AVE. Strona: 1

AVE Dodano: 2009-07-14 14:55

[b] CO MAM PISAC , OD TRZECH LAT MYSLE PODOBNIE JAK TY I TEZ ZYJE POSRUD CIENI Z ZAMARZNIETYM SERCEM. WIDZISZ NIESTETY CASEM TAK BYWA ZE SPOTYKAMY KOGOS W NASZYM ZYCIU , OSOBE KTURA BARDZIO NASZ RANI .I ODCHODZI POZOSTAWIEJAC TYLKO SMUTEK I PUSTEK W SERCU KTURE POZNIEJ KRWAWI , DZIEN W DZIEN .ZAMIENIAJAC SIE POWOLI W KAMIEN , KTURE NIE POTRAFI JUZ KOCHAC , ZYJAC I MROKU KTURY ZABIJA W NAS UCZUCIA, OD TAMTEJ PORY MINELO WIELE CZASU A SERCE CHOC PEKNIETE I ZABLIZNIONE NIE POTRAFI JUZ BIC DLA OBCEJ OSOBY,MOGE CI TYLKO POWIEDZIEC NIC NIE BOLI GDY SERCA JUZ NIE MA .

Re: AVE Dodano: 2009-07-14 15:35

MNICH napisał(a):
[b] CO MAM PISAC , OD TRZECH LAT MYSLE PODOBNIE JAK TY I TEZ ZYJE POSRUD CIENI Z ZAMARZNIETYM SERCEM. WIDZISZ NIESTETY CASEM TAK BYWA ZE SPOTYKAMY KOGOS W NASZYM ZYCIU , OSOBE KTURA BARDZIO NASZ RANI .I ODCHODZI POZOSTAWIEJAC TYLKO SMUTEK I PUSTEK W SERCU KTURE POZNIEJ KRWAWI , DZIEN W DZIEN .ZAMIENIAJAC SIE POWOLI W KAMIEN , KTURE NIE POTRAFI JUZ KOCHAC , ZYJAC I MROKU KTURY ZABIJA W NAS UCZUCIA, OD TAMTEJ PORY MINELO WIELE CZASU A SERCE CHOC PEKNIETE I ZABLIZNIONE NIE POTRAFI JUZ BIC DLA OBCEJ OSOBY,MOGE CI TYLKO POWIEDZIEC NIC NIE BOLI GDY SERCA JUZ NIE MA .
W tym momencie moje serce też już przestało bić. Nie, zaraz...chyba dostałam zawału...

Dodano: 2009-07-14 16:23

8O 8O 8O
1. Krzyczeć nie musisz, więc daj odpocząć Shiftowi.
2. Polecam także słownik ortograficzny - naprawdę fascynująca lektura.
3. I zanim coś napiszesz, zapoznaj się z regulaminem forum, bo krew mnie zalewa, kiedy widzę coś takiego.

Dodano: 2009-07-14 16:57

a mnie krew zalewa, jak widzę marudzenie, hipokryzję i brak otwartości wielu z Was. Jakoś amorphousowi nikt czy innym użytkownikom, Wainamoinen, nie zwracałeś uwagi, czyżbyś nie miał odwagi bo amorphous to admin? MNICH przynajmniej nikogo nie obraża, ani nie jest etatową marudą, jak pewne inne osoby na forum. I nie boi się przyjmować zaproszeń od osób, których nie zna osobiście, w przeciwieństwie do Ciebie, Wainamoinen...no ale tak, zauważyłam, że to forum coraz bardziej zamienia się w przedszkole, a jak tak tylko ktoś napisze coś od serca, osobistego, to zaraz jest wyśmiewany...

Dodano: 2009-07-14 17:12

Vika napisał(a):
I nie boi się przyjmować zaproszeń od osób, których nie zna osobiście, w przeciwieństwie do Ciebie,

Jeśli chodzi Ci o zaproszenie do listy znajomych to jak sama nazwa wskazuje powinno sie tam mieć osoby które sie zna, a co wazniejsze chyba lubi. To że Ty wysyłasz każdemu kto sie nawinie to nie znaczy że każdy musi je akceptować. I uwierz mi że nie wyłączony shift i zła ortografia potrafi tutaj ludzi wkurzyć bardziej niż nie przyjęcie zaproszenia. I nikt sie nie nasmiewa z tego co ktoś napisał (nie naśmiewa sie z sensu zawartego w poście) tylko razi tutaj coś innego. Takie moje zdanie. Więc sie nie unoś dziecko bo złość piękności szkodzi .

Dodano: 2009-07-14 17:18

Viko, nawet nie zamierzam zaprzeczać. W jakimś stopniu jestem marudą i hipokrytą, ale zrozum, że regulaminu forum nie wymyślono ot tak sobie. Forum służy dyskusji. Webmasterzy po coś też to forum posegregowali, żeby ludzie mogli się wypowiadać na konkretne tematy. Jeżeli ktoś chce pisać, co mu na wątrobie leży, to jest od tego blog, bądź jakiś odpowiedni tematycznie dział w Śmietniku. A nie dział Imprezy.

... Dodano: 2009-07-14 17:22

Spokój mi tutaj :) Idzcie na piwko :) Chill :)

If i can`t be my own i feel better dead.

Dodano: 2009-07-14 19:49

Vika napisał(a):
a mnie krew zalewa, jak widzę marudzenie, hipokryzję i brak otwartości wielu z Was. Jakoś amorphousowi nikt czy innym użytkownikom, Wainamoinen, nie zwracałeś uwagi, czyżbyś nie miał odwagi bo amorphous to admin? MNICH przynajmniej nikogo nie obraża, ani nie jest etatową marudą, jak pewne inne osoby na forum. I nie boi się przyjmować zaproszeń od osób, których nie zna osobiście, w przeciwieństwie do Ciebie, Wainamoinen...no ale tak, zauważyłam, że to forum coraz bardziej zamienia się w przedszkole, a jak tak tylko ktoś napisze coś od serca, osobistego, to zaraz jest wyśmiewany...

Adminom nikt uwagi nie zwróci, bo:
- wiedzą jak i GDZIE zakładać nowe tematy;
- nie robią tylu ortów (!).

I racja - do żalenia są miejsca odpowiednio do tego przeznaczone.
A co do znajomych - Envy ma racje.

Trochę obiektywniej może, co?

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-07-15 08:00

"nie robię tylu ortów"? to chyba nie przeczytałaś wszystkiego. Oni po prostu piszą mniej. Chodzi mi o to, że jednym zwraca się uwagę za byle co, a innym, chamskim osobom, prawie w ogole się uwagi nie zwraca, chyba, że im się 20 postów zgłosi do moderatora, a oni i tak obejdą swego bana przez proxy, zatem kółko się zamyka.

Dodano: 2009-07-15 08:52

Przepraszam, ale nie widzę tu związku. Narzekasz na chamstwo, więc zgłaszaj "chamskie" według Ciebie posty. Moderacja zajmie się nimi. Uważasz, że system banowania się nie sprawdza? Zaproponuj lepszy. Dopóki tego nie zrobiłaś, sama stajesz się kolejną marudą, która potrafi tylko narzekać.

I nie najeżdżaj na adminów. Pomyśl raczej w ten sposób, że gdyby nie oni, to tego portalu by nie było. Ja też siedzę w IT i wiem z doświadczenia, jakim wyzwaniem jest stworzenie czegoś takiego od zera. I to w swoim wolnym czasie, który można spędzić w inny, ciekawszy sposób. W dodatku nikt im za to nie płaci. Ty zaś przychodzisz na gotowe i co? Podziękowałaś im chociaż? Jeżeli nie, to przynajmniej wybacz im drobne wpadki, które każdy człowiek ma prawo popełnić. I doceń ich pracę (tak jak każdego informatyka), a jeżeli masz jakieś uwagi, zgłaszaj albo w dziale pomocy technicznej, albo bezpośrednio do nich na PW. To wszystko co mam do powiedzenia.

Moderatorów proszę o zamknięcie tego bezsensownego tematu, bądź przynajmniej wrzucenie go do Śmietnika.

Dodano: 2009-07-15 11:00

Każdy robi, w czym jest dobry, ja często zgłaszam moje uwagi w problemach technicznych ( i nie tylko ja), często pozostają one bez odpowiedzi, a problemy pozostają nierozwiązane. posty oczywiście zgłaszam i mam takie prawo. Nie jestem jedyną osobą, która narzeka na techniczny stan forum i upadek poziomu jeśli chodzi o posty. Cieszę się tylko, że dzięki temu portalowi mam wielu nowych znajomych (zarówno z reala, jak i z wirtuala) i że dowiedziałam się z tego postalu o paru fajnych imprezach. I chyba głównie za to mogę podziękować.

Dodano: 2009-07-15 11:01

Droga Viko - jak raczyli zauważyć moi przedmówcy Admini faktycznie nie robią tylu błędów a do tego na prawdę wiedzą gdzie i jakie tematy zakładać. Mogę zaręczyć - mam przyjemność znać oboje osobiście i na prawdę ortografię znają dobrze. Poza tym polecam czytanie ze zrozumieniem - nikt nie śmiał się z treści postu użytkownika MNICH tylko z rażącej wręcz ilości błędów ortograficznych i umieszczenia posta w naprawdę nieodpowiednim miejscu. Nie wiem co ma do tej dyskusji przyjmowanie lub nie przyjmowanie zaproszeń i marudzenie ???

PS. Nie pisz proszę o spadku poziomu forum bo mam przyjemność być użytkownikiem DP od dość długiego czasu a co się z tym wiążę mam nieprzyjemność obserwowania spadku poziomu forum, który to spowodowany jest właśnie kompletnym brakiem znajomości ortografii, czytania ze zrozumieniem i szukania przez użytkowników możliwości do zrobienia z każdego tematu wielkiej kłótni czy powytykania innym marudzenia hipokryzji itp. Przykro mi to mówić ale wydajesz się pasować do opisu powyżej dlatego naprawdę nie pisz o spadku poziomu forum bo sama go powodujesz.
PPS. Temat zgłaszam do moderatora do wywalenia na śmietnik lub przeniesienia.

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Dodano: 2009-07-15 15:05

a w jaki sposób było związane z tematem to, co napisał Wainamoinen i ina_? To napisała ina_ było wg mnie komenatarzem zarówno do formy jak i do treści.
mam wrazenie, że panują tu zasady: "co wolno wojewodzie, to nie Tobie, smrodzie".

Re: AVE Dodano: 2009-07-16 09:13

Spadek poziomu, fatalny stan techniczny, pitu pitu pitu. No przecież, do licha, jeśli czyjeś poczucie estetyki i "poziomu" cierpi na tym portalu, to nie musi z niego korzystać - nikt nikogo nie zmusza. Przypomina mi się też jakieś takie przysłowie o drzazdze i belce w oku...

..........................

Nie wiem, czy jest sens jeszcze cokolwiek pisać "na temat" tutaj... Może moderatorzy usuną kilka powyższych postów i początkowy fragment mojego, to może będzie można jeszcze tu pogadać.

MNICH napisał(a):
NIC NIE BOLI GDY SERCA JUZ NIE MA .

:arrow: MNICH, żadne słowa nie oddadzą lepiej tego,co się dzieje w moich uczuciach. Chociaż nie chodzi tu akurat o rozczarowanie miłością, które pierwsze przychodzi na myśl w takiej sytuacji.

Ale to tyle, co mogę powiedzieć na forum, to raczej rozmowa na inne okoliczności i na pewno nie publiczne.

Dodano: 2009-07-16 16:13

Vika napisał(a):
To napisała ina_ było wg mnie komenatarzem zarówno do formy jak i do treści.
Owszem, jak już kolega wczeœniej wspomniał, słownik to dobra lektura. Jeœli odzywasz się do ludzi, rób to na poziomie. Mówi¹c nie robi się błędów ortograficznych, ale pisz¹c warto zwrócić na to uwagę.

Dodano: 2009-07-16 16:27

Ktoś może być np. dyslektykiem, ale generalizując, oczywiście nie bierzesz tego pod uwagę. A ostatnie zdanie to już w ogóle wzbudza mój smiech - oczywista oczywistość, masło maślane.
a zdjęcia petów są wg Ciebie na poziomie?
Alpha-Sco: jeśli chodzi o pisanie moje i paru innych osób na tym forum, to piszę...częściowo na złość innym, mam prawo do piętnowania zarówno usterek technicznych, jak i ludzkiej hipokryzji

Dodano: 2009-07-18 11:49

nie napisałam tego, żeby Cię uświadomić, że tak jest bo wierzę, że wiesz. Twoja sprawa, że Cię to śmieszy. Mnie śmieszy raczej, jak napisałaś, udzielanie się na forum by zrobić na złość innym. tylko czym...?
a jeśli ktoś jest dyslektykiem może skorzystać ze słownika pisząc...

Dodano: 2009-07-18 16:48

jest jeszcze dysortografia - popełnianie błędów mimo znania zasad pisowni...a skoro piszesz już o błędach, to popełniłaś błąd składniowy, a nawet 2: "żeby Cię uświadomić, że tak jest":
1. drażniące połączenie "że-żeby" w jednym zdaniu.
2. "żeby Ci uświadomić", a nie "Cię uświadomić"...

Zatem następnym razem...zauważ belkę we własnym oku najpierw

Dodano: 2009-07-19 20:42

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Kat śpiewa, że "serce choć popękane - chce bić". Nie wiem ile w tym prawdy. Co do całokształtu pierwszego posta - nie skomentuję, bo mogłoby to być nieco dyskryminujące i obrazoburcze.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-07-20 11:32

wiesz, Wampgirl, być może za kilka lat się dowiesz, ile w tym cytacie prawdy...

Dodano: 2009-08-07 17:15

Ekhem, istnieje też możliwość, że szanowny użytkownik Mnich zrobił te błędy celowo. No wiecie, żeby wypowiedź miała więcej ekspresji.
A tak w ogóle, to ludzie - miejcie trochę serca. Człowiek tu cierpi, a wy mu wytykacie, iż w złym dziale to opisuje. Oczywiście, może was to razić, ale nie bądźcie tacy okrutni. Ja tam dręczę tylko tych, którzy mnie dręczą. Ale tego gościa to mi naprawdę żal.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło