Dimmu Borgir nagrywa nową płytę. Strona: 1

Dimmu Borgir nagrywa nową płytę Dodano: 2009-09-09 09:31

Cytat:
eśli mielibyśmy w kilku słowach opisać dotychczas zarejestrowany materiał to byłoby to na pewno: masywny, ciężki, epicki i mroczny"

jeszcze zapomnieli dodać: szybki, wściekły, brutalny i na pewno najlepszy w ich dorobku :lol:

.

Dimmu Borgir Dodano: 2009-09-09 09:55

Tak tak jak zwykle :)
Ja tam ich lubie ale takie pieprzenie roznych kapel ze nastepna plyta bedzie no 1 jst zalosne

If i can`t be my own i feel better dead.

Dodano: 2009-09-09 10:54

fakt ale i tak chetnie przesłucham jeśli pojawi się cos nowego.

wódka jest bardzo niedobra, zwłaszcza niedobra wódka...

Dodano: 2009-09-09 12:23

no przecież nie powiedzą : "słuchajcie, nasz nowy materiał jest lekko ch.owy i sunie dwutygodniowym sromem ale, mówię wam, kupujcie !!" :wink:

Dodano: 2009-09-09 12:59

Oni zawsze robili przeciętny materiał zakrapiany śmierdzącymi organkami :twisted:

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2009-09-09 14:48

Raven99 napisał(a):
Oni zawsze robili przeciętny materiał

Czym dla Ciebie jest przeciętny materiał? Zdefiniuj proszę.

Raven99 napisał(a):
zakrapiany śmierdzącymi organkami :twisted:

Co jest śmierdzącego w organach? Możesz wymieniać konkretne ich części albo organy jako całość jeśli chcesz, ale jak sprawdzę i nie będą śmierdzieć to wyjdzie tylko na niepotwierdzony zarzut o niemiłym zapachu organ z Twojej strony.

W kwestii muzyki zawsze byłem upierdliwy i zawsze staram się wpoić ludziom, że opinie (lub gusta) i fakty to zupełnie inne sprawy.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2009-09-09 14:53

Cholera, znów zakompleksieni będą pluć, a reszta sobie posłucha Mi tylko żal Simena

Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

Dodano: 2009-09-09 14:57

zsamot napisał(a):
Cholera, znów zakompleksieni będą pluć, a reszta sobie posłucha Mi tylko żal Simena

Zapewne większość zakompleksionych też przesłucha i niejeden z nich czasem do tego wróci

Hestnaes jest jednym z najlepszych wokalistów jakich w życiu słyszałem, ale wolę jego dokonania np z Borknagar czy Arcturus niż z Dimmu, gdzie śpiewa prościej, mniej finezyjnie

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

:) Dodano: 2009-09-09 15:00

Taaaa :)

If i can`t be my own i feel better dead.

Re: :) Dodano: 2009-09-09 15:15

Sumo666 napisał(a):
Taaaa :)

Twój logiczny argument dobitnie mnie przekonał, przyznaję się do błędu a w ramach pokuty wymierzam sobie 666 batów na gołe pośladki

Dodano: 2009-09-09 17:49

Freakstranger napisał(a):
Co jest śmierdzącego w organach? Możesz wymieniać konkretne ich części albo organy jako całość jeśli chcesz, ale jak sprawdzę i nie będą śmierdzieć to wyjdzie tylko na niepotwierdzony zarzut o niemiłym zapachu organ z Twojej strony.

"śmierdzące" nie wiem czy jeśli tak to zapisze to rozjaśni ci to jakoś umysł 8)
Chodzi o to, że oni przesadzają z tym instrumentem jak dla mnie, a że go nienawidzę więc użyłem słowa "śmierdzące"

Jeśli chodzi o słaby materiał to czynią go takim wcześniej wspomniane organy, przez nie muzyka staje się sztuczna, poza tym wokal jest ostro przeciętny.

zsamot napisał(a):

gust jest jak dziura w dupie każdy ma swoją 8)

Na koniec chciałbym powiedzieć jedną istotną rzecz, że ja szanuje wasze zdanie na temat dokonań Dimmu Borgir, a na forum każdy może przedstawić swoje zdanie na wybrany temat. No bo gdyby wszyscy w tym temacie napisali, że kochają Dimmu Borgir, albo że im się podoba ten album to było by nudno, nie sądzicie ???

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2009-09-09 17:58

Raven99 napisał(a):
"śmierdzące" nie wiem czy jeśli tak to zapisze to rozjaśni ci to jakoś umysł 8)
Chodzi o to, że oni przesadzają z tym instrumentem jak dla mnie, a że go nienawidzę więc użyłem słowa "śmierdzące"

Zagęszczenie i brzmienie klawiszy - kwestia gustu.

Raven99 napisał(a):
gust jest jak dziura w dupie każdy ma swoją 8)

A jak się jej nie myje regularnie to śmierdzi. Z gustem tak samo.

Raven99 napisał(a):
Jeśli chodzi o słaby materiał to czynią go takim wcześniej wspomniane organy, przez nie muzyka staje się sztuczna, poza tym wokal jest ostro przeciętny.

Technicznie organy są w porządku, umiejętności wokalne Shagrath'a zaś nie spadają poniżej średniej blackmetalowej

Raven99 napisał(a):
Na koniec chciałbym powiedzieć jedną istotną rzecz, że ja szanuje wasze zdanie na temat dokonań Dimmu Borgir, a na forum każdy może przedstawić swoje zdanie na wybrany temat. No bo gdyby wszyscy w tym temacie napisali, że kochają Dimmu Borgir, albo że im się podoba ten album to było by nudno, nie sądzicie ???

Oczywiście, potrzebne są wszelkie opinie, od jeżdżenia po wazeliniarstwo, wtedy jest zabawa i na forum coś się dzieje, inaczej ludzie z nudów popadaliby jak muchy :) ja się ustawiam dokładnie pośrodku

Dodano: 2009-09-09 19:03

A jak się jej nie myje regularnie to śmierdzi. Z gustem tak samo. Wink

Za chuja nie wiem jak to ma się do siebie 8O

Technicznie organy są w porządku, umiejętności wokalne Shagrath'a zaś nie spadają poniżej średniej blackmetalowej Wink

Nie obchodzi mnie średnia ja słucham wszystko co powyżej średniej, a że Dimmu Borgir ją zaniża wg mnie to już kwestia gustu :wink:

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2009-09-09 19:09

Raven99 napisał(a):

Nie obchodzi mnie średnia ja słucham wszystko co powyżej średniej, a że Dimmu Borgir ją zaniża wg mnie to już kwestia gustu :wink:

Jeśli nie obchodzi cię średnia to skąd wiesz,że to czego słuchasz jest powyżej tej średniej?

Dodano: 2009-09-09 19:20

Raven99 napisał(a):
[quote:015e828751="Freakstranger"]A jak się jej nie myje regularnie to śmierdzi. Z gustem tak samo. Wink

Za chuja nie wiem jak to ma się do siebie 8O[/quote:015e828751]

To akurat była tylko gra słów, więc nie zaprzątaj sobie tym głowy.

Dodano: 2009-09-09 20:20

Gabriela napisał(a):
[quote:61ba724795="Raven99"]

Jeśli nie obchodzi cię średnia to skąd wiesz,że to czego słuchasz jest powyżej tej średniej?[/quote:61ba724795]

bo pewnie średnia, też jest jak dziura w dupie :lol: 8)

prawda jest taka, ze 3/4 ludzi ktorzy mowia o DB, ze sa "nie tru", "cukierkowi" i ogolnie do dupy, sluchaja ich sobie w domkach i tupia nuzkami 8)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2009-09-09 20:29

Oczywiście nie mogę się doczekać - mojego ukochanego zespołu :D ale pierwsze płyty ;> to było coś...

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Dodano: 2009-09-10 06:57

kto bedzie chciał przesłucha kto nie to nie... boshe ludzie co za dyskusja dla mnie szajs to jedno dla kogoś co innego.

Dodano: 2009-09-10 07:02

Decadence napisał(a):
[quote:5b385bdf9d="Gabriela"][quote:5b385bdf9d="Raven99"]

Jeśli nie obchodzi cię średnia to skąd wiesz,że to czego słuchasz jest powyżej tej średniej?[/quote:5b385bdf9d]

bo pewnie średnia, też jest jak dziura w dupie :lol: 8)

prawda jest taka, ze 3/4 ludzi ktorzy mowia o DB, ze sa "nie tru", "cukierkowi" i ogolnie do dupy, sluchaja ich sobie w domkach i tupia nuzkami 8)[/quote:5b385bdf9d]

To ja jestem w tej 1/4 nie no, pierwszych 2 płyt mogę posłuchac. Ale od "Puritinical cośtam ...' zajeżdżaja plastikiem, eternitem i całą gamę tekstylnych, spreparowanych gówien.

.

Dodano: 2009-09-10 07:25

Harlequin napisał(a):
To ja jestem w tej 1/4 nie no, pierwszych 2 płyt mogę posłuchac. Ale od "Puritinical cośtam ...' zajeżdżaja plastikiem, eternitem i całą gamę tekstylnych, spreparowanych gówien.

No i tutaj przyznaje koledze racje:) Ale nie będziemy tutaj teraz ubolewać nad tym "jak to oni kiedys fajnie grali, a teraz...", bo juz to nie raz w innych tematach poruszano
Wracając do tematu... Ja na pewno sobie posłucham jak tylko ich nowa plytka ujrzy swiat:) Nie mam nadziei na "powrot do przeszlosci", ale nowy material zawsze ciekawi:)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2009-09-10 08:09

posłucham lubie choc niczego nowego i nieziemskiego sie nie spodziewam...

Dodano: 2009-09-10 10:26

beelzeboss napisał(a):
kto bedzie chciał przesłucha kto nie to nie... boshe ludzie co za dyskusja dla mnie szajs to jedno dla kogoś co innego.

Nie masz czasem ksywy zaczerpniętej z Tenacious D?

deep_darkness napisał(a):
posłucham lubie choc niczego nowego i nieziemskiego sie nie spodziewam...

A to normalka, ostatni ich album dobitnie pokazał, że nie należy się spodziewać po DB niczego nowego.
A gdyby jakieś zmiany nastąpiły, to mam nadzieję, że jeszcze bardziej na plus.

Dodano: 2009-09-10 13:05

Harlequin napisał(a):
To ja jestem w tej 1/4

Ja również 8)

Decadence napisał(a):
prawda jest taka, ze 3/4 ludzi ktorzy mowia o DB, ze sa "nie tru", "cukierkowi" i ogolnie do dupy, sluchaja ich sobie w domkach i tupia nuzkami

Masz podstawy aby tak twierdzić :?:

Gabriela napisał(a):
Jeśli nie obchodzi cię średnia to skąd wiesz,że to czego słuchasz jest powyżej tej średniej?

Słucham już dość długo black metalu i znam baardzo dużo zespołów gorszych i lepszych i wyrobiłem sobie już jakieś pojęcie średniej. Ale są to oczywiście indywidualne oceny każdy może mieć inne zdanie :wink:

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2009-09-10 13:11

Raven99 napisał(a):
[quote:eaa066ce3c="Harlequin"]To ja jestem w tej 1/4

Ja również 8) [/quote:eaa066ce3c]

A gdybyście nie byli to byście się przyznali?

Dodano: 2009-09-10 13:22

[quote:c7a15e552e="Raven99"][quote:c7a15e552e="Harlequin"]To ja jestem w tej 1/4

Ja również 8) [/quote:c7a15e552e]

A gdybyście nie byli to byście się przyznali? [/quote:c7a15e552e]

Gdybym nie był nie pisał bym w ten sposób o DB bo co to miało by na celu 8)

W dupie mam motto ;p

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło