Jesienne wieczory. Strona: 2

Dodano: 2009-10-03 18:17

w jesienne wieczory często czytam książki,czy gram na kortach no i częściej pochłaniam kawę z wielką pianką :D czasami jednak mam takie wieczory , gdy chcę odpocząć po całym dniu, wtedy potrafię zapalić sobie świece, wypić gorącą czekoladę i popatrzeć w ciemne niebo :wink:

Dodano: 2009-10-03 20:59

Teraz siedzę i wspaniale się dołuję przy Velvet Acid Christ, ale jednocześnie jakoś czuję że żyję, czuję że wszystko nabiera pełniejszych kształtów i sensu. To mój dzisiejszy, pełen zadumy jesienny wieczór. :)

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2009-10-15 15:09

Jesienne wieczory są ciche,traktory już przedstały jezdzić i słychać jeszcze cykady, siedzimy przy stole i pijemy kawę na dworze, pod orzechem, koty się kręcą, przez otwarte do domu drzwi wypada smuga światła, widać w niej kręcące się ćmy.Jest ciemno i nic się już nie zrobi , można odpocząć.Dla takich chwil warto żyć.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2009-10-15 15:31

black_gothic napisał(a):
Jesienne wieczory są ciche,traktory już przedstały jezdzić i słychać jeszcze cykady, siedzimy przy stole i pijemy kawę na dworze, pod orzechem, koty się kręcą, przez otwarte do domu drzwi wypada smuga światła, widać w niej kręcące się ćmy.Jest ciemno i nic się już nie zrobi , można odpocząć.Dla takich chwil warto żyć.

wow 8O a nie pizga wam?

ja napierdalam w Need For Speed: Pro-Street 8) tuninguje swoje Shelby 500 żeby piłowało Drag na dwóch kołach hehe :wink:

to plan na dziś :idea:

jutrzejszy jesienny wieczór przeznaczę na montowanie nowej instalacji elektrycznej w piwnicy 8)

Dodano: 2009-10-15 15:40

Jesienne wieczory najczęściej mijają mi przy spokojnej muzyce , kubku czegoś dobrego do picia i patrzeniu w niebo , rozmyślaniu nad tym co mogło by się wydarzyć , co mogło by się jescze zdarzyć. Czasami lubie też wyjść z czterech ścian na świerze powietrze przespacerować się po Długiej w Gdańsku. Odwiedzić jakiś park , usiąść na ławeczce i patrzeć na te wszystkie drzewa , ludzi gnających gdzieś przed siebie. A ja wtedy sobie śiedze myśle otym gdzie się wszyscy śpieszą? Czy nie widzą jak pięknie jest dookoła?

"Wojna o pokój , jest jak pieprzenie dla cnoty"

Dodano: 2009-10-15 15:58

Gdy jest ciepło lubię wyjść na powietrze. Spacerując po parku podziwiam przyrodę i rozmyślam, zaś gdy pada deszcz zamykam się w swoim pokoju z ciepłą herbatą, puszczam muzykę i czytam.
Tak mniej więcej wygladają moje jesienne wieczory.

Dodano: 2009-10-16 08:37

jesienne wieczory to dla mnie czas melancholii, zadumy, marzen i wspomnien. Z racji tego, ze jestem marzycielka, takie wieczory nastrajaja mnie specjalnie i szybko ulegam ich aurze

Dodano: 2009-10-16 08:45

W tym roku zanosi sie na karciane wieczory przy remiku i tysiącu i pizzy na telefon i ewentualnym piwku/soczku/chipsach i flakach z głosników :))

.

Dodano: 2009-10-16 09:20

Jesienne nie różnią się zbytnio od tych innych. Jednak ze względu na to, iż szybko zapadają i są nieco chłodniejsze ograniczają nieco rowerowe wypady. A tak to standard; książki, muzyka, komputer. Ewentualnie jakiś drin lub browar.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2009-10-18 09:18

A ja się wezmę za zaległe nieprzeczytane książki. Upiekę ciasteczka owsiane , trochę sobie utyję i poczytam.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2009-10-18 12:17

A ja sobie siedzę przd kompem i chodzę do jednego klubu.

Lubie jesien bo kazdy moze dostac z liscia

Dodano: 2009-10-18 14:47

Benjamin_Breeg napisał(a):
Jesienne nie różnią się zbytnio od tych innych. Jednak ze względu na to, iż szybko zapadają i są nieco chłodniejsze ograniczają nieco rowerowe wypady. A tak to standard; książki, muzyka, komputer. Ewentualnie jakiś drin lub browar.

Jak za zimno i za ciemno na kręcenie korbą to proponuję przerzucić się na basen.
Przynajmniej nogi się nie zastoją
U mnie działa całkiem dobrze...

Dodano: 2009-12-10 14:35

Z jesiennymi wieczorami kojarzy mi się album Anathemy-Dzień Sądu.Chyba nie słyszałam bardziej "jesiennej" płyty,siadam zapodaję i cała mgła zebrana nad miastem,gromadzi się w jednej chwili pod moimi oknami .
Do tego obowiązkowo ciepła herbata,tudzież zimne piwo,zależy od wewnętrznego nastroju i żadna jesień nie straszna.

Ta jesień jest wyjątkowa...Miłość niczym lawina,spłynęła z zmrożonych gór...

"Ulica,która przed nikim nie klęka!"

Dodano: 2009-12-10 15:19

Aligator napisał(a):
Jak za zimno i za ciemno na kręcenie korbą to proponuję przerzucić się na basen.
Przynajmniej nogi się nie zastoją
U mnie działa całkiem dobrze...

żebym to ja jeszcze umiał pływać...

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2009-12-13 19:51

Jesień.. Zawsze ją lubiłem, nastrraja do rrrozmyślań. Nie ważne czy jestem w pubie i przy piwie z kolegą w bierki gram, czy w domu z kubkiem herrrrbaty i książką-Coś ciągle wisi w powietrzu.
Ale sza!
Jesienią dobrrra jest porranna herbata, długi spacerrr i wieczorne spotkania z przyjaciółmi. Rrraz na czas warrrto wmieszać w to alkohol czy błogie lenistwo. Tyle że.. W zasadzie jeśli o t chodzi, jesień nie różni się nijak od żadnej innej porrry rrroku x )

Pozdrrawiam.

Szarry.

Motto..? Nie wierzę w ludzi, nie mam autorytetów.. Jakież słowa mógłbym zatem jako motto traktować? Żadne, bo przecież Wszystko Jest w Nas.

Dodano: 2009-12-13 22:49

taa... w jesienno-zimowe wieczory uwielbiam słuchać,swojej ulubionej audycji radiowej 8) TSK :lol:

z pozdrowieniami :arrow:

...Hungry Wolf

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-12-13 23:35

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Jesień to idealna pora na jedzenie. Wtedy mam autentycznie większy apetyt.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-12-14 00:05

z tym jedzeniem Wampgirl :arrow: to prawda :D jakoś w ostatnim czasie ciągle chodzę nie najedzony :wink: mało i mało 8)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-12-14 01:04

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Na szczęście święta się zbliżają, zdążymy się utuczyć.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-12-14 15:16

A mnie się jeść nie chce, co innego w główce :twisted:

Za wyjątkiem pierniczków w czekoladzie, które spoglądają ze sklepowych półek wrzeszcząc: "kup mnie, zjedz mnie!" i ten zapach cynamonu... :evil:

Dodano: 2009-12-31 13:20

W jesienne wieczory (i nie tylko) lubię zgasić światło zapalić jedną lampkę włączyć komputer oraz Black Sabbath i połozyć się na łóżku rozmyślając o życiu...
Najlepsze co może być

"The more people I meet, The more i like my dog.. "

Dodano: 2010-01-01 15:38

Najlepiej właśnie w samotności, w ciszy własnych myśli. Niestety nie za często jest to możliwe

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło