Czysta Nienawiść Dodano: 2009-08-20 01:43
Nienawidzisz ludzkości? Strzel sobie w łeb.
Nie, nie staram się Ciebie obrazić. Po prostu to co piszesz, jest pewnego rodzaju hipokryzją. Zdaje się nikt nie broni Ci wieść życia leśnego pustelnika, zaś owa nienawiść do ludzi powinna chyba obejmować również i Twoją osobę?
Ale, zapędziłem się. Zarzucam Ci hipokryzję nie zapytawszy najpierw - co kieruje Tobą w Twojej nienawiści do człowieczeństwa?
Pozdrawiam;
Aut inveniam viam aut faciam. || Nie bierz życia na serio - i tak nie wyjdziesz z niego żywy.
Dodano: 2009-08-21 17:25
Niekoniecznie, ostatecznie wśród zainteresowań podał m.in. powieści fantasy. Chyba, że nie kwalifikujesz tychże do literatury.
Aut inveniam viam aut faciam. || Nie bierz życia na serio - i tak nie wyjdziesz z niego żywy.
Dodano: 2009-08-21 19:15
Powiem wam, że nie jednego w życiu doświadczyłem i dlatego żywię nienawiść do ludzkości... jednak chodziło mi o nienawiść do ogółu a nie do osoby jako tej jednej konkretnej... I wielokropka nie używam, by usunąć wulgaryzmy. To zwykły nawyk choć zapewne to była ironia z waszej strony... I nie mówcie, że jestem hipokrytą. Lepiej mi pokażcie kto nim w tych czasach nie jest ;]
Motta są dla skurwieli...
Dodano: 2009-08-21 21:00
| Pan napisał(a): |
| A jeśli nie miałeś zbyt wielu doświadczeń seksualnych to gdzieś tu się kręci taka jedna. |
Stręczycielstwo, freudyzm, czy pieprzna bibka w ostatnim czasie?
Dodano: 2009-08-21 21:18
Kiedyś miałam okazję przeczytać sennik wg. Freuda (sam freudyzm co prawda nie wiem czy tu dobrze pasuje), w każdym razie cokolwiek by się komuś nie przyśniło to oznaczało brak seksu albo mały penis więc tak mi się twoje złote rady skojarzyły :roll:
Dunnasal: powiedz jak to się zaczęło, tzn. cofnijmy się do czasów, kiedy w przedszkolu jurny Olaf zajebał ci ołówek.
Dodano: 2009-08-22 17:01
Jestem jeszcze młody i nie doświadczony. Dopiero idę do liceum. Jeśli potraficie nakierować mnie na jakikolwiek tor, który w otaczających mnie realiach mógłby mi odpowiadać i czegoś nauczyć to zróbcie to.
Motta są dla skurwieli...
Dodano: 2009-08-22 23:13
pisanie blogów jest OK, pisanie blogów jest OK....
Dobra!
Drogie dziecko :!:
Przede wszystkim powinieneś się otworzyć na świat, dobrze że nie trzymasz w sobie usilnie frustracji i niejako oczyściłeś umysł pisząc ten krótki acz jakże zawiły logicznie tekst.
Myślę, że póki jesteś skłonny dzielić się swoimi przemyśleniami z ludźmi nie grozi ci socjopatia. Pamiętaj jednak, by starać się nie urazić przy tym nikogo, słowem mów, co ci serce dyktuje ale w granicach kultury osobistej. :wink:
A przyziemniej ujmując wychodź często z domu, jeśli nie sprawia ci przyjemności siedzenie w knajpach z rówieśnikami, spróbuj znaleźć sobie pasję, która da ci możliwość poznania interesujących ludzi.
OPEN YOUR HEART, OPEN YOUR MIND i nic więcej, boś za młody
:wink:
(wszystkim czytającym przypominam, że jest sobota
)
Dodano: 2009-08-23 12:46
To koleś, którego pierwsza wypowiedź zakrawała twoim zdaniem na chorobę psychiczną, niech się przekona najpierw do tego, czego rzekomo nienawidzi. Bezwzględna szczerość mu w tym raczej nie pomoże :wink:
Gdzieś w głębi serca mam nadzieję, że w tej wypowiedzi ukryłeś ironię tylko mnie tak niemyte jagody zamuliły, że tego nie spostrzegłam :lol:
Dodano: 2009-08-23 13:34
Wszystko, co z Ameryki pochodzi to zło i beznadzieja ale pierwotny instynkt i możliwość darmowej wyżerki w "teściowym" ogródku jak zwykle zmogła ideały.
Co do omawianego przypadku, można by skwitować stwierdzeniem "młody jest" i odpuścić sobie trud pomocy jednak niestety z własnego doświadczenia wiem, że problemów tej maści nie powinno się bagatelizować. To znaczy poznałam kiedyś młodego mężczyznę, który wykazywał niechęć wobec ogólnie pojętej ludzkości, był jedynakiem wychowywanym przez matkę i babcię. Ich wieloletnia pasywność wobec jego skłonności doprowadziła do jego schizofrenii paranoidalnej, ostrej nerwicy itd. z próbami samobójczymi włącznie. Mówiąc szczerze byłam chu*em i w pewien sposób wykorzystałam jego słabości i dlatego mimo, że to jest tylko forum ja nie mogę drugi raz machnąć ręką na przypadek, który może zakończyć się podobnie, a właśnie w tym wieku jest się w zarzewiu wszelkich długotrwałych problemów psychosocjologicznych :)
Dodano: 2009-09-01 09:02
To dziwne, nienawidzieć ludzkości jako ogółu będąc jej pierwiastkiem. Każdy z nas jest też częścią natury, czyż nie? :wink: Być może natura stworzona jest dla człowieka po to by z niej korzystał, czerpał garściami dobra z niej nie tylko te namacalne w taki sposób by oczywiście jej nie niszczyć. Jest przecie wielu ludzi, którzy dbają o nią. Ich też nie nawidzieć trzeba?? :?: :wink: