie do występujących ja w tym żadnej magii nie widziałem wręcz przeciwnie, ból i łzy, czemu ma to służyć? chyba zarabianiu kasy poprzez szokowanie, bo wyjaśnienia które słyszeliśmy były bardzo mętne i nielogiczne, ciekawe że bierze w tym udział lekarz a co z przysięgą Hipokratesa?

Dodano: 2013-05-04 22:22 Zmieniono: 2013-05-04 22:23

Widziałam ten dokument dość dawno... za cholerę nie chciałabym tego znów oglądać. Niemiłosiernie nudne. Nudni bohaterowie, pogadanki totalnie od czachy... chyba ktoś zebrał przypadkowych ludzi, ktorzy mają nasrane pod deklem i zrobił wielka sensację z ich 'nietypowych' zainteresowań. Do tego pogadanka o zagubionych duszach czy co to tam było... i mamy koszmarne wypociny o niczym. Oglądając filmy o gotyku szukam elementów muzyki, estetyki, ciekawych i inspirujących ludzi a nie jak tutaj, jakieś muły garbate żyjące w swoim własnym, urojonym świecie - jesli ktoś nie potrafi mówić ciekawie niech nie wychodzi do ludzi, bo im zabiera czas.

Dodano: 2013-06-02 00:13

fistnaut (Bicz)
fistnaut
Strg ~ Szcz ~ Poznań

A ja właśnie oglądam film i bawię się welfronami xd podzwiam lekarza, który rzekomo pomagał Miss Omedze i jej greckiej laluni wkłuwać welfrony.

Jakby mi, jako lekarzowi ktoś wyjechał z welfronem to bym kijem przegonił.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło