Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie?. Strona: 8

Dodano: 2007-07-21 23:56

Slasher_McKagan napisał(a):

żałośnie patetycznym i niemiłosiernie fałszującym paniom z Nightwish, Within Temp. itd. podziękuję

Co do Tarji - ma ciekawy wokal i raczej nie fałszuje - fakt, nie zachwyca mnie, ale nie posądzaj jej o to

Dodano: 2007-07-22 00:20

Poswiecilem sie i przejrzalem caly temat coby sie upewnic, ze pominalem dwie znakomite Panie a mianowicie siostry znane jako CocoRosie ah oh me sie zachwyca, niestety starosc nie radosc a skleroza nie boli moja Szanowna Osoba zapomniala rowniez wspomniec o Hanin Elias
Wspomne takze jedno z moich ostatnich odkryc czyli Ayo, ale to bardzo bardzo odlegle klimaty od szeroko pojetego mHrocku :lol:

-------------
Julien-K - K-Technical Difficulties

united we stand divided we fall

Dodano: 2007-08-04 11:29

Anja Orthodox- najlepsza Polska wokalistka.

Dodano: 2007-08-10 21:49

Marta Meger. Najlepsza polska wokalistka.
Katie Melua. Najlepsza wokalistka świata.

http://www.lastfm.pl/user/Jedaz

Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie? Dodano: 2007-08-11 10:29

co do Tarji Turunen... można jej parę rzeczy zarzucić, ale na pewno nie to, że nie umie śpiewać czy fałszuje. Są gusta i guściki - a o nich się nie dyskutuje :twisted: mnie się osobiście jej wokal podoba. Z polskich stawiam na Anje Orthodox oraz eLL z Sui Generis Umbra

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-08-11 11:25

Jedaz napisał(a):

Jeśli lubisz growlujące kobiety ... :o Przepadam za czystym wokalami Mashy z rosyjskiej Arkony

Dodano: 2007-08-11 11:37

Agnieszka Chylinska - zdecydowany wokal; wlasny, charakterystyczny styl

Ewelina Flinta - silny glos
Diana Krall - kobiecosc
Pink - zdecydowanie podoba mi sie jej wokal, niekoniecznie to, co tworzy

Dodano: 2007-10-03 21:52

Ja w ogóle nie przepadam za kobiecymi wokalami. Większości nie toleruję, od niektórych robi mi się wręcz fizycznie niedobrze. Nie jestem w stanie powiedzieć, co sprawiło, że lubię te nieliczne, które lubię, a należą do nich na przykład głosy wokalistek Cruachan, The Changelings i ewentualnie paru kapel deathrockowych typu X-Mal Deutschland czy Miranda Sex Garden.

Mój ideał muzyczny to piękny, męski wokal na pierwszym planie i żeński zepchnięty gdzieś w tło. Bo ubarwiają muzykę, nie powiem.

EDIT: Hmm, jeśli w pokoju metalowym należy pisać tylko o wokalistkach metalowych, to możecie zignorować ten post . Bo to przeważnie od wokalistek metalowych robi mi się niedobrze.

Dodano: 2007-11-12 00:13

Lisa Gerrard
Liv Kristine
Anneke van Giersbergen
Beth Gibbons

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

Dodano: 2007-11-12 01:01

a eLL? :twisted: Ładny ma głos, co nie?

Dodano: 2007-11-12 06:15

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Jak dla mnie eLL ma jeden z najlepszych wokali :)

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2007-11-12 07:32

Polska:
Beata Kozidrak, Justyna Steczkowska, Agnieszka Chylińska, Kayah, Anna Panasz (Naamah), Edyta Bartosiewicz, Anja Orthodox, Maja Konarska, Kasia Kowalska, Małgorzata Walewska.

Świat:
Diana Serra(Aghora),Kate Bush,Lisa Gerrard(DCD),Tori Amos,Mariah Carey,Diana Krall,Sinead O' Connor,Bjork,Anneke Van Giersbergen,Whitney Houston, Aretha Franklin,Bjork,Angela Gossow,Sabina Classen(Holly Moses),Chrisitina Scabbia (Lacuna Coil),Sarah Brightman.

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Dodano: 2007-11-12 20:56

Grace Slick(jefferson airplane, the greate society)

Dodano: 2007-11-13 20:36

Jedaz napisał(a):
Katie Melua. Najlepsza wokalistka świata.

Chyba się nie zgodzę... Za wcześnie dla niej na taki osąd. Ale to nie zmienia faktu, że również niesamowicie ją lubię. :) Fajne, ciekawe kompozycje, a sam głos Katie naprawdę jest dobry i przeuroczy. :)

Zachwycony jestem też Dianą Krall. Silny, mocny, a zarazem przepełniony kobiecością i delikatnością głos... Coś niesamowitego!

"I may never find all the answers, I may never understand why. I may never prove what I know to be true, but I know that I still have to try..."

Dodano: 2007-11-13 21:21

Moja ulubiona czwórka wokali przyjemniutkich dla ucha:
- Annie Lennox (rdzeń Eurythmics, wspomnienie mojego szczęśliwego pacholęctwa, Diva przez duże D.),
- Beth Gibbons (wokalistka Portishead... no nie da się tej pani nie lubić , btw. koleguje się z Annie, więc ma u mnie dodatkowego plusa),
- Alison Goldfrapp (przy okazji dobra nowina, duet Goldfrapp 25 lutego wydaje lp "Seventh Tree", ale wcześniej będzie singiel "A&E" - do pobrania w Sieci jakoś z poczatkiem lutego, a premiera na CD jakoś później, zainteresowani mogą odwiedzić MySpace :) ),
- Aretha Franklin (śpiewająca legenda, Black Soul Queen... no i zaśpiewała piosenkę emancypacyjną z Anką Lennox, więc juz w ogóle... .

Dodano: 2007-11-13 22:48

Loreena McKennit, Enya, Emmy Rossum 8)
za przecudną barwę głosu
oraz całokształt :D

do wokali żeńskich... \m/ Dodano: 2007-11-13 23:36

Kocham głos Sarah Jezebel Devy...kapitalna kobieta! Potrafi od niskich partii, pieknie przejść w wysokie opery... ("Queen of Winter, throned" z repertuaru Cradle of Filth.
Przepadam za Tarja Turunen, ale jak była w Nightwish, bo na swojej solówie to wyje za bardzo, a na "my winter storm" to mało metalowo i tak z bitem popowym... ;-/
Sharon den Adel ma śliczny głośik, a najbardziej zrózncowany na The Heart of Everything co jest miłe dla ucha, ale wole mroczność z Entera ;D ciekawa jest tez pani Liv Kristine i Cneejna jakas tam xD ogólnie to świetnie jest jak są wokale przeplatane, męsko-żeńskie i nie zachowuje się przy tym konwenansów.... za to właśnie kocham CRADLE OF FILTH....... ach!

"A potem drzwi otworzy lekka dłoń Anioła, co radosny i wierny do życia powoła zmacone zwierciadła i martwe płominie..." In my life rule vampyric addiction... \m/

Dodano: 2007-11-16 21:09

Wokalistka Nightwisha ma głos jak cood normalnie!
Poza tym Enya, Avril i P!nk.

Nie ufaj swoim rodzicom - zrób się sam.

Dodano: 2007-12-01 19:23

W sumie też nie przepadam za damskimi wokalami, ale jak już mam wymieniać to na pewno Anja Orthodox, Edyta Bartosiewicz i oczywiście Kasia Nosowska. Z zagranicznych kapel akurat nic mi nie przychodzi do głowy.

Dodano: 2007-12-05 15:40

Agnieszka Chylińska,
Kate Bush,
Tori Amos

czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

Dodano: 2007-12-27 10:40

Tarja Urunen
Anette Blyckert (Olzon)Nightwish
Floor Jansen After Forever
Sabine Edelsbacher Edenbridge
Kimberly Goss Sinergy
Doro Pesch Warlock vs Doro
Magali Luyten Beautifull Sinn
To mój ranking i witam wszystkich

Dodano: 2007-12-27 10:51

deathorglory napisał(a):
Tarja Urunen
Anette Blyckert (Olzon)Nightwish
Floor Jansen After Forever
Sabine Edelsbacher Edenbridge
Kimberly Goss Sinergy
Doro Pesch Warlock vs Doro
Magali Luyten Beautifull Sinn
To mój ranking i witam wszystkich

Ja również zgadzam sie z twoim rankingiem ja dorzuciła bym jeszcze Simone Simons - Epica

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Dodano: 2007-12-27 10:59

o cholera zapomniałem..heh :twisted: to Simone Simons
Oraz Nicole Bogner Visions of atlantis

Dodano: 2008-01-06 20:55

Angela Gossow... i nie ma mocnych.... tak wyc trzeba umiec... a ma zajebista nauczycielke od "krzyku"

brak

Dodano: 2008-01-08 21:50

Z tych "wyjących" to chyba nic nie przebije Rachel Heyzer (eks Sinister).

A z bardziej podobnych wokali do Angeli, to tu na pewno warto sobie także posłuchać ( i pooglądać ) Metallic Kitty ze szwedzkiego Decadence.

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło