Dodano: 2009-10-19 16:57
| leprosy napisał(a): |
| Nagra mroczna sage pt "Schyl Sie Po Mydlo" |
No "tredowaty" ja tu widze ze tylko jedno Ci w głowie siedzi :D :wink:
Dodano: 2009-10-19 18:15
| DEMONEMOON napisał(a): |
| :D |
Nie wspominajac komu sie tak micha cieszy 8)
Dodano: 2009-10-19 18:47
| [quote:c0528944a3="DEMONEMOON"] :D |
Nie wspominajac komu sie tak micha cieszy 8)[/quote:c0528944a3]
Śmiesza mnie takie zapędy,to i mi sie micha cieszy :)
Dodano: 2009-11-05 16:13
| matianox napisał(a): |
| chodzi o to że miał nierówno pod sufitem dlatego, iż zabił Ostena "Euronymousa" Arserha 10 sierpnia 1993r.
Mógł grać dłużej dla Mayhem. Może wszedłby na wokal słyszeliście przecież jego wokal na Filosofem zajebisty po prostu. A najlepszy wokal w historii mayhem miał Dead. |
Noooooooooo nie aleś pojechał huhu 8O
Co ma wokal Varga na Filosofem, do twórczości Mayhem.
| nie zartujcie se z Varga bo moze jeszcze coś wam udowodnić. np że zrobi taki album który będzie "niszczył obiekty" |
Niszczy obiekty to twoja stara jak nie wie gdzie jesteś :D
A co do tego udowadniania to zapewne udowodni nam że się postarzał :lol:
| może i miał nie równo pod sufitem, lecz teraz sie zmienił, wydoroślał. I ma zamiar wrocic do rodziny.
i nowa płyta mam nadzieje że będzie w stylu jego pierwszych płyt! |
BEdzie grał dorosły i przemyślany Rodzinny Metal :D
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-11-05 16:45
Ło matko,a tego kto wypuścił :lol:
Tak, pokaże nam. Pokaże nam kolejne pokolenie mrocznych dziewczynek z naszywkami z pacyfką i Burzum obok siebie :lol:
Chociaż może nie doceniam....
Na moje to zaraz znajdzie nowego idola, może i jakiegoś Binladena czy innego Husajna i długo na wolności nie pochodzi :lol: :lol:
Co do płyty, bo o tym ten temat, to nie mam wielkich nadziei. W ogóle nie mam, bo pewnie nic ciekawego z tego nie wyjdzie 
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Dodano: 2010-01-12 18:34
8 Marca - premiera !!!
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2010-03-14 19:49
No i Burzum deczko rozczarował ;/ spodziewałem się czegoś więcej ;/
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2010-03-14 20:45
Monotonia i wtórność,nie lubię Burzum ale ta płyta jest wyjątkowo syficzna i coś czuję ,że nagrana w celach typowo komercyjnych.
Dodano: 2010-03-16 23:53
nowa plyta jest zajebista, podeszła mi rownie dobrze jak stare nagrania, mimo że trochę czasu trzeba się w nia wgryzać. Vikernes nie zawiódł, nie ma co narzekać.
Dodano: 2010-03-17 07:25
A przyładuje smiechem niczym EDIE MURPHY w gliniarzu.
HE,HE,HE,HEEEEEE
Dodano: 2010-03-17 15:16
nastepny uprzedzony... jak nie lubicie Burzum, nie tyle za muzyke ile za poglady Varga, to po cholerę sie wypowiadacie o tym co tworzy? idźcie słuchać Nile albo Dimmu Borgir z ich krystalicznym pedalskim brzmieniem i milionem riffów na sekundę, czy innych tego typu zenujących zespołów.
Dodano: 2010-03-17 15:19
Nigdy nie byłem wielkim fanem Burzum ale jak dla mnie to album daje rade
'For all those who cried aloud But whose tears were never heard, For all those who died'
Dodano: 2010-03-17 15:30
| Cytat: |
| nastepny uprzedzony... jak nie lubicie Burzum, nie tyle za muzyke ile za poglady Varga, to po cholerę sie wypowiadacie o tym co tworzy? idźcie słuchać Nile albo Dimmu Borgir z ich krystalicznym pedalskim brzmieniem i milionem riffów na sekundę, czy innych tego typu zenujących zespołów. |
Gdybym miał na siłę słuchać tego pajaca to z pewnoscią sięgną bym po stare rzeczy od "Burzum" do "Filosofem".Jak można na poważnie traktować gościa który swego czasu czcił piekielne demony po czym przeszedł na pogaństwo(cokolwiek to znaczy)zaś w więzieniu funkcjonował jako mimowolna ofiara podnoszenia mydła,ach i ta jego fascynująca ucieczka i łkanie "że on chce juz tylko wrócic do normalnego życia".Vikernes jest zwykłym drewniakiem podobnie jak jego ostatnie dzieło.
Dodano: 2010-03-17 15:41 Zmieniono: 2010-03-17 15:44
a powiedz mi, słuchasz Behemoth albo Bathory? poza tym mnie interesuje MUZYKA, a nie osoba która ja wykonuje. dopóki to nie jest katolik grający black metal, to wszystko jest okej :)
Dodano: 2010-03-17 15:46
| paganSpirit napisał(a): |
| Nigdy nie byłem wielkim fanem Burzum ale jak dla mnie to album daje rade |
Wez przemiel sobie na spokojnie HVIS LYSET...,i FILOSOFEM i porównaj z ostatnim wypierdem,który jest gorszy od debiutu!!,ja nawet w najmniejszej czesci nie odnajduje koneksji do naprawde dobrych wyzej wymienionych płyt,porażka po całosci.
Dodano: 2010-03-17 22:08
| Cytat: |
| a powiedz mi, słuchasz Behemoth albo Bathory? poza tym mnie interesuje MUZYKA, a nie osoba która ja wykonuje. dopóki to nie jest katolik grający black metal, to wszystko jest okej |
Słucham Behemoth od Satanicy,Bathorego uwielbiałem lata temu nie potrafie powiedziec kiedy ostanio słuchałem ,bardzo "w deche".
edit;czy z forum jest coś nie tak czy tylko ja nie mogę cytować wypowiedzi, licznik z postami zmarł i brak jest emot?
Dodano: 2010-03-17 22:35
|
Słucham Behemoth od Satanicy |
no jak każdy pozer :)
ale chodzilo mi to że, piszac twoimi slowami, jak mozesz powaznie traktować kogoś, kto zaczynal od bycia poganinem zadającym się naziorkami (Graveland i Absurd) podczas nagrywania demowek i Svantevith, potem stal się satanistą (na Pandemonic Incantations i Satanice), a nastepnie pseudo-filozofem czerpiącym idee z filozofii Sumerów, itd. (na nastepnych płytach). To samo Bathory. Quorthon nabijał się sam z siebie z powodu swojego satanizmu na pierwszych płytach i twierdzil że to co nagrywał to gówno (odsylam do wywiadów, choćby w Wolfpacku lub Morbid Noizz). Ja to tłumacze tym że kolesie po prostu dorosli. Ty to tłumaczysz tak, że Varg jest głupi, bo po prostu nie odpowiadają ci jego poglądy polityczne i przez ten pryzmat oceniasz jego twórczość...
Dodano: 2010-03-17 22:52
Nergal zawsze był satanistą i wyrażał to na płytach poza tym oceń muzycznie dokonania Behemoth czy Bathory i porównaj do kilku przypadkowych dźwieków Burzum.Vikernes to muzyczny kaleka mozna tłumaczyc się fascynacją innymi gatunkami muzycznymi ale bez przesady zastanawiam się taki "Hlioskjalf" co to niby ma znaczyć i co chciał osiągnąc autor tego czegoś a "Belus" płyta zrobiona na kolanie, zupełnie przypadkowa,Mozna się śmiać z Nergala nie przecze jednak Varg to szczyt błazenady .
Dodano: 2010-03-17 23:19 Zmieniono: 2010-03-17 23:34
Oceniam muzycznie i pierwsze plyty Behemoth czy Bathory są przecież gorsze niz plyty Burzum. To samo prymitywne granie, z ta różnica że Varg potrafil przemycić w swoich nagranich jakąs melodię czy wręcz chwytliwość, w przeciwieństwie do obu pozostalych zespołów na literkę B, które po prostu napier*alały.
A ocenianie twórczości Vikernesa przez pryzmat Dauði Baldrs i Hliðskjálf jest średnio inteligentne zwazywszy że obie płyty nagrał w pierdlu mając do dyspozycji jedynie syntezator, bo na nic więcej nie pozwalały mu wladze wiezienia.
Oczywiście na Filosofem i Hvis Lyset Tar Oss również nagral takie klawiszowe plumkanie, jednakże oceniajmy go przede wszystkim przez pryzmat tej gitarowej tworczości, do której, cholera, miał i nadal ma talent. Ale ocena tego zalezy chyba od tego, czego dany sluchacz oczekuje od Black Metalu. Ja nie oczekuje świetnej techniki grania, pomyslowości i krystalicznego brzmienia, tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu.
Dodano: 2010-03-30 18:03
| Hitler napisał(a): |
| prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu. |
No, nie w całym, 2TM2,3 czy Pneuma raczej nie będą sobie po twarzach kopać. ; p
Co do płyty "Belus" - podzielam zdanie. Materiał bardzo dobry i osobiście mówiąc: to jest to, co właśnie chciałem usłyszeć. Dobry powrót do solidnego BM.
Wiem, jakim człowiekiem jest Varg, ale moje ucho pomija jego biografię przy ocenie tworzonej przez niego muzyki.
Tits or GTFO.
Dodano: 2010-03-30 20:16
| Ale ocena tego zalezy chyba od tego, czego dany sluchacz oczekuje od Black Metalu. Ja nie oczekuje świetnej techniki grania, pomyslowości i krystalicznego brzmienia, tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu. |
o to chodzi w calym metalu? masz chyba bledne info :)
a tak przy okazji... Burzum to dno. dziekuje. :)
Dodano: 2010-03-31 14:43
| Ale ocena tego zalezy chyba od tego, czego dany sluchacz oczekuje od Black Metalu. Ja nie oczekuje świetnej techniki grania, pomyslowości i krystalicznego brzmienia, tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu. |
Trochę się za bardzo rozpędziłeś Panie Kolego Hitler. Istnieją przecież kapele grające otwarcie tak zwany chrześcijański metal i nawet mają stronę internetową Christian Metal :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2010-03-31 16:59 Zmieniono: 2010-03-31 17:01
| BarTolmai napisał(a): |
| [quote:09e847471b="Hitler"]Ale ocena tego zalezy chyba od tego, czego dany sluchacz oczekuje od Black Metalu. Ja nie oczekuje świetnej techniki grania, pomyslowości i krystalicznego brzmienia, tylko prostego kopa w chrzescijanskie ryje, a o to chodzi w tej muzyce i w ogole w całym metalu. |
o to chodzi w calym metalu? masz chyba bledne info [/quote:09e847471b]
no ba, przecież w metalu chodzi o miłość do bliźnich, pacyfizm i tolerancję
| KostucH napisał(a): |
|
Trochę się za bardzo rozpędziłeś Panie Kolego Hitler. Istnieją przecież kapele grające otwarcie tak zwany chrześcijański metal i nawet mają stronę internetową Christian Metal :) |
wiem o tym że istnieją takie porażki
Dodano: 2010-04-01 08:02
|
wiem o tym że istnieją takie porażki |
Więc nie uogólniaj.
Tits or GTFO.
Dodano: 2010-04-01 13:42
ale ja pisalem o black metalu przede wszystkim. i tak, wiem o istnieniu unblack, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie takiego gówna traktował powaznie.