Nowa Płyta Burzum. Strona: 3

Dodano: 2010-04-01 13:46

Hitler napisał(a):
[quote:340c7c823e="BarTolmai"][quote:340c7c823e="Hitler"]Ale ocena tego zalezy chyba od tego, czego dany sluchacz oczekuje od Black Metalu. Ja nie oczekuje świetnej techniki grania, pomyslowości i krystalicznego brzmienia, tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu.

o to chodzi w calym metalu? masz chyba bledne info [/quote:340c7c823e]

no ba, przecież w metalu chodzi o miłość do bliźnich, pacyfizm i tolerancję[/quote:340c7c823e]

mialem na mysli technike grania, pomyslowosc itp.

a jesli chodzi o ideologie... "napierdalac dla szatana" nie potrzeba :)

Dodano: 2010-04-01 13:58

Czemu, AC/DC też fajnie napierdalaja dla szatana :)

.

Dodano: 2010-04-01 14:03

zdecydownie najmroczniejsi wyznawcy diabla

Dodano: 2010-04-01 14:11 Zmieniono: 2010-04-01 14:13

BarTolmai napisał(a):

mialem na mysli technike grania, pomyslowosc itp.

cóż, ja tam w muzyce, a zwłaszcza w metalu wyżej cenie sobie prostactwo taka np Mgła zjada na śniadanie większość polskiego black metalu przecież, a czy słychać tam jakąs świetną technikę czy oryginalne pomysły?

the cure czy joy division też grali banalne technicznie rzeczy, a jak im to wychodziło/wychodzi...

BarTolmai napisał(a):

a jesli chodzi o ideologie... "napierdalac dla szatana" nie potrzeba :)

ch*j z szatanem, chodzi raczej o to żeby metalowiec to nie była jakaś poprawna politycznie pizda kochająca ludzkość i nie umiejąca dac w pysk w razie potrzeby :)

Dodano: 2010-04-01 14:15

tak, i moze jeszcze Beherit i Nuclear Death <lol>

choc co do Kure i Joysticków to sie zgodze i podpisze obydwunastoma łapkami :)

Wracając do tematu - nie chodzi chyba o to, czy łamia palce na gryfie i graja z prędkoscią swiatła, czy też grają 3 dźwięki na 5 minut, ale chyba o pomysł skutecznosć przekazu.

jak dla mnie "Belus" nie jest tragiczny, ale nie da sie ukryc, że jest rozwleczony, a harmonie nie są tak urzekajace jak na "Hvis lyset ...'

.

Dodano: 2010-04-14 00:03 Zmieniono: 2010-04-14 00:21

Hitler napisał(a):
Oceniam muzycznie i pierwsze plyty Behemoth czy Bathory są przecież gorsze niz plyty Burzum. To samo prymitywne granie, z ta różnica że Varg potrafil przemycić w swoich nagranich jakąs melodię czy wręcz chwytliwość, w przeciwieństwie do obu pozostalych zespołów na literkę B, które po prostu napier*alały.
A ocenianie twórczości Vikernesa przez pryzmat Dau&#240;i Baldrs i Hli&#240;skjálf jest średnio inteligentne zwazywszy że obie płyty nagrał w pierdlu mając do dyspozycji jedynie syntezator, bo na nic więcej nie pozwalały mu wladze wiezienia.

Kiedy Quorthon nagrywal debiut Bathory Vikernes uczyl sie czytac wiec porownywanie ojcow blac metalu z jakimis popluczynami nudnego frajerzyny jest srednio inteligentne.
Natomiast nie widze powody by porownywac Behemoth z Burzum bo to zupelnie inna klasa.Nergal stawia na progres,technike,produkcje,roznorodnosc w budowie utworow. Varg nadal zna trzy akordy do ktorych doklada "mrozne" klawisze,moze 10 lat temu ktos by to kupil ale teraz ta muzyka wali nuda ,jego powrot byl oczywisty -szybka kasa robiona na troo naiwniakach ktorzy siedzac na moczarach szukaja demonow z minionch lat.

Cytat:
jednakże oceniajmy go przede wszystkim przez pryzmat tej gitarowej tworczości, do której, cholera, miał i nadal ma talent

Taaa ,taki Zakk Wylde black metalu...

Cytat:
tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu.

Siedzisz czasem na moczarach?

Dodano: 2010-04-14 08:10

leprosy napisał(a):
teraz ta muzyka wali nuda ,jego powrot byl oczywisty -szybka kasa robiona na troo naiwniakach ktorzy siedzac na moczarach szukaja demonow z minionch lat.

no akurat entuzjastów takiego pimpolenia jest od cholery. inaczej mini wytwórnie nie trzymałyby się tak dobrze i nie byłoby ich tak wiele. jest to także pewien rynek, działający rzekłbym nawet dosyć prężnie.

sam czasem lubię zapuścić sobie takiego 'starocia' ale nie za często. zdaję sobie jednak sprawę z istnienia gości, którzy jeśli nie wali im po uszach 24h na dobę (nawet podczas snu) oldskul blakmetal albo defmetal to dostają zajoba. a to że są to w moim odczuciu popierdoleńcy nie zmieni faktu, że istnieją i istnieć będą

Dodano: 2010-04-17 23:30

leprosy napisał(a):

Siedzisz czasem na moczarach?

cały czas!

Dodano: 2010-04-27 22:43

Dla mnie Burzum skończyło się na "Filosofem"

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2010-07-25 18:17

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

A ja patrzę na to tak. W przypadku Varga akurat jest bardzo istotna jego filozofia. Raczej się nie zastanawiał:"ojej, czy spodobam się dzisiejszej młodzieży po wyjściu z pierdla?". Odkurzył za to swoje wcześniejsze dokonania. Hałwa mu za te muzyczne, bo za resztę nie bardzo.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2010-11-27 19:36 Zmieniono: 2010-11-27 19:36

Ee tam, walić wszystkich i wszystko, "Belus" jest dobre. Może i pimpolenie, ale czasem i dobrze pimpolenia posłuchać, trzeba się czasem rozmarzyć w przerwie między napierdalanką i rock'n'rollem albo industrialem. Varg nigdy nie był wirtuozem (to zabawne w ogóle, że użyłem słowa wirtuoz w jednym zdaniu z Vargiem, nawet gdy zaprzeczam) ale jego muzyka chociaż dziecinnie prosta - ma swoją magię. A jak mówiły niektóre osoby wyżej - nie zawsze potrzeba super techniki, dodam to co w domyśle - gdy się jest dobrym kompozytorem. :)

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2011-01-11 20:33

Dupe sobie można tym albumem podetrzeć

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2011-01-11 21:27

Raven99 napisał(a):
Dupe sobie można tym albumem podetrzeć
Racja,ale mi szkoda nawet dupy na to gówno jakim jest bellus :-/

Dodano: 2011-01-11 23:46

Dupę to sobie można nowym Demon Burgerem podetrzeć.

Belus jest ok ale już jakiś czas temu porzuciłem ten album. Ot, nie przykuwa uwagi tak jak wcześniejsze wydawnictwa Virkenesa. Kilka riffów zapadło w pamięć i to by było na tyle.

Mam jednak nadzieję że jeszcze coś wyda ten stary norweski wilk.

W dzisiejszych czasach nikomu nie mo&#380;na ufa&#263;, nawet w&#322;asnej dupie - wydaje ci si&#281; &#380;e chcesz pierdn&#261;&#263; a mo&#380;esz si&#281; zesra&#263;.

Dodano: 2011-01-12 10:49

Prawda jest taka, że kiedyś muzyka Burzum miała to coś, teraz może z dwa fajne pomysły na kawałek są na tym albumie, ale zostały kompletnie spierdolone.
Jak już kiedyś dawno na tym forum napisałem, dla mnie Burzum skończyło się na albumie Filosofem, kropka

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2011-01-12 16:14

Raven99 napisał(a):
Prawda jest taka, że kiedyś muzyka Burzum miała to coś, teraz może z dwa fajne pomysły na kawałek są na tym albumie, ale zostały kompletnie spierdolone.
Jak już kiedyś dawno na tym forum napisałem, dla mnie Burzum skończyło się na albumie Filosofem, kropka
Absolutnie zgadzam się co żeś wasz mość napisał.

Dodano: 2011-01-31 14:30

ten_co_niesie_swiatlo napisał(a):
[quote:6a58f35d49="Raven99"]Prawda jest taka, że kiedyś muzyka Burzum miała to coś, teraz może z dwa fajne pomysły na kawałek są na tym albumie, ale zostały kompletnie spierdolone.
Absolutnie zgadzam się co żeś wasz mość napisał. [/quote:6a58f35d49]

Ja również

Dodano: 2011-02-02 00:52

o kogo ja widzę, witam, witam ;D już po banie ??

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2011-02-05 22:54

Raven99 napisał(a):
o kogo ja widzę, witam, witam ;D już po banie ??

Już jest po, już ok, resztę napisałam Ci w profilu.

Dodano: 2011-02-25 19:54

Co do albumu "Fallen" to słuchając otwierający ten album kawałek pomyślałem ze zapowiada się całkiem niezła płyta, no cóż lekko się rozczarowałem, wokal pozostawia wiele do życzenia, jest jakiś taki "stary" jak by 70-latek wokalował ;/
Muzyka, a no muzyka no nie jest niby zła, ale jakaś taka mniej mhroczna i hmm jak by to ująć troszku bez jaj, słychać momentami(dosłownie), stare Burzum, ale są to tylko jakiś tam urywki ;/
No, ale cóż może mam jakiś skrzywienie na psychice, tak odbierając nowe projekty Varga, bo wychowałem się na jego pierwszych projektach, które tak mocno wryły mi się w głowę.

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2011-03-14 12:38

Dodano: 2011-03-15 16:16

niezła płyta, acz znacznie słabsza niż poprzednia. raczej nie wracam już do Fallen.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło